2000

Billaras

Να κρατάς μπαλάντζα…

Οταν έγραφα γιά μούτζα που κάποτε όμως θα σταματήσει να υφίσταται, όταν έγραφα (όχι τώρα, διαχρονικά) ότι όπως τρώμε ένα “κακό” γκολ στο 90′, έτσι ακριβώς βάζουμε και “καλό” στο 90′, όταν μίλαγα γιά λεπτομέρειες που παίζουνε τεράστιο ρόλο, ήξερα τι έγραφα. Ο νεόκοπος, ο βιαστικός, ο άσχετος (και με τη μπάλα αλλά κυρίως) με τα μαθηματικά, δεν μπορούσε να καταλάβει.

Βασικά δεν θα καταλάβει ποτέ. Θα επαναλαμβάνει σαν σε κασέτα αυτό το τυποποιημένο “τόσα στα τόσα” (κανείς δεν του έχει πει ότι μπορείς με 7 στα 10 να χάνεις και με 1 στα 10 να κερδίζεις). Ετσι μας τα είπανε-έτσι σας τα λέμε. Classic. Οπως μάθει κανείς, δυστυχώς.

Εγραφα γιά καιρό με κουπιά, αλλά έγραφα και γιά καιρό με πανιά.

Αξαφνα, φούσκωσαν τα πανιά! Ετσι γίνεται. 5,5 μονάδες (το καθαρό κέρδος βάζω) με Αντβέρπ, 18 με Πενιαρόλ, 7 με Μπρομαποικάρνα, μας κάνουν 30,5 μονάδες σε ένα 24ωρο. Και ας μου…γλύτωσε η Λεβάντε στο 93′. Ουδόλως με απασχολεί αν οι 18 μονάδες της Πενιαρόλ μετριούνται στο live betting που είναι ο “5ος τίπστερ”. Εμείς το αποφασίσαμε αυτό και έτσι πρέπει.

Αν μέτραγαν στο δικό μου πινακάκι, θα είχαμε -11.8 πλέον. Πάει να πει…ψίχουλα. Μιά…Γιουνάιτεντ στο 96′ είναι η διαφορά μου. Γιατί ναι μεν η κάβα ξεκίνησε 16/10, αλλά λίγες μέρες πριν είχαμε ένα…παρτάκι στο παλιό Betsellers στις 7/10, ένα μήνα πριν. Αν υπήρχε από τότε πινακάκι, τι θα λέγαμε σήμερα, γιά ποιά διαφορά θα μιλάγαμε; Anyway…

Τι με απασχολεί λοιπόν;

Με απασχολεί η πλειοψηφία των αναγνωστών και εν γένει συνδρομητών του Betsellers να νοιώθουν, να καταλαβαίνουν τι κάνουμε (χρόνια) εδώ πέρα.

Με απασχολεί να κρατάω το μυαλό καθαρό και το στομάχι πέτρινο.

Με απασχολεί να βλέπω την τσέπη μου καλά! Και την δίκη σας το ίδιο.

Με απασχολεί να μαθαίνει πραγματάκια έστω και ένας ακόμα.

Με απασχολεί να πηγαίνουν όλα ρολόι στο νέο Betsellers.

Ολα τα άλλα, αν θα μπει γκολ στο 90′ ή όχι, δεν περνάνε από το χέρι μου.

Μπήκε στην Πενιαρόλ. Σημείο του 23,00 γιά πολλούς (χωρίς το dnb), του 19,00 γιά μένα. Το ακούς και σε ζαλίζει, το 50% των παικτών παγκοσμίως δεν έχουν παίξει/πιάσει ποτέ τέτοια απόδοση! Θα χάσω 2-3 τέτοια, αλλά θα πάρω κιόλας. Και θα πάρω με ανατροπή και την Μπρομαποικάρνα, εκεί όπου στο διάστημα 55-75′ γέλαγαν και τα σημαιάκια του κορνερ (σ,σ πολλοί το πήραν και σε τρελλές αποδόσεις λόγω της ανατροπής, πολλοί πήραν και την Τζουργκάρντεν πακέτο γιατί κι εκεί σας έγραψα ότι δεν θα έχουμε χατηράκια).

Και…πάμε ανάποδα τώρα. Υπήρχε μουρμούρα, έγινε γλέντι. Θα ξαναγίνει μουρμούρα. Και θα ξαναγίνει γλέντι. Ακόμα και μέσα σε ένα 24ωρο συμβαίνει να αλλάξουν όλα. Τι εννοώ με το “πάμε ανάποδα”; Οπως στη μουρμούρα έλεγα μέσα μου σαν τον συγχωρεμένο τον Παπαγιαννόπουλο στην ταινία, το περιβόητο “κράτα μπαλάντζα κυρ Γιώργη”, έτσι το λέω και τώρα που ‘ναι οι ωραίες μέρες.

“Κράτα μπαλάντζα Βασίλη” λέω μέσα μου. Δεν λυγίζω στα ζόρια, δεν φουσκώνω στα ωραία. Μου στειλε φίλος prive μήνυμα στο chat και μου είπε “τουίταρε την αποδοσάρα/επιτυχία της Πενιαρόλ”. No way. Δεν διαφημίζω τίποτα, δεν το κάναμε ποτέ, μα ούτε μιά φορά στα τόσα χρόνια. Οτι λέω πάντα: Οποιος έχει μάτια βλέπει, και μυαλό καταλαβαίνει.

Η Πενιαρόλ έφυγε, πάει, προχωράμε παρακάτω με τα ίδια στοιχεία. Υπομονή, δουλειά, καθαρό μυαλό, τήρηση (στοιχηματικών) κανόνων.

Παρακάτω λοιπόν! Ενώ μετράμε ώρες γιά να κλειδώσουμε (σόρρυ που κουράζω, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, κάτι τραπεζικό που δεν έχει ολοκληρωθεί μας κρατάει), έχουμε νέο κουπόνι.

Χλωμό κουπόνι θα έλεγα.

Μπαλίτσα θα απολαύσουμε, αλλά γιά κουμάρι λίγα πράγματα.

Θέλω να προσέξετε κάτι, την “συμπεριφορά” των μπουκ! Η…απολύτη, η χωρίς ήττα παντού από τον Αυγουστο, η ομάδα που έβαλε στην αποψινή αντίπαλό της ένα…ντόρτι πριν 15 μέρες, η Ντόρτμουντ φυσικά, είναι στο… 4,60! Και ανάποδα: Η -δεν-εχω-δει-χαίρι-στο-σπίτι-μου-φέτος Βαλένθια, είναι στο 1,50! Κερασάκι; Χωρίς 2-3 αστέρια της η Ατλέτικο (Κόκε, Γοδίν, Κόστα).

Αντε εσείς βγάλτε άκρη!

Ναι, ξέρω ότι η Ντόρτμουντ δεν έχει βαθμολογικό θέμα ακόμα και με ήττα, ξέρω ότι μεθαύριο έχει Μπάγερν αλλά…αυτό σημαίνει ότι θα χαριστεί; Θα έπρεπε αυτό το διπλό να δίνει πάνω από 3,00; Και απ΄την άλλη, επειδή η Γιουνγκ Μπόις είναι πρωτάρα, θα έπρεπε η Βαλένθια (την είδα πάλι προχθές, κάκιστη ξανά) να δίνει 1,50; Δηλαδή η Χιρόνα που με…μισή ομάδα πήγε και της έκλεισε το σπίτι προ ημερών, είναι καλύτερη από την Γιουνγκ Μπόις;

Δεν θέλω να το ψειρίσω.

Σημερα παίζω Ντόρτμουντ, σήμερα παίζω το ξερό Χ της Ιντερ (που βολεύει) και αύριο παίζω Αγιαξ. Μιά κλάση πάνω από τη Μπενφίκα είναι. Μην πω και…μισή από τη (τωρινή) Μπάγερν. Μαντηλάκια κουνάνε στη Λισαβώνα στον Ρουί Βιτόρια, από το 2010 πρώτη φορά τρεις σερί ήττες. Και εκτάκτως παίζω και….Νοτς Κάουντι. Ναι, αυτή που μου στέρησε καλό ταμείο πριν λίγες μέρες.

Ομως, στο κουμάρι πάνω από όλα μα όλα είναι η απόδοση. Ως χθες ήταν στο 2,45. Ξυπνάω σήμερα και βλέπω 2,87! Ντόινγκ. Σιγά το θεριό την Ολνταμ που’χει ξεκινήσει σερί ήττων και ο προπονητής της ειναι λίγο πριν την έξοδο! Στο 2,45 δεν το κοίταγα, στο 2,87 το παίζω. Και ανάποδα, είχα σημειωμένη την Τζίλιγχαμ αλλά στο 2,85. Τώρα στο 2,70 (ελαφρύ φαβορί πλέον) της κουνάω μαντήλι.

Καμιά αξία.

Θα παίξω λίγα. Μετρημένα, μικρές οι απαιτήσεις. Και θα έχω το νου μου στο live. Ειδικά στο ματς της Τότεναμ που οριακά δεν έμπλεξα κι εκεί. Η Τότεναμ είναι “στα κόκκινα”, αυτό το ξέρω. Θέλω να δω λίγο παιχνίδι γιά να αποφασίσω αν αξίζει να κοντράρω.

Update την Πέμπτη γιά το Europa League (αν και εκ πρώτης όψεως μόνο φαβορί βλέπω και …χαλιέμαι), νέα κανονική στήλη Σάββατο, το βράδυ κλασικά στο chat, πάντα το νου σας στο twitter.

Υ,Γ: Στη φωτό, το 74ο λεπτό που η Μπρομαποικάρνα κάνει το 1-2 με τους παίκτες της Ελσφμποργκ να κάνουν τους…κώνους (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras