4540

Billaras

Τέσσερις “μεγάλες” αγγλιδούλες!

Τα βασικά δεδομένα που σήμερα “απαγορεύεται” να βγάλω από το μυαλό μου, είναι δύο. Πρώτον, είμαστε σε επανανέναρξη. Σημαντικό, βαραίνει πολύ στις επιλογές μου ακόμα πιό πολύ στις…μη επιλογές μου, σε αυτά που πέταξα και ενδεχομένως δεν θα πέταγα αν είμαστε σε κανονική ροή. Τώρα η φόρμα έχει χαθεί, οι διεθνείς ταξίδευαν, οι “πληγωμένες” επούλωσαν πληγές και πάει λέγοντας.

Το δεύτερο είναι προσωπικό. Πριν από ενάμισι μήνα ας πούμε, υπήρξε στιγμή που οι ομάδες “μου” μέσα σε πέντε μέρες (από Σάββατο ως Τετάρτη) έβαλαν….έξι γκολ στο 90'! Ιδια φιλοσοφία, ίδια μελέτη, ίδια προσέγγιση, τα…ίδια μάτια, άλλη ρέντα! Τώρα, δεν θέλει”. Μου το λέει ξεκάθαρα! Μου το..φωνάζει! Αν είχα αμφιβολίες, πείστηκα μεσοβδόμαδα.

Η Βάσκο άξιζε να κερδίσει. Δεν χωράει συζήτηση, πολλοί από εσάς είδατε το ματς, τι να προσθέσω; Η Φιγκειρένσε ακόμα περισσότερο. Τώρα όμως, θα χαθούν τα άχαστα, θα χαθούν και πέναλτι, οι αντίπαλοι “μου” θα βάλουν γκολ φάβες σε ανύποπτη στιγμή, θα τραυματιστούν καλοί παίκτες “μου” νωρίς, θα γίνει οτιδήποτε αλλά το σημείο δεν θα έρθει.

Πολύ φυσιολογικό όλο αυτό. Καμιά έκπληξη. Κύκλος είναι και η ρέντα. Ξέρω μόνο ένα, ότι μου … χρωστάει. Το γράφω πάντα, αυτά είναι “δανεικά”. Και τώρα μου χρωστάει. Πότε θα με ξεπληρώσει; Θα φανεί, θα φανούν σημάδια. Αλλά μέχρι τότε, με τα δύο δεδομένα στο μυαλό μου, ένα έχω να κάνω: Να φυλαχθώ. Προσεκτικά, λίγες επιλογές, μικρότερα μπετ, μεγάλα σημεία, οπότε είτε να χάνω λίγο, είτε να δω σημάδια μέσα από τα ρίσκα.

Κατεβάζω ταχύτητητα λοιπόν, είναι το ενδεδειγμένο. Πάμε στα ματς: Εκτός νησιού, είμαι…γρήγορος, κανένα ασόδιο! Μα κανένα! Ενα είχα (γιά σήμερα), την Λάτσιο. Δεν παίζει ο Κλόζε, χαίρετε. Μπορεί να δω διπλό αλά… Ουρουγουάη (που “πέταξα” το σημείο επειδή δεν έπαιξε ο Σουάρεζ αλλά το διπλό ήρθε); Μπορεί. Σημάδι ήταν ακόμα κι αυτό.

Αλλά δεν το ρισκάρω. Οπότε, αφού μελέτησα όλες τις…δημοκρατικές δυνάμεις (από Μίλαν ως Ρεάλ και από το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ), λέω ένα μεγαλοπρεπές πάσο σε οτιδήποτε μη αγγλικό! Κρατάω μόνο κάποια over, θα τα δείτε παρακάτω, και τίποτα άλλο. Αύριο έχει καλά σημεία, σήμερα πάσο εκτός νησιού. Πάμε στα δικά μας. Κοίταξα πολλά σημεία.

Πολλά. Μετρήστε: Λιντς, Μπόλτον, ΚΠΡ, Νιουκάστλ, Πόρτσμουθ, Καρλάιλ, Μπέρι, Εξετερ, Νοτς Κάουντι, Μπράιτον, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Πορτ Βέιλ, Στόκπορτ, δεν ξέρω αν…ξέχασα και καμία! Τις διαβάσατε και στην Kingbet, τις ακούσατε και στο ράδιο χθες (σ.σ.πλεον υπάρχει και on demand, να ακούτε την εκπομπή όποτε εσείς θέλετε). Βήμα πρώτο: Δεν παίζω κανένα μικρό.

Μα θα λέγεται Αρσεναλ, μά θα λέγεται Τσάρλτον, Σάουθεντ, Γκέιτσχεντ, Γουέστ Χαμ, σβήνονται όλες. Και γενικά μικρά σημεία στο νησί δεν παίζω, και εξήγησα παραπάνω τι πρέπει να κάνω στην παρούσα φάση. Γιά “μικρά”, μόνο overακια και τέρμα. Μετά, στα μεγάλα σημεία, αρχίζει το ξεδιάλεγμα. Λιντς έξω, Μπόλτον έξω (ελέω διακοπής), ΚΠΡ έξω (αναγκαστικά, δεν μπορώ να τα παίξω όλα), Νιουκάστλ έξω (εξ' αρχης ήταν μόνο γιά μικρό fun bet), Καρλάιλ έξω, Εξετερ το ίδιο, Μπράιτον έξω (δεν έχω να προσάψω τίποτα στην Σαουθάμπτον), Γουενσντέι έξω (μικρή απόδοση), Πορτ Βέιλ έξω (κακές ειδήσεις), Στόκπορτ έξω (πολύ τραβηγμένο).

Μην το παιδεύω, τέσσερα θα κρατήσω.Εδώ θα φανεί η (όποια) εύνοια ή η κακή χημεία. Πόρτσμουθ, Μπέρι, Νοτς Κάουντι, Μπλάκπουλ. Αυτά τα τέσσερα. Τα τρία πρώτα ήταν εξ' αρχής επιλογές μου, σε “κυκλάκι” από την Τετάρτη. Το τέταρτο άρχισε να “ψήνομαι” από Πέμπτη βράδυ που το συζητήσαμε λίγο στο chat. Πόρτσμουθ παίζω γιατί θεωρώ ότι η έλευση του Απλετον έφερε άλλο αέρα, σε έτσι κι αλλιώς μιά καλή ομαδούλα.

Κακή δεν είναι γιά να μην έχει ακόμα νίκη εκτός. Και βρίσκει ιδανική αντίπαλο. Ποτέ δεν με τρόμαξε η Γουότφορντ, πιστεύω θα χαροπαλεύει ως το τέλος, άρα μπορεί να μπει με το δεξί ο νέος τεχνικός. Στο 3.00 είμαι μιά χαρά. Μπέρι παίζω γιατί με τρία διπλά στα τέσσερα τελευταία εκτός, δείχνει ότι την…τέχνη την ξέρει καλά εκτός έδρας. Επεσε κατσάδα μετά το κύπελλο, θα είναι συγκεντρωμένη, παίζει με μιά Γουόλσολ που επίσης δεν τρομάζει, που έχει και απουσιούλες στην άμυνα, που έχει και ρεβάνς κυπέλλου μεσοβδόμαδα και που τα (άσχημα) στατιστικά της εντός, λένε την αλήθεια.

Επίσης στο 3.00. Νοτς Κάουντι παίζω γιατί κατ' αρχάς μου έδωσε το δικαίωμα η Χάτερσφιλντ! Παραπάνω έγραψα ότι η Σαουθάμπτον πχ δεν μου έχει δώσει κανένα. Η Χάτερσφιλντ όμως; Οριακές νίκες όταν τις παίρνει, 4αρα έφαγε στο κύπελλο, μάλλον είναι η ώρα να σπάσει αυτό το “42” που έχει δίπλα της ως αήττητη στο πρωτάθλημα! Θέμα timing είναι.

Και δόξα τω Θεώ, ο Μάρτιν Αλεν (φωτό) θα έχει πορώσει τους παίκτες του, το δήλωσε ξεκάθαρα, γιά… τέτοια ματς ζει, γιά τέτοια έχει φτιάξει και την ομάδα του! Αποδεκτό γιά το ρίσκο του το 4.75. Τέλος, η Μπλάκπουλ πριν την διακοπή έδειξε σαφέστατα σημάδια φόρμας. Βρήκε την άκρη ο Χάλογουέι, ο αγαπημένος μου προπονητής. Καλές οι αποδόσεις, φοβάμαι την διακοπή (γιατί πήρε ανάσες και το μικρό ρόστερ της Μίντλεσμπρο και ίσως και η…φόρα της Μπλάκπουλ να ανακόπηκε), αλλά στο 4.

00, όσο κι αν το ζύγισα, δεν μπόρεσα τελικά να πω όχι…. Αυτή η τετράδα. Θέλετε τέσσερα μονά; Θέλετε σύστημα 2-3-4; Θέλετε μόνο δυάδες; Αυτό θα πράξω εγώ. Ο καθένας ας επιλέξει (αν συμφωνεί φυσικά). Θα παίξω και μερικά over σε παρολί και τέλος. Αφησα το Ολυμπιακός-ΠΑΟ (ελέω απουσίας Ιμπαγάσα), άφησα το Μονπελιέ-Μαρσέιγ (πολλή βροχή), κράτησα τις Νόριτς-Γκλάντμπαχ-Βαλένθια (από αυτά που συζητήσαμε και στο chat), πρόσθεσα και την Βόλφσμπουργκ, νατη η τετράδα.

Στα over που οι πιθανότητες ειναι 50-50% “αντέχει" να παίξει κάποιος και τετράδα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ:  20.000 μονάδες. Νέο υπόλοιπο απο 17/11: 21.000 μονάδες. Ποντάρισμα 19/11: Νοτς Κάουντι 2 (4.75)-Μπλάκπουλ 2 (4.00)-Πόρτσμουθ 2 (3.00)-Μπέρι 2 (3.00). Ποντάρισμα στις έξι δυάδες, από 50 μονάδες σε κάθε δυάδα, σύνολο 300 μονάδες. Παρολί με over: Νόριτς-Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ-Βαλένθια (7.

00), 70 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 370 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.630 μονάδες. Κλείσαμε, απόψε θα…πάρω απουσία από το chat λόγω υποχρεώσεων, ραντεβού αύριο με κάποια μεγάλα σημεία!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras