32

Tzini

Eid Mubarak με ντερμπάρες!

Καλημέρα και… Eid Mubarak! Αυτή είναι η «ευχή» χρησιμοποιείται από όλους τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο και σηματοδοτεί την λήξη του Ραμαζανιού. Για την ιστορία κιόλας, η μετάφραση στα ελληνικά είναι «ευλογημένη γιορτή», οπότε αν έχετε κάποιον φίλο σας μουσουλμάνο πείτε του ένα Eid Mubarak, θα το εκτιμήσει!

Πάμε στα δικά μας τώρα που είναι σχετικά λίγα.

Στο Μαρόκο για πρώτη φόρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού δεν έπαιξαν καθόλου για το πρωτάθλημα! Κάτι ματς κυπέλλου για τους 32 και 16 έπαιξαν, σχηματίστηκαν τα ζευγάρια των 8 και η Berkane, που έπαιζε για το Confederation Cup και χρωστάει το κύπελλο. Αυτά είχαμε για ένα μήνα στο Μαρόκο και να μη ξεχάσω τη Wydad που θα είναι με νέο προπονητή τον Μαροκινό Aziz Ben Askar.

Δεν τον γνωρίζω καθόλου, είναι ένας άπειρος προπονητής που έχει δουλέψει κυρίως με ακαδημίες στη Γαλλία. Ήταν στις μικρές ομάδες της Laval και τις Ajaccio και για 2 χρόνια στην Umm Salal στο Qatar που δεν έκανε και κάτι το ιδιαίτερο.

Και μιας και πιάσαμε τη Wydad πάμε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στην πρωτοπόρο FAR.

Κλασικό ντέρμπι Casablanca-Rabat, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, με την Raja (ΠΑΟ) να περιμένει στη γωνία για κάποια απώλεια βαθμών της FAR. Η διαφορά FAR-Raja είναι στους 4 βαθμούς και τις τελευταίες μέρες έχουν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες για «βαλιτσάκι» της Raja στη Wydad. Προφανώς και το διέψευσαν αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός μας.

Υπάρχουν και αυτοί βέβαια που λένε ότι θα κάτσει να χάσει η Wydad ώστε να μην πάρει το πρωτάθλημα η Raja. Προσωπικά πιστεύω ότι το ματς θα παιχτεί στα ίσα με τις τιμές να είναι σωστές παρόλο που δεν έχω ξαναδεί τη Wydad εντός σε τιμές κοντά στο 3,50. Η FAR είναι διαστημική φέτος, αλλά στα ντέρμπι όλα είναι πιθανά. Μετά από πολύ σκέψη θα κρατήσω το ξερό Χ στο 3,20.

Καλό και το 1Χ με under 2,5 στο 2,70 και το 1-1 σαν σκορ.

Στα υπόλοιπα 4 ματς που έχουμε τιμές ξεχωρίζει ο άσος της FUS στο 2,00+. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εκεί, δε θα τον έδινα πάνω από 1,75 το πολύ. Το κίνητρο είναι μονόπλευρο και οι σχέσεις των ομάδων αρκετά καλές μιας και η Touarga είναι ο δορυφόρος των ομάδων του Rabat.

Αρκετά καλή ομάδα βέβαια αλλά το 2,00+ είναι μεγάλο.

Και πάμε λίγο από Αίγυπτο μεριά που έχουμε πλήρη αγωνιστική μετά από δεν ξέρω και γω ποσό καιρό! Σας βάζω παρακάτω και την βαθμολογία τους και πείτε μου αν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε άλλο πρωτάθλημα, δείτε την πρώτη στήλη με τα πόσα ματς έχει παίξει η κάθε ομάδα. Ντέρμπι έχουμε και εκεί πάντως και μάλιστα το μεγαλύτερο και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, το Zamalek-Al Ahly τη Δευτέρα.

Για την κατάσταση των ομάδων δεν μπορώ να σας πω και πολλά αφού παίζουν όποτε τους καπνίσει. Η Al Ahly πάντως δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πέρσι και έκανε πλάκα παντού, και η Zamalek είναι πολύ καλύτερη απο πέρσι. Και εδώ κρατάω το Χ σε τιμές κοντά στο 3,50 που δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ψηλά.

Γενικά φέτος παίζουμε πολύ Χ αλλά παίζουμε σε πολύ καλές τιμές. Συνήθως, τα προηγούμενα χρόνια, οι τιμές των Χ στην Αφρική σπάνια ξεπερνούσαν το 3,00 φέτος όμως κάτι έχει γίνει με τους αλγορίθμους των εταιριών και μας τα δίνουν σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από τις πραγματικές πιθανότητες επαλήθευσης που έχουν.

Ναι μεν είναι λίγο «τζόγος» τα Χ, να όμως που φέτος βρίσκουμε αξία.

Ξανά σκέψη για το πως θα παιχτούν τα Χ στα ντέρμπι και η FUS. Έπεσε λίγο το Χ στο Μαρόκο, από 3,20 πήγε στο 3,05 και με βγάζει από τη δύσκολη θέση του μονού πονταρίσματος. Μονό θα παιχτεί το Χ στην Αίγυπτο και τη FUS θα την κάνω ένα combo με το under 3,5 και το 2,00 γίνεται 2,40 και μπορεί να μπει σε ένα trixie με τα Χ.

Αυτά για την ώρα, αναμένουμε τα άλλα μισά παιχνίδια του Μαρόκου και ίσως έχουμε κάποιο update αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini