36

Skotostrious

Λίγο πριν το φινάλε της σεζόν…

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Εχουμε μπει πλέον για τα καλά στην άνοιξη, κάτι που για τις αγγλικές ιπποδρομίες σημαίνει πως φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου για τις κούρσες με εμπόδια (National Hunt) και ο καλύτερος τρόπος να κλείσει η σεζόν είναι με ένα μεγάλο φεστιβάλ, αυτό που παραδοσιακά διεξάγεται στα μέσα Απρίλη στο ιπποδρόμιο του Aintree και το οποίο κορυφώνεται με την σπουδαιότερη κούρσα με εμπόδια στον κόσμο, το Grand National, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι 3 ημερίδες της μεγάλης διοργάνωσης περιλαμβάνουν συνολικά 21 κούρσες, με τις 11 από αυτές να είναι στο κορυφαίο επίπεδο Grade 1. Πάμε λοιπόν σιγά σιγά να δούμε τι επιλογές έχουμε από την πρώτη ημερα του Grand National Festival.

Ενας σημαντικός παράγοντας που αναμένεται να επηρεάσει πολύ τις επιδόσεις των αλόγων είναι το έδαφος, καθώς η συνεχόμενη βροχή των τελευταίων ημερών έχει βαρύνει πολύ το στίβο και με αυτό το δεδομένο η πρώτη μας επιλογή είναι ο INTELLOTTO (each-way) ο οποίος αγωνίζεται στην δεύτερη κούρσα της κάρτας, μια κούρσα Grade 1 στα χαμηλά εμπόδια/hurdles μόνο για τετραετείς νεαρούς ίππους.

Εχει εξαιρετικό ρεκόρ στον επίπεδο στίβο άλλα ανέβασε ακόμα περισσότερο τον πήχη με τις πολύ καλές εμφανίσεις του ως novice στα χαμηλά εμπόδια με τις 2 νίκες του να έρχονται σε πολύ βαρύ έδαφος. Στην μοναδική του απόπειρα στο υψηλότερο επίπεδο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει άλλα έτρεξε σε συνθήκες που πιθανόν δε το ευνοούσαν. Επιστρέφει σήμερα στο αγαπημένο του βαρύ έδαφος και παρά το γεγονός ότι έχει να αντιμετωπίσει κορυφαίο ανταγωνισμό, σε διψήφια απόδοση αξίζει να ρισκάρουμε.

Με παρόμοιο σκεπτικό και η επόμενη επιλογή μας με τη διαφορά πως εδώ θα στηρίξουμε ένα άλογο που στα καλά του θεωρείται ένα από τα κορυφαία των τελευταίων χρόνων και έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί το θρόνο του όντας νικητής της κούρσας στο περσινό αντίστοιχο φεστιβάλ και αναφέρομαι στον SHISHKIN, ο οποίος αγωνίζεται στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, μια Grade 1 ιπποδρομία στα 3 μίλια (4,800 μέτρα περίπου).

Αήττητο σε βαρύ έδαφος έδειξε τις δυνατότητες του στην τελευταία του έξοδο σε Grade 2 ιπποδρομία (Denman Chase). Ατυχο στην Boxing Day καθώς έριξε τον αναβάτη του ενώ έδειχνε ο πιο πιθανός νικητής στην Grade 1 κούρσα King George, επανήλθε άμεσα και συνέχισε το αήττητο σερί σε βαρύ έδαφος στην τελευταία του έξοδο σε Grade 2 ιπποδρομία (Denman Chase). Ηταν ανάμεσα στα φαβορί για το Gold Cup στο μεγάλο φεστιβάλ στο Cheltenham άλλα ο εκπαιδευτής του δε ρίσκαρε να το στείλει να αγωνιστεί έχοντας προβλήματα με μολύνσεις στο στάβλο του σε άλλα άλογα κάτι που πολύ πιθανό να είναι υπέρ του στη σημερινή κούρσα καθώς θα έρθει ξεκούραστο απέναντι στον κύριο ανταγωνισμό του.

Κλείνουμε τις επιλογές μας από την πρώτη ημέρα του Grand National Festival με μια από την τελευταία κούρσα της ημερίδας, μια bumper* κούρσα στα 2 miles 1 furlong (3,400 μέτρα περίπου) μόνο για φοράδες και η επιλογή μας είναι η MONGIBELLO. Εχει αγωνιστεί σε 3 κούρσες με μικτά αποτελέσματα καθώς την δεύτερη θέση στον πρώτο της αγώνα ακολούθησε μια νίκη με εξαιρετική απόδοση στο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ στο Down Royal, όταν και κέρδισε με 13 μήκη διαφοράς απέναντι σε άλογα τα οποία στους δικούς τους επόμενους αγώνεις είχαν πολύ καλά αποτελέσματα, κάτι που δίνει περαιτέρω δυναμική στη φόρμα της (ο δεύτερος της κούρσας είχε δύο πολύ καλούς αγώνες σε κούρσες Grade) ενώ στην τελευταία της έξοδο δεν είχε καλή απόδοση πιθανόν λόγω κάποιου μικροτραυματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Με την πιθανότητα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να επαναλάβει τις επιδόσεις των πρώτων αγώνων αξίζει να την στηρίξουμε σε αποδόσεις καθαρού αουτσάιντερ.

Συνοπτικά :

Πέμπτη 11/04 16:20 Aintree Boodles Anniversary 4-Y-O Juvenile Hurdle : INTELLOTTO (17,00 each way).

Πέμπτη 11/04 16:55 Aintree William Hill Bowl Chase : SHISHKIN (3,75).

Πέμπτη 11/04 19:15 Aintree Goffs Nickel Coin Mares’ Standard Open NH Flat Race : MONGIBELLO (8,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες περιλαμβάνονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : (κωδ : 022, αρ : 2 // κωδ : 025, αρ : 6 // κωδ : 035, αρ : 10).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious