596

Billaras

Τρία σημεία απέμειναν…

Μας άφησε χρόνους η Ελισάβετ, μας χάλασε και το πρόγραμμά μας! Δεν μπορούσε να πεθάνει λίγο αργότερα, στη διακοπή τέλος του μήνα; Ή στο Μουντιάλ;

Οκ, είναι λίγο “κάπως” να κάνεις πλάκα με αυτά, αλλά απ’ την άλλη, 70 χρόνια στο θρόνο ήταν, 96 έφτασε, δεν μπορώ και να…στεναχωρηθώ (ειδικά με όσα έκανε -ή δεν έκανε στη ζωή-βασιλεία της σε σχέση με την Κύπρο).

Σεβομαι τον θεσμό, σέβομαι τους άγγλους (που πραγματικά θρηνούν), ως εκεί. Με αφήνει παγερά αδιάφορο ότι ο Κάρολος ας πούμε θα …ποζάρει με το αριστερό προφίλ του γιά τα νέα χαρτονομίσματα-λίρες επειδή η Ελισάβετ είχε ποζάρει με το δεξί της προφίλ. Μην τρελλαθούμε κιόλας!

Επιστρέφοντας στα δικά μας, Premier League θα ξαναδούμε αρχές Οκτώβρη.

Αναβολή τώρα, αναβολή και το άλλο ΣΚ (που θα είναι νομίζω η κηδεία), μετά έχουμε διακοπή γιά εθνικές ομάδες. Γιά τις “μικρές” αφήνω ένα παραθυράκι, τώρα δεν θα παίξουν φυσικά, αλλά γιά τη συνεχεια (ακόμα και μεσοβδόμαδα που έχει κανονικά εμβόλιμη) αφήνω παραθυράκι, δεν έχουν αποφασίσει. Πρέπει να περιμένουμε. Οπως και να έχει, τώρα -σημερα και αύριο- δεν έχουμε καθόλου εγγλέζες.

Η Ελισάβετ αγαπούσε τα σπόρ, της το αναγνωρίζουμε αυτό, ήταν φανατική με τα άλογα και τον ιππόδρομο, έβλεπε και μπάλα (ήταν μάλλον φίλαθλος της Γουέστ Χαμ), παρέδιδε κύπελλα στο Γουέμπλεϊ, ήξερε από μπαλίτσα γενικώς. Ο Κάρολος από την άλλη, ο νέος βασιλιάς, είναι…άμπαλος (σε όλα του)! Οπότε God save the King πλέον (ναι, αλλάζει και ο ύμνος της Αγγλίας) και πάμε να δούμε τι απέμεινε…

Γιά αρχή…απέμεινε μιά τελευταία βουτιά.

Καλός καιρός, μετά θα χαλάσει, όποιος μπορεί ας το κάνει, ξεκινάνε και τα σχολεία απο Δευτέρα, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Οπότε τελευταίες στιγμές χαλαρότητας με άρωμα καλοκαιριού τώρα, ευκαιρία είναι.

Και από στοίχημα; Προσωπικά, μαζεύω το παιχνιδι μου στο ελάχιστο. Ισως να ήταν και καλό που σταμάτησαν οι εγγλέζες, δεν ήμουν σε καλό φεγγάρι.

Αυτός που θα “πανηγύρισε” θα ηταν ο…Κλοπ, κουτί του έκατσε η διακοπή. Εγώ δεν ήμουν σε επίπεδα Κλοπ (γέλια). Ο Τούχελ μας άφησε, ο Πότερ πήγε στο Λονδίνο, γενικώς είδατε τι έγινε μεσοβδόμαδα. Και θα κοντράρω και τώρα πάλι δύο ομάδες που είναι χάλια.

Αρχικά τη Λεβερκούζεν. Θα ξεσπάσει; Θα βγάλει εγωϊσμό; Μπορεί. Αλλά εγώ βλέπω ότι…δεν βλέπεται.

Την κόντραρα δύο σερί με Φράιμπουργκ και Μπριζ, ας τριτώσει. Η Χέρτα δείχνει βελτιωμένη, εντελώς λάθος τα 3,60. Κανένα ενδοιασμό δεν έχω με αυτό.

Μετά πάω Ισπανία. Και κοντράρω Σεβίλλη στο 2,70 της Εσπανιόλ. Εδώ έχω ενδοιασμο με την απόδοση, όλο και πέφτει, δεν είναι 3,60, έχει διαφορά. Οριακά στο 2,70 το πόνταρα. Η Εσπανιόλ έρχεται από καλή νίκη, τίμια ομαδούλα, η Σεβίλλη άθλια φέτος, ως άλλη Λεβερκούζεν.

Και φυσικά, δεν μετράω μόνο ότι έχασαν και οι δύο, μετράω ότι καπάκι η μιά εχει Ατλέτικο και η άλλη Κοπεγχάγη. Είναι δηλαδή και ματς-σάντουιτς αυτά εδώ τώρα.

Και τρίτο; Τρίτο ένα φαβορί αυριανό. Να φάω φόλα; Να είναι τυράκι; Μπορεί, αλλά θα πληρώσω να το μάθω. Και αναφέρομαι στην Αντβέρπ. Η αξιολόγησή μου δίνει διπλό του 1,75-1,80. Παίζει η πρώτη (με 7 στα 7 στο Βέλγιο ενώ δεν έχει χάσει ούτε σε Λίλεστρομ, ούτε σε Μπασάκσεχίρ εκτός έδρας γιά την Ευρώπη) κόντρα στην τελευταία Σερκλ Μπριζ που έχει 1-2-4 και 3-11 γκολ.

To δίδυμο Οφερμαρς (τεχνικός διευθυντής)-Φαν Μπόμελ (προπονητής) μάλλον κάνουν καλή δουλειά. Είναι από τα φαβορί που σπάνια βλέπουμε. Αν είναι τυράκι θα φανεί, αν ήταν Μάρτης δεν θα το άγγιζα, τώρα δέχομαι 2,40, είναι τεράστιο.

Και έκλεισα. Τρία σημεία διημέρου, ένα trixie, μιά δυάδα να έρθει και όλα καλά (τα δύο έχουν και πρώιμη). Θα πάω γιά μπάνιο, αύριο θα δω μπάσκετ και ΑΕΚ, γενικώς θα χαλαρώσω, από Δευτέρα…τρέξιμο, θα δείτε και το πρώτο vidcast! Στο chat δεν θα τα πούμε σήμερα, θα τα πούμε αύριο απογευματάκι.

Και νέα στήλη την Τρίτη.

Υ,Γ: Στη φωτό, η Ελισάβετ δίνει το μετάλλιο στον τεράστιο, στον μέγιστο Σερ Στάνλεϊ Μάθιους, σε εκείνον τον αλησμόνητο τελικό του FA CUP του 1953, όπου η Μπόλτον μου κέρδιζε 3-1 αλλά ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής στα 38 του, έκανε “μαγικά” και η Μπλάκπουλ το γυρισε 3-4! Ηταν ουσιαστικά το πρώτο τεράστιο αθλητικό γεγονός που καλύφθηκε τηλεοπτικά και έγινε λίγες μέρες πριν την επίσημη ενθρόνιση της Ελισάβετ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras