39

Germanos

Με λίγο διαφορετικό παιχνίδι-UPDATE-

Καλημέρα, καλημέρα! Για το χτεσινό ματς της Λιφερίνγκ δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, παιχνίδι με 21 τελικές στο πρώτο ημίχρονο έληξε μόνο 0-1 και σίγουρα 1 από τα 3 τετατετ της Στρίπφινγκ μπορούσαν να είχαν καλύτερη κατάληξη. Nevermind, πάμε στα φρέσκα, όπου αναμένουμε ήδη δύο σημεία, ενώ έχω σκοπό να ρισκάρω αυτό το Σ/Κ με λίγο διαφορετικό παιχνίδι από το συνηθισμένο.

Ιδιαίτερα «πονηρό» Σ/Κ για ομάδες που έχουν μετέπειτα Ευρώπη, επομένως θέλει προσοχή στην προσέγγιση των παιχνιδιών.

Η Ευρώπη «φρενάρει»

Στην Μπουντεσλίγκα περιμένουμε το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Φράιμπουργκ, που έχει έτσι και αλλιώς την τάση τελευταία να σκοράρει αρκετά γκολ, ενώ απέναντι στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας πάντα παίζει ανοιχτά και προσπαθεί να δείξει πράγματα.

Κατά τα άλλα έχω σημειώσει δύο ισοπαλίες που θα τολμήσω. Η πρώτη είναι η ισοπαλία της Ουνιόν Βερολίνου με τη Λεβερκούζεν, κάτι σε 0-0 κάτι σε 1-1. Έχει να σκεφτεί την Ευρώπη η Λεβερκούζεν και τη διαχείριση που θα κάνει, επομένως το πρωτάθλημα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού το +13 από την Μπάγερν δίνει χώρο για διαχείριση του ρόστερ.

Θα παλέψει με όλα της τα όπλα η Ουνιόν και πιστεύω αν είμαστε στο 89 και το σκορ είναι 1-1, τότε η ίδια θα διαφυλάξει αυτόν τον βαθμό με νύχια και με δόντια. Στο  4,20 η συγκεκριμένη ισοπαλία.

Στο Χαϊντενχαϊμ δοκιμάζεται η Μπάγεν Μονάχου, που επίσης έχει το μυαλό της στην Ευρώπη, όπου σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.

Εκτός ο Νόιερ, εκτός ο Σανέ, ίσως δούμε ένα μικρό ροτέισον, αφού το μόνο που δεν θα ήθελε τώρα ο Τούχελ είναι να τραυματιστεί κάποιος ενόψει Άρσεναλ. Η Χάιντενχαϊμ το παλεύει σε κάθε παιχνίδι της, αυτό το 3-3 στην έδρα της Στουτγάρδης το επιβεβαιώνει και ασφαλώς μια ισοπαλία απέναντι στην Μπάγερν δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα.

Στο 6,00 η ισοπαλία, μπαίνει στο παιχνίδι μου.

Αντίθετη τροχιά

Στη Β κατηγορία έχω τρία παιχνίδια στο σύνολο που με απασχόλησαν. Η Όσναμπρουκ από 3,20 έπεσε στο 2,90, επομένως «κόβεται». Για αυτούς πάντως που θέλουν μεσαία σημεία, παίζεται αυτό το 2,90 με το 2,90 της Άουγκσμπουργκ από την πρώτη κατηγορία.

Προσοχή στο ματς του Αμβούργου με την Λάουτερν. Δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Λάουτερν βρίσκεται στον τελικό Κυπέλλου, όμως στο πρωτάθλημα παλεύει να μην υποβιβαστεί. Το Αμβούργο έχει μπει πάλι σε λειτουργία πτήσης, αφού για άλλη μια χρονιά δείχνει να μην είναι στο χέρι του να ανέβει απευθείας. Κοίταξα το διπλό, κοίταξα το «Χ», εν τέλει το αφήνω.

Αντίθετα, στο παιχνίδι της Κυριακής θα επιλέξω το «Χ» στο παιχνίδι της Φορτούνα με την Μπράουνβαϊκ. Η Φορτούνα είναι καλά, παρότι δέχτηκε τέσσερα από την πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα, Λεβερκούζεν, για το Κύπελλο και σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στα «λιοντάρια». Χωρίς ισοπαλία εκτός έδρας η Μπράουνσβαϊκ, που σίγουρα θα υπέγραφε τον βαθμό της ισοπαλίας πριν το ματς, απέναντι στην 3η του πρωταθλήματος.

Στο 3,80 εδώ το «Χ».

Σε καλό φεγγάρι η Ραπίντ Βιέννης

Κατηφορίζοντας προς την Αυστρία και προσπερνώντας την 3η κατηγορία της Γερμανίας (δεν έχω απολύτως τίποτα), πάω κατευθείαν στο παιχνίδι της Σάλτσμπουργκ με την Ραπίντ Βιέννης που πραγματοποιείται αύριο. Η Σάλτσμπουργκ αποκλείστηκε στο Κύπελλο με 3-4 από την Στουρμ Γκρατς, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν.

Αυτός θα είναι και ο οδηγός της Ραπίντ για το συγκεκριμένο ματς. Η Σάλτσμπουργκ δεν κάνει καμία τέλεια χρονιά, όμως ίσως αποδειχθεί πάλι αρκετή για να πάρει το πρωτάθλημα, όμως όπως έγραψα και στην αρχή της σεζόν, ο κόουτς Στρούμπερ για μένα δεν είναι καλός προπονητής. Η Ραπίντ από την άλλη έχει μόλις μία ήττα από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Ρόμπερτ Κλάους.

Παλιός γνώριμος μου από τη Νυρεμβέργη, ο ταλαντούχος 39χρονος προπονητής (κρατήστε το όνομα). Τότε η ήττα ήταν από τη Σάλτσμπουργκ με 0-1 εντός. Έκτοτε έχει 5-4-0 σε όλες τις διοργανώσεις και ασφαλώς η Ραπίντ έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Από τους πιο έξυπνους προπονητές που προσωπικά γνωρίζω είναι ο Κλάους, που σίγουρα μπορεί να βάλει δύσκολα στη Σάλτσμπουργκ, την απογοητευμένη Σάλτσμπουργκ.

Το διπλό στο 5,75.

Τέλος, από τη Β έχουμε ανοιχτό το διπλό της Ντόρνμπιρν. Αυτά για σήμερα και αύριο, «κλείσαμε», προσθέτω λοιπόν το τρίξι των “Χ” σε Ουνιόν, Χάιντενχαϊμ και Φορτούνα. Αν υπάρξουν επιστροφές σήμερα θα δείτε αυτόματα ποντάρισμα στον πίνακα το διπλό της Ραπίντ Βιέννης, αν όχι τότε θα το σκεφτώ μέχρι αύριο. Τα λέμε στο τσατ κατά τις 15.

30. Χαιρετώ!

-Update-09.04.204-

Σκέφτηκα αρκετά σήμερα αν θα ανεβάσω “κανονική” στήλη ή αν θα προβώ σε κάποιο update. Εν τέλει διάλεξα το δεύτερο όπως βλεπετε. Νομίζω μετά από καιρό συμφωνώ με τον Μπιλάρα στο 100% (συμβαίνει και αυτό μιεχεχεχε). Τι εννοώ; Στην προσέγγιση των παιχνιδιών σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ όσον αφορά τις γερμανικές ομάδες.

Σήμερα η Άρσεναλ υποδέχεται την Μπάγερν και ένα 1-0, 2-0 έχει πολύ λογική. Από τη μία η Άρσεναλ φέτος δεν έχει δεχτεί γκολ εντός έδρας στην Ευρώπη, από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου έχει τα χάλια της τα μαύρα.

Στο αυριανό παιχνίδι της Ατλέτικο με τη Ντόρτμουντ, επίσης συμφωνώ με τον Άγγελο και τον Βασίλη για under2,5, έχει λογική, αφού ο Τέρζιτς έχει αφήσει προ πολλού το run and gun παιχνίδι, κάτι που ανέφερα και τα Χριστούγεννα στις στήλες μου (δεν είναι τυχαίο ότι δεν την κυνηγάω ποτέ στα γκολ τη Ντόρτμουντ).

Τέλος, την Πέμπτη, ο Βασίλης λέει για 1+γγ Λεβερκούζεν, εδώ ίσως διαφωνήσω λιγάκι. Αν μια Κάραμπακ καταφέρνει να προηγείται 0-2 μέσα στο Λεβερκούζεν, τότε σίγουρα η Γουεστ Χαμ με ανάλογο παιχνίδι μπορεί να το κάνει καλύτερα. Ειδικά η επιστροφή του Αντόνιο στην επίθεση, ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα της επιτελικής γραμμής.

Προσοχή εδώ μην έχουμε την πρώτη ήττα της Λεβερκούζεν μετά από 41 παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης.

Εμείς θα τα πούμε ξανά στο τσατ σήμερα, αύριο και μεθαύριο, ενώ στήλη θα έχουμε ξανά την Παρασκευή! Χαιρετώ!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS