1829

Billaras

Δύο trixie και στη σούβλα…Αστον Βίλλα!

Περίεργη μέρα. Οπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή. Κάθομαι και μελετάω, ενώ την ίδια ώρα στην κουζίνα ετοιμάζουν τσουρέκια, ο εγγονός μου ζητάει να του δείχνω βιντεάκια στο λάπτοπ, μιλάω με τον γαμπρό μου και κανονίζουμε τα του…μεθαυριανού σουβλίσματος (μοτέρ, μπαλαντέζες, σκαπτικά εργαλεία και άλλα τέτοια). Είμαι στη Μυτιλήνη, η θάλασσα μπροστά μου είναι …παντελώς ακίνητη, το βράδυ Επιτάφιος, νομίζω ότι όπως είμαι εγώ τώρα είναι οι περισσότεροι Ελληνες, οι μέρες του Πάσχα (στην Ελλάδα) έχουν άλλο χρώμα, άλλες μυρωδιές, άλλη υπόσταση.

Ομως, εκτός Ελλάδας τα ματσάκια δεν σταματάνε. Το αντίθετο, είναι στην τελική ευθεία. Η εφημερίδα βγήκε από χθες, η (πρώτη) μελέτη έχει ήδη γίνει, αλλά δυσκολίες υπήρχαν και υπάρχουν. Και μόνο που μιλάμε για τέλη Απρίλη -με ότι αυτό συνεπάγεται- αλλά γράψαμε Τετάρτη γιά την εφημερίδα και γράφουμε Παρασκευή γιά το site, αυτομάτως μας ζορίζει.

Λέω λοιπόν εξ’αρχής ότι δεν αποκλείω ακόμα και update Κυριακάτικα, πριν τη σούβλα (γέλια). Θα κοιτάω-ελέγχω συχνά πυκνά, οπότε αν δω κάτι, θα το γράψω και θα δείτε tweet.

Σήμερα όμως θα κάνουμε το 90% της δουλειάς. Και ξεκινάω λέγοντας ότι αφού τα μελέτησα όλα, αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με Αγγλία και Ισπανία.

Τίποτα άλλο (βασικά δεν είδα και κάτι φοβερό). Περίεργο τέλη Απρίλη να ρίχνω βάρος στην Αγγλία, αλλά να που προέκυψε. Και έχει κάμποσα ματς που συζητιούνται γιά παιχνίδι. Μάλλον θα είναι η…τελευταία μάχη στο Νησί.

Να τα πάρω με τη σειρά λοιπόν όσα με απασχόλησαν:

Γουλβς (2,90), Κάρντιφ (3,00), Λέστερ (2,75), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2,70) από την Premier League.

Αστον Βιλλα από Championship (4,20). Πλίμουθ (3,00), Πιτέρμπορο (2,40), Φλίτγουντ ξερό Χ (3,30) από την 1η. Και ΜΚ Ντονς (2,75), Νιούπορτ (2,70), Μάκλεσφιλντ (2,87) και Μπέρι (3,00) από την 2η. Αυτά είναι (η Νάσιοναλ Λιγκ που έχει φινάλε δεν έχει τίποτα).

Παρατήρηση 1η: ΔΕΝ παίζω, δεν ασχολούμαι με “καιόμενες” που είναι καραφαβόρες. Τύπου ας πούμε Μπράιτον.

Ή Σκάνθορπ. Ή Νοτς Κάουντι. Ας κάνουν ότι θέλουν, ας κερδίσει με 3-0 η καθεμιά. Δηλαδή οκ, ξέρω ότι η Νιουκάστλ είναι αδιάφορη, ξέρω ότι ο Χιούτον πέρασε από τον πάγκο της και είναι και αγαπητός. Αλλά να παίξω 2,25-2,30 ομάδα που επτά ματς όχι απλά δεν κερδίζει αλλά…δεν σκοράρει καν; Πλάκα κάνουμε;

Από εκεί και πέρα, σαφώς καί είναι πολλά και θα γίνει 2η διαλογή και μάλιστα γενναία.

Στα περισσότερα εξ αυτών έχουμε είτε “εκπτώσεις” είτε βουτιά αποδόσεων αλλά όχι μεγάλες, όχι αποτρεπτικές. Ολα μετράνε.

Εχουμε λοιπόν μιά ντουζίνα, μιά δωδεκάδα. Ξεκινάω το σβήσιμο: Το ξερό Χ της Φλίτγουντ (βασικά η Μπρίστολ το θέλει), το διπλό της Πιτέρμπορο (μικρό το θεωρώ αφού καίγεται και η Γουόλσολ), η ΜΚ Ντονς (αφού θέλει το ματς και η Κόλτσεστερ) είναι τα τρία ας το πουμε πιο “εύκολα” να σβηστούν.

Κατέβηκα στα εννιά. Τα τέσσερα είναι της Premier. Κοιτάω τα κυριακάτικα αρχικά. Αρσεναλ και Τσέλσι έχουνε Europa League μπροστά τους, μετράει αυτό. Αλλά η μεν Αρσεναλ περιμένω να βγαλει μιά αντίδραση μετά τη φάπα με την Γουλβς. Οσο γιά το άλλο, απλά…αναρωτιέμαι: Μπορεί η Γιουνάιτεντ; Οχι αν θέλει. Αν μπορεί! Διαισθητικά, την κρατάω.

Περιθώρια μηδέν, περιμένω να δω και έναν εγωισμό (αν τους έχει απομείνει). Και αφήνω το άλλο. Γυρίζει και το μυαλό μου πίσω, 20 Οκτώβρη ήταν μόλις είχε “ανέβει” το νέο Betsellers χωρίς να έχει ακόμα κλειδώσει ως συνδρομητικό. Και το Τσέλσι-Γιουνάιτεντ τότε ήταν το πρώτο μπετ, ένα σημείο του 5,35 που χάθηκε στο 96′.

Πάω στα δύο αυριανά της Premier.

Η Γουλβς κυνηγάει την 7η θέση, το έδειξε και προχθές. Την κυνηγάει και η Γουότφορντ αλλά έχει κι άλλο “παραθυράκι” η Γουότφορντ, τον τελικό του FA CUP. Και ίσως και το μυαλό εκεί. Η Γουλβς δε αποκλείω να θέλει με πείσμα και μιά “εκδίκηση”. Η Γουόφορντ την άφησε εκτός Γουέμπλει, πρόσφατα, με εκείνο το 3-2 από 0-2. Στο άλλο, η Κάρντιφ έχει έναν μονόδρομο.

Η Φούλαμ πεσμένη αλλά δεν θα της χαριστεί, είδατε ότι έκανε και δύο νίκες απανωτές. Το ζύγισα πολύ, πάρα πολύ, τρια τσιγάρα μόνο γι αυτο το ματς έκανα! Θα το αφήσω. Οριακά. Αρα, Γουλβς αύριο-Γιουνάιτεντ μεθαύριο από Premier.

Εχω δύο στο χέρι και έχω ακόμα πέντε να μελετήσω (Βίλα, Πλίμουθ, Νιούπορτ, Μπέρι, Μάκλεσφιλντ).

Αυτά που 100% παίζονται είναι Αστον Βιλα και Νιούπορτ. Η Βίλα μόνη της, το μοναδικό της Championship. Ακόμα και στο 4,20 που έπεσε, έχει αξία (δεν το είχα γιά πάνω από 3,40 ταβάνι). Με δέκα σερί νικες (ρεκόρ συλλόγου από το 1910), είναι…σκέτη φωτιά. Και η Λιντς είναι σκέτη …Μεγάλη Παρασκευή. Λύγισε (ξανά) από το άγχος, την πίεση ανόδου, έβγαλε αυτοκτονικές τάσεις, αντίο απ’ ευθείας άνοδος.

Σκεφτείτε, αν δεν γίνει το…απίθανο, αυριο στις 18,45 η Σεφίλντ θα έχει νικήσει την πεσμένη Ιπσουιτς, θα πανηγυρίζει την άνοδο στην Premier League (+3 και μεγάλη διαφορά τερμάτων, +11 αυτή τη στιγμή οπότε δεν καλύπτεται με τίποτα) και λίγες ώρες μετά θα πρέπει η Λιντς να μπει να παίξει για το…τίποτα και μέσα στη μαυρίλα και με δύο ήττες να την στοιχειώνουν (ειδικά αυτή με την Γουίγκαν, εκεί χάθηκαν όλα).

Εμειναν τέσσερα. Το παιχνίδι μου της…Κυριακής έχει σχηματιστεί. Αστον Βίλα σε μονό και ένα trixie με Μάντσεστερ και…δύο σπανιόλες! Χετάφε στο 2,80 και Σαραγόσα στο 2,40. Οκ, εκπτώσεις παντού, αλλά “τρώγονται”.

Και ξαναγυρίζω στο σήμερα. Εχω κρατήσει την Γουλβς. Και ήδη ανέφερα ότι η Νιούπορτ είναι ξεκάθαρη επιλογή (με ματς στο χέρι, με στόχο, με την Λίνκολ μεθυσμένη πολιτεία).

Κοιτάω Πλίμουθ-Μπέρι-Μάκλεσφιλντ. Η Μάκλεσφιλντ -το ανέφερε ο Μάκης- κάτι θα πάρει από τον Ασκι και την Πορτ Βέιλ. Αλλά θα πάρει πόντο ή πόντους; Ιδού η απορία! Είναι στο +2, έχει σχετικά εύκολο ματς στο φινάλε, έχει ήδη καλύτερη διαφορά από την Νοτς Κάουντι, η Γέοβιλ δεν πιστεύω ότι θα κάνει διπλό στην Νορθάμπτον, άρα και το Χ μάλλον δεν την χαλάει.

Η Μπέρι δεν ξέρω άν άφησε πίσω της τα οικονομικά ζόρια που την επηρέασαν το τελευταίο διάστημα, ο λόγος που θα την αφήσω είναι άλλος. Είναι ότι στο φινάλε έχουμε ΜΚ Ντονς-Μάνφιλντ! Αρα (εφ΄όσον ανεβαίνουν τρεις), μιά από αυτές τις δύο δεν μπορεί να περάσει τους 80 βαθμούς. Και η Μπέρι έχει εύκολο φινάλε εντός με Βέιλ, οπότε και το Χ σήμερα δεν την ενοχλεί.

Αρα, είτε Μάκλεσφιλντ είτε Πλίμουθ. Λεπτομέρεια της λεπτομέρειας σαν να λέμε. Μιάς και έγραψα τι μπορεί να παιχθεί στην Μάκλεσφιλντ, καταλήγω μοιραία στην Πλίμουθ. Η Ακριγκτον με το διπλό προχθές καθάρισε, η Πλίμου έχει μπλέξει και αν δεν κάνει διπλό αύριο κατά 99% θα βρεθεί εντός ζώνης (εντός παίζουνε και Γουίμπλεντον και Σκάνθορπ), ενώ έχει και καυτό φινάλε με Σκάνθορπ.

Δίνω credit στην Πλίμουθ κι ας μην πηγαίνει καλά. Απ όλες εκεί της ουράς είναι καλύτερη. Ας με δικαιώσει.

Μετά από τεράστια διαλογή και ανάλυση, πιάνοντας όλες τις λεπτομέρειες, κατέληξα. Εσεις αποφασίστε για την τσέπη σας και το παιχνίδι σας.

Εγώ θα πάω σε δυο trixie, ένα κάθε μέρα και στο μονό της Αστον Βίλλα την ώρα της σούβλας (γέλια).

Γιά λογους αισθητικής, το trixie της Κυριακής θα το βάλω στο πινακακι Μ.Σάββατο βράδυ ή Κυριακή πρωί. Δεν έχει σημασία, είναι απολύτως τυπικό. Η πρόταση ισχύει, με trixie Γιουνάιτεντ (2,70)-Χετάφε (2,80)-Σαραγόσα (2,40). Τωρα θα δείτε μόνο το αυριανό και το μονό της Αστον Βίλλα και ανανεώνω το πινακάκι όταν τελειώσουν τα αυριανά.

Καλή Ανάσταση, υγεία, να το απολαύσετε, να γυρίσετε όλοι πίσω σώοι και αβλαβείς, κανονική στήλη την Τρίτη, αν χρειαστεί update θα κάνω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras