4259

Billaras

Μόλις δύο παιχνίδια!

Ας αρχίσω από τα θετικά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος αν η τελική διαλογή έχει μέσα δέκα μεγάλα σημεία εκτός και εντός Αγγλίας και από αυτά περνάνα τα επτά. Αν κάποιος μου υπογράψει ότι αυτό θα συμβαίνει όλη τη σαιζόν, τότε…θα βάλω τα καλά μου και θα ετοιμαστώ γιά πάρτυ! Οσοι ξέρουν τα βασικά του στοιχήματος, ξέρουν ότι με 70% σε μεγάλες αποδόσεις βγάζεις σαιζόν…λουκουμάκι (άμα παίζεις σωστά, βγάζεις και με 40%).

Γιά την ιστορία, Εξετερ-Λέστερ-Μπρίστολ Ρόβερς-Γέοβιλ-Κρου (εγγλέζικα) και Αστέρας-Τσιντατέλα-Βόλφσμπουργκ-Σάντος- Τουλούζ (μη εγγλέζικα) ήταν τα δέκα χθεσινά σημεία που έφτασαν ως την…ώρα έναρξης και την τελική διαλογή. Ας πάω μιά σκάλα πιό κάτω. Στην χημεία. Εδώ τα…χάλασα λίγο. Λίγο όμως. Με 70% σε μεγάλα σημεία θέλεις λίιιγο, τόσο δα καλή χημεία γιά να περάσεις…ζάχαρη.

Πήρα δύο δυάδες (από μιά σε κάθε σύστημα) αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος. Ειδικά γιά δύο ματς (Γέοβιλ και Βόλφσμπουργκ) μετανοιώνω που δεν τα πόνταρα. Πάω μιά σκάλα ακόμα παρακάτω. Στην εύνοια. Κι εδώ θα ήθελα λίιιγη παραπάνω. Στέκομαι ειδικά στην Λέστερ. Αξιζε να έρθει ένα όμορφο 0-2 ή άντε 1-3 και να το “φάμε” αμάσητο το διπλό. Απόλυτα κυρίαρχη, έκανε το παιχνίδι της, σκόραρε δύο φορές και της μέτρησαν το ένα γκολ (κακώς ακυρώθηκε ως οφ σαίντ ένα ακόμα που εκεί θα γινόταν το 1-2), έχασε αμέτρητες φάσεις (σε μεγάλη μέρα ο Ρόμπινσον, ο τερματοφύλακας της Μπλάκμπερν έβγαλε τα άπιαστα) και τελικά με …εντελώς μαγική εικόνα, έχασε.

Αν στο Βαγιεκάνο-Γρανάδα πριν μιά εβδομάδα με αδίκησε μία φορά, χθες με αδίκησε… 3-4 φορές μαζί. Αρα, γιά να κλείσουμε με τα θετικά: Η…προπόνηση βαίνει καλώς. Πολύ καλά θα έλεγα. Η χημεία διορθώνεται (είναι κι αυτό θέμα μέρας και εύνοιας), η τύχη ξέρει πότε θα τα δώσει όλα πίσω…μαζεμένα, δεν ανησυχώ. Θα ανησυχούσα αν στα δέκα μεγάλα σημεία πέρναγαν τα δύο.

Τότε θα ψαχνόμουν. Τώρα αισιοδοξώ και δεν έχω λόγο να το κρύψω. Και όπως είδατε, δεν έχει νόημα αν τελικά έχασα ή κέρδισα χθες, δεν κάνω καμιά αναφορά. Αλλα θέλω να δω και τα βλέπω. Κλείνω με τα αρνητικά. Λάθη κάνουμε όλοι, εγώ γιατί να αποτελέσω εξαίρεση; Η διαφορά απλώς είναι ότι α)τα εντοπίζω άμεσα, κάνω την αυτοκριτική μου και β) τα… διορθώνω τάχιστα.

Ποιό ήταν χθες το λάθος; Μα…βγάζει μάτια! Τι τα θες βρε Billara στις 25 Αυγούστου τα παρολί με τις φαβόρες; Πότε είδε άνθρωπος χαϊρι με δαύτες; Κακώς, κάκιστα έπαιξα τα δύο παρολί. Πέταξα ακόμα κι αυτά τα λίγα ευρώ μου. Στα 10 μεγάλα βρήκα τα 7 και στα 6 μικρά (και υποτίθεται πιό πιθανά και “σιγουράκια”) βρήκα τα 2!! Τρομάρα μου. Δεν έχει σημασία ούτε πως σπάνε (πχ Τότεναμ στο τέλος), ούτε πως περνάνε (πχ Φιορεντίνα στο τέλος).

Καμία. Σημασία έχει ότι ΔΕΝ έπρεπε να τα ποντάρω, δεν έπρεπε να ασχοληθώ καθόλου μαζί τους. Εδώ έφτασε να είναι πρωτοπόρος με 2 στα 2 η…Βαγιεκάνο στην Primera, εγώ θέλω να παίξω φαβόρες σε παρολί; Από την 2η ή 3η αγωνιστική των πρωταθλημάτων; Αφού οι ομάδες κάνουν…σαν roller coaster, πάνω κάτω και πλαγίως, τι περίμενα; Λάθος που…δεν θα επαναληφθεί.

Αυτά με το χθες. Μιά …δοκιμαστική βολή ακόμα την Τρίτη και μετά παίζουμε κανονικά. Γιά σήμερα, θα είμαι…λιτός και άμεσος: ΔΥΟ μόλις σημεία. Δύο είχα δει εξ' αρχής, δύο μου άρεσαν και μου αρέσουν, αυτά τα δύο θα παίξω και πάπαλα. Και εννοείται πως δεν είναι φαβορί. Οποιος θέλει, ας πάει να παίξει Ραπίντ, Σεντ Ετιέν, Παρί, PSV, Μίλαν, Ρόμα, Ολυμπιακό και δεν ξέρω ποιό άλλο.

Και φυσικά δεν μπλέκω με Σίτι ή Αρσεναλ, απλώς θα τα παρακολουθήσω. Εγώ δύο έχω “κυκλώσει” και αυτά θα παίξω. Και είναι μεγάλα σημεία. Το ένα είναι η Μαρσέιγ. Από 3.05 ως και 3.55 (στο ανταλλακτήριο). Αυτό που έγραψα και στην KingBet της Παρασκεύης, το γράφω κι εδώ. Αυτές οι αποδόσεις είναι…περσινές. Οχι φετινές. Πέρυσι που η Μαρσέιγ βολόδερνε και η Μονπελιέ πέταγε, ναι, θα ήταν σωστές.

Οχι φέτος. Η Μονπελιέ ξεκίνησε με μιά ισοπαλία εντός και μιά ήττα εκτός. Μέτρια και στα δύο, δεν θυμίζει (τουλάχιστον προς το παρόν) την περσίνη ομάδα. Και λογικό είναι. Ο Ζιρού είναι κάτοικος Λονδίνου, οι αντίπαλοι της την ξέρουν, τρώει γκολ στο τέλος κάθε αγώνα όπως με την Λοριάν. Επίσης λογικό είναι η Μαρσείγ να μην έχει τα…περσινά χάλια.

Εχει ήδη τέσσερις νίκες και μιά ισοπαλία σε πέντε επίσημα ματς. Οκ, έχασε τον Αθπιλικουέτα και ίσως χάσει κι άλλους με μεταγραφή, αλλά σήμερα παίζουν άπαντες. Και με το Europa League καθάρισε ήδη, δεν έχει το μυαλό της εκεί. Οι αποδόσεις , είπαμε, αυτές είναι το τελικό κριτήριο. Και είναι λάθος. Πάω με το διπλό. Οσο γιά το άλλο ματς; Χθες “'αγγιξα” γιά πρώτη φορά Βραζιλία και ευστόχησα (με δύο γκολάρες του Νειμάρ πήρε το ντέρμπι η Σάντος).

Ας…αγγίξω και λίγο Αργεντινή. Και αναφέρομαι στην Νιούελς Ολντ Μπόις. Εχει από φέτος και Μάξι Ροντρίγκεζ (επιστρέφει στην 11αδα) και Χάιντσε (επίσης επιστρέφει στην 11αδα) και…Σκόκο (τι έβαλε στο τελευταίο ματς, απίστευτο γκολ). Παίζει κόντρα στην Μπελγράνο που την κέρδισε και πέρυσι και το 2007. Σε γήπεδο μεγάλο που δεν τρομάζει και με λαό μαζί της.

Τρία ματς στο πρωτάθλημα έχει παίξει, γκολ δεν έχει δεχθεί. Εχει δύο σερί νίκες. Γιατί να είναι φαβορί η Μπελγράνο που έχει και δύο στόπερ έξω; Από 2.90 ως 3.00 το διπλό, δηλαδή σε τιμές αουτσάιντερ. Σόρρυ, αλλά κι αυτό είναι λάθος… Κανένα άλλο. Δυό μονά (3.55 και 3.00), κάνω και δυάδα με Μαρσέιγ-Νιούελς και τέλος. Ενα να βγει, κέρδισα τα…τσιγάρα μου όπως συνηθίζω να λέω.

Κανένα να μην βγει, no problem. Και τα δύο να βγουν, απλά θα…πάρω μιά κούτα. Χαμηλά ποντάρω, προσδοκίες δεν έχω, “προπόνηση” κάνω. Ραντεβού -εκτάκτως- στο www.betradio.com στις 3, γιά μιά ωρίτσα. Και νέα στήλη από εδώ, την Τρίτη το απόγευμα, όχι νωρίς. Γύρω στις 5-6. Σύναξη Σας…το θυμίζω, αυτό που έγραψα χθες. Σε δεκατέσσερις μέρες, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, κανονίστηκε …σύναξη.

Μάζωξη, να γνωριστούμε κι από κοντά. Κρασοκατάνυξη, παϊδάκια, μεζεδάκια, ταβερνάκι. Οσοι πιστοί προσέλθετε!! Κατά 99.9% θα γίνει σε ταβέρνα στην Αγία Παρασκεύη, στην Αθήνα, βραδάκι, κατά τις 9. Αναφέρω το μέρος γιά να κάνετε τα κουμάντα σας. Σας…θέλω (αν γίνετε) όλους, να γνωριστούμε! Αυτό που ζητάω όμως, είναι κάτι απλό: Ανοιξα ένα ποστ στο φόρουμ, και θέλω ο καθένας που θα έρθει, να ποστάρει από κάτω την συμμετοχή του.

Το κάνω γιά να ξέρω ως το άλλο Σάββατο (1η του μήνα) που θα το οριστικοποιήσουμε, πόσοι περίπου θα είμαστε. Αλλο 10, άλλο 30, άλλο 50, άλλο 70 άτομα. Πρέπει να ενημερωθεί η ταβέρνα. Οπότε, κάντε μου την χάρη, έχετε μιά εβδομάδα καιρό να το αποφασίσετε (και να μην το πάρετε πίσω μετά), “δηλώστε συμμετοχή” στο ποστ που θα βρείτε στο φόρουμ ως το άλλο Σάββατο.

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα κανονίσουμε τα τραπέζια, είναι σημαντικότατο. Περιμένω να τα πούμε από κοντά, καιρός ήταν!!!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras