4420

Billaras

Σταθερά με τα…εγγλέζικα!

Χθες ήταν από τις μέρες που κοιτάς τα αποτελέσματα, χαμογελάς, ενδεχομένως σε πιάνει και…νευρικό γέλιο και απλώς την διαγράφεις από την μνήμη σου. Απίθανα πράγματα έγιναν, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να εκπλήσουν κανέναν. Οι (λίγες) μονάδες που έπαιξα δεν βρήκαν φυσικά στόχο, τσάμπα πήγε το διπλό της Γουίκομ, αλλά οκ, εξ' αρχής ήξερα πόσο ζόρικες επιλογές είχα.

Δεν μπορώ να παραπονεθώ ούτε γιά την Τορκί, ούτε την Μπαθ, ούτε την Μάκλσφιλντ. Είπαμε. Σκληρό παιχνιδί και όποιος το αντέχει. Οι…μαγείες έγιναν αλλού. Στα λεγόμενα “μικρά”, στα φαβορί. Με κορυφαίο βέβαια το 3-7 της Λιντς, το οποίο είναι η πιό βαριά ήττα της ιστορίας της εντός έδρας. Θυμίζω, στον 1ο γύρο είχε έρθει 0-4 σε ένα διπλό που το είχα ποντάρει.

Τώρα…έγινε το ανάποδο. Τώρα πως στο καλό μιά ομάδα με 3 νίκες σε 11 ματς της έβαλε …επτά γκολ, δυστυχώς δεν το είχε και η τηλεόραση γιά να το μάθουμε. Απ'οσα διάβασα πάντως-που ήταν και το λογικό- από τη στιγμή που το ματς έγινε ροντέο, ήταν θέμα ευστοχίας. Ε, μιά τα έβαζε… Ακόμα πιό τρελλό; Μιά ομάδα που οκτώ ματς δεν είχε νίκη, που είχε μόλις 3 γκολ σε αυτά τα οκτώ, η Πόρτσμουθ, κέρδισε με 4αρα την Μπέρμιγχαμ.

Εδώ η φιλοξενούμενη φωνάζει γιά τη διαιτησία, αλλά μάλλον δικαιολογία ψάχνει. Κουφά, σκάσανε κι αλλού. Η..Μαρσέιγ ας πούμε το διέπραξε, ενώ και η Ντόρτμουντ στο 120' κέρδισε και γλύτωσε ένα πιθανό κάζο. Είπαμε. Τα κοιτάς, γελάς, πας παρακάτω. Τι σημασία έχει αν έχεις παίξει άσο και λήγει 0-0 ή 3-7; Ιδιο αποτέλεσμα είναι. Οπως και όταν κερδίζεις 1-0 ή 6-0.

Σημασία (και αυτό που κάνει τη διαφορά) είναι εσύ ο ίδιος πως αντεπεξέρχεσαι όταν χάνεις έτσι. Και βεβαιώς και οι ομάδες “σου”. Αυτό ναι, μετράει. Πάμε παρακάτω, πάλι σε χαλαρούς ρυθμούς σαν χθες. Σήμερα το κουπόνι δεν μου αρέσει και ιδιαίτερα. Να “μπλέξω” με ματς κυπέλλων; Είδα και τα χθεσινά. Να πάω στην Ισπανία; Πολύ κακό πρόγραμμα.

Τσιγκλίστηκα λίγο είναι η αλήθεια από τα 5.6 της Μπιλμπάο στο ανταλλακτήριο (τεράστια πραγματικά), αλλά το αφήνω. Κάτι η καλή Ατλέτικο, κάτι η απουσία Γιορέντε, κάτι η εικόνα που έχω από το Μπιλμπάο-Βαλένθια, με έκαναν να τραβηχτώ. Κακό μενού και στο Βέλγιο, έσβησα και την PSV που αρχικά μου άρεσε γιατί απουσιάζει ο Τοϊβόνεν, οπότε.. τι έμεινε; Πάλι τα εγγλέζικα ματς… Εξ'αρχής στα σημερινά είχα τρεις επιλογές.

Τσέλσι, Αρσεναλ και το over στο Μπλάκπουλ-Λέστερ. Τις κρατάω και τις τρεις. Και εξηγούμαι: Στο Σίτι-Τσέλσι, πάω πάλι σε σκληρό σημείο. Που θέλει..άντερο να το ποντάρεις. Κοντράρω το 14-0-0 που έχει εντός η Σίτι. Ούτε Χ δεν έχει παραχωρήσει. Το είχα κάνει και με την Τότεναμ. Εκεί το…άγγιξα. Λίγο ήθελε. Τώρα θα το κάνω δεύτερη φορά. Ο λόγος; Το μομέντουμ.

Η Σίτι δεν ξέρει να διαχειρίζεται πρωταθλητισμό. Ομαδάρα είναι, δεκτόν. Αλλά άξαφνα έμεινε εκτός Ευρώπης, χοντρές οι φάπες από την Σπόρτινγκ. Και ενδιάμεσα, χάνει στην Σουόνσι και γκρεμίζεται από την κορυφή. Αυτό το παιχνίδι, της πίεσης, του…κυνηγητού, η Σίτι δεν το “έχει”. Η Γιουνάιτεντ δεν είναι καλύτερη, αλλά το…παίζει στα δάχτυλα.

Η Σίτι έχει πλέον άγχος, πίεση, το κλίμα ποτέ δεν ήταν και το ιδανικό. Και -επί του αγωνιστικού- έχει και σοβαρές απουσίες. Κομπανί και Λέσκοτ. Τα δύο βασικά σεντέρ μπακ φέτος. Με εξαιρετική σαιζόν. Ειδικά ο Κομπανί είναι ο κορυφαίος φέτος. Είδατε ότι η ομάδα…μπάζει χωρίς αυτούς. Ο Σάβιτς είναι ελάχιστος γιά να τους αντικαταστήσει.

Ελπίζω να…μην δω Κομπανί στην 11αδα τελευταία στιγμή. Ολα δείχνουν ότι είναι εκτός… Και η Τσέλσι; Εδώ είναι ακριβώς το μομέντουμ. Η αλλαγή Μπόας-Ντι Ματέο άλλαξε τα δεδομένα. Είδατε πως πανηγύριζαν αγκαλιά με τον ιταλό στο ματς με την Νάπολι; Αξαφνα λοιπόν η Τσέλσι σήκωσε ανάστημα. Γυάλισε το μάτι τους. Το έβλεπες με την Νάπολι.

Ο Ντρογκμπά θυμήθηκε ότι είναι παίκτης world class. Ας…ξαναπαίξει έτσι απόψε! Ακόμα και ο Τόρες σκόραρε με την Λέστερ! Πριν ένα μήνα δεν θα το άγγιζα αυτό το διπλό. Ούτε με…σφαίρες. Ισως έπαιζα και άσο. Τώρα όμως, η στιγμή λέει “Τσέλσι”. Και το 4.50 που το βρήκα πριν μιά ώρα, μου κάνει. Στο ανταλλακτήριο, γιά trading η κάλυψη μου… Γιά την Αρσεναλ δεν έχω να πω πολλά, είναι σε φόρμα, σε ρέντα τρομερή (σκοράρει συνέχεια στο φινάλε), κυνηγάει την 4η θέση, το 2.

35 με καλύπτει, είναι και φρέσκια. Η Εβερτον έπαιξε το Σάββατο, δεν κέρδισε και δεν θέλει και κάτι στο πρωτάθλημα, το κύπελλο την κόφτει. Η ρεβάνς με την Σάντερλαντ. Οπως και γιά το over δεν έχω να πω πολλά, από ξέσπασμα και οι δύο (με 3-1 οι νίκες τους), με στόχο και οι δύο, περιμένω ολίγη…ρουλέτα και κάμποσα γκολ. Θα μπορούσα να κλείσω εδώ.

Τα…ξανακοίταγα και λέω να…προσθέσω κι άλλο ρίσκο (λες και δεν μου έφτανε τόσο από χθες). Προσθέτω λοιπόν. Την ΚΠΡ. Πολλοί την κυνήγησαν με την Μπόλτον. Κακώς. Τώρα όμως, εντός έδρας, με καλύτερη απόδοση, αξίζει ένα μπετ. Αφερέγγυα σαφώς. Πολύ αφερέγγυα. Ικανή γιά όλα. Να βάλει 3, να…φάει και 3!! Είναι όμως μέσα στη ζώνη υποβιβασμού και…δεν της αξίζει.

Θα είναι “άθλος” αν πέσει αυτή η ομάδα με αυτό το υλικό και τα τόσα λεφτά που έριξε. Μιάς και μίλησα γιά αφερεγγυότητα, έχω και την…αντίπαλό της. Την Λίβερπουλ! Στόχοι στο πρωτάθλημα; Κανείς. Τέταρτη θέση δεν προλαβαίνει. Πήρε το Λιγκ Καπ, κυνηγάει το κύπελλο, εκεί είναι ο στόχος της. Στο τελευταίο ματς που την είδα στο πρωτάθλημα, ήταν καλή.

Εντός με την Εβερτον, σε ντέρμπι. Στο….προτελευταίο, εκτός με την Σάντερλαντ, δεν κατέβηκε να παίξει. Τραγική. Ούτε φάση. Απόψε ποιό πρόσωπο θα δούμε; Εκεί που καταλήγω είναι στο κίνητρο (μονόπλευρο) και την απόδοση. Στο 4.80 στο ανταλλακτήριο. Κι αυτό γιά trading αν με ευνοήσει το ματς. Κι έτσι, έκλεισα την μέρα μου. Μόνο με Αγγλία. Ξανά.

Με σκληρό παιχνίδι. Ξανά. Θα ρισκάρω. Ξανά. Αλλά θα είμαι χαλαρός. Ξανά. Είδα και τα φαβορί χθες τι….μου πρόσφεραν. Θα κάνω ένα μονό με Τσέλσι, ένα μονό με ΚΠΡ και μιά δυάδα με Αρσεναλ και το over στην Μπλακπουλ. Σαν να έχω …τρία μονά δηλαδή. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.440 μονάδες. Ποντάρισμα 21/3: Μονό αποδεκτό: Τσέλσι 2 (4.

50), 115 μονάδες. Μονό αποδεκτό: ΚΠΡ 1 (4.80), 85 μονάδες. Δυάδα: Αρσεναλ 2-Μπλάκπουλ over (3.90), 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 340 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.100 μονάδες. Τίποτα άλλο, ραντεβού στο www.betradio.com στις 3 και το βραδάκι στο chat αν και…περισσότερο θα χαζεύω, παρά θα μιλάω. Η μελέτη του επόμενου κουπονιού γίνεται απόψε, το ένα μάτι είναι ήδη στο Σαββατοκύριακο.

Αύριο και την Παρασκεύη δεν ξέρω αν θα υπάρχει νέα στήλη, με την πρώτη εντύπωση που έχω, η απάντηση είναι “όχι”. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι να ξαναπαίξω το Σάββατο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras