329

Billaras

Σπανιόλικη τριπλέτα!

Καμιά φορά, ακόμα και σε ένα χαλαρό βράδι όπως χθες, μπορεί η μπάλα να σε εκνευρίσει. Ξεκινάνε τα γαλλικά και…βρέχει γκολ. Η δυάδα πάει να βγει στο μισάωρο. Τα over γιά χαβαλέ, τα g/g άνετα, ο Εμπαπέ σκοράρει, μένει ο Λακαζέτ σε ματς αδιάφορο και τέρμα ανοιχτό. Κι όμως….δεν. Η Λυών στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά ήταν κάπου μεταξύ του πουθενά και του υπερπέραν.

Τραγική, προκλητικά κακή, αδιάφορη. Δικαίως εκνευρίστηκα κι ας μην παιζόταν τίποτα φοβερό και τρομέρο. Σιγά τα αυγά, μια δυάδα ήταν με combos. Απλά δεν θέλω να την χάνω έτσι. Με νευρίασε.

Πάμε στο σήμερα. Απλά τα πράγματα στην Ιταλία, Σπέτσια ή Βερόνα. Αλλά στην Ισπανία…σφαγή. Εξι ομάδες, να πέσει μιά. Τα σενάρια είναι…243. Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε τα πάντα, ουσιαστικά κρατήστε ότι όποια κερδίζει, σώζεται.

Επίσης ότι η χειρότερη όλων σε τριπλές-τετραπλές ισοβαθμίες είναι η Θέλτα. Επίσης υπάρχουν ομάδες που σώζονται με Χ, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στα άλλα. Αυτές που είναι στους 41. Κάντιθ και Βαλένθια. Το εξάποντο είναι το Βαγιαδολίδ-Χετάφε φυσικά.

Δεν θέλω να σας παιδέψω. Το παιχνίδι μου pre game θα είναι απλό.

Δύο ισοπαλίες, αυτές που ανέφερα.

Μπέτις-Βαλένθια και Ελτσε-Κάντιθ. Ενας πόντος αρκεί στις φιλοξενούμενες, ενώ έχουνε καλές σχέσεις με τις γηπεδούχους. Στο ένα έχουμε συνδετικό κρίκο τον Χοακίν ο οποίος μας αποχαιρετά σήμερα (δική του σήμερα η φωτό, τεράστιος, λατρεία ο παιχταράς). Στο άλλο είχαν “αλλαξοκωλιές” παλιά. Οκ, τα Χ είναι παντα επίφοβα, μπορεί να μην χρειάστουν πχ αν χάνει η Βαδιαδολίδ.

Αλλά δέχομαι το ρίσκο, άπαξ και ξέρω ότι μπορούν να μην ακούν τίποτα, απλά να τα φέρουν και να φύγουν αγκαλιά. Plus φυσικά η απόδοση, Στο 3,40 το ένα, στο 3,50 το άλλο τα δέχομαι.

Και υπάρχει κι ενα τρίτο σημείο που περνάει λίγο…κάτω από τα ραντάρ. Η Μαγιόρκα στο 3,50. Και καλά έχει κίνητρο η Ράγιο. Να βγει 7η. Σορυ δεν το πιστεύω. Πρέπει και να γίνουν πολλά στα άλλα ματς (πχ να μην κερδίσει καμιά από Οσασούνα-Χιρόνα στο μεταξύ τους).

Προσωπικά, ακόμα και τώρα στο φινάλε, εγώ κοιτάω τη φόρμα. Αν μια ομάδα μπορεί, όχι αν θέλει. Και λέω ότι η Ράγιο δεν μπορεί. Μιά νικη σε οκτώ ματς, ενώ εκτός έδρας…εξαφανιζόλ. Με 0-2-6 στα τελευταία οκτώ εκτός, σήμερα φαβορί; Που πήγε και εφαγε 4 μέσα στην Ελτσε ή 3 μέσα στη Θέλτα; Μην τρελλαθούμε δηλαδή, είναι τραγική εκτός (ενώ εντός είναι εξαιρετική).

Ακριβώς τα ίδια η Μαγιόρκα. Κάκιστη εκτός, αλλά εντός…τούμπανο. Ολο το 2023 σε 12 ματς στο νησί της έχει 8-3-1 και 15-6 γκολ. Θα θυμάστε ότι την πόνταρα και με τη Βαλένθια και με δικαίωσε. Προς τι ο άσος του 3,50 λοιπόν; Στα ίσα θα παιχθεί.

Εκλεισα. Θέλτα στο 2,50 δεν παίζω (αν και έχει σχέσεις με την Μπάρτσα).

Και εκτός Ισπανίας, οριακά δεν παίζω Σπέτσια.

Η Ρόμα έχει κίνητρο κι αυτή, την 6η θέση. Τι έγραψα παραπάνω; Με απασχολεί πρώτα αν μπορεί, όχι αν θέλει. Η Ρόμα…μπορεί; Ορθια πτώματα έφυγαν από τον τελικό, 140 λεπτά έπαιξαν, έχασαν, κόμματια και θρύψαλα, κράμπες, κούραση στα κόκκινα, εκνευρισμός, απογοήτευση, κακή φόρμα γενικα (μιά νίκη σε οκτώ ματς έχει), ο Μουρίνιο στην εξέδρα τιμωρημένος! Γιατί δεν παίζω Σπέτσια; Γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει στο Μίλαν-Βερόνα, αν δεν το δώσει η αδιάφορη Μίλαν (που απ’ όσο βλέπω, δεν θα χαριστεί), μπορεί η Σπέτσια να μην χρειάζεται διπλό.

Τα αφήνω γιά live λοιπόν.

Μένω με την ισπανική τριπλέτα, η Μαγιόρκα είναι πιό νωρίς, ας ξεκινήσουμε με το δεξί εκει και μετά θα δούμε αν θα έρθει έστω μια εκ των δύο ισοπαλιών. Η Μαγιόρκα έχει και πρώιμη φυσικά. Ενα trixie και τέλος, δεν είναι γιά…χόρταση το pre game τέτοια εποχή. Νέα στήλη την Τετάρτη, την Τρίτη νέο vidcast και τα λέμε στο chat οπωσδήποτε απόψε!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras