34

Skotostrious

Κυνηγώντας το πρωτάθλημα…

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Δεύτερη ημέρα του σπουδαίου φεστιβάλ στο Aintree, σε μια κάρτα που περιλαμβάνει 7 κούρσες με 4 από αυτές να είναι Grade 1 και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση πάμε να δούμε τις σημερινές μας επιλογές.

Η πρώτη από αυτές έρχεται από την εναρκτήρια κούρσα της ημερίδας, μια Grade 1 ιπποδρομία novice στα ψηλά εμπόδια/fences και την απόσταση των 3 miles 1 furlong (5,000 μέτρα περίπου) με πολύ δυνατές συμμετοχές εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι νικητές στο φετινό Cheltenham Inothewayurthinkin (Kim Muir) και CHIANTI CLASSICO (Ultima).

Με βάση τις συμμετοχές στις δύο αυτές κούρσες θεωρώ ότι η Ultima ήταν σαφώς πιο δυνατή ιπποδρομία για αυτό και την προτίμηση μας έχει ο Chianti Classico. Πολύ καλός δρομέας σκόραρε τρεις φορές στην περσινή σεζόν στα χαμηλά εμπόδια και φέτος ως novice στους φράκτες έχει δείξει ακόμα περισσότερες δυνατότητες με 3 νίκες σε 4 ιπποδρομίες με τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε στο Cheltenham να δείχνει ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και η παρουσία του σε Grade 1 να αιτιολογείται πλήρως.

Δεύτερη επιλογή για σήμερα και πάμε στην επόμενη κούρσα της ημέρας, ένα μεγάλο Premier Handicap στα χαμηλά εμπόδια/hurdles και την απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον πολύ αξιόλογο δρομέα KATEIRA. Στην περσινή σεζόν ως novice hurdler σκόραρε τρις και έκλεισε τη χρονιά με μια πολύ καλή δεύτερη θέση σε Grade 1 κούρσα στο αντίστοιχο περσινό φεστιβάλ στο Aintree.

Η φετινή του καμπάνια ξεκίνησε σχετικά μέτρια με 2 πλασαρίσματα σε πολύ ανταγωνιστικά handicap τον Νοέμβριο άλλα δείχνει να φορμαρίζεται την κατάλληλη στιγμή κάτι που έδειξε στην τελευταία του έξοδο πριν 1 μήνα στο Kempton με μια τέταρτη θέση απέναντι σε άλογα στα οποία αγωνιζόταν με πολύ μεγάλη διαφορά στα handicap (8 lbs περισσότερες από το νικητή).

Είναι η προτίμηση του Harry Skelton ανάμεσα στις 5 συμμετοχές του αδελφού του Dan ο οποίος προηγείται στο πρωτάθλημα των εκπαιδευτών και είναι σε πολύ καλή φόρμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Κλείνουμε τις επιλογές μας από την δεύτερη ημέρα του Grand National Festival με μια από την τέταρτη κούρσα της κάρτας, μια Grade 1 ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια και την απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου), με ένα πολύ δυνατό lineup ανάμεσα στα οποία θεωρώ πως την καλύτερη φόρμα έχει ο εκπροσωπος του Dan Skelton, PROTEKTORAT.

Πολύ αξιόλογος δρομέας έχει στο βιογραφικό του νίκη στην Betfair Chase (Grade 1) για να ακολουθήσει μια καμπάνια στις μαραθώνιες αποστάσεις που τον οδήγησε μέχρι την εξαιρετική 5η θέση στο περσινό Gold Cup στο Cheltenham. Η απόφαση του στάβλου να αρχίσει να αγωνίζεται σε μικρότερη απόσταση δείχνει να τον έχει απελευθερώσει κάτι που φάνηκε στην τελευταία του έξοδο όταν και κέρδισε με άνεση την Ryanair Chase (Grade 1) στο φεστιβάλ του Cheltenham (2ος και 3ος της κούρσας οι σημερινοί αντίπαλοι Envoi Allen και Conflated).

Οι απαιτητικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα με το βαρύ έδαφος δείχνουν να είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα του απέναντι στον ανταγωνισμό και δείχνοντας αναζοωγοννημένο τον τελευταίο καιρό έχει σοβαρές πιθανότητες να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Συνοπτικά :

Παρασκευή 12/04 15:45 Aintree Huyon Asphalt Franny Blennerhassett Memorial Mildmay Novices’ Chase : CHIANTI CLASSICO (6,00).

Παρασκευή 12/04 16:20 Aintree William Hill Handicap Hurdle : KATEIRA (5,50).

Παρασκευή 12/04 17:30 Aintree My Pension Expert Melling Chase : PROTEKTORAT (5,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 019, αρ : 2 // κωδ : 022, αρ : 6 // κωδ : 028, αρ : 7).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious