1946

Billaras

Ξανά με μιά τετράδα!

Τελικά δεν είναι και…τόσο καλό να περνάς καλά! Καλό μεσημέρι, χρόνια πολλά, είμαι πλέον πίσω στη βάση μου αλλά …όχι και στα καλύτερά μου. Οκ, θα μου περάσει, αλλά επειδή όλη η προηγούμενη εβδομάδα μου ήταν με τον εγγονό και πλέον δεν τον έχω μαζί μου, είμαι λίγο “κάπως”.

Στοιχηματικά, ότι έγινε στις 23 έγινε και στις 26.

Πάτσι στο Νησί. Στις 23 ήταν η δυάδα, στην Boxing Day ήταν η Ντάγκεναμ. Και υπήρχε και ένα ακόμα κοινό. Στις 23 μετάνοιωσα που άφησα τότε την Ντάγκεναμ, γιά τις 26 μετανοιώνω που άφησα την κόντρα της Σίτι! Θα έκανε την διαφορά αυτό. Αφού σκέφτηκα “αντισυμβατικά” (οι περισσότεροι είπαν “σιγά μην ξαναχάσει” και μάλιστα πήρε πολύ παιχνίδι το διπλό, σκεφτείτε ότι η Λέστερ από το αρχικό 7,50 πήγε στο 9,00), έπρεπε να το πάω ως το τέλος.

Να το τολμήσω.

Η πλάκα είναι ότι αν θέλω να έχω και σήμερα-αύριο ομοιότητα, πρέπει να…παίξω τώρα (αύριο) την κόντρα της Σίτι! Γιατί με την Ντάγκεναμ το “πήρα το αιμα μου πίσω”. Ως αύριο θα το σκεφτώ. Δεν θα το σκεφτόμουν αν δεν έκανε ήττα-πισογύρισμα η Σαουθάμπτον την Πέμπτη…

Πριν πάω στα σημερινά εγγλέζικα, να αναφέρω ότι δεν παίζω τίποτα εκτός Αγγλίας.

Στην Ιταλία “ζαχάρωσα” την Πάρμα αλλά το άφησα. Οφείλω όμως να σχολιάσω την τακτική των μπουκ (και της μάζας) με την Μίλαν. Γελάνε και οι πέτρες με αυτή την ομάδα, κουλούρια προχθές στο 1,55, σήμερα… πέφτει η απόδοση της, στο 1,45 να σκοτώσει το θεριό της Σπαλ! Θα το δώ το ματς και…ίσως ασχοληθώ στο live.

Πάμε λοιπόν στο σημερινό εγγλέζικο μενού.

Ξεκινάω αναφέροντας ότι δεν κρατάω τίποτα από Premier League. Ναι, το ανέφερε και ο Μάκης (με τον οποίο έχουμε ταύτιση σήμερα στο 95%), η Φούλαμ ειναι τίμιο φαβορί. Αλλά ως εκεί. Αν έπαιζα φαβόρια, θα την τιμούσα, αλλά δεν παίζω. Και δεν ακουμπάω και το Λίβερπουλ-Αρσεναλ. Στο live κι αυτό. Μαζί θα είμαστε στο chat!

Από εκεί και πέρα, όσα μπήκαν στο μικροσκόπιο: Νότιγχαμ-Ρέντινγκ-Χαλ-Ντέρμπι από Championship.

Μπράντφορντ-Τζίλιγχαμ-Φλίτγουντ από 1η. Η Γκρίσμπι από την 2η. Και οι Ντάγκεναμ-Μπάροου από Νάσιοναλ Λιγκ. Στην Boxing Day είχα κάνει έναν κορμό εννιά αγώνων, έπαιξα τους τέσσερις. Τώρα έχω δέκα ματς.

Ποιά…σβήνονται πρωτα; Η Ντέρμπι, γιατί η Νόριτς πέρα από ομαδάρα έδειξε και με ψυχή, αυτό το 3-3 προχθές (από 0-3 ως το 74′) λέει πολλά.

Μπήκε στη δεκάδα γιατί η απόδοση ξεφεύγει. Μετά, σβήνω δύο που μοιάζουν. Γκρίσμπι και Χαλ. Εδώ μας…τσάκισε το πρόγραμμα. Γιατί και οι δύο είναι σε σούπερ φεγγάρι και θα παιζόντουσαν αν είχαν άλλες αντιπάλους. Αλλά κοντράρεις Λιντς (αυτή κι αν έκανε ανατροπάρα) και Εξετερ όταν ειναι κι αυτές καλά;

Μετά θα σβήσω τη Ρέντινγκ.

Προχθές δεν την πήγε το ματς με τίποτα, κάπου θα την κάνει, αλλά είναι καλά και η ΚΠΡ, σερί νικών και δεν το πάω κόντρα. Κατέβηκα στις έξι πλέον. Το “περίεργο” είναι ότι από την εξάδα οι τέσσερις είναι άσοι. Ντάγκεναμ, Μπάροου, Τζίλιγχαμ και Φλίτγουντ. Αυτό είναι καλό, γιατί σε κολλητά ματς, να ξαναπαίζεις εντός σου δίνει ξεκούραση, αντίθετα προσθέτει κουραση σε όσους πάνε σε back to back ταξίδια.

Και οι τέσσερις αυτές πέτυχαν καλές-μεγάλες νίκες. Η Ντάγκεναμ δεν θέλει διαφημιση, πάει και το σκαλπ της Λέιτον. Η Μπάροου αδικείται από το 1-1 με το “θηρίο” (γιά την κατηγορια) Φάιλντ, η Τζίλιγχαμ ανάγκασε την Πόρτσμουθ στην πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα, η Φλίτγουντ τριάρα. Και οι αντίπαλές τους έφαγαν φάπες. Η Πόρτσμουθ είπαμε, πρώτη ήττα εκτός.

Η Ντονκάστερ άρπαξε τρία. Η Σάλφορντ νέα ήττα και…ασήκωτη, τάληρο στη Ρέξαμ! Εκεί που μπερδεύτηκε λίγο το θέμα είναι στη Μπάρνετ. Ο Στιλ, κόντεύε τα 70, ανακοίνωσε μόλις χθες οτι παραιτείται, θα αναλάβει άλλο πόστο. Θα πάει με υπηρεσιακό (τον assistant) σήμερα. Και μπερδεύεται γιατί και δεν ξέρω πως θα βγει σε όλο τον οργανισμό Μπάρνετ όλο αυτό και γιατί ο Στιλ αν ήταν στον παγκο θα ήταν και…εξτρά κίνητρο γιά την (πρώην αγαπημένη του, ως και πέρυσι) Ντάγκεναμ!

Τα άλλα δύο επίσης μοιάζουν.

Γιατί παίζουν εκτός, γιατί δεν κέρδισε ουτε η Νότιγχαμ (θυμιζω κέρδιζε 0-3 και ήρθε 3-3), ούτε η Μπράντφορντ (έχασε 1-0 στη Σάντερλαντ μπροστά σε σχεδόν 50,000 λαού!).

Στη Νότιγχαμ, τα έγραψε ο Μάκης, έχουν λίγο μπερδευτεί τα πράγματα. Ο κόσμος θέλει μεταγραφες, αλλά στηρίζει Καράνκα. Οπως και οι παίκτες. Ο …Μαρινάκης δεν ξέρω πόσο τον στηρίζει!

Μένει η τελευταία διαλογή, γιατί και τα έξι είναι πολλά.

Θα σβήσω Μπάροου γιά αρχή, από ένστικτο και γιατί φοβάμαι τον εγωισμό της “μεγάλης”, το τάληρο δεν χωνεύεται. Ισως να μην μ’αρέσει τόσο επειδή παίζει και νωρίς (έχουμε κι εμείς τα κολλήματά μας).

Θα σβήσω Φλίτγουντ. Δεύτερη κολλητή ήττα η Πόρτσμουθ μπορεί να κάνει, αλλά στο 3,60 που μόλις πήγε, δεν με ψηνει, οριακά ήμουν και στο 3,80.

Η Λέστερ ήταν στο 9,00 προχθές και έβγαζε μάτια, αυτό εδώ δεν βγάζει. Θα πάω λίγο σαν τον Μάκη. Μονό η Μπράντφορντ του 4,75. Και σε trixie οι Νότιγχαμ (2,87), Ντάγκεναμ (3,00) και Τζίλιγχαμ (3,80). Πάλι με τετράδα δηλαδή!

Αν αύριο παίξω κάτι (βασικά αν κοντράρω Σιτι) θα το δείτε σε update, κανονική στήλη δεν ξέρω αν θα ανεβάσω Δευτέρα απόγευμα ή ανήμερα Πρωτοχρονιά, το νου σας στο twitter! Και φυσικά τα λέμε αργότερα σημερα στο chat, υπολογίζω λίγο πριν τη σεντρα των αγώνων.

Υ,Γ: Η φωτό είναι από το ματς Σάντερλαντ-Μπράντφορντ. Τα λόγια είναι περιττά, να πέφτεις δύο κατηγορίες στην τριετία και σε ματς Γ Εθνικής να μαζεύεις 50,000 λαού…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras