4561

Billaras

Πιό πολλά σε…πιό μικρά!

Την Πέμπτη είδατε γιατί χαρακτήριζα μιά τριάδα “δύσκολη”, όχι λόγω δυσκολίας των αγώνων, αλλά λόγω καθαρά πιθανοτήτων. Παίζοντας με 12 προς 1, φαινομενικά η “έλα μωρέ, μιά τριαδούλα” είναι εύκολη, στην ουσία είναι πολύ πιό δύσκολη να επαληθευτεί. Θα μου πει κάποιος “ναι, αλλά ήταν ατυχία, το Παλέρμο-Λέτσε έπρεπε να λήξει 4-2 βάση ευκαιριών”.

Και θα απαντούσα ότι αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι, ο σωστός παίκτης πρέπει να το συνυπολογίζει πριν ποντάρει και όχι να το επικαλείται μετά! Πάμε παρακάτω, χθες πήραμε ανάσες, έχουμε φρέσκα κουλουράκια σήμερα. Και επειδή ένα ….κουλουράκι είναι και νωρίς, τώρα στις 2, ας βιαστούμε λίγο…. Λοιπόν, σήμερα, κατ' αρχάς, θα κάνω μιά… μίνι έκπληξη.

Το βασικό μου παιχνίδι θα είναι τρία… φαβορί! Ετσι μου τα έβγαλε το πρόγραμμα, οι αποδόσεις είναι fair, τα στηρίζω. Πολλοί έχουν συνηθίσει μόνο αουτσάιντερ, αλλά το ζουμί είναι στην απόδοση. Απλώς, σπάνια μου κάνει η απόδοση ενός φαβορί, γι αυτό και τα ποντάρω αραιά και που. Δεν…έχω κάτι με τα φαβορί, δεν έχω ταμπού και ο παίκτης ως χαμαιλέοντας οφείλει να προσασμόζεται.

Την Πέμπτη πχ μου άρεσε το 2.20 της Εσπανιόλ, το τίμησα, το πρότεινα από την Τετάρτη (και ήρθε)…. Ποιά είναι τα τρία φαβορί; Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που ξεκινάει σε περίπου μισή ώρα από τώρα), Σάντερλαντ και Μπέρμιγχαμ. Αυτά τα τρία. Όσοι διαβάσατε εφημερίδα από χθες ή ακούσατε ράδιο, θα θυμάστε ότι είχα και τέταρτο. Ε, πάει αυτό, το έσβησα.

Στην τελική ευθεία, ακόμα κάνω προσθαφαιρέσεις. Ηταν η Γουέστ Χαμ. Αρχική επιλογή, όχι τελική. Θα…έριχνα πολύ τα στάνταρ μου ως παίκτης αν την κρατούσα και το κατάλαβα χθες, όταν την ανέφερα και ξένισε πολλούς και μου το έδειξαν με μηνύματα στο ράδιο. Είχαν δίκιο και τα αυτιά μου (και το μυαλό μου) είναι ανοικτά και δεκτικά. Το…αποσύρω λοιπόν.

Μένω με τα τρία. Η Μάντσεστερ περιμένω να αντιδράσει πειστικά μετά το 1-6. Το…πιστολάκι μαλλιών του Φέργκιουσον (έτσι παρομοιάζουν τις…φωνές τους που σηκώνουν τα μαλλιά απο την ένταση τους οι εγγλέζοι) πιστεύω ότι έπιασε τόπο. Η Εβερτον έχει και 120' στην πλάτη της και δεν έχει Καχίλ-Ντρέντε. Μου κάνουν τα 1.90 (που ευτυχώς δεν έπεσαν, αντίθετα ανέβηκαν!).

Η Σάντερλαντ που καιρό την περίμενα να στρώσει, επιτέλους έστρωσε. Μιά χαρά με την Μπόλτον, περιμένω να ξεκινήσει σερί, γιά την Αστον Βίλα τα..έχουμε πει, δεν την πιστεύω καθόλου, ούτε αυτήν, ούτε τον προπονητή της. Την κόντραρα, το..ξανακάνω. Τέλος, ακόμα μιά που…έρχεται με φόρα, η Μπέρμιγχαμ. Φόρμα, ατομική κλάση και εμπειρία, δεν έχω να της προσάψω κάτι.

Η Μπράιτον  έκανε ένα γενναίο ξεφούσκωμα και απλώς θέλω να μείνει εκεί και…σήμερα. Γιατί τα επτά χωρίς νίκη είναι πολλά, θα γυρίσει πίσω σε καλές εμφανίσεις. Παίζω με το timing, θεωρώντας ότι δεν θα το κάνει σήμερα… Στην άκρη λοιπόν τρία φαβορί του 1.90, 2.10 και 2.05. Πάμε σε μεγαλύτερα… Ηταν πολλά στην πρώτη διαλογή. Πορτ Βέιλ, Χέρεφορντ, Κρου, Πιτέρμπορο, Λέιτον, Μπρίστολ Σίτι, Πόρτσμουθ, Γουίγκαν.

Να παιχθούν όλα, δεν γίνεται. Τις…ξεδιάλυνα, ελπίζω να τις ξεδιάλυνα σωστά, μένω με τις Χέρεφορντ-Κρου-Λέιτον. Αυτές τις τρεις!! Γιά διάφορους λόγους έσβησα τις άλλες, αλλά…όχι ότι δεν μπορούν να το “σκάσουν”. Θέμα ενστίκτου είναι, και βασική αρχή μου να μην “απλώνω” πολύ το παιχνίδι μου. Η Χέρεφορντ αδικείται κατάφωρα από τις αποδόσεις, τρεις σερί νίκες και καλές εμφανίσεις, οι μπουκ “παρέβλεψαν” την τραγωδία της Τορκί εδώ και δύο μήνες και επειδή απλώς έκανε μιά (καλή) νίκη, την έκαναν καραφαβόρα! Διαφωνώ και τους κοντράρω.

Η Λέιτον έιναι έξι αήττητη, έμεινε στο Χ προ ημερών, αλλά αν σταθερά βάζει δύο γκολ και άνω, δεν μπορεί μονίμως να μένει στο Χ! Ας βάλει πάλι δύο και βλέπουμε. Η αντίπαλος της είναι σταθερά στα..ρηχά νερά. Η Κρου αρχίζει να δείχνει δείγματα άλλης ομάδας από αυτή που κάποτε ξέραμε. Ηταν αλέγκρα και έχει γίνει κυνική. Δεν με χαλάει, προτιμώ τα “0-1 και φύγαμε” από τις…ρουλέτες.

Η Ολντερσότ ίσως και να έχει μείνει στο ματς με την Μάντσεστερ, αλλά έτσι κι αλλιώς εντός δεν έπειθε ποτέ… Εχω 4.00 στη Χέρεφορντ, 3.10 στη Λέιτον και 3.40 στην Κρου. Καλός είμαι. Με… βαριά καρδιά άφησα ειδικά την Πορτ Βέιλ, αλλά είπαμε, δεν μπορώ (και δεν πρέπει) να τα παίξω όλα… Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση: Θα κάνω ένα…λόττο. Κυριολεκτικά λόττο.

Το αναφέρω μεν, αλλά δεν το βάζω στην κάβα. Θα είναι μιά μικρή έμπνευση, με σκοράκια. Οπως το είπα, λόττο. Εφ'όσον έχω κέρδος, με παίρνει να κάνω μιά…μικρή παρασπονδία. Ποιά θα είναι αυτή; Θα πάρω τέσσερα ματς. Ροτσντέιλ-Λέιτον, Γουότφορντ-Πιτέρμπορο, Καρλάιλ-Ολνταμ και Λιντς Κάρντιφ. Αυτά τα τέσσερα. Τα θεωρώ πιθανότατα over. Οποιος θέλει, ας τα ποντάρει.

Εγώ θα το πάω… πιό μακριά. Θα παίξω σκοράκια. Σε κάθε ένα από αυτά, θα παίξω 3-2, 2-2 και 2-3. Αυτά τα ίδια σκορ. Πληρώνουν πολλά, αυτό εννοείται. Θα ζητάω δυάδες. Μόνο δυάδες. Γιατί τρία σκορ σε τέσσερα ματς, ανεβάζουν δραματικά τις στήλες. Συγκεκριμένα, είναι 54 στήλες. Με ελάχιστες μονάδες στην κάθε στήλη. Αυτό είναι το…λόττο-εμπνευση… Κλείνω με τα εκτός Αγγλίας.

Εχω ήδη τρία φαβορί, τρία αουτσάιντερ. Θα κρατήσω άλλα δύο και τέλος. Το ένα είναι η Γιουβέντους. Το άλλο είναι η Βαγιεκάνο. Σε καλή κατάσταση και οι δύο. Δεδομένο αυτό. Και…αουτσάιντερ και οι δύο, καλό αυτό. Εχουν παικτική αξία στο 2.90 και 3.90 αντίστοιχα. Γιατί πολύ απλά δεν δέχομαι να είναι φαβορί δύο ομάδες εντελώς ντεφορμέ και που όποτε τις είδα, πονέσαν τα ματάκια μου.

Αναφέρομαι φυσικά σε Ιντερ και Βιγιαρέαλ. Θα ξυπνήσουν; Ας το κάνουν. Δεν είναι μπάζα, προς Θεού. Απλά βλέποντας πως…χόρευε η Αταλάντα την Ιντερ προχθές και πως η Ρεάλ έκανε πλάκα στην Βιγιαρέαλ επίσης την Τετάρτη, είχα ήδη αποφασίσει. Τραγικές εμφανίσεις, απόντες, απορώ γιατί είναι φαβορί και…θα πληρώσω την κόντρα τους γιά να μάθω! Κλείσαμε.

Το…λόττο είναι εκτός κάβας και προτάσεων. Τα υπόλοιπα, παίζονται ως εξής: Αρχική κάβα: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 27/10: 23.800 μονάδες. Ποντάρισμα 29/10: Δυάδες-τρίαδα (trixie): Μάντσεστερ 2 (1,9)-Σάντερλαντ 1 (2.10) -Μπέρμιγχαμ 1 (2.05). Από 80 μονάδες σε κάθε δυάδα (3 συνολικά)  και 40 μονάδες στην τριάδα (8.18). Σύνολο  280 μονάδες. Δυάδες τριάδα (νέο trixie): Κρου 2 (3.

40)-Χέρεφορντ 2 (4.00)-Λέιτον 2 (3.10). Από 40 μονάδες σε κάθε δυάδα (3 συνολικά) και 20 μονάδες στην τρίαδα. Σύνολο 140 μονάδες. Μονά-δυάδα: Βαγιεκάνο 2 (3.90)-Γιουβέντους 2 (2.90), βάζω 60 μονάδες στην Βαγιεκάνο, 100 στην Γιουβέντους και 20 στην δυάδα. Σύνολο 180 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 600 μονάδες. Νέο υπόλοιπο:23.200 μονάδες. Είναι πασιφανές ότι ανέβασα ποντάρισμα.

Ο λόγος είναι απλός: Ενίσχυσα τα “μαξιλάρια μου”. Με δυάδα σε κάθε trixie, δεν χάνω το κάθε μπετ. Το ίδιο και με τα μονά. Είπαμε, κοιτάω πρώτα την βάση, μετά το ταβάνι. Τίποτα άλλο, ραντεβού αργότερα στο chat, εννοείται ότι η κάβα και ο τρόπος παιχνιδιού δεν είναι δεσμευτικά, κάποιος μπορεί να κάνει…άλλο ανακάτεμα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras