35

Κώστας Ζαφείρης

Δεν θα χαλάσει ο κόσμος

Γεια χαρά σε όλους.

Η κανονική περίοδος στην Ευρωλίγκα έλαβε τέλος, με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ, που στέλνει τους «ερυθρόλευκους» πάνω στην Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ.
Για μία ακόμη φορά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (απ)έδειξε πως δεν επιλέγει αντίπαλο, παίζοντας για τη νίκη και πηγαίνοντας στο τέλος της ημέρας ήρεμη για ύπνο και έχοντας καθαρή τη συνείδησή της.


Αυτά για την ώρα με την Ευρωλίγκα, από βδομάδα ξεκινούν τα play-in, οπότε κάτι μπορεί να προκύψει από ‘κει.
Πάμε στο τώρα και σε κάποια παιχνίδια που θα γίνουν εντός του σαββατοκύριακου.
Πρώτο κρατούμενο από το ματς του Προμηθέα κόντρα στον Κολοσσό στην Πάτρα (κεκλεισμένων των θυρών), σε παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον – στην ενδιάμεση διαδικασία (TOP – 6 και play-out) της Basket League πριν την έναρξη των πλέι οφ.


Η ομάδα του Η. Παπαθεοδώρου – συνήθως πολύ σοβαρή στην έδρα της – είπε «αντίο» στο BCL με ψηλά το κεφάλι (αποκλείστηκε με 2-0 από τη Μάλαγα στα προημιτελικά της διοργάνωσης) και επιστρέφει στην Basket League για να πιστοποιήσει ότι όντως είναι μια καλή ομάδα.
Αντίπαλός της ο Κολοσσός (μία νίκη σε 12 εξόδους μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα), που λίγο έλειψε πριν λίγες μέρες να κάνει το θαύμα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Ρόδο.


Οι νησιώτες αν και έπαιξαν με σημαντικές απουσίες, κοίταξαν στα μάτια τους «πράσινους» και σίγουρα αυτό πιστώνεται στον κόουτς Σεγκούρα, με τον Ισπανό να κάνει καλή δουλειά στη Ρόδο.
Ψυχολογικό άδειασμα από τη μία λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, σημαντικά ερωτηματικά από την άλλη (ο Κολοσσός έχει 2-3 αμφίβολους παίκτες από το βασικό του ροτέσιον), τελικά πήγα με το ενδεχόμενο να βγάλουν… πείσμα οι Πατρινοί και να μην επιτρέψουν στον Κολοσσό να κάνει το παιχνίδι του.


Στη Γαλλία, κράτησα τη νίκη της Ναντέρ, που θέλει να «κλειδώσει» την 5η θέση και να μπει με καλούς όρους στα πλέι οφ, απέναντι σε μια Λιμόζ, που εκτός έδρας δεν λέει πολλά και απλά θα ψάξει 1-2 νίκες στο φινάλε για να αποφύγει τους μπελάδες.
Στην Ισπανία, η Γκραν Κανάρια περιμένει το μεσημέρι της Κυριακής στο φρούριό της την Ανδόρα.


Εξι στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην ACB, η ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς βρίσκεται στην 6η θέση (ρεκόρ 17-11), χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ.
Η αλήθεια είναι πως οι νησιώτες βγάζουν απογοήτευση μετά τον πρόωρο αποκλεισμό τους στο Γιούροκαπ (το οποίο σήκωσε το βράδυ της Παρασκευής η Παρί – από τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα η ομάδα του Τόμας Ισαλο) κι αυτό φαίνεται στο ισπανικό πρωτάθλημα (3 ήττες στα 4 τελευταία).


Την ίδια ώρα, η Ανδόρα (ρεκόρ 10-18) τα πηγαίνει αρκετά καλύτερα από το αναμενόμενο, σε σημείο που είναι αγκαλιά με την παραμονή (3 νίκες περισσότερες από την προτελευταία Ομπραντόιρο).
Καταλήγοντας, η Γκραν Κανάρια (η καλύτερη εντός έδρας ομάδας στη φετινή ACB με 12-2) ψάχνει μια πειστική νίκη/εμφάνιση για να βρει ηρεμία και να ζεστάνει το κλίμα στα αποδυτήρια, δεν θα… χαλάσει ο κόσμος στην (τίμια) Ανδόρα (2-11 εκτός) αν δεν τα καταφέρει στα Κανάρια Νησιά.

Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης