1961

Billaras

Με τις μηχανές σβηστές…

Γιά όσα έγιναν μεσοβδόμαδα έκανα αναφορά στις εφημερίδες, έκανα και μικρή αναφορά στο Editorial που ανέβασα χθες! Ομολογώ ότι παρότι έχουν δει κι εχουν δει τα ματάκια μου, παρότι βάρεσα όχι….καμπανάκια αλλά καμπάνες Μητρόπολης, δεν περίμενα τόσο αίμα. Και pre game και live. Κακός χαμός.

Ορμησε η μάζα στα “μπετά”, κοίταγε βαθμολογίες, τέζα ο καμπούρης. Οι μπουκ άνοιγαν σαμπάνιες, όχι αστεία.

Ολο αυτό, σαφώς και με στεναχωρεί, ποτέ δεν είναι καλό να χάνουν οι παίκτες, ακόμα και αν αυθόρμητα λέω μέσα μου “καλά να πάθουν, ας έβαζαν μυαλό τόσα χρόνια”. Μετά, όταν το ξανασκέφτομαι, σίγουρα με στεναχωρεί. Τι μου δίνει ικανοποίηση; Οτι εδώ, στο Betsellers, ούτε καν μας άγγιξε! Βγάλαμε και κέρδος! Προσωπικά και τα live μου έπαιξα, και τη δυάδα μου έπαιξα, και τα μονά μου έπαιξα, τα είδατε.

Δέκα μονάδες έβαλα, 11,42 πήρα. Ψίχουλα; Βρε και…στραγάλια να κέρδιζα, όταν κλαίει το στοιχηματικό σύμπαν κι εγώ την Πέμπτη έχω την πολυτέλεια να παίζω κερδισμένα διημέρου, είναι τεράστια υπόθεση. Και συνολικά, αν προσθέσω και μπάσκετ και ιππόδρομο, τότε ο συνδρομητής μας (αν δεν έπαιζε τίποτα άλλο) βγήκε και καλά κερδισμένος! Σαφώς αυτό με χαροποιεί, πάντα σε συνάρτηση με το τι έγινε όλες αυτές τις μέρες…

Αυτά με όσα έγιναν, πάμε στα φρέσκα.

Απερίφραστα δηλώνω πως το κουπόνι ΔΕΝ μου αρέσει. Κακό. Με το στανιό σημεία κι αυτά όχι τίποτα αμάν-αμάν. Ειδατε και ο Μάκης, ένα μπετ. Στο νησί, είχα εξ αρχής Νιουκάστλ, Πόρτσμουθ, Πιτέρμπορο, τα ξαναείδα σήμερα, άντε να βάλω στην μελέτη μου και την Ιπσουϊτς, άντε να βάλω και τη Λέστερ, άντε και την Νόριτς. Εξι ματς, κανένα “ουάου”. Την μιά από τις τρεις την πρόσθεσα λόγω ειδήσεων (μεγάλες απουσίες η Πάλας), την άλλη επειδή με… τσίγκλισε ο Μάκης, την τρίτη λόγω απόδοσης (μελέταγα Νόριτς στο 2,60 και την βλέπω ελαφρύ αουτσάιντερ του 2,80).

Και εκτός νησιού; Γκλάντμπαχ και Αλμπαθέτε βασικά κοίταγα (και κοιτάω), άντε και με λίγο πονηρή σκέψη την Γκρασχόπερς, πάπαλα.

Οταν η δεξαμενή μου σε κοτζάμ Σάββατο δεν έχει ούτε δέκα ματς, το πράγμα μιλάει μόνο του. Και φυσικά, στο Betsellers είμαστε, δεν το βιάζουμε ποτέ, δεν έχουμε λόγο να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι, εδώ προχθές έγραφα οτι οριακά ήμουν και στο ολοκληρωτικό no bet, όταν το σύμπαν όρμαγε στα άχαστα…

Σε αυτά τα ματς, όλα μαζί, σημαντικό ρόλο παίζουνε πλέον οι ειδήσεις.

Ας πούμε, στα δύο μη εγγλέζικα, έχουν ξεκάθαρη αξία Αλμπαθέτε και Γκλάντμπαχ, αλλά στη μιά λείπει ο βασικός φορ (Ζοζούλια) και στην άλλη λείπουν αυτοί που έλειπαν και μέσα στη Λειψία, συν ακόμα ένας χαφ! Το τολμάς δηλαδή; Στην Πιτέρμπρο κάνω πίσω λόγω…Φράι (ίσαμε δεκαπέντε χρόνια γράφω γιά τον Μπάρι Φράι και το ποιόν του από τότε που ήταν προπονητής, τώρα στα 72 του και ως τεχνικό διευθυντή κάποιοι τον…ανακάλυψαν είτε στα κείμενά τους, είτε στην Αγγλία που κατηγορείται γιά στοιχηματισμό σε περσινά ματς), ενώ σημαντικές ειδήσεις έχει και το ζευγάρι Πάλας-Λέστερ (χωρίς Ζαχά και Τομπκινς η μιά, επιστροφή Βάρντι η άλλη).

Και σαφώς σοβαρή είδηση έχει και η Χάτερσφιλντ, μιλάμε γιά ομάδα που εντός έχει όλα κι όλα τρία γκολ φέτος (το ένα ήταν και αυτογκόλ μάλιστα) και έχασε τον ποιοτικότερο της παίκτης ως τον Φλεβάρη τον Μούι. Καταλύτης ο Μούι στο παιχνίδι της, έσφιξε άσχημα η ομαδούλα ειδικά εν’ όψει εορτών. Τελος, στο Μπάρνσλει-Πόρτσμουθ δεν έχω ειδήσεις αλλά σε ζευγάρι καλών ομάδων (αήττητη εντός Vs αήττητης εκτός και πρωτοπόρου) δεν γίνεται η ψαλίδα να ανοίγει τόσο, ενώ στη Νόριτς όσο και αν η Μπρίστολ είναι σε άνοδο, δεν γίνεται η πρώτη να είναι αουτσάιντερ.

Σαφώς θα κάνει και την κοιλιά της η Νοριτς (το οριακό 3-2 στο 9οφεύγα με την Μπόλτον είναι καμπανάκι) αλλά μετά το ξανακοιτάω και λέω “εγώ πάνω από 2,55 δεν θα το έδινα”. Δηλαδή, all and all, οι πρώτες σε Championship και 1η Αγγλίας είναι αουτσάιντερ!

Κάνοντας το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, μένω με τέσσερις στο χέρι.

Λέστερ (2,80), Νόριτς (2,80), Πόρτσμουθ (3,50) και Νιουκάστλ (3,25). Θα τις πονταρω και τις τέσσερις αλλα ΠΟΛΥ συντηρητικά. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν μου αρέσει το πρόγραμμα. Μονά τα δύο που πληρώνουν πάνω από 3,00 και σε ..ξερή δυάδα τα δύο που δίνουν κάτω από 3,00. Θα βάλω όλες κι όλες τρεις μονάδες! Ενα μονό ή η δυάδα θα με βγάλουν κι από πάνω.

Δεν θα περάσει τίποτα; Δεν θα κλάψω γιά τρεις μονάδες. Ουσιαστικά σβηστός είμαι. Νέα στήλη αύριο ίδια ώρα και τα λέμε αργότερα στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras