1728

Billaras

Αργά, προσεκτικά, σταθερά!

Ατιμη κοινωνία, άλλοι τούτη τη στιγμή τσαλαβουτάνε, είναι σε μπιτσόμπαρα ή σε κάποιο βράχο σκαρφαλωμένοι, διακοπεύουν και…αφήνουν τον κόσμο να καίγεται (κυριολεκτικά σήμερα καίγεται, τι ζέστη είναι αυτή).

Κι άλλοι, σαν και του λόγου μας, έχουν αγκαλιάσει τον καφέ τους, έχουν βάλει τέρμα το air condition, ο…πωπός τους έχει ιδρώσει στην καρέκλα, μελετάνε, αποδόσεις, ομάδες, γράφουν, τα πάντα όλα! Το καλύτερο της υπόθεσης; Οτι…μας αρέσει! Βιτσιο; Ψώνιο; Συνήθεια; Ολα μαζί.

Αλλά το γουστάρουμε. Και μας έλειψε. Εμένα τουλάχιστον. Το’γραψα στο πρόσφατο Editorial, κάποια στιγμή στη θάλασσα με τον εγγονό έπιασα τον εαυτό μου να λέει “ε ρε να χάμε ματσάκια σήμερα να παίζαμε”. ΑΥΤΟ είναι το καμπανάκι. Οπως τον Μάιο …δεν θέλω να βλέπω-ακούω άλλο γιά μπάλα-στοίχημα, έτσι τέλη Ιουλίου σου…μιλάει από μέσα.

Εδώ είμαστε λοιπόν. Και παρότι κι εγώ θα ξαναφύγω λίγες μέρες (μετά της Παναγιάς), θα έχω πλέον λάπτοπ επ’ώμου, τέρμα η ξεγνοιασιά και το ραχάτι. Εχουμε μπαλίτσα, έχουμε στοίχημα!

Δεύτερη (και πρώτη…πλήρης) σαιζόν στο συνδρομητικό Betsellers, ήδη …μας ξανάρχεστε όσοι φύγατε τον Μάη, έχουμε και νέο αίμα, οι συνδρομές φουντώνουν, οπότε ας πάμε στα απαραίτητα (γιά το νέο αίμα, οι “παλιοί” τα ξέρουν): ΜΗΝ περιμένετε κάθε μέρα στήλη-κάθε μέρα παιχνίδι-μπετ σε…ότι πετάει.

Ξεκάθαρα. Το Betsellers έχει δικούς του κανόνες οκτώ χρονάκια τώρα. Επίσης, μην περιμένετε με το καλημέρα να…σανιδώσουμε το γκάζι. Μπορεί να μας έλειψε το κουμάρι, αλλά ο σοβαρός παίκτης, ειδικά αν έχει 10 και βάλε μηνάκια σαιζόν μπροστά του (ως τις 12 Ιουλίου 2020 που είναι ο τελικός του EURO), προσέχει γιά να έχει.

Να δούμε ομάδες, να έχουμε φόρμα, να μπούνε όλες οι λίγκες στο χορό και τότε το πατάμε και το γκάζι. Οχι ότι αν βρεθεί τώρα μιά ευκαιρία δεν θα ορμήξουμε. Απλώς οφείλουμε να πάμε προσεκτικά, χαλαρά στην αρχή. Καλές οι ασκήσεις επί χάρτου, αλλά στο χορτάρι είναι το ζουμί. Και εκεί δεν έχουμε ακόμα εικόνα.

Επίσης, το βάρος -κλασικά- θα πέσει στις αρχές στο Νησί.

Εκεί που έχουμε άλλες γνώσεις και εμπειρία και εξοικείωση. Προς το παρόν, ούτε Β’ Γερμανιας, ούτε Βέλγιο, ούτε Ολλανδία. Εχουμε χρόνο γιά δαύτες (και όλες τις άλλες).

Αυτά ως πρόλογος σημαντικός. Οι κάβες μηδένισαν, σύντομα θα …ζεστάνουμε και το chat, λέω να το ξεκινήσουμε από Τρίτη με τα ευρωπαικά, αλλά και σήμερα θα είμαι στο chat από τις 6 και μετά, από το δεύτερο ημίχρονο των εγγλέζων.

Οπότε θα τα πούμε κι εκεί. Περί site και συνδρομών τα έχετε διαβάσει όλα στα δύο Editorials, όταν (σύντομα) έχω να ανακοινώσω κάτι…φρέσκο και καλό θα το διαβάσετε πάλι σε Editorial, οπότε πάμε στα παιχνίδια…

Δεν βρίσκω λόγο να αναφερθώ εκτενώς σε κάθε κατηγορία.

Θα έγραφα πάνω κάτω ότι και ο Μάκης που….τα ξεψάχνισε όλα, ως και τις τελευταίες ομάδες της Νάσιοναλ Λιγκ Βορά και Νότου. Τα πάντα όλα διαβάσατε. Επίσης, αφού δεν παίζω μακροχρόνια δεν έχω λόγο να κάνω και εκτιμήσεις. Και εκεί παντως συμφωνώ σε τεράστιο βαθμό σε όσα έγραψε γενικά ο Μάκης. Ας επικεντρωθούμε στην 1η αγωνιστική λοιπόν…

Συνολικά είναι κακή.

Αντιστοιχηματική. Ξεκάθαρα. Χθες πχ έγραφα στην Kingbet ότι ήταν καλό over το Λούτον-Μίντλεσμπρο. Ε ηταν over από το 25′, ήρθε άνετα 3-3. Αλλά τι να παίξω; Το 2,10 του over; Και σήμερα έχει τέτοια μικρά σημεία άφθονα. Και μερικά over (Πιτερμπορο και Κρου τα καλύτερα και βάση απόδοσης) και μερικά ασάκια-φαβοράκια (Στοουκ, Μπρέντφορντ, Εξετερ, Κόβεντρι, Σάντερλαντ, Μπράντφορντ).

Σε…ένα άλλο συμπαν θα ετριβα τα χέρια μου άμα είχα δύο καλά over και έξι καλούτσικα φαβορί. Αλλά εδώ είμαστε Betsellers. Μιά που τα ανέφερα, μιά που τα είδατε, μιά που τα ξεχνάω..

Ψάχτηκα -εμπειρικά και βάση ειδήσεων, αφού φόρμα δεν έχουμε- γιά αξίες, γιά λαθάκια των μπουκ.

Ο Μάκης κατέληξε σε Στιβενέιτζ και Τσέστερ. Εγώ σκάναρα κυρίως Πρέστον, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Γουέστ Μπρομ, Ρόδεραμ και Τζιλιγχαμ. Αυτές τις πέντε. Αφησα Πρέστον γιατί οκ, δεν είναι και τίποτα αμάν-αμάν το φετινό της ρόστερ και το Ντεν πάντα δίνει δύναμη στην Μίλγουολ, άφησα Γουένστεϊ γιατί δεν ξέρω αν θα δούμε εγωιστική αντίδραση-συσπείρωση μετά την φυγή Μπρους ή θα δούμε να ψάχνονται, άφησα και Ρόδεραμ γιατί σέβομαι το όνομα της Γουίμπλεντον (αυτο την έσωσε και πέρσι).

Οπότε…έμεινα κι εγώ με δύο ομάδες. Γουέστ Μπρομ και Τζιλιγχαμ. Αυτό θα είναι το παιχνίδι μου. Μονά και δυάδα.

Οχι ότι με τρελλαίνουν, αλλά γυρίζουν πολλά στο νου μου. Η αφερεγγυότητα της Νότιγχαμ, η παρουσία Λαμουσί στον πάγκο της, η καλή παράδοση της Μπρομ, η παρουσία φυσικά του Μπίλιτς στον πάγκο της.

Παίζει και το Χ, αλλά στο 3,20 το δέχομαι το ρίσκο, το περίμενα κάπου 2,70-2,80. Και στο άλλο, βάρυνε καταλυτικά στο μυαλό μου η πώληση του Μαρκίς από την Ντόνκαστερ στην Πόρτσμουθ. Εγινε μόλις την Τετάρτη η μεταγραφή. Εφυγε ο αρχισκόρερ δηλαδή, ο φάρος, η αιχμη του δόρατος (πέρυσι 26 γκολ ο…άγγλος Λαμπριάκος, τον έβαλα και στην κεντρική φωτό).

Σε τρία 24ωρα θα καλύψει εσωτερικά το κενό του η Ντόνκαστερ; Ζόρικο. Παράλληλα, η Τζίλιγχαμ με Εβανς φέτος στον πάγκο (ξέρετε, ο… κλασικός “γουρουνομούρης” και γραφικός Εβανς) θα κάνει ζημιές. Κάμποσες. Ας κάνει μιά με το καλημέρα. Εδω, αν είχε ακόμα Μαρκίς η Ντόνκαστερ θα έδινα διπλό 3,70. Ανευ αυτού, θα το έδινα 3,30. Και το έχω 4,33 οπότε καλά είμαι.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, πρώτες βολές, μονά και δυάδα και νέα στήλη την Τρίτη (αύριο δεν παίζω κάτι). Θυμίζω, θα είμαι στο chat μετά τις 6, να έχετε το νου σας στο twitter γενικώς. Καλώς σας βρήκαμε, καλή σαιζόν να έχουμε, υπομονή, τύχη, καθαρό μυαλό και δουλειά.

Και όλα καλά θα πάνε, το πιστεύω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras