409

Thassios

Με δύο σημερινά και ένα μακροχρόνιο έκπληξη

Καλημέρα παικταράδες μου!

Τη Κυριακή ξενέρωσα. Κι αυτό γιατί το καυτό ντέρμπι της Χιλής ήταν για κολλύρια. Είναι από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε σε ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής οι ομάδες να είναι αγχωμένες και φοβισμένες. Κάπως έτσι λοιπόν ήταν και οι δύο την Κυριακή. Μόλις έπιαναν τη μπάλα στα πόδια οι παίκτες το πρώτο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να τη διώξουν μακριά μη τυχόν και κάνουν κάποιο λάθος.

Σχεδόν όλο το παιχνίδι έτσι πήγε. Οπότε λογικό να μην βγούνε κάρτες αφού δε κρατούσαν οι παίκτες τη μπάλα για να τους γίνει φάουλ. Να σκεφτείτε μέχρι το 34′ περίπου που τσέκαρα είχαν δοθεί 3 ή 4 φάουλ μόνο.

Σε ότι αφορά τα προχθεσινά και την Πόρτο τα λέγαμε στο chat ότι φάγαμε τρελό μαστίγωμα με τον Billara. Από τη μία βγαίνει η κόκκινη και όχι το πέναλτι στο ματς της Πόρτο ενώ χάνει και μια τρομερή τριπλή φάση στο 90φεύγα με δύο δοκάρια και ένα σώσιμο πάνω στη γραμμή για να μην πληρωθώ ούτε εγώ.

Είναι ότι λέμε πάντα. Άμα μουλαρώσει δεν θα δώσει.

Πάμε τώρα στα φρέσκα. Ξεκινάω από το μόνο ματς που θα ασχοληθώ από την Ευρώπη σήμερα. Ο Λατρευτός (γελάμε τώρα) Lahoz σφυρίζει σήμερα το ανοιχτό ματς ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Σπόρτινγκ. Μετά το 2-2 του πρώτου γύρου τίποτα δεν έχει τελειώσει και δε νομίζω ότι θα είναι τόσο εύκολο για την Άρσεναλ όσο μαρτυράνε οι αποδόσεις.

Περιμένω ένα ματς με ρυθμό και πολλά φάουλ. Ιδιαίτερα από τη μεριά της Σπόρτινγκ που σαν γνήσια Πορτογαλίδα θα ρίξει παραπάνω ξύλο. Αν δε ρίξει καμιά κλωτσιά παραπάνω δεν θα δει προκοπή σήμερα. θεωρώ ότι θα έχουμε γκολ στο 2ο ημίχρονο γιατί αν μπει ένα στο ματς κάποια θα κυνηγάει σκορ , ενώ όπως είπα η Σπόρτινγκ λογικά θα δει παραπάνω κάρτες.

Κρατάω το ειδικό ” γκολ στο 2 ημίχρονο + κάρτα και οι δύο + Σπόρτινγκ περισσότερες κάρτες” σε απόδοση 2,75.

Μετά πάμε στο Libertadores τα ξημερώματα όπου θα κάνω στάση στο Σπόρτινγκ Κριστάλ – Ουρακάν. Περιμένω ένα ωραίο ματς με θέμα αλλά και ένταση. Περιμένω γκολ στο ματς αλλά και κάρτες. Κρατάω σαν μονό το ειδικό ” g/g +κόκκινη ” σε απόδοση 7.

Είδαμε να φέρνει ένα 4-4 στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος η Κριστάλ ενώ είναι ομάδα που τα κάνει λίγο ροντέο τα ματς. Το πρώτο 0-0 είναι λίγο πλασματικό αφού είχαμε καλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες με την Ουρακάν να είναι πολύ καλύτερη χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Σαν δεύτερο ειδικό θα κρατήσω το ”όβερ 1,5 γκολ + όβερ 1,5 κάρτες και οι δύο (είναι η επιλογή ” και οι δύο ομάδες να δεχθούν 2 ή περισσότερες κάρτες”).

Αυτό δίνει 2,2 και θα το ποντάρω δυάδα με αυτό της Άρσεναλ.

ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ

Και πάμε σε κάτι που θα αποτελέσει έκπληξη για πολλούς από εσάς. Θα ποντάρω ένα μακροχρόνιο το οποίο έρχεται από τα δικά μας χωράφια. Τη δική μας υπέροχη Super League (χοχοχοχο)! Εντάξει πέρα από τη πλάκα και όλα τα παρατράγουδα που έχουμε σε αυτή τη ”κατά τύχη” χώρα , νομίζω ότι φέτος βλέπουμε κάτι ωραίο.

Δε νομίζω να θυμάμαι πρόσφατα να διεκδικούν το πρωτάθλημα τέσσερις ομάδες. Και με αυτό κάνω πάσα στο μακροχρόνιο. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία είναι:

Δηλαδή ο πρώτος με τον 4ο ΠΑΟΚ απέχουν 7 βαθμούς. Δεν τους λες λίγους ειδικά όταν όλα τα ματς σχεδόν θα είναι ντέρμπι (αν εξαιρέσουμε αυτά με το Βόλο). Για να δούμε όμως αν φέτος έπαιζαν μόνο τα ντέρμπι ή να το πω καλύτερα μόνο αυτές οι 6 ομάδες των Πλέι Οφ ποιος θα ήταν πρώτος:

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟ αλλά πρώτος αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Επομένως έχουμε τον ΠΑΟΚ ο οποίος αποδεδειγμένα τα πάει καλύτερα στα ντέρμπι και μην ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που τρέχει ένα σερί αήττητο από 30/10 που έχασε μέσα στην ΑΕΚ. Ακόμη και στα φιλικά που έδωσε στη διακοπή του Μουντιάλ δεν έχασε. Οπότε κάτι κάνει καλά.

Πάω μετά και βλέπω αποδόσεις σε όλα τα μακροχρόνια. Για μένα καταρχήν είναι λάθος που δίνουν φαβορί την ΑΕΚ.

Ναι δεν διαφωνώ ότι η ΑΕΚ παίζει καλύτερα απο όλους αλλά για να βρίσκεται εκεί που είναι κάπου μας τα χαλάει. Και νομίζω ότι μας το έδειξε ξεκάθαρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη έχουμε τον ΠΑΟ ο οποίος είναι 2 βαθμούς μπροστά ενώ τα πήγε καλά και στην Βαθμολογία των έξι. Οπότε για μένα φαβορί θα έπρεπε να είναι ο ΠΑΟ.

Μετά πάω και βλέπω ένα εξωπραγματικό 20αρι στον ΠΑΟΚ.

Ναι εδώ θα κάνω στάση. Γιατί τόσο πολύ ρε παιδιά;; Δηλαδή την ομάδα που τα πήγε καλύτερα από όλους στα μεταξύ τους μου τι δίνεις 20;;. Ναι βρίσκεται πίσω 7 βαθμούς και δε διαφωνώ ότι είναι δύσκολο να πάρει πρωτάθλημα. Αλλά όχι 20! Εδώ είμαι για να κρίνω αποδόσεις και εδώ έχουμε ξεκάθαρο λάθος. Μεγάλο λάθος. Εγώ θα το έδινα κάπου 8-9 μάξιμουμ, όπως δηλαδή το δίνουν άλλες εταιρίες.

Εκεί δεν θα το ακουμπούσα. Αλλά το 20 για να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είναι λάθος.

Αν τη πρώτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ κερδίσει μέσα στον Άρη , τότε αυτό το 20αρι δε θα υπάρχει. Και αν τυχόν ο ΠΑΟ χάσει μέσα στην ΑΕΚ τότε θα απέχει 5 βαθμούς από τη πρώτη θέση (που θα είναι η ΑΕΚ). Όπως και το ίδιο θα συμβεί αν φέρουν και ισοπαλία! Σε κάθε περίπτωση δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει το Άρη θα πλησιάσει τις πρώτες θέσεις και αυτό το 20αρι δεν θα υπάρχει.

Έναν Άρη που είδαμε ότι δεν είναι και στη καλύτερη αγωνιστική κατάσταση (μην ξεγελιόμαστε με το τελευταίο 3-1) αφού στα μετόπισθεν μπάζει αρκετά.

Μετά, την 2η αγωνιστική υποδέχεται ο ΠΑΟΚ την 2η ή 1η ΑΕΚ (αν δεν χάσει φυσικά από το ΠΑΟ) εντός στη δυνατή τούμπα. Εκεί αν κερδίσει ,που έχει πολλές πιθανότητες να το κάνει στα μάτια μου, τότε η απόδοση κατάκτησης περιμένω να φτάσει κάπου στο 5-6.

Μέσα σε δύο αγωνιστικές δηλαδή μπορούν να έθρουν τα πάνω κάτω στις αποδόσεις.

Έχουμε δηλαδή έναν ΠΑΟ, που για εμένα, είναι φαβορί για τη κατάκτηση , μια ΑΕΚ που δε μπαίνει στα πλέι οφ με τη καλύτερη ψυχολογία και έχει δύο ντέρμπι δυνατά στις δύο πρώτες αγωνιστικές και τέλος έναν Ολυμπιακό που ίσως αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι η ομάδα που μπορεί να πάρει ”επικίνδυνα” τα πάνω της.

Έχει στρώσει η ομάδα του Ολυμπιακού, έχει ψυχολογία και έχει δύο εύκολα παιχνίδια στις πρώτες αγωνιστικές. Με 6 βαθμούς βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για πρωτάθλημα. Απλά εδώ δε βρίσκω ιδιαίτερη αξία στην απόδοση όπως με του ΠΑΟΚ. Άσε που τον Ολυμπιακό δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ γιατί αμυντικά έχει πολλά κενά.

Οπότε στα μάτια μου έχω ένα λογικό φαβορί που είναι ο ΠΑΟ , μια ΑΕΚ που δε μπαίνει με καλή ψυχολογία στα πλέι οφ ενώ βλέπω και μια αφέλεια , έναν Ολυμπιακό που είναι το λεγόμενο ”πονηρό” αουτσάιντερ που στα μάτια μπορεί να κλέψει το πρωτάθλημα και τέλος τον ΠΑΟΚ μια καλή, μα πάνω όλα σταθερή ομάδα που μπορώ να βασιστώ.

Σε αυτή την ομάδα που τα πάει σταθερά καλά δε μπορώ να βλέπω 20αρια.

Η Μάλλον δε μπορώ να βλέπω 18αρια και γιατί το λέω αυτό. Γιατί το μακροχρόνιο που θα ποντάρω δεν θα έχει μέσα τον Ολυμπιακό (το πονηρό που έλεγα).

Σε περίπτωση που το πάρει ο Ολυμπιακός και βγει τυχόν 2ος ο ΠΑΟΚ , τότε κερδίζουμε.

Οπότε 5 μονάδες σε αυτό το μακροχρόνιο που σε καμιά περίπτωση δεν είναι οπαδικό έτσι (νομίζω ότι με ξέρετε οι πιο πολλοί).

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι αριθμούς και ένα εξαιρετικό, αμφίρροπο πρωτάθλημα (τώρα που τα γράφω μόλις άκουσα μια φωνή στο κεφάλι μου ”Μυρωδιά Thassie” και πρέπει να είναι ο Billaras λογικά , χοχοχοχοχ). Θα του το κλέψουμε με την ομαδάρα και χαμπάρι δε θα πάρει. Θα τον καλέσουμε μετά στον Λευκό Πύργο να τα πιούμε παρέα!

Τα λέμε λοιπόν το βράδυ στο Chat για να δούμε το Europa League και τυχόν live που προκύψει!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS