46

Skotostrious

Τριπλέτα με πασχαλιάτικη διάθεση…

Καλημέρα σε όλες και όλους !! Πάσχα των Καθολικών σήμερα και παραδοσιακά στα δύο μεγάλα νησιά το συνδυάζουν με πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα στις ιπποδρομίες (και όχι μόνο φυσικά). Ετσι σήμερα έχουμε 6 ημερίδες σε Αγγλία και Ιρλανδία με την κάρτα στο Fairyhouse να ξεχωρίζει καθώς εκεί διεξάγεται το ομώνυμο πασχαλιάτικο φεστιβάλ. Πάμε λοιπόν να δούμε τι επιλογές έχουμε από τις σημερινές κούρσες.

Πρώτη μας στάση στην τρίτη κούρσα της πολύ δυνατής ημερίδας στο Fairyhouse, μια Grade 1 ιπποδρομία για φοράδες στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) και την απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και σε ένα lineup που κυριαρχείται από τον κορυφαίο εκπαιδευτή Willie Mullins (10 από τις 18 συμμετοχές) την προτίμηση μας σε υψηλές αποδόσεις αουτσάιντερ έχει η CUTA DES AS (each-way).

Πολλά υποσχόμενη φοράδα λαμβάνοντας υπόψιν τις πολύ καλές επιδόσεις της σε bumper κούρσες την περσινή σεζόν, έκανε την καλύτερη εμφάνιση της μέχρι τώρα καριέρας της στην πρεμιέρα της στα χαμηλά εμπόδια, σε κούρσα novice στο Punchestown πριν 40 ημέρες σε ένα σχεδόν αλάνθαστο αγώνα με άλματα ακρίβειας επιτάχυνε στο τέλος για να κερδίσει με άνεση.

Αναμένεται να έχει περαιτέρω πρόοδο από δω και πέρα προχωρώντας στη σεζόν και σε διψήφια απόδοση αξίζει να την στηρίξουμε.

Επόμενη στάση στην τέταρτη κούρσα της κάρτας, μια Grade 2 κούρσα novice στα χαμηλά εμπόδια και την απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε και πάλι ένα αουτσάιντερ που έρχεται μετά από σερί πολύ καλών εμφανίσεων, τον OSCARS BROTHER (each-way).

Πολύ καλές επιδόσεις στην μέχρι τώρα καριέρα του, σε δύο εμφανίσεις έχει μία πολύ καλή δεύτερη θέση πίσω από ένα πολύ πιο έμπειρο άλογο στην κατηγορία για να ακολουθήσει μια εξαιρετική εμφάνιση και νίκη σε ανταγωνιστική κούρσα maiden στην οποία μετά από πολύ καλό καλπασμό και καλά άλματα καθάρισε την υπόθεση νίκη μετά το προτελευταίο εμπόδιο για να τερματίσει 13 μήκη μπροστά από τον δεύτερο.

Και αυτό αναμένεται να έχει ακόμα καλύτερη απόδοση όσο μαζεύει εμπειρία με τους αγώνες του και δείχνει να αξίζει τη θέση του σε μια τόσο υψηλού επιπέδου ιπποδρομία.

Κλείνουμε τις σημερινές επιλογές με μία από την έκτη κούρσα της ημερίδας στο Fairyhouse, μια ιπποδρομία novice στα ψηλά εμπόδια (fences) και την απόσταση των 2 miles (3,200 μέτρα περίπου) και η επιλογή μας είναι ο MOUNT FRISCO.

Εχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν έχοντας 2 νίκες και 3 πλασαρίσματα στους αγώνες του για το 2024. Οι δύο τελευταίοι αγώνες του ήταν σε Listed κούρσα όταν και τερμάτισε δεύτερος μετά από πολύ καλό αγώνα στον οποίο ήταν επικεφαλής σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή για να χάσει το προβάδισμα στο τελευταίο εμπόδιο άλλα να κρατήσει πολύ καλά και να χάσει οριακά τη νίκη πίσω από ένα σαφώς πιο έμπειρο άλογο, για να ακολουθήσει μια πολύ τιμητική τέταρτη θέση σε Grade 3 ιπποδρομία στην οποία έκανε μια καλή εμφάνιση στην οποία ίσως “αδικήθηκε” απ το γεγονός ότι είχε μόλις μια εβδομάδα ξεκούραση από την προηγούμενη κούρσα του.

Σε πιο ήρεμα νερά σήμερα αν έχει παρόμοια απόδοση με τους τελευταίους αγώνες του θα είναι σοβαρός διεκδικητής της νίκης.

Συνοπτικά :

Κυριακή 31/03 16:35 Fairyhouse Irish Farms EBF Honeysuckle Mares Novices Hurdle : CUTA DES AS (15,00 each-way).

Κυριακή 31/03 17:10 Fairyhouse Paddy Kehoe Suspended Ceilings Novice Hurdle : OSCARS BROTHER (13,00 each-way).

Κυριακή 31/03 18:20 Fairyhouse BoyleSports, Proud Sponsors Since 2014 Novice Handicap Chase : MOUNT FRISCO (6.

50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious