1983

Billaras

Παίζουμε Αγγλία, βλέπουμε Αργεντινή!

Λίγο ήθελε να κάνουμε επικό μεσοβδόμαδο. Πόσο λίγο; Ισαμε 20”! Να περάσει η σέντρα-γιόμα της Τζίλιγχαμ, να μην κάνει ηλίθιο χέρι ο παίκτης της Χάρτλπουλ, να μην δωθεί πέναλτι στο 95′ (με 4′ καθυστερήσεις παρακαλώ), να μην γίνει 2-2 στο 96′.

Τρίτο μεγάλο σημείο που χάνω τον τελευταίο μήνα με γκολ στα βαθειά χασομέρια.

Οχι 87′ και 90′, αλλά 96′! Ας είναι. Ολα στο παιχνίδι. Η Χαρτλπουλ απο 2-0 σε 2-2, η Μπάρνετ από 1-0 σε 1-2. Και πλήρωσε. Απλά ως “πακέτο” θα ήταν λουκουμάκι.

Γενικά, ήταν καλή εβδομάδα παρότι χαλαρή, γιατί σε μένα ένα σημείο αρκούσε, ενώ λίγο παρακάτω από εμένα ο Κώστα Ζαφείρης στο μπάσκετ “πυροβολούσε” με ένα σερί 7-0, χθες τη νύχτα έχασε μετά από καιρό.

Μπαίνουμε στην περίοδο της “αγριάδας”. Τέρμα οι διακοπές, μεσοβδόμαδα ας πούμε έχει και εμβόλιμες Αγγλίας πέρα από Champions League και Europa League. Και θα πάμε σερί πλέον.

Και μπαίνουμε σε αυτή την περίοδο με ματσάρες. Καλά, απόψε όποιος ποδοσφαιρόφιλος δεν δει τη ρεβάνς του Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζόυνιορς, θα θέλει σκοτώμα.

Θα είδατε και τα βιντεάκια από χθες με 50,000 λαού της Μπόκα στην προπόνηση! Μιλάμε γιά τρέλλα, γιά παράκρουση. Ελπίζω και να διαβάσατε και το Editorial στην αρχική σελίδα του Betsellers, λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αν όχι, κάντε το.

Απόψε λοιπόν εγώ θα εξαφανιστώ. Θα μπω στο chat 5 με 9, μετά αντίο.

Ούτε live, ούτε τίποτα. Ράδιο Mitre αργεντίνικο γιά περιγραφή, οθονάρα, κόλαση, δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Είναι ο τελικός των τελικών, αυτός που συζητιέται για 50 και βάλε χρόνια. Να’στε σίγουροι ότι στην Αργεντινή, ο χαμένος ακόμα κι αν μετά πάρει 5 σερί τίτλους, πάλι καζούρα θα τρώει. Και ανάποδα, ο νικητής ακόμα κι αν υποβιβαστεί, θα καμαρώνει αυτός, ο γιός, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του γιά αυτή τη νίκη απόψε.

Εχει κι άλλα μεγάλα ματς. Από Τότεναμ-Τσέλσι ως Τζένοα-Σαμπντόρια, ως Ατλέτικο-Μπάρτσα, όρεξη να έχουμε. Και ένα ακόμα κολασμένο, αύριο, Αστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ. Οσα χρόνια κι αν περάσουν, εκείνο το 3-0 της Μπέρμιγχαμ τον Σεπτέμβρη του 2002, με το επικό αυτογκόλ του Ενκελμαν και τον “θεούλη” οπαδό που μπούκαρε να τον κοροιδέψει, δεν μπορώ να το ξεχάσω.

Δείτε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=5uhujTvp6OU .

Ολα αυτά όμως δεν είναι στοιχηματικά. Είναι αμιγώς ποδοσφαιρικά. Στοιχηματικά τι κάνουμε;

Ψάχτηκα πολύ σε φινάλε. Από Νορβηγία ως Περού. Δεν βρήκα κάτι pre game (αφήνω όμως παραθυράκι γιά τα αυριανά του Περού, αναφέρομαι μόνο στα σημερινά).

Θα δούμε και στο live, προς το παρόν τίποτα απο εκεί.

Από εκεί και πέρα, προσπέρασα όλα τα φαβορί που θα πολυπαιχθούν σήμερα (απο ΑΕΚ ως Ναντ) και μετά προέβην σε κάτι “ριζοσπαστικό”. Εσβησα όλα τα σημεία που αρχικά είχα σημειώσει γιά σήμερα εκτός νησιού. Οχι ότι ήταν πολλά. Γενικώς έσβησα. Πχ Χέρτα, πχ Πάρμα αύριο, κάτι τουρκάλες επίσης.

Και κατέληξα να παίξω: Σημερα μόνο αγγλικά, αύριο μόνο από Ισπανία και Βέλγιο! Αυτές οι τρεις χώρες μου δίνουν σημεία, καμιά άλλη!

Τα αυριανά σε ένα 24ωρο. Είναι 4 ισπανικά, 2 βελγικά (και ξαναλέω, “παραθυράκι” αν δω κάτι άλλο είτε από Περού είτε από αλλού). Σήμερα μένω με το Νησί.

Εφτασαν ως το “τσακ”, επτά παιχνίδια.

Γουότφορντ (στο 6,00 ή στο 4,00 του dnb), Φούλαμ στο 2,70, Νόριτς στο 2,90, Μίντλεσμπρο στο 3,20, Ακριγκτον στο 3,60, Καρλάιλ στο 2,87 και Μέιντστόουν στο 4,00. Αυτά είναι. Ο Μάκης πήγε με Μίντλεσμπρο και Ακριγκτον.

Εγώ θα σβήσω τώρα την Ακριγκτον και την Μέιντστόουν. Λίγο ένστικτο, λίγο όσα διάβασα, κάνω πίσω. Και θα σβήσω και την Νόριτς.

Εδώ με φοβίζει η διακοπή που μπορεί να την φρέναρε.

Και θα πάω με μονό Γουότφορντ στο dnb, μονό Μίντλεσμπρο και δυάδα άσων με Φούλαμ/Καρλάιλ.

Τα δεδομένα; Η Γουότφορντ είναι καλή ομάδα, βασικό αυτό. Η Λίβερπουλ είναι το ερώτημα στην προκειμένη. Και αν ως τα μέσα Σεπτέμβρη πήγαινε σερί, μετά τα χάλασε.

Εκτός, στα πέντε τελευταία, έχει μιά ισχνή νίκη με την “φιλενάδα” Χάτερσφιλντ. Ισοπαλίες με Τσέλσι και Αρσεναλ, ήττες με Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα. Και με μέτριες (ως κακές) εμφανίσεις. Και πάει στο Παρίσι καπάκι, γιά “τελικό” με την Παρί!

Η Μίντλεσμπρο είναι αποδεδειγμένα καλή, σίγουρα καλύτερη της Μπρέντφορντ, με καλύτερο κλίμα, καλύτερο τεχνικό και στρωμένη.

Η Μπρέντφορντ ανακατεύτηκε τρελλά με την φυγή Σμιθ, πατήματα δεν βρήκε, ενώ παίζει και αλέγκρα, ωραία στο μάτι. Μόλις βρει σε τοίχο με την καπάτσα Μπόρο (κλασικός Πούλις στον πάγκο), έμπλεξε. Και η απόδοση είναι λάθος.

Οσο γιά τους δύο άσους; Περίμενα να φύγει πρώτος από την Premier League o Χιούζ της Σαουθάμπτον. Ενα “πράμα” έχει παρουσιάσει ως τώρα, με σοβαρό θέμα στο γκολ.

Εφυγε ο Γιοκάνοβιτς της Φούλαμ. Και τώρα ντεμπουτάρει ο Ρανιέρι. Και η απόδοση πήγε και ψηλά, στο 2,70. Μου κάνει εδώ, ο Ρανιέρι θα φτιάξει την ψυχολογία των παικτών της Φούλαμ, ο Χιουζ θεωρώ ότι το έχει χάσει το παιχνίδι στον πάγκο του.

Στο άλλο, η Καρλάιλ κακώς είναι αουτσάιντερ, έρχεται από δύο σαρωτικές νίκες και εντυπωσιακές εμφανισεις, ενώ στην Φόρεστ Γκριν υπάρχει μουρμούρα.

Μιά στραβή στο πρωτάθλημα με την Μόρκαμ, ακόμα μιά φάπα στο FA CUP, o Κούπερ δήλωνε μετά “σε όσους δεν αρέσουμε να μην ξανάρθουν”. Αρα και φόρμα και κλίμα και απόδοση με σπρώχνουν αριστερά.

Θα μπορούσα να πάω σε τέσσερα μονά. Λέω να ρισκάρω και να πάω σε δυάδα άσων. Εσεις οπως αποφασίσετε (μπορεί να θέλετε και trixie).

Τα λέμε στο chat κατά τις 5 και νέα στήλη ίδια ώρα αύριο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras