2010

Billaras

Δέκα, έξι και…τελικά τέσσερα!

Εχω την αίσθηση ότι το update που έκανα Πέμπτη μεσημέρι έπιασε τόπο. Θα θυμάστε, δεν το έκανα γιά να παίξω. Το έκανα γιά να δείξω κάποια πράγματα περί κίνησης αγοράς και τζίρων. Γιατί το έκανα; Μα είναι απλό. Ψάξτε ένα κείμενο μου, ένα, οποιοδήποτε, είδικά από τον Ιούλιο και μετά που ανακοίνωσα την αλλαγή σε συνδρομητικό, που να υπόσχεται κέρδη! Δεν θα βρείτε ούτε ένα.

Γιατί κανείς μα κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι που…δεν εξαρτάται από αυτόν (κι όσοι το κάνουν, ποντάρουν απλά στην αποχαύνωση και την ασχετοσύνη της μάζας). Τι υποσχέθηκα όμως; Αυτό που υποσχόμαστε άπαντες στο Betsellers: Μάθηση. Ορεξη, γνώση, σωστό παιχνίδι και μάθηση.

Να μάθουν άρκετοι λοιπόν τι σημαίνει “τζίροι”.

Πως σε ξεγελάνε, πως διαβάζονται, πως μπορούν να σε παρασύρουν ή να σε αποτρέψουν. Στο νέο (κουκλίστικο και λειτουργικό και …γεμάτο κόσμο) chat περνάμε ώρες λέγοντας πραγματάκια. Το κάνω (και θα το κάνω) και στις στήλες όμως.

Γυρίζω λοιπόν πίσω, στα πέντε που ανέφερα ότι άλλαξαν lines και πήραν λεφτά, κέρδισε…η μία.

Οπερ σημαίνει …κουβαδάκι γιά πολλούς που πόνταραν πάνω τους. Και από τις πέντε που άξιζαν, δύο κέρδισαν κιόλας. Σκεφτείτε το λίγο. Θα επανέλθω στο θέμα σύντομα, προς το παρόν τα αφήνω αυτά, πάω στα φρέσκα, στο σημερινό πρόγραμμα.

Χλιαρό είναι. Ελάχιστες οι ευκαιρίες. Θα τα γράψω λίγο συνοπτικά γιά αρχή, ως “κεντρική ιδέα”:

Τι κοινό έχουν οι Θέλτα, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Σαουθάμπτον, Μπρέντφορντ, Χαλ, Σκάνθορπ, Σουίντον; Εχουν…ξεχάσει να κερδίζουν! Από την βελγίδα που κέρδισε τελευταία φορά όταν κάναμε όλοι διακοπές (πριν της Παναγίας), ώς την Σκάνθορπ που έχει 4 σερί ήττες! Να τις δούμε μιά-μιά; Σαουθάμπτον πέντε χωρίς νίκη-τέσσερα ματς χωρίς να σκοράρει.

Μπρέντφορντ επτά χωρίς νίκη-καμιά εκτός έδρας νίκη όλη τη σαιζόν. Χαλ επτά χωρίς νίκη-πέντε σερί ήττες εκτός (συν απουσίες σήμερα). Σκάνθορπ τέσσερις σερί ήττες (συν απουσίες σήμερα). Σουίντον έξι ματς χωρίς νίκη. Θελτα έξι χωρίς νίκη και γιούχα στο τελευταίο της. Και γιά την Ζούλτε τα είπαμε, στον πάτο και με τραγικά αποτελέσματα (οκτώ σερί ήττες τώρα).

Αυτες λοιπόν οι ομάδες αξίζουν σήμερα κόντρας. Υπάρχουν και 2-3 ακόμα σημεία, όπως η Κόβεντρι, η Μπρόμλι, η Νορθάμπτον που είναι κι αυτές στο κάδρο γιατί είναι καλά. Και ιδού η σημερινή διαλογή…

Θα δείτε και φαβορί μέσα. Οταν αξίζουν, τα αναφέρω και τα παίζω πλέον. Αλλά σαφώς δεν και δεν μπορούν να παιχθούν όλα, είναι δέκα ματς! Ξεκινώντας το σβήσιμο, έφυγαν οι Κόβεντρι, Νορθάμπτον, Μπόλτον και Ειμπάρ.

Γιατί; Λεπτομέρειες πλέον. Η Ειμπάρ γιατί ξέρω πως ο Μοαμέντ στη Θέλτα θα παίξει τα ρέστα του (και τον εχω σε εκτίμηση, αν σώσει την παρτίδα θα βρει το δρόμο του. Η Μπόλτον γιατί κι αυτή δεν είναι καλά. Η Κόβεντρι γιατί σέβομαι την Ντονκάστερ, δεν είναι μπάζο, παλεύει όλα τα ματς. Και η Νορθάμπτον γιατί έχει αντίπαλο ομάδα που έρχεται από καλή μεσοβδόμαδη νίκη…

Και έμειναν…έξι.

Ας τις δούμε με αποδόσεις πλέον. Νιουκάστλ (4.10), Νόριτς (2.40), Πλίμουθ (3.60), Μπρομλι (3.80), Νοτς Κάουντι (2.50), Μουσκρόν (5.25). Εδώ θα γίνει το παιχνιδι μου…

Σαφώς και η Νιουκάστλ δεν είναι καλά, ή…μήπως είναι; Ο Μπενίτεζ το παλεύει, κόσμος και παίκτες είναι στο πλευρό του. Σαν σκύλα πάλεψε με την Μάντσεστερ, άδικα έχασε από την Μπράιτον (σωρεία ευκαιριών).

Κουνιέται δηλαδή. Τα αποτελέσματα πολλές φορές ξεγελάνε. Εγώ βλέπω ομάδα που δίνει το 100% στα δύο τελευταία της. Αντίθετα με την Σαουθάμπτον, που ο Χιουζ δεν κάνει γκελ ούτε στους παίκτες του, ούτε στον κόσμο.

Η Νόριτς είναι σε φόρμα. Απλό. Και η Μπρέντφορντ παραπαίει, ειδικά από την φυγή του Σμιθ και μετά. Ετσι κι αλλιώς, εκτός έδρας είναι κάκιστη σταθερά.

Η Πλίμουθ….αχ βρε Πλίμουθ! Κάνει δύο καλά ματς, μετά την ποντάρω, χάνεται και χάνει. Τώρα ξανακανει καλό ματς, ίσως το καλύτερο! Εξαιρετική με την Τζίλιγχαμ και τρίμπαλο. Θα ξανακάνει πισογύρισμα; Μόλις προχθές έπαιξε καλά η ρημάδα, μπορεί καπάκι να είναι κακή;

Η Μπρόμλι σε φόρμα και ξεκούραστη, αντίθετα με την αντίπαλό της, το ανέλυσε διεξοδικά ο Μάκης.

Και η Νοτς Κάουντι έρχεται από ..σφαγή. Κανονική. Είπαμε, τα αποτελέσματα ξεγελάνε. Οχι απλά δεν έπρεπε να χάσει από την ΜΚ Ντονς, αλλά έπρεπε να κερδίσει! Μαιμού πέναλτι, αποβολές, χύθηκε αίμα. Εμένα με απασχολεί ότι ήταν (πολύ) καλή, (θα) έχει πεισμώσει.

Και τέλος, η Μουσκρόν. Αλλαξε τεχνικό, πήρε τον γερμανό Στορκ, ήδη την συμμάζεψε και πήρε καλό 0-0 με την Σταντάρ.

Πως διάολο σε ματς ουράς η Ζούλτε είναι τόοοοοσο φαβορί; Σημειώστε κάτι εδώ: Στο Βέλγιο που…μόνο καθαρά δεν είναι όλα (είδατε και τις πρόσφατες συλλήψεις), περίπου κάθε σαιζόν Ζούλτε και Μουσκρόν φερνουν 1 ημ/2 τελ. Και 2/1! Τόοοοσο σύμπτωση να είναι; Αλλά ως και πέρυσι είχαν βαθμολογική άνεση να το κάνουν. Φέτος που είναι στην ουρά δεν ξέρω αν μπορούν, αν θέλουν, ψυχανεμίζομαι πως όχι, πως θα παιχθεί σπαθί και θα γίνει μάχη.

Πάντως να έχετε το νου σας.

Τελική τετράδα

Και τα έξι είναι πολλά. Εχω ήδη αποφασίσει να κάνω δυάδα τα δύο φαβορί. “Πλούσια” δυάδα Νόριτς-Νοτς Κάουντι (2.40Χ2.50=6.00). Να παίξω και τα άλλα τέσσερα αουτσάιντερ; Νιουκάστλ και Μουσκρόν προφανώς πάνε σε…τελικούς, στην ουρά είναι και η Πλίμουθ. Εδώ θα “παρέμβει” πλέον το ένσικτο.

Ο καθένας αποφασίζει. Τα 10 έγιναν 6, τα 6 θα γίνουν 4. Αλλά εσείς μπορεί να κρατήσετε κάποιο από αυτα τα έξι της αρχικής δεκάδας που εγώ αφήνω έξω από το παιχνίδι μου για λεπτομέρειες.

Θα αφήσω Πλίμουθ και Μουσκρόν. Την δεύτερη θα την “ελέγχω” στο live. Η πρόσφατη απογοήτευση που μου πρόσφερε η Πλίμουθ και ότι φοβάμαι έστω και 5% κάποιο…αβαβά στο Βέλγιο, έκριναν το παιχνίδι μου.

Αρα, μιά δυάδα φαβορί και δύο αουτσάιντερ. Βλέπετε γιατί το χαρακτήρισα “χλιαρό” το κουπόνι. ΔΕΝ είναι γιά πολλά-πολλά, μην ξανοιχτείτε! Αύριο νέα στήλη κανονικά, ίδια ώρα. Και σήμερα μετά τις 16.30 θα τα πούμε στο chat (όπως όλες τις προηγούμενες μέρες που…έγινε χαμός, σταθερά πάνω από 100 άτομα).

Υ.

Γ: Οι μέρες περνάνε. Πιθανότατα αυτή η εβδομάδα που αφήνουμε να είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ του ελεύθερου Betsellers. Κάντε τα κουμάντα σας, θα ειδοποιηθήτε πρώτα και με στήλη-editorial, αλλά και με twitter (μην το αμελήτε αυτό, ήδη βοηθάει τα μέγιστα στον τομέα των ειδοποιήσεων, κατεβάστε το και ακολουθήστε μας).

Α μην αμελήσετε απόψε να αλλάξετε και την ώρα (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras