33

Germanos

Με μπόλικη δόση τρέλας

Gutenmorgen! Τζίφος χτες με τα ημίχρονα, παρότι υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ειδικά στο Πόλτεν – Αντμίρα. Το μεγάλο λάθος χτες ήταν το ότι δεν έπαιξα την Ντόρνμπιρν, ομάδα που βγάζει μάτι ότι είναι καλά και ότι παλεύει για να μείνει κατηγορία.

Πάμε στα φρέσκα, όπου έχουμε γεμάτο Σ/Κ, εν μέσω ευρωπαϊκών αγώνων. Αυτόματα τίθεται το ζήτημα ποιες κοντράρουμε και ποιες όχι.

Όλα αυτά θα τα δούμε παρακάτω, προμηνύω πως θα προσεγγίσω το Σ/Κ με αρκετή δόση τρέλας.

Υποτιμάει η κυρία Μπάγερν

Διαβάζω από χτες διάφορα για το παιχνίδι της Μπάγερν με την Κολωνία. Για παράδειγμα το ότι οι Βαυαροί βλέπουν το ματς ως προπόνηση, ήταν και τίτλος σε ένα άρθρο στο Kicker. Θα δοκιμάσει πράγματα ο Τούχελ, θα ξεκουράσει παίκτες.

Δεν θα παίξουν Γκνάμπρι (τραυματίας) και Σανέ. Θα αλλάξει την άμυνα, θα δώσει ανάσες σε παίκτες. Όλο αυτό εμένα δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει να υποτιμάς έναν αντίπαλο τόσο πολύ. Αν ήμουν Κολωνέζος, αυτό θα μου έδινε τεράστιο κίνητρο, αυτό θα με έκανε να κυνηγάω κάθε μπαλιά με πάθος. Νομίζω μια τέτοια ψυχωμένη Κολωνία θα δούμε σήμερα.

Το αν θα κερδίσει, δεν το ξέρω, ξέρω ότι θα αφήσει την ψυχή της στο γήπεδο. Στο 11,00 θα δοκιμάσω την τύχη μου.

Σκέφτηκα αρκετά να κοντράρω και Ντόρτμουντ, αλλά η ομάδα μου είναι για ζουρλομανδύα φέτος. Εντελώς αφερέγγυα, καμία σταθερότητα, κάτι που ήταν λογικό εξ αρχής, αφού βρισκόμαστε εμείς οι Γκλαντμπαχαίοι σε μεταβατικό στάδιο.

Επομένως ό,τι μα ό,τι και να έρθει το ματς, δεν θα μου κάνει εντύπωση.

Σκέφτηκα επίσης Φρανκφούρτη, όμως η απουσία του Σκίρι (βασικό εξάρι), η απουσία του Εμπίμπε (ταχύτητα στα άκρα), με φρενάρει. Παρόλα αυτά θεωρώ τα 6άρια στο διπλό πολύ πολύ μεγάλα.

Στο Μπόχουμ έχουμε αλλαγή προπονητή, αλλά δεν ήρθε τίποτα καινούριο, ήρθε ο προπονητής ομάδας της U19.

Το αν θα αλλάξει τόσο δραστικά την ψυχολογία των παικτών, μένει να φανεί. Αν έμενε στο 3,60 το διπλό θα το έπαιζα, όμως τώρα θα προβώ στην ανατροπή υπέρ της Χάιντενχαϊμ. Η Μπόχουμ σκοράρει πρώτη και έπειτα δέχεται εύκολα ανατροπές. Η Χάιντενχαϊμ το έχει στο αίμα της καιρό τώρα να κάνει ανατροπές. Το άσο ημίχρονο, διπλό τελικό στο 32,00.

Από τα Κυριακάτικα παιχνίδια, η Λεβερκούζεν κερδίζει και σφραγίζει τον τίτλο, πληρώνοντας και επίσημα το μακροχρόνιο μας. Στο έτερο ματς, αυτό της Ντάρμστατ με την Φράιμπουργκ, δεν μπορώ να μην παίξω το γκολ/γκολ ημιχρόνου. Απόλυτο ρίσκο η Ντάρμστατ, η Φράιμπουργκ σκοράρει με ευκολία και το γκολ/γκολ ημιχρόνου βρίσκεται στο 4,00.

Η φιλία δίνει… σημείο

Λίγα πράγματα στη δεύτερη κατηγορία, όπου ήθελα να παίξω Όσναμπρουκ στο 6,00, όμως σέβομαι Κιλ, όπως και το εντελώς «κουφό» Έλφερσμπεργκ στο 7,50, όμως και εδώ no reason to do it. Προφανώς και επειδή πολλοί ρωτήσατε, το διπλό της Καρλσρούης αν έπαιζα Προ-Πο θα το σημείωνα διπλό, στοιχηματικά το θέλω στο 3,30-3,40 για να το παίξω.

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την ιδιοσυγκρασία της Καρσλρούης εκτός έδρας, στο πως συμπεριφέρεται δηλαδή.

Εκεί που θα ποντάρω είναι στο Σάλκε – Νυρεμβέργη. Στον πρώτο γύρο είχαμε κάνει το πρώτο μας μεγάλο μπετ σε αυτό το ματς. Τότε ποντάραμε διπλό, το οποίο έγινε, σχετικά εύκολα. Σήμερα ο άσος δίνει 1,60, προφανώς και δεν ασχολούμαστε με αυτό.

Αυτό που θα επιλέξω είναι το διπλό ημίχρονο, άσος τελικό στο 21,00. Από τις πιο δυνατές φιλίες στον γερμανικό ποδοσφαιρικό χάρτι, μιλάμε για «κώλος και βρακί» οι δύο ομάδες. Ποτέ στα μεταξύ τους παιχνίδια εδώ και 20 χρόνια δεν έχει επιβεβαιωθεί μια ανατροπή. Μήπως σήμερα; Ας το ρισκάρω!

Στην Dritte Liga κύκλωσα μονάχα ένα ματς το οποίο θα μπει στο παιχνίδι μου.

Το Σάαρμπρουκεν – Σαντχάουζεν έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα ματς με αρκετά γκολ. Στο 4,33 το γκολ/γκολ ημιχρόνου μου κάνει και μου παρακάνει, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο πικ της επιθετικής τους παραγωγικότητας.

Η ευκαιρία της Λούστεναου

Στην Αυστρία είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Η Λούστεναου υποδέχεται τη χειρότερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, την Άλταχ. Στους 7 βαθμούς η Λούστεναου, στους 12 η Άλταχ. Τελευταίο διπλό της Άλταχ στις 26.08.2023, με την Λούστεναου (0-3), έκτοτε δεν έχει σταυρώσει νίκη. Η Λούστεναου παλεύει, το δείχνει, φαίνεται. Με νίκη οι γηπεδούχοι πάνε στους 10 και μπορούν να καταφέρουν τα πάντα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Με ήττα αυξάνει η διαφορά τρομακτικά, αφού θα αναζητάει 6 βαθμούς από τους υπολοιπόμενους 12 για να ισοβαθμήσει. Εν ολίγοις, στο 5,00 δεν μπορώ να πω όχι, σημείο που έπρεπε να πληρώνει 2,70 (!).

Στο έτερο παιχνίδι, αυτός της Βάττενς με την Μπλάου Βάις, το «Χ» δείχνει να έχει τεράστιες πιθανότητες επιβεβαίωσης. Με ισοπαλία πάνε και οι δύο στους 13 και αν η Λούστεναου χάσει, τότε χεράκι χεράκι φτάνουν τη διαφορά στους 7, που τους δίνει τρομακτική ασφάλεια ενόψει της συνέχειας.

Στο 3,10 το «Χ».

Από τα κυριακάτικα παιχνίδια, θα ασχοληθώ με τις δύο ομάδες του Στουρμ. Η πρώτη ομάδα πάει στο Χάρτμπεργκ και εκεί πέρα έχω την έμπνευση για άσο ημίχρονο, διπλό τελικό σε απόδοση 25,00. Θα το τολμήσω, είπαμε, έχω προσεγγίσει με μεγάλη τρέλα το Σ/Κ.

Τέλος, στο Στουρμ ΙΙ – Χορν περιμένω γκολ, στο 4,00 το γκολ/γκολ ημιχρόνου, μου κάνει, ειδικά από την στιγμή που η Στουρμ ΙΙ θα προσεγγίσει το ματς τελείως επιθετικά.

Αυτά για σήμερα και αύριο, κλείσαμε, καλή μας τύχη! Επειδή ο πίνακας δεν τα χωράει όλα με μια ματιά, για να μην μπερδευτείτε. Μονά – Δυάδα, Κολωνία και Λούστεναου. Μονά – Δυάδα Στουρμ ΙΙ και Ντάρμστατ σε γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου και τέλος πατεντ τις ανατροπές Σάλκε, Χάιντενχαϊμ και Στουρμ Γκρατς. Πολύ τρέλα, στο χέρι του καθενός τι θέλει να ακολουθήσει! Τα λέμε στο τσατ!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS