676

Editorials

Καλοκαίρι, καφεδάκι και μελέτη!

Τι μαγαζί γωνία είναι αυτός ο Αγιαξ ρε παιδάκι μου! Τον…τσουρομαδάνε κάθε χρόνο κι αυτός εκεί, βράχος, πάλι τίτλους θα πάρει και θα πρωταγωνιστεί, ενώ θα “γεννάει” και παίκτες!

Καλό μεσημέρι, καλό καλοκαίρι και επίσημα. 21 Ιουνίου, θερινό ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και…η πιό ζεστή μέχρι την επόμενη.

Ο καιρός ξέρει, από σήμερα το θερμόμετρο ανηφορίζει αφού καλοκαίριασε.

Εγώ ο…έρμος πήγα λίγο στη Μυτιλήνη, γύρισα τώρα στην έδρα μου και μελετάω. Τι μελετάω; Οχι γιά στοίχημα φυσικά. Ή μάλλον όχι γιά άμεσο στοίχημα. Βλέπω αριστερά-δεξιά κάτι απίθανα μπετ σε απίθανα πρωταθλήματα και γελάω, μυαλό δεν βάζουν μερικοί, τσίπα επίσης δεν έχουν κάποιοι άλλοι.

Μελετάω λοιπόν αλλά γιά το μέλλον. Τα (εξαιρετικά κερδισμένα) κιτάπια μου τα έκλεισα εδώ και 21 μέρες, οπως και ο Μάκης. Τα διαβάσατε εδώ, δημόσια. Προσωπικά τώρα ξεκουράζω μυαλό και τσέπη και αφήνω τους…μοντέρνους παίκτες να σακατευόνται και να σακατεύουν. Εγώ με καφεδάκι μελετάω τις κινήσεις των ομάδων, τις μεταγραφές, τις αλλαγές πάγκων.

Γι αυτό και αναφέρθηκα στον Αγιαξ. Του πήραν τον Τεν Χαγκ από τον πάγκο. Και από εκεί και πέρα, διαβάζω: Ο Σεμπάστιαν Αλέ πρώτος στόχος της Ντόρτμουντ γιά αντί-Χάαλαντ. Ο Αντονι ο βραζιλιάνος μάλλον θα γίνει η πρώτη μεταγραφή του Τεν Χαγκ στην Γιουνάιτεντ. Η Αρσεναλ θέλει τον Λισάντρο Μαρτίνεζ, άλλοι θέλουν τον Ταλιαφίκο, κανείς δεν θα μείνει στο Αμστερνταμ; Κι όμως, εδώ κολλάει “το μοναστήρι να’ναι καλά”.

Ο Αίαντας θα είναι πάλι εκεί που πρέπει, αφού θα έχει μοσχοπουλήσει τους παιχταράδες του.

Πηγαίνοντας απέναντι απ’ την Ολλανδία, στην Αγγλία, συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Εδώ έχουμε την απόλυτη υπερτίμηση, οι Αγγλοι δεν πουλάνε, αγοράζουν. Και αγοράζουν πανάκριβα.

Ο Αγιαξ πχ πέρυσι εδωσε ποσό ρεκόρ (γιά Αγιαξ) προκειμένου να φέρει τον Αλε.

Τώρα θα τον πουλήσει με τα διπλά μέσα σε ένα χρόνο. Η Τσέλσι πέρυσι έδωσε τρελλά νούμερα προκειμένου να φέρει τον Λουκάκου πίσω. Τώρα θα τον ξαναστείλει στο Μιλάνο και θα μπει μέσα με τα τσαρούχια. Ιδού η διαφορά τους…

Πιό ειδικά, αφού έφερα παράδειγμα Αγιαξ με Τσέλσι, στο Λονδίνο δεν μου τα λένε καλά. Γνωστό ότι τα μεγάλα πορτοφόλια άνοιξαν νωρίς, Χάαλαντ και Νούνιες ήρθαν στις δύο μεγάλες περσινές διεκδικήτριες του τίτλου αλλά μετά ακολουθεί το ξεσκαρτάρισμα.

Η Λίβερπουλ ήδη έδωσε τον τεράστιο Σάντιο Μανέ στην Μπάγερν και τώρα είναι η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να κάνει κάτι ανάλογο. Στέρλινγκ και Χεσούς θα αφήσουν το Ετιχαντ, είναι δεδομένο.

Και εδώ μπαίνει μέσα η Τσέλσι! Που έχει νούμερο 1 στόχο της τον…Στέρλινγκ. Να έχεις χάσει το τεράστιο πορτοφόλι του Αμπράμοβιτς, να έχεις αλλάξει διοίκηση, να έχεις τον Λουκάκου να σκούζει προκειμένου να φύγει πίσω στην Ιντερ και ο πρώτος σου στόχος να είναι ο Στέρλινγκ; Το πλέον ανησυχητικό σημάδι είναι ότι αιμορραγεί και σε άλλες θέσεις.

Ηδη έχασε τον Ρούντινγκερ που πήγε Ρεάλ, ο Γερμανός ήταν κολώνα στα μετόπισθεν, τεράστια απώλεια. Και χάνει και τον Κρίστενσεν, ο Δανός πάει προς Βαρκελώνη μεριά. Ε, να χάνεις τέτοιους παίκτες και να “απαντάς” με Στέρλινγκ;

Πόσο δίνει να “μην τερματίσει στην 1η τετράδα”;

Γιατί την ίδια ώρα, πάντα στο Λονδίνο, αυτή που πάει καλά και απολύτως στοχευμένα είναι η Αρσεναλ, ακολουθεί η Τότεναμ.

Ο Αρτέτα ξεφορτώνεται τα βαριά συμβόλαια που δεν προσέφεραν τίποτα (Πεπέ, Λακαζέτ) και φέρνει καλό νέο αίμα εκεί που το χρειάζεται.

Ο εξαιρετικός πορτογάλος Φάμπιο Βιεϊρά ήρθε απ την Πόρτο (επώνυμο συνυφασμένο με την επιτυχία στην Αρσεναλ), ενώ είπαμε, πιέζει γιά τον Λισάντρο Μαρτίνεζ του Αγιαξ και έφερε και τον πολλά υποσχόμενο Μαρκίνιος από τη Βραζιλία, ενώ “χτυπάει” τον Χεσούς από την Σίτι.

Ο Χεσούς μπορεί να προσαρμοστεί, γνωρίζονται καλά με τον Αρτέτα απ’ όταν ήταν στη Σίτι ο ισπανός, ενώ η αξία του είναι σαφώς μεγαλύτερη του Στέρλινγκ. Και ταιριάζει και στο στυλ των “κανονιέρηδων” ο βραζιλιάνος. Τέλος, παζαρεύει και με την Μπολόνια γιά τον ακραίο Ααρον Χίκεϊ. Α, κάτι βασικό, ανανέωσε και τον Ενκέτια φυσικά. Το 3,00 γιά να τερματίσει στην 4αδα δεν είναι άσχημο, έχει αξία.

Και με ρίσκο, πληρώνει καλά και το “νικητής περιφέρειας” στο 6,00, να βγει δηλαδή πρώτη και καλύτερη λονδρέζα. Τσέλσι-Τότεναμ θέλει να υπερκεράσει, δεν το θεωρώ απίθανο βάση απόδοσης, μάλιστα πιστεύω ότι η Τότεναμ θα είναι αυτή που θα σταθεί εμπόδιο της κι όχι η Τσέλσι, αφού η ομάδα του Κόντε πάει καλά και στοχευμένα επίσης. Ηδη ήρθαν Πέρισιτς από Ιντερ και Μπισουμά απ’ την Πάλας, σούπερ προσθήκες.

Τέλος, έχουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είπαμε γιά τον Αντονι απ τον Αγιαξ, ενώ θέλουν ακόμα έναν γνωστό του Τεν Χαγκ, τον Ντε Γιόνγκ από την Μπάρτσα. Και μιλάνε και με τον Ερικσεν, αυτό κι αν είναι είδηση! Προς το παρόν καμιά μεταγραφή και λίγη υπομονή (απ΄τον κόσμο). Κι αυτό δεν είναι καλός συνδυασμός.

Εξακολουθώ να μελετάω, οχι μόνο τις “λαμπέρες” φυσικά και όχι μόνο τις αγγλίδες.

Αξιολογώ ας πούμε στην Championship τι σημαίνει η έλευση Απλετον στην Μπλάκπουλ, η έλευση του Γιον Νταλ Τόμασον στην Μπλάκμπερν, η μονιμοποίηση του Πολ Ινς στην Ρέντινγκ, φυσικά και η έλευση του Κομπανί στην Μπέρνλι. Εχουμε μέλλον, ας πάει με το καλό και ο Μπιέλσα πίσω στην αγαπημένη του Μπιλμπάο, ας πάει και ο Γκαλτιέ στην Παρί, θα…ξανακάνω καφέ και θα τα ξαναπούμε έτσι -σε στυλ κουβεντούλας- σύντομα!

Κάτι ακόμα: Εκτός από μελέτη εν’όψει νέας σαιζόν, κάνουμε και κάτι άλλο.

Σχεδιάζουμε πραγματάκια εδώ στο Betselllers. Λίγο να…εκμοντερνιστούμε, γενικώς μιάς και από Σεπτέμβρη θα μπούμε στην 4η συνδρομητική σαιζόν να βελτιώσουμε ότι μπορούμε. Τι νομίζετε, σε λιγότερο από 45 μέρες, τέλη Ιουλίου, θα φουντώσει το πράγμα!

**Μερικές βασικές υπενθυμίσεις/οδηγίες: Τα ήδη μέλη στα οποία έχει λήξει/λήγει σύντομα η συνδρομή τους, τώρα πλέον να πατάνε το κουμπί «ανανέωση».

Τα στοιχεία τους υπάρχουν ήδη. Τυχόν νέα μέλη, πατάνε «εγγραφή». Από εκεί και πέρα, η διαδικασία είναι η ίδια για όλους: Οσοι πληρώνετε με κάρτα χρεωστική/πιστωτική απλώς κινείστε και πληρώνετε μέσω του περιβάλλοντος της Viva Wallet χωρίς καμιά χρέωση εξτρά και άμεσα ενεργοποιείται η συνδρομή χωρίς δική μας παρέμβαση.

Οσοι όμως πληρώνετε με τραπεζική κατάθεση (σε κατάστημα ή με e-banking), παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ να μας στέλνετε το καταθετήριο-απόδειξη με μια φωτό (ακόμα και print screen αν είναι μέσω e-banking) στο info@betsellers.

com ! ΒΑΣΙΚΟ αυτό, για να γίνεται άμεσα η ενεργοποίηση λογαριασμού από εμάς πριν καν δούμε την κατάθεσή σας.

Παλαιότερα Editorials