4238

Billaras

Με λιγότερο ρίσκο…

Οτι άξιζε στο χθεσινό κείμενό μου, ήταν στην αρχή και στο τέλος. Εκεί ήταν το ζουμί. Στην αρχή, όταν έγραφα: “Οι ομάδες έχουν παίξει 4-5 ματς επίσημα. Δεν έχουν ακόμα στρώσει. Πάνω που θα έβρισκαν ένα ρυθμό, παύση λόγω εθνικών. Δεκαήμερη, μεγάλη παύση. Παίκτες σκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Υπερατλαντικά ταξίδια. Και μόλις προ τριών ημερών (την Τετάρτη) επιστροφή στη βάση τους.

Συν τοις άλλοις, οι μεταγραφές τέλειωσαν στις 31 Αυγούστου, τις προσθήκες των περισσότερων ομάδων θα τις δούμε καλά σήμερα. Πολλές θα έχουν ντεμπούτα παιχτών, δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν. Και…έχει και συνέχεια. Champions League, Europa League μεσοβδόμαδα. Ομιλοι. Σοβαρεύει κι εκεί το πράγμα. Εχω δηλαδή την Μάντσεστερ Σίτι. Γιά να δώσω ένα παράδειγμα.

Ελειπαν τόσοι παίκτες στις εθνικές. Από Τέβεζ ως Τζέκο και Κομπανί και άλλοι. Θα ντεμπουτάρουν σήμερα ο Μαικόν και ο Χάβι Γκαρσία. Και σε λίγα 24ωρα πάει να παίξει στο Μπερναμπέου με την Ρεάλ. Ανεξάρτητα απόδοσης, ανεξάρτητα αντιπάλου, μιά ομάδα που είχε…σκορπίσει 10 μέρες, που θα έχει νέα πρόσωπα και που έχει άμεσα ένα πολύ-πολύ δυνατό παιχνίδι, θα την παίζατε σήμερα έτσι άνετα; Εγώ όχι.

Τέτοια παραδείγματα είναι πολλά. Από Σίτι και Τσέλσι ως Ρεάλ, Μπάρτσα, Λιλ, Σάλκε και πάει λέγοντας. Θα κερδίσουν; Ας κερδίσουν. Φτουράνε οι αποδόσεις τους; Οχι. Ισχύουν όσα έγραψα παραπάνω; Ισχύουν. Γιατί λοιπόν να…ορμήσω; Ποιός ο λόγος; Δυό (δεν χρείαζονται παραπάνω) γκραν φαβορί να σπάσουν σήμερα, θα ακουστεί ένα…χρατς και πάνε τα μισά και πλέον δελτία των πολλών.

Γι αυτό και χαρακτηρίζω το κουπόνι επικίνδυνο….” Και στο τέλος, όταν έγραφα: “Διαβάστε καλά το κείμενο. Δεν έγραψα 2.000 λέξεις γιά να βλέπουν κάποιοι μόνο τα σημεία. Θα χάσουν το νόημα και …τα λεφτά τους μακροχρόνια. Ολοι αυτοί οι “ελιγμοί” (over σε παρολί μέσα, μονά γιά trading τα ζόρικα, φόρτωμα της δυάδας που μου αρέσει παραπάνω) έχουν βάση και δεν γίνονται γιά πλάκα.

Δείτε τα πονταρίσματα. Με ένα μονό (και…τίποτα άλλο) παίρνω το 40% της ημέρας πίσω. Με μιά δυάδα στο trixie (και…τίποτα άλλο), πατσίζω ή κερδίζω κιόλας. Με ένα παρολί (και…τίποτα άλλο) πάλι πατσίζω. Αυτό είναι το ζουμί. Πρώτα κοιτάω πως να μην χάσω, ας ρισκάρω τόσο πολύ!!”. Τα…είδατε και τα δύο. Πρώτα, πολλοί, η μάζα, βίωσε το…τσούξιμο της φάπας παίζοντας αυτές τις φοβερές και τρομερές φαβόρες που μεθαύριο έχουν Champions League.

Μιά ματιά στους χθεσινούς τζίρους θα σας πείσει γιά το πόσα λεφτά πετάχθηκαν (κυριολεκτικά) σε κάτι Σίτι, κάτι Τσέλσι, κάτι Ρεάλ και άλλες. Εκατσα και μέτρησα χθες βράδυ. Στο Champions League παίζουνε 32 ομάδες, αφήστε έξω τις τρεις πορτογαλικές που δεν είχαν ματς χθες, μένουν 29. Αφήστε και την Γιούβε που παίζει σήμερα. Μένουν 28. Από τις 28 αυτές ομάδες που έπαιξαν, ξέρετε πόσες έσπασαν;; Οι…δώδεκα! Ναι, δώδεκα! Νόρτζελαντ, Λιλ, Ρεάλ, Σίτι, Τσέλσι, Σέλτικ, Μίλαν, Αντερλεχτ, Μονπελιέ, Σπαρτάκ, Ζενίτ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Κοινό χαρακτηριστικό τους; Οτι πλην Νόρτζελαντ, οι άλλες 11 ήταν…φαβορί. Από ψείρες του 1.35 (Μίλαν ή Σέλτικ) ως και 2.00 (πχ Λιλ). Κηδεία έκαναν. Αλλες το έφαγαν στο 89' (Λιλ, Αντερλεχτ), άλλες έχασαν απίστευτα γιά να μην κερδίσουν (Σίτι στο 93'), αλλά το ίδιο είναι. Γκέλαραν. Κι άμα σπάει το 40% του “αφρού” της Ευρώπης, αντίο ζωή γιά τους φαβοράκηδες και τους “φανελλάκηδες” (γιατί εδώ προστίθενται και πολλές που δεν είχαν σεντόνι, όπως ο ΠΑΟ, η Λίβερπουλ κλπ).

Στο άλλο κομμάτι, στο φινάλε, έγινε ακριβώς όπως το έγραφα. Ρίσκαρα πολύ χθες. Μέσος όρος, το είχα αναφέρει, το 4.10. Αν έχασα; Τυπικά έχασα. Ουσιαστικά όχι. Γιατί; Πρώτον, γιατί με…ένα (ε-ν-α) μεγάλο σημείο, πήρα όπως επίσης έγραφα, το 40% του μπετ μου. Τι έπαιξα; 647 μονάδες. Πόσα πήρε η Σκάνθορπ; Τις 294 πίσω! Επιασα το θεωρητικά πιό δύσκολο από όλα (τραγική ως χθες Σκάνθορπ, αήττητη 31 ματς εντός η Σριούσμπερι).

Η Σάουθεντ που επίσης έπιασα, πήγε στράφι, ήταν στο trixie. Αν όμως με ένα σημείο χάνω το 60% και με δύο κερδίζω κιόλας, σε βάθος χρόνου η διαφορά είναι…κραυγαλέα υπέρ μου. Ενα ακόμα ήθελα. Δεν ηρθε. Οκ, κανένα πρόβλημα, θα έρθει την επόμενη. Αλλος έτρωγε τα νύχια του γιά την Τσέλσι και την Ρεάλ κι εγώ γιά το 5αρακι της Νορθάμπτον ή το 3αρακι της Ακριγκτον.

Πάλευα ως το 90' γιά κέρδος, παρά το ρίσκο μου. Και παραπάνω έγραψα και την λέξη “ουσιαστικά”. Γιατί -και το είδαν τουλάχιστον 150 άνθρωποι στο chat αυτό- με ένα live ποντάρισμα, στην ανατροπή της Κοπεγχάγης στο 9.5 (στο 55' του αγώνα περίπου), ήρθα και…ίσα βάρκα-ίσα νερά. Πολλοί εκείνη τη στιγμή μου είπαν “αδικείς την κάβα, αυτό δεν θα φανεί πουθενά”.

Απάντησα “δεν πειράζει, τα λεφτά μπαίνουν στην τσέπη, αυτό μετράει”. Η κάβα δεν είναι…διαγωνισμός. Με απασχολεί γιά εσάς, γιά να βλέπετε τη διαχείριση, όχι γιά το αν θα γράφει +2.000, +5.000 η -3.000 μονάδες. Είναι δευτερεύον, το έχω ξαναπεί. Αυτά με χθες. Ούτε σε ατυχίες θα σταθώ, ούτε σε αδικιές (“έφαγα” κοκκινες και στο 24' και στο 11' με Νορθάμπτον και Σεντ Ετιέν), πουθενά.

Ολα δανεικά είναι και μέρος του παιχνιδιού. Αλλού θα ευνοηθώ. Η κατακλείδα είναι μιά: Παίζε σωστά. Κι αν χάσεις, δεν τρέχει τίποτα. Παίζοντας σωστά και λίγα θα χάνεις και όταν θα κερδίζεις θα βγαίνεις από πάνω… Πάμε στο σήμερα. Λέτε να..παίξω Γιουβέντους (που θα κάνει και rotation); Πλάκα κάνω, αλλά είναι σαφές ότι θα στραφώ αλλού. Αναφέρω ότι μου αρέσει: Από over μου αρέσει η Εσπανιόλ (αλλά ξεκινάει σε λίγα λεπτά), η Ρόμα, η Φιορεντίνα, η Ρεν φυσικά που “ξέμεινε” από χθες, ας βάλω και την Τότεναμ μέσα.

Από φαβορί (όχι μικρά) μου αρέσουν οι Ιντερ, Οσασούνα, Μαρσείγ, Τότεναμ, Φιορεντίνα. Και από μεγάλα σημεία, μόλις δύο. Αμβούργο και Σίβασπορ. Α, και δύο χινάρια γιά όποιον θέλει κανένα …λόττο. Κιέβο-Λάτσιο σήμερα και Πανιώνιος-ΟΦΗ αύριο. Αυτά είναι όλα (κοίταξα κι αλλου, πχ Κορίνθιανς ή Φιτέσε, όπως και πιθανή μπόμπα της Λοριάν, αλλά τα άφησα).

Κάποιες από αυτές, ίσως..περάσουν λίγο “ντούκου”. Πχ η Ιντερ. Η οποία όμως παίζει…απείρως καλύτερα εκτός παρά εντός. Ή η Τόττεναμ. Που έχει ξεκινήσει με στραβές, αλλά σήμερα έχει νέο αίμα στην 11αδα, ενώ η Ρέντινγκ έχει να παίξει…20 μέρες! Ή το Αμβούργο. Που θα έχει Φαν Ντερ Φάαρτ στην 11αδα, ενώ το τελευταίο σκορ της Αίντραχτ ήταν πλασματικό.

Ή η Σίβας που θα πάει να παίξει σε γήπεδο με φιλάθλους…παιδάκια και γυναίκες, ελέω τιμωρίας της Τραμπζόνσπόρ. Γενικά, αν τα δείτε, κανένα σημείο δεν “φωνάζει”. Καλό είναι αυτό. Είδα και όσα… φωνάζουν. Δεν θα παίξω σε τόσο μεγάλες αποδόσεις με χθες. Θα σπάσω όμως τα σημεία βάση αυτών. Αμβούργο (στο 4.10) και Σιβασπόρ (στο 5.50) θα πάνε πακέτο.

Μονά και δυάδα. Τα μονά στο ανταλλακτήριο αν χρειαστώ και μπορώ να κάνω κάλυψη στο live. Εδώ…είναι πλέον η χημεία (και το ξαναματαγράφω, ο καθένας κάνει την δική του). Θα βάλω μαζί Ιντερ και Τότεναμ και μαζί Μαρσέιγ και Οσασούνα σε δύο ακόμα δυάδες. Και τέλος, ένα παρολί με over, με Ρόμα-Ρεν-Τότεναμ (ενα ζόρικο, ένα δυνατό κι ένα μεσαίο).

Δεν βάζω την Εσπανιόλ γιατί πολλοί ίσως να μην προλάβετε να το ποντάρετε. Κλείσαμε. Μικρότερη μίζα από χθες, θα δείτε μετά την κάβα, στον “επίλογο” το γιατί…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.240 μονάδες. Κέρδη από 15/9: 294 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.534 μονάδες. Ποντάρισμα 16/9: Μονό αποδεκτό: Αμβούργο 2 (4.10), 70 μονάδες.

Μονό αποδεκτό: Σιβασπόρ 2 (5.50), 50 μονάδες. Δυάδα Αμβούργο 2-Σιβασπόρ 2 (19.00), 20 μονάδες (οι αποδόσεις στην δυάδα είναι μικρότερες, γιατί είναι σε μπουκ). Δυάδα: Ιντερ 2-Τότεναμ 2 (4.8), 104 μονάδες. Δυάδα: Μαρσέιγ 2 -Οσασούνα 1 (5.17), 90 μονάδες. Παρολί με over: Ρεν-Ρόμα-Ρέντινγκ (5.6), 80 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 414 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.120 μονάδες. Αυτά ήταν.

Τελικά, δεν έπαιξα πουθενά (ούτε ως σημείο, ούτε στα over) την Φιορεντίνα. Θα δείξει αν έπραξα σωστά. Αυτό που μετράει, είναι να δείτε καλά τα πονταρίσματα. Το διήμερο πόνταρα 1061 μονάδες. Σήμερα κατέβασα ποντάρισμα, άρα είναι σαν να έβαλα 530 την κάθε μέρα. Αυξομειώνω δηλαδή. Και ήδη βέβαια έχω πάρει κάτι πίσω. Οπως και χθες, όπως…πάντα, παίζω με τρόπο που μου δίνει ασφάλεια.

Ενα μονό θα έρθει μονάχα; Το 60% του πονταρίσματος πίσω. Οπου “διπλώσω” μα στα μονά, μα σε κάποια δυάδα, μα στα over, κέρδισα κιόλας. Μπορεί και να χάσω, αλλά το πρώτο μέλημα μου είναι να….βγάλω το λάδι στους μπουκ γιά να μου τα πάρουν. Ραντεβού στο chat, ραντεβού την Τρίτη στο betradio (3-5) και με νέα στήλη επίσης την Τρίτη. Παρεπιπτόντως, δεν είναι κακό το μεσοβδόμαδο κουπόνι, κάθε άλλο!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras