4503

Billaras

Το κουτάκι με τα δώρα!

Γιά μιά ακόμα φορά, εύχομαι χρόνια πολλά, ιδιαίτερα σε όσους γιόρταζαν κιόλας χθες! Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά, όμορφα, με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Η ζεστασιά των ημερών αυτών μπορεί να εισχωρήσει πολύ βαθιά μέσα μας και να μας κάνει όλους καλύτερους…. Ας πάμε στο παρασύνθημα: Boxing Day σήμερα! Η παραδοσιακή μέρα στην Βρετανία γιά δύο πράγματα.

Ψώνια (αν αντέχετε με τα…στίφη που ξεχύνονται στους δρόμους) και μπάλα! Πολύ μπάλα! Και βέβαια, γιά εμάς εδώ, στοίχημα… Θέλω πριν πάμε στα ματς, να κάνω έναν πρόλογο: Είναι τέτοιες οι μέρες, που σήμερα…. όλοι θέλουμε παραπάνω να κερδίσουμε! Σαν να…ανοίγουμε το δικό μας κουτί με τα δώρα! Θέλετε επειδή οι γιορτές…πάνε με λίγο τζόγο παραπάνω; Θέλετε επειδή δεν είχε κάτι άλλο αυτές τις μέρες (και δεν θα έχει πάλι από Τετάρτη ως το Σάββατο); Θέλετε επειδή…έχουμε πολλά έξοδα τις γιορτές (και λιγότερα έσοδα); Ολα μαζί.

Η αλήθεια πάντως αυτή είναι, σήμερα ο (κάθε) παίκτης περιμένει να κερδίσει. Κι όμως, αν μιά σαιζόν πάει ως τώρα εξαιρετικά, γιατί να θέλει…το κάτι παραπάνω; Τι θα αλλάξει; Στην ουσία τίποτα. Μόνο μέσα στο νου μας. Παράλληλα, έχω ήδη γράψει ότι φέτος έχει 3 αντί 4 αγωνιστικές. Και οι ομάδες του Φούτμπολ Λιγκ έρχονται με 9 μέρες απραξίας.

Αυτό κρύβει κινδύνους. Εχω εξ'αρχης σημαδέψει γιά καλύτερο παιχνίδι, τις “κολλητές” αγωνιστικές Σαββάτου και Δευτέρας. Και όχι την σημερινή. Και κάτι τελευταίο: Τέτοιες μέρες έχουμε…όψιμους παίκτες. Που άξαφνα-επειδή δεν έχει κάτι άλλο- “ανακαλύπτουν” την Αγγλία στο στοίχημα! Ολο το χρόνο την…βρίζουν. Οι έτσι, οι αλλιώς, οι τρελλοί.

Και τώρα της…ορμάνε, αλλά με την λογική που παίζουν ας πούμε…Ιταλία. Κι αυτό είναι έγκλημα. Ή να την…αφήσουν ήσυχη, ή να προσαρμοστούν και να παίξουν αναλόγως… Αυτά ως πρόλογος, σημαντικός όμως. Στο…παρασύνθημα: Το πρόγραμμα, ως πρόγραμμα, είναι καλό. “Βγάζει” σημεία πριν τη σέντρα. Εχει λαθάκια των μπουκ, έχει παικτικές αξίες.

Κι αυτό με…απελευθερώνει λίγο. Δεν έχω το ζόρι να ψάχνω “ντε και καλά” σημεία γιά σήμερα χωρίς να είναι καλό το μενού. Φαντάζεστε σήμερα να σας έλεγα “νο μπετ, δεν μου αρέσει το πρόγραμμα;”. Θα…γκρεμιζόταν το site! Λοιπόν… Η μελέτη ξεκίνησε από την Τετάρτη. Κορυφώθηκε την Πέμπτη, γιά να γράψω γιά την KingBet που ήδη έχετε διαβάσει.

Από τότε, όλο και…ρίχνω ματιές. Οχι στην φόρμα, αυτή είχε “βγει” εξ'αρχής (σε σχέση με τις αποδόσεις). Αλλά στις ειδήσεις πλέον… Τι έιχε βγάλει η αρχική μελέτη; Μετρήστε: Πόρτσμουθ, Κρ.Πάλας, Μπρίστολ Σίτι, Ιπσουιτς, Χαλ, Κρου, Νορθάμπτον, Μπόρνεμουθ, Μπέρι, Ροτσντέιλ, Νοτς Κάουντι, Φόρεστ Γκριν και Σάουθπορτ. Αυτές. Τι παρατηρείτε (ειδικά εσείς που.

.σπάνια παίζετε Αγγλία); Οτι δεν υπάρχει μικρή απόδοση, δεν υπάρχει ουσιαστικά φαβορί. Και δεν υπάρχει και ματς της Premier League! Αυτή ναι, έχει κακό πρόγραμμα! Οκ, αν κάποιος θέλει να μην…ζαλιστεί, μπορεί να κοιτάξει πχ τις Σάντερλαντ, Στόουκ (ειδικά αυτήν), Τσέλτεναμ, Τσάρλτον, Γουέντσντεϊ, Πορτ Βέιλ, Ρέξαμ. Να μερικά σωστά φαβορί. Θα τα παίξω; Οχι.

Γιατί; Γιατί είναι ο πιό απλός τρόπος να απαλλαγώ από ζημιές “τύπου Λίβερπουλ” την Τετάρτη και παράλληλα γιατί δεν έχουν παικτική αξία, απλώς είναι fair φαβορί. Επιστρέφω σε όσες είχα αρχικά κρατήσει. Είναι 13 ομάδες (σημεία). Και ήρθε η ώρα να αρχίσω να…πετάω. Εξω Πόρτσμουθ. Ζόρικη έδρα το “Δι Ντεν” και στην Πόρτσμουθ ξαναχτύπησε ο αρχηγός Λόρενς πάνω που είχε γυρίσει στο ντέρμπι με την Σαουθάμπτον.

Εξω Νορθάμπτον. Πολύ μικρή απόδοση γιά την πρώτη νίκη του Μποθρόιντ. Εξω Νοτς Κάουντι. Κάτι ότι είναι αυριανό, κάτι ότι είναι…πολύ τραβηγμένο (μιάς και η Σέφιλντ είναι σε τοπ φόρμα). Εξω Σάουθπορτ. Οκ, είναι εξωφρενικά μεγάλες οι αποδόσεις της, γιά μάχη κορυφής μιλάμε. Απλά είναι (πολύ) καλά και η αντιπαλός της.. Εξω και Φόρεστ Γκριν.

Εξαιρετική ομάδα εκτός, αλλά αν μη τι άλλο, η Κιντερμνίστερ έχει “χτυπήσει” φόρμα και “φωνάζει” αυτό… Διαλογή στη διαλογή. Ετσι κινούμαι πάντα. Και πάντα θα λέω ότι αυτά που άφησα ΔΕΝ είναι άσχημα, προσοχή! Αλλά δεν μπορώ να τα παίξω όλα… Πήγα στα οκτώ… Τώρα αρχίζουν τα πιό ζόρικα…. Κρ.Πάλας, Μπρίστολ Σίτι, Ιπσουιτς, Χαλ, Κρου, Μπόρνεμουθ, Μπέρι, Ροτσντέιλ.

Αυτά είναι τα οκτώ που έχω καταλήξει… Εδώ αρχίζει να μπαίνει μέσα ο παράγοντας ένστικτο. Ποιά μου “μιλάνε”. Ο καθένας ας αφουγκραστεί το δικό του… Δεν μου μιλάει η Μπόρνεμουθ. Κάτι ότι έχει πολλές απουσίες, κάτι ότι είναι ασανσέρ, με αποτρέπουν. Και δεν μου μιλάει και η…Πάλας! Εχει τρομακτική απόδοση, το δέχομαι. Αλλά κάτι το κενό τόσων ημερών, κάτι ότι γυρίζει ο Τσάπλοου στην Σαουθάμπτον (όχι τυχαία, πέντε ματς έλειπε, πέντε ματς κακή η ομάδα), κάτι εκείνη η (άδικη) ισοφάριση επί της Μπλάκπουλ στο 93΄, κάτι ότι εντός έχει 10-1-0, κάτι ότι είναι ήδη έξι ματς ντεφορμέ και σιγά-σιγά θα βγει από αυτή την κοιλιά, με κολλάνε.

Και αποφασίζω. Αυτές τις δύο θα αφήσω… Θα κρατήσω Μπρίστολ Σίτι (δεν μπορεί η Κόβεντρι, το έχει δείξει τόσες φορές), θα κρατήσω Ιπσουϊτς (δεύτερη νίκη, ελπίζω να βρήκε την χημεία που τόσο έψαχνε ο Τζούελ και να …μην την βρήκε ο Πίρσον (στο τελευταίο ματς προηγήθηκε και της έκανε ανατροπή η… Ντόνκαστερ), θα κρατήσω Χαλ (την πάει “αέρας” την ομάδα ο Μπάρμπι και μου κάνει με 4 στα 4, μιά φορά κόντραρα εντός την Μίντλεσμπρο και…της το έσπασα το αήττητο), θα κρατήσω Κρου (ο Ντέιβις έχει απελευθερώσει την ομάδα η οποία άξιζε να κερδίσει και την Κρόουλι, ενώ εδώ είναι καλό το…κενό των ημερών γιατί η Μπράντφορντ θα έχει λίγο…ξεχάσει την μεγάλη νίκη στο 90' επί της Σαουθεντ), θα κρατήσω Μπέρι (της δίνω δεύτερη ευκαιρία, θα έχουν έξτρα κίνητρο κόντρα στον πρώην προπονητή τους και την ίδια ώρα η Σκάνθορπ παραπατάει εδώ και πολλά ματς), θα κρατήσω Ροτσντέιλ (έδιωξε τον Εϊρ και παροτί θα είναι με υπηρεσιακούς, μιά αλλαγή πάντα κάνει καλό, ενώ στην Τρανμίρ πάνε κατά…διαόλου εδώ και ένα μήνα, με 0-1-5).

Πως θα παίξω την εξάδα μου; Είναι το τελευταίο βήμα… Λέω να κάνω κάτι σχετικά απλό και που την τελευταία φορά είχε “πιάσει”. Να βάλω μονά τα μεγαλύτερα και σε σύστημα με ζητούμενα τα μικρότερα! Δηλαδή, να βάλω Ιπσουϊτς και Χαλ σε μονά. Η μιά είναι στο 6.40 και η άλλη στο 4.30. Τιμές ανταλλακτηρίου. Και τις Ροτσντέιλ (3.60), Μπέρι (3.

40), Κρου (3.00) και Μπρίστολ Σίτι (2.60) να τις κάνω ένα 2-3-4 με φορτωμένες τις δυάδες (εδώ έχω τιμές από μπουκ, τις καλύτερες που μπορούσα να βρω). Στα μονά κάνω άνετα και trading αν προηγηθούν οι ομάδες μου. Φυσικά, ο καθένας τα "ανακατεύει" όπως θέλει, μπορεί να πάει με καλύψεις, με draw no bet, να αλλάξει το σύστημα του, όπως θέλει. Εγώ έδωσα το στίγμα.

Αυτά είναι. Προ ημερών έκανα στο chat μιά κουβέντα με έναν καλό φίλο. Ολη η δουλειά είναι να γίνει το 50%…. 65%! Δηλαδή, από τα αρχικά 13 να έχω πέσει μέσα στα 7 και από τα επτά αυτά να έχω μέσα στο τελικό μου παιχνίδι πάνω από τρία. Αυτό είναι.. ένα ματς! Ενα ματς κάνει την διαφορά. Οπως και να΄χει, θυμηθείτε ότι σας έγραψα στον πρόλογο. ΔΕΝ είναι…ντε και καλά “υποχρεωτικό” να πληρωθούμε σήμερα, κέρδη παίζουμε (και θα.

.παίζουμε όλη τη σαιζόν όσοι ακολουθείτε πιστά), ενώ το μάτι μου είναι ήδη στην διπλή αγωνιστική 31/12 και 2/1…. Τίποτα άλλο, τα λέμε στο ράδιο, σε λίγο, στο www.betradio.com, έχουμε εκπομπή με τον Μάκη Μηνδρινό, 13.00-16.00, ένα …γεμάτο τρίωρο! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.880 μονάδες. Ποντάρισμα 26/12: Μονό αποδεκτό: Μίντλεσμπρο-Χαλ 2 (4.

30), 80 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λέστερ-Ιπσουϊτς 2 (6.40), 50 μονάδες. Σύστημα 2-3-4: Ροτσντέιλ 2 (3.60)- Μπέρι 2 (3.40)-Κρου 2 (3.00)-Μπρίστολ Σίτι 2 (2.60), από 55 μονάδες σε κάθε δυάδα (έξι σύνολο), από 20 μονάδες σε κάθε τριάδα (τέσσερις σύνολο) και 10 μονάδες στην τετράδα. Σύνολο 420 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 550 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.330 μονάδες. **Εννοείται ότι αύριο και μεθάυριο και…αντιμεθαύριο δεν θα έχω στήλη (θα είμαι και εκτός Αθηνών, κάπου σε ένα χωριό θα ξεκουράζομαι).

Δεν σκοπεύω λοιπόν να παίξω κάτι. Στήλη ξανά το επόμενο Σάββατο, ενώ και εκπομπή στο ράδιο θα γίνει ξανά -όχι αύριο ή Τετάρτη που γίνεται συνήθως- αλλά την Παρασκεύη!!! Οπότε, μετά τα σημερινά, ραντεβού είτε στην επόμενη KingBet (της Παρασκεύης, δεν θα βγει την Τρίτη), είτε εδώ το Σάββατο το μεσημέρι, 31 του μήνα, παραμονή Πρωτοχρονιάς!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras