1904

Skotostrious

Εν μέσω κρίσης…

Οι ιπποδρομίες στην Αγγλία βιώνουν μια μεγάλη κρίση εξαιτίας μιας μικρής επιδημίας γρίπης των αλόγων με αποτέλεσμα να μη πραγματοποιούνται κούρσες εδώ και μια εβδομάδα και αναμένοντας επανεκτίμηση των συνθηκών τις προσεχείς μέρες. Καθώς λοιπόν δεν υπάρχει άμεσο αγωνιστικό ενδιαφέρον θα ξεκινήσει μια μίνι σειρά άρθρων στην οποία θα κάνουμε μια αρχική προσέγγιση κάποιων ενδιαφερόντων συμμετοχών στο προσεχές μεγάλο φεστιβάλ του Cheltenham (ελπίζοντας ότι δε θα επηρεαστεί η διεξαγωγή του από την επιδημία).

Η περίφημη κραυγή του Cheltenham θα ακουστεί στις 12 Μαρτίου 2019 με την ιπποδρομία Supreme Novices’ Hurdle όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι οι καλύτεροι νέοι στα χαμηλά εμπόδια ίπποι. Ακριβώς λόγω της απειρίας των αλόγων η προσέγγιση της κούρσας πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις ο AL DANCER (11,00) με το τρία στα τρία στα εμπόδια δείχνει αρκετά ενδιαφέρων.

H επόμενη κούρσα του προγράμματος (Arkle Novices Chase) είναι μια αντίστοιχη ιπποδρομία για αρχάριους ίππους σε ψηλά εμπόδια φράκτες. Οι προκριματικές κούρσες της σεζόν για τη συγκεκριμένη ιπποδρομία έδειξε ένα ξεκάθαρο φαβορί στον ίππο LE RICHEBOURG (5,00) ο οποίος έχει  εντυπωσιάσει στη μέχρι τώρα πορεία του στην αγωνιστική χρονιά με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και ίσως είναι ένα απ τα στηρίγματα μας στο φετινό φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την Ultima Handicap Chase, με την οποία δε θα ασχοληθούμε προς το παρόν καθώς δεν υπάρχουν ακόμα αποδόσεις για όλες τις συμμετοχές. Με μια γρήγορη ματιά ενδιαφέρουσες συμμετοχές είναι ο O O SEVEN (21,00) και μια παλαιότερη επιλογή μας ο RAMSES DE TEILLE (21,00).

Στη συνέχεια έχουμε την πρώτη από τις πέντε Championship ιπποδρομίες του φεστιβάλ, την Champion Hurdle Challenge Trophy.

Οι  φετινές παρουσίες του BUVEUR D’AIR (2,87) που στοχεύει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη στη συγκεκριμένη κούρσα και της τρομερής φοράδας APPLE’S JADE (2,75), δείχνουν ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ιπποδρομία. Πολύ κοντά και οι MELON (13,00) και LAURINA (4,50).

Ακολουθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ιπποδρομία μόνο για φοράδες, η Olgb Mares Hurdle. Αν η LAURINA (4,33)  τελικά προτιμηθεί για τη συγκεκριμένη ιπποδρομία θα είναι πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις.

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές. Ερωτηματικό η παρουσία της περσινής νικήτριας BENIE DES DIEUX (2,87) που έχει να αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις επόμενες δύο κούρσες τα πολύ μεγάλα πεδία συμμετοχών σε αυτό το στάδιο δεν δίνουν ασφαλή στοιχηματικά συμπεράσματα και θα ασχοληθούμε τις προσεχείς εβδομάδες.

Θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι τα άλογα που διαβάζετε στο κείμενο δεν αποτελούν προτάσεις στοιχηματισμού άλλα μια πρώτη διαλογή που έγινε με τα τρέχοντα δεδομένα.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious