496

Billaras

Tierra del Diego y Lionel…

Τελειώνει. Τελειώνει σήμερα. Το 22o Παγκόσμιο Κύπελλο ρίχνει αυλαία. Θα πρέπει να περιμένουμε 3,5 χρόνια, ως το Ιούνιο του 2026 που θα δούμε Μουντιάλ, στην αλλη μεριά πλανήτη, σε ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό.

Τελειώνει ένα Μουντιάλ που δεν το θέλαμε πολλοί. Ούτε κι εγώ ιδιαίτερα. Το έβλεπα με στραβό μάτι. Τελικά ήταν ένα καλό Μουντιάλ. Με ματσάρες, εκπλήξεις, τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, πολλά αουτσάιντερ να κλέβουν την παράσταση και -ως χθες- 166 γκολ σε 63 ματς.

Σήμερα έχουμε το 64ο και τελευταίο. Τον μεγάλο τελικό. Απολογισμός θα γίνει στην επόμενη στήλη, αλλά ας δούμε μερικά πραγματάκια, στοιχηματικά πραγματάκια.

Στη στήλη λοιπόν, έπαιξα-τζιράρισα ως και χθες (δεν μετράω τα σημερινά) 205,5 μονάδες.

Τα μακροχρόνια ήταν 60+4 (αρχικά 60 και οι 4 μονάδες προστέθηκαν μετά, ήταν του Ζιρού).

Και τα άλλα pre game bets ήταν 141,5 μονάδες ως και χθες. Να τα αναλύσω κιόλας: Επαιξα 73 μονάδες στην 1η φάση-22,5 στα πρώτα νοκ άουτ-25,5 στα επόμενα-και ακόμα 20,5 σε ημιτελικά και μικρό τελικό.

Τι έχω ήδη στην τσέπη; Εχω 140,5 μονάδες από τα bets τα καθημερινά, έχω και 50 ήδη από τα μακροχρόνια! Τα εύστοχα μακροχρόνια ήταν του Καζρί για 1ος σκόρερ Τυνησίας (18 μονάδες) και ότι η Αργεντινή θα πάει τελικό (32 μονάδες).

Σύνολο 190,5 μονάδες κέρδος.

Και τι εκκρεμεί; Εκκρεμούν 24 μονάδες από τα μακροχρόνα. Οι οποίες στοχεύουν σε πάνω από 200 μονάδες κέρδους. ΔΕΝ μπορώ να δώσω ακριβές νούμερο γιατί μπορεί να έχουμε “ισοπαλίες” στην κορυφή.

Εκκρεμούν λοιπόν:

Αργεντινή ΚΟΥΠΑ (6,5Χ9).

Αργεντινή+Μέσι 1ος σκορερ (29Χ2).

Μέσι 1ος σκόρερ (11Χ5).

Μέσι χρυσή μπαλα (9Χ4).

Ζιρού 1ος σκόρερ (11Χ4).

Αυτά είναι. Τα μπετ μου είναι ΟΛΑ πονταρισμένα στην 365 όπου ισχύει ο κανόνας του σπλιτ. Διά δύο/διά τρία/διά τέσσερα αν χρειαστεί. Θυμίζω έχουμε Μέσι 5 γκολ-Μπαπέ 5 γκολ-Αλβαρες 4 γκολ-Ζιρού 4 γκολ. To ίδιο ισχύει και στην Novibet. Αλλά στον Stoiximan ΔΕΝ ισχύει αυτό. Ισχύει ως “χρυσό παπούτσι” ο κανόνας της FIFA.

Σε “ισοπαλία” πάμε σε 2ο κριτήριο που είναι οι ασσίστ (τώρα ο Μέσι έχει 3 και ο Μπαπέ 2, οι άλλοι καμιά), και αν πάλι έχουνε τα ίδια, πάμε σε 3ο κριτήριο που είναι τα λεπτά συμμετοχής (εδώ υπερτερεί ο Μπαπέ που έχει παίξει λιγότερα). Αρα, pre game εμείς της “πρασινης” θέλουμε γκολ Μέσι , οι της “μπλε” δεν θέλουν, απλά θέλουν να μην βγάλει ασσίστ ο Μπαπέ.

Αυτά γιά να ξέρετε τι ζητάμε. Ο Μάκης έχει ας πούμε Μέσι 1ο, αλλά στην Stoiximan!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ σε περίπτωση που σηκώσει την κούπα η Αργεντινή και βγει και 1ος ο Μέσι πάμε για τεράστια νίκη. Μεγάλη. Ανω των 200 μονάδων ακόμα.

Ομως, και να μην συμβεί αυτό, είναι ένα καλό Μουντιάλ. Να μην ξεχάσω: Εχω καλά κέρδη και από το live, συνολικά έπαιξα 7 μονάδες.

Και πήρα ήδη 23! Με το τεράστιο 17αρι του g/g ημιχρόνου παράτασης στην Βραζιλία και τον άσο τος Κορέας με την Πορτογαλία. Κάθαρό κέρδος 16 μονάδες.

Ξαναλέω, θα είναι (για μένα τουλάχιστον) τεράστια νίκη αν τα κάνω “σκούπα”. Θυμίζω ότι στις 10 Νοέμβρη έχανα 220 μονάδες. Και αν γίνει το καλό αύριο θα πάω +150 ή κάπου εκεί. Τούμπα 350 μονάδες σε 1,5 μήνα; Τα λόγια θα είναι περιττά…

Ομως, επίσης ξαναλέω ότι και να μην γίνει, δεν έχω παράπονο.

Εσκουζε η μάζα (ειδικά στην 1η φάση θα τα θυμάστε) ότι χάνανε μαλλιά και αυγά και τα πάντα. Κλασικά εικονογραφημένα. Εμείς εδώ γελάγαμε. Οτι και να γίνει λοιπόν, ήταν ένα καλό Μουντιάλ στοιχηματικά. Αν πέρναγε και η Αγγλία στον τελικό θα ήταν η επιτομή της τελειότητας. Αλλά ο Κέιν δεν μας έδωσε τουλάχιστον το περιθώριο να το παλέψουμε.

Και αν δεν είχα αυτά τα τρία χαμένα πέναλτι (Λεβαντόφσκι-Μέσι-Κέιν) θα ήταν ακόμα πιό κερδοφόρο ήδη.

Ο τελικός

Οπως λέω πάντα, τα μακροχρόνια σε δεσμεύουν. Δεν μπορώ -ακόμα και να ήθελα- να δώσω μπετ υπέρ Γαλλίας. Ούτε ως κάλυψη. Κάλυψη δεν είναι κόντρα των μπετ. Γιατί έτσι πετάς-δωρίζεις στον μπουκ κάποια. Είτε τα φρέσκα, είτε τα μακροχρόνια.

Ετσι κι αλλιώς δεν “βλέπω” Γαλλία, αλλά και να έβλεπα, θα ήμουν δεσμευμένος.

Παράλληλα, δεν μπορώ να παίξω και κανονικό παιχνίδι. Περιμένω τόσα μακροχρόνια. Να κάνω μπετ πάνω σε μπετ; Κι αυτό λάθος θα ήταν. Δείτε πχ τι έπαιξε χθες ο Μάκης. Τα xgoals του Μέσι ή over 1,5 σουτ του Μέσι. Δεν ξανάπαιξε ντε και καλά να σκοράρει. Αφού το περιμένει ήδη!

Δείτε τις αποδόσεις.

Ολα μοιρασμένα. Ούτε οι μπουκ μπορούν να τις χωρίσουν. Δεν υπάρχει λάθος, δεν υπάρχει αξία. Και το Χ είναι χαμηλά. Και ο Μάκης Χ το βλέπει, έπαιξε και το 1-1, δεν θα διαφωνήσω, έχει να φέρει πάρα πολύ καιρό ισοπαλία η Γαλλία πάντως (την…γλύτωσε και με Αγγλία και με Μαρόκο). Και εδώ που τα λέμε, είναι περίπου ισοδύναμες. Η Γαλλία με περισσότερο ταλέντο.

Πλην Εμπαπέ, έχει έναν τρομερό, αδιανότητο, απίστευτο Γκριεζμάν, κάνει επικό Μουντιάλ. Εχει Ζιρού, έναν..δολοφόνο. Εχει και τι δεν έχει.

Η Αργεντινη όμως έχει περισσότερη…εργατιά. Δουλευταράδες, εργάτες. Ακόμα και ο Αλβαρες-σε σχέση με τον Ζιρού- κάνει δέκα πράγματα παραπάνω στο τερέν. Ολοι βοηθάνε όπως πρέπει τον Μέσι.

Καταλήγωντας στα δύο μεγάλα αστέρια; Ο Εμπαπέ έχει προσόντα…διαστημικά.

Και είναι μόλις 24. Είναι το μέλλον. Ο Μέσι… είναι ο Μέσι. Και είναι 35. Είναι το παρελθόν, όσα μας έχει προσφέρει “δεν υπάρχουν”. Και οι δύο μαζί είναι το παρόν. Το σημερα. Δεν δέχομαι αυτά τα “του χρωστάει του Μέσι” και τέτοια. Τίποτα δεν του χρωστάει η μπάλα.

Ομως, δέχομαι την αύρα. Την ατμόσφαιρα, το κλίμα. Τον βλέπω καλά, χαρούμενο, φρέσκο, αποφασισμένο και…ηγέτη.

Εφτασε στα 35 να το δείξει αυτό. Και με το πως παίζει και με το πως συμπεριφέρεται. Ο Μέσι στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Τώρα θα πάει να κόλλησει στον διαιτητή (Λαόθ), να κάνει “αυτάκια” (στους ολλανδούς), να την πει σε αντίπαλους πάγκους (Φαν Χααλ), να τραγουδήσει με τον λαό μετά από κάθε ματς. Τρομακτική αλλαγή γιά τον Λιονέλ. Το 2014 έκανε εμετό άγχους στον τελικό.

Τώρα θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια αλλά και το μυαλό καθαρό. Κι εκεί ποντάρω και σημερα για να μας δικαιώσει. Εκεί πόνταρα εξ’αρχής, το είχα γράψει. Εβλεπα-ένοιωθα ότι ερχόταν η στιγμή του.

Να το πάρει και να μπει στο πάνθεον. Είναι ήδη φυσικά, απλά τώρα θα βρει την τελική του θέση. Θα μπει δίπλα στον άλλον τεράστιο. Στον Ντιέγκο.

Επίτηδες έβαλα αυτή τη φωτό. Το πανό λέει “αρχηγοί των πιό ευτυχισμένων ημερών μου”. Ο κόσμος κοινώς θα τους βάζει δίπλα δίπλα. Θα χαρίσει ελπίζω σήμερα στους αργεντίνους την υπέρτατη χαρά.

Δεν ξέρω 11αδες, δεν ξέρω πόσο και αν ειναι επηρεασμένη η Γαλλια από μιά ίωση, ενώ ήταν αμφίβολος ο Ζιρού. Αυτό δεν ήταν καλό, και γιατί θα ήταν ο…μόνος γάλλος που δεν θα με πειράξει αν σκοράρει, και γιατί αν δεν παίξει θα πάει κορυφή ο Εμπαπέ.

Ιδωμεν.

Οσο γιά τον Μάρτσινιακ; Ο πολωνος έχει το πέναλτι εύκολο αλλά δεν νομίζω να θέλει να τον κρίνει ένα τέτοιο σφύριγμα τον τελικό. Θυμίζω η Γαλλία δεν έχει πάρει/εκτελέσει κανένα, η Αργεντινή εχει ήδη πάρει τέσσερα! Επίσης να θυμίζω ότι στους τελευταίους δέκα τελικούς είχαμε τέσσερις που πήγαν μετά τα 90′. Δύο κρίθηκαν στα πέναλτι-δύο στην παράταση.

Είναι μεγάλο ποσοστό. Και ανάποδα, να κάνει μιά χώρα το ριπίτ έχει να γίνει 60 χρόνια απ’ τη Βραζιλία του Πελέ. Σαν να λέμε “εξαιρετικά δύσκολο”.

Ποντάρισμα

Τα βάζω όλα στο ζύγι. Και την “δέσμευσή” μου λόγω μακροχρόνιων, και ότι πρέπει να παίξω με καλύψεις, και την παράδοση και τις αποδόσεις και όλα. Αν χρειαστεί, θα αξιοποίησω το live αρκετά.

Θα το δείτε στο chat αυτά. Pre game, θα παίξω τρία μπετ μονάχα, όλα μπετ κάλυψης. Χωρίς να κοντράρω τα μακροχρόνια μου. ΔΕΝ καλύπτω καθόλου τον Αλβαρες. Αμα βάλει γκολ, χαλάλι του, ας μας δώσει και την κούπα και να ας τα πάρω με σπλίτ τα μακροχρόνια. Τον Ζιρού τον έχω παίξει ήδη, οπότε μένει ο Εμπαμπέ…

Θα παίξω αρχικά ένα ψηλό μπετ, “Εμπαπέ any time και κατάκτηση Αργεντινή”, στο φτιάξε αγορά.

Δίνει 9,00. Και μετά, θα παίξω “ να κριθεί ο τελικός στην παράταση” που δίνει 6,50 και “να κριθεί ο τελικός στα πέναλτι” που δίνει 5,00. TIΠΟΤΑ ΑΛΛΟ (σκέφτηκα πολύ το 1-1 σκορ any time, αλλά το 2,45 μου φάνηκε λίγο).

Ολα είναι μελετημένα. Πχ, δεν παίζω ξερό Χ γιατί μου καλύπτει την ισοπαλία στα 90′. Ενω έτσι όπως παίζω, αν έρθει Χ στα 90′ μετά θα πληρωθώ και με τη Γαλλία αν τυχόν τα καταφέρει σε παραταση ή πέναλτι.

Και φυσικά μπορεί να πληρωθώ διπλά μπετ. Αυτό είναι κάλυψη. Δεν παίζω πουθενά Γαλλία στα 90′, θα ήταν κόντρα μπετ. Καλύπτω λοιπον όσο μπορώ τον Εμπαπέ και την ισοπαλία, καθώς και παράταση/πέναλτι. Και μετά θα δω τι θα κάνω στο live (θα ήταν ιδανικό να προηγηθεί η Αργεντινή, μετά μπορούμε να κάνουμε πολλά).

Τίποτα άλλο, να τον απολαύσουμε τον τελικό, είμαστε με τον Μέσι αλλά πάνω από όλα είμαστε με το ποδόσφαιρο.

Αντί επιλόγου, γιά να…τραγουδάμε κι εμείς μαζί, το τραγούδι των αργεντίνων, αυτό που λατρεύει και ο Λιονέλ. Το “Muchachos”:

Muchachos

Ahora nos volvimos a ilusionar

Quiero ganar la tercera

Quiero ser campeón mundial

Y al Diego

Desde el cielo lo podemos ver

Con Don Diego y La Tota

Alentándolo a Lionel

En Argentina nací

Tierra del Diego y Lionel

De los pibes de Malvinas

Que jamás olvidaré

No te lo puedo explicar

Porque no vas a entender

Las finales que perdimos

Cuantos años la lloré

Pero eso se terminó

Porque en el Maracaná

La final con los brazucas

La volvió a ganar papá

Παιδιά,

τώρα ενθουσιαζόμαστε ξανά,

θέλω να κερδίσω το τρίτο (τρόπαιο),

θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής

Και τον Ντιέγκο,

μπορούμε να τον δούμε στον ουρανό,

με τον Δον Ντιέγκο (πατέρα του) και την Τότα (μητέρα του),

να φωνάζουν για τον Λιονέλ

Στην Αργεντινή γεννήθηκα,

τη γη του Ντιέγκο και του Λιονέλ,

των παιδιών στις Μαλβίνες,

που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Δεν μπορώ να στο εξηγήσω,

γιατί δεν θα το καταλάβεις,

τους τελικούς που χάσαμε,

πόσα χρόνια τους έκλαψα

Αλλά αυτό τελείωσε

γιατί στο Μαρακανά,

τον τελικό με τους Βραζιλιάνους

τον κέρδισε ξανά ο μπαμπάς

Παλαιότερα άρθρα του Billaras