4423

Billaras

Αρχίζει το εξαήμερο ματς!

“Αρχίζει το ματς, αδειάσαν οι δρόμοι” τραγούδαγε κάποτε ο Κηλαηδόνης και… το σιγοψιθυρίζω κι εγω τώρα που γράφω, αφού κάπως έτσι αισθάνομαι! Πως είπατε; Ειχε και χθες-προχθές ματς; Μπα… Οχι γιά μένα. Πήρα ανάσες υπεραπαραίτητες, ξεκούρασα μυαλό και τσέπη, είδα μπαλίτσα χωρίς άγχος, “απόλαυσα” τις ομορφίες των διαιτητών σε Βαρκελώνη και Λονδίνο, δεν έπαιξα τίποτα, το ματς λοιπόν…(ξανα)αρχίζει σήμερα.

Και τι ματς! Παρασκεύη-Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, σερί εξαήμερο με φουλ πρόγραμμα και αγώνες απανωτούς. Αρα και…κουμάρι κάθε μέρα. Μάλλον οι τελευταίες καλές μάχες της σαιζόν. Πως μπαίνω σε αυτές τις μάχες; Με αισιοδοξία, ξεκούραση, γεμάτη κάβα, χωρίς άγχος. Καλά όπλα αυτά γιά τέτοια εποχή. Υπεραπαραίτητα. Ούτε χαμένος είμαι (κάθε άλλο), ούτε άγχος έχω, όρεξη υπάρχει, πως το λενε, είμαι…φρεσκαδούρα! Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω… γιούργια! Ξέρω ότι στατιστικά, ερχόμενος από μεγάλη νίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι δύσκολο να ξαναγίνει κάτι ανάλογο.

Πολύ δύσκολο. Επίσης ξέρω ότι οι εποχές είναι περίεργες και πως οι απανωτοί αγώνες έυκολα σε θολώνουν και σε παρασύρουν και σε κουράζουν. Θέλει σωστή διαχείριση. Μιά καλούτσικη νίκη αν έρθει σε αυτό το πενθήμερο, εγώ καλά θα είμαι. Θα είναι απόψε; Αύριο; Τη Δευτέρα; Την Τρίτη; Οποτε και να είναι, δεν με κόφτει. Θέλω πρώτα να εξασφαλίσω (με αυτή τη μιά νίκη) ότι δεν θα απολέσω τα (καλά) κέρδη της σαιζόν και μετά αν τα αυγατίσω ακόμα καλύτερα.

Είναι σημαντικό ότι ο χρόνος δεν μετράει αντίστροφα γιά μένα, αλλά… γιά τους μπουκ! Αν χάνεις, βλέπεις ότι τα περιθώρια να “ρεφάρεις” (τι σιχαμένη λέξη, τι παγίδα) στενεύουν. Αν όμως κερδίζεις, τότε οι μπουκ ξέρουν ότι είναι απίθανο να στα πάρουν πίσω, έστω ένα μερίδιο των κερδών. Αυτά με τον πρόλογο, ΣΥΝΕΣΗ και αυτοσυγκράτηση γιά όλους και πάμε στα ματσάκια.

Τι είχα βάλει στην άκρη γιά σήμερα; Οσοι έχετε ήδη διαβάσει την KingBet, τα ξέρετε! Λιντς, Μπράιτον στο Χ-2, Κρου, Νιουκάστλ, Πλίμουθ, Γουέστ Χαμ, Ντάγκεναμ, Μονακό. Αυτά ήταν. Και…μερικά χινάρια. Είναι η εποχή που “ευδοκιμούν”. Σε Κόλτσεστερ, Λέιτον, Τρανμίρ, Μπέιρα Μαρ και Νορθάμπτον. Είδηση πρώτη: Δεν προσθέτω κανένα. Τα ξανακοίταξα όλα σήμερα, τα …ίδια μου κάνουν.

Θα αφαιρέσω μόνο, δεν θα προσθέσω τίποτα στην αρχική μου διαλογή. Είδηση δεύτερη: Μου..καλοαρέσουν. Βασικά, έχει σημεία με τα οποία μπορώ να κάνω το αγαπημένο μου παιχνίδι. Αύριο πχ στο νησί, δεν υπάρχει πουθενά παικτική αξία, άντε ένα-δυό να ποντάρω και μετά θα πάω στα εκτός νησιού. Και επειδή θέλω να…είμαι μπροστά, αύριο το μενού έχει Μπόλτον και την Δευτέρα έχει…Μάκλσφιλντ (και μερικά φαβορί σωστά όπως είπα ήδη, αλλά και μερικά ακόμα χινάρια).

Γυρίζω στο σήμερα, να αρχίσω να…πετάω. Τα ξανακοιτάω, τσιγάρο και αποφασίζω: Θα πετάξω…μόνο δύο. Την Λιντς και την Ντάγκεναμ. Την πρώτη γιά τις σοβαρές μεσοαμυντικές απουσίες που έχει. Ψηνόμουν γιά το “μπαμ” (λιγότερο άγχος-πίεση μακριά από το Ελαντ Ρόουντ και βολικό γιά τον Γουόρνοκ να βγαίνει στην κόντρα), αλλά το αφήνω.

Κάτι οι απουσίες, κάτι ότι η Ρέντινγκ δεν μου έχει δώσει κανένα δικαίωμα, προσπερνάω. Μακάρι να βγει πάντως. Κι ας μην το έχω παίξει. Την δε Ντάγκεναμ, είναι επειδή δεν θέλω να παίξω πολλά φαβορί. Δεν υπάρχει άλλος λόγος. Η τρίτη αλλαγή που θα κάνω, είναι να “πετάξω” το Χ από το Μπέρνλι-Μπράιτον και να πάω στο ξερό διπλό. Οκ, ξέρω, πολλά Χ εκτός οι γλάροι, το επεσήμανε και ο Πογιέτ, αλλά τώρα.

.δεν της κάνει ο πόντος. Θα ρισκάρει παραπάνω, θα ρισκάρω κι εγώ. Η Μπέρνλι κακή δεν είναι, αλλά έχει σοβαρές απουσίες στην επίθεση. Και δεν έχει και κανένα κίνητρο. Ας είναι και 0-1 λοιπόν… Αρα, τι έχω στο σακούλι; Τέσσερα μεγάλα. Κρου, Μπράιτον, Νιουκάστλ, Πλίμουθ (εδώ…. “παραδέχομαι” τον ΟΠΑΠ, αυτό το 2.35 άσος-2.35 διπλό που είδα, δεν υπάρχει.

Είπαμε, να σφάξουν, να φοβούνται το διπλό, αλλά..όχι κι έτσι ρε παλληκάρια, ποτάμι το αίμα τρέχει). Και δύο μικρά. Γουέστ Χαμ Και Μονακό. Οσο για τα χινάρια; Θα “πετάξω” ένα και θα πάω σε ένα yankee ολίγον…λόττο, που θέλω απλά να μου περάσουν δύο. Ποιά θα πετάξω; Την Κόλτσεστερ. Καθαρά διαισθητικά. Αρα πλέον το παιχνίδι μου είναι ξεκάθαρο.

Με μιά….επισήμανση. Δεν θα πάω σε δύο yankee. Οχι. Την Κρου θα την “απομονώσω” και θα την παίξω μονό αποδεκτό. Ο λόγος; Και πιό ζόρικο είναι και trading θέλω να μπορώ να κάνω και θα γλυτώσω στήλες (άλλο 11 σε ένα yankee με αυτήν μέσα κι άλλο 4+1=5 με ένα trixie κι ένα μονό). Αυτά είναι…μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά. Ας… βγουν και τα τέσσερα και ας μην πληρωθώ 11 στήλες, ας πάρω λιγότερα, κανένα πρόβλημα.

Αρα, η σούμα: Ενα yankee ισοπαλιών, ένα trixie με Πλίμουθ-Μπράιτον-Νιουκάστλ, ένα μονό η Κρου, μιά δυάδα Γουέστ Χαμ-Μονακό. Αυτά είναι γιά σήμερα. Γιά την Μπράιτον τα είπαμε, στο Χέρεφορντ-Πλίμουθ εκτιμώ ότι θα ανοιχτεί και θα το πληρώσει η “καιόμενη” γηπεδούχος (που δεν είναι ούτε σε υλικό, ούτε σε φόρμα καλύτερη), γιά την Νιουκάστλ έχω μόνο καλά λόγια να πω (η πεντάδα Τιοτέ-Καμπάιγ κόφτες-επιτελικός Μπεν Αρφά-δίδυμο Σισέ με Μπά μπροστά είναι…όλα τα λεφτά) και η Σουόνσι μου δείχνει λίγο αποπροσανατολισμένη, λίγο κουρασμένη και λίγο…εκτός στόχων.

Γιά τα φαβορί, είναι απλό. Η Μονακό έχει βρει φόρμα (και..φράγκα), η Γουέστ Χαμ αν θέλει να ελπίζει σε απ' ευθείας άνοδο και να ξεπλύνει και την ντροπή από την Ρέντινγκ δεν θα βρει ιδανικότερο αντίπαλο…. Πριν πάω στις προτάσεις και την κάβα, δεν σας κρύβω ότι έκανα μιά σκέψη. Να βάλω στο trixie μου από σήμερα την Μπόλτον. Ισως να ήταν το πρέπον.

Ομως, μένω σε αυτά και μάλλον θα μπει σε κάποιο άλλο σύστημα διημέρου (σίγουρα μαζί με την Κόρδοβα που παίζει Κυριακή και…βλέπουμε γιά τα άλλα). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 2/4: 28.095 μονάδες. Ποντάρισμα 6/4: Μονό αποδεκτό: Κρόουλι-Κρου 2 (5.70), 60 μονάδες. Δυάδα: Γουέστ Χαμ 2-Μονακό 1 (3.40), 155 μονάδες. Trixie (2-3 σύστημα): Πλίμουθ 2 (2.65)-Μπράιτον 2 (2.

90)-Νιουκάστλ 2 (3.00), από 75 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 225) και 35 στην τριάδα. Ολο μαζί 260 μονάδες. Yankee (2-3-4) ισοπαλιών: Λέιτον Χ (3.10)-Τρανμιρ Χ (3.10)-Νορθάμπτον Χ (3.10)-Μπέιρα Μαρ Χ (3.00), από 35 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 210 μονάδες), από 15 σε κάθε τριάδα (σύνολο 60) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 280 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 755 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 27.340 μονάδες.

Αυτά είναι. Προσέξτε ΠΟΛΥ πως παίζω. O πρώτος στόχος είναι να μην χάσω! Το έγραψα και παραπάνω, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Πως έσπασα τα μεγάλα σημεία, πως χωρισα μεγάλα-μικρα, όλα μετράνε. Και επειδη σας έδωσα ιδέες γιά ένα-δυό μεγάλα σημεία που δεν είναι σημερινά (Μπόλτον, Κόρδοβα), σας δίνω και δύο αυριανά χινάρια μπας και….

σας αρέσουν παραπάνω γιά το “λόττο” σας. Νόριτς και..Μπέτις. Το δεύτερο αρκετά ως πολύ, ως…πάρα πολύ βολικό (και εδώ να πω ότι και η Μπέιρα Μαρ είναι άκρως βολικό απόψε, αν νωρίτερα δεν κερδίζει η Λειρία που παίζει στις 7. Σας δίνω ιδέες και γιά τυχόν live δηλαδή). Ραντεβού κατ' αρχάς σε…λίγες ώρες, στο www.betradio.com. Μιά μαραθώνια εκπομή σήμερα, εκτάκτως, από τις 4 ως τις 8!!! Τετράωρη.

Οπου θα (ξανα)πούμε γιά τα σημερινά, θα κάνουμε φυσικά και live τα ματσάκια, θα μιλήσουμε και γιά όλο το Σαββατοκύριακο). Θα βγούμε…κουδούνια με τον Μάκη Μηνδρινό από το στούντιο, αλλά αν βοηθήσετε κι εσείς, με καλή παρέα, συμμετοχή και…καταννόηση, ωραία θα περάσουμε ένα ολόκληρο 4ωρο. Και βέβαια, ξανά αύριο μεσημέρι εδώ, με νέα στήλη.

Μόνο στο chat δεν δίνω ραντεβού απόψε, σας…αφήνω μόνους σας εκεί σήμερα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras