1719

Billaras

Καλή Παναγιά, καλό Λιγκ Καπ!

Αλλίως θα ξεκίναγα το κείμενο σήμερα αλλά άνθρωπος είμαι, με επηρεάζει η καθημερινότητα. Χθες πρωί πήγα στη δουλειά τη γυναίκα μου, είδα από “πρώτο χέρι”, εκεί κοντά, την φωτιά στον Υμηττο, να βουτάνε τα πυροσβεστικά, να βλέπω φλόγες ως τις κεραίες…

Το άφησα πίσω μου, έσβησε ευτυχώς η φωτιά. Ξυπνάω σήμερα στις 8, αποκαϊδια στη βεράντα και καπνός, ντουμάνι, να μυρίζει καμμένο.

“Αναζυπύρωση” λεώ μέσα μου. Αμ δεν ήταν από εκεί. Το φερνε ο βορειοανατολικός το ντουμάνι, καρφί από την Ευβοια. Νέα, μεγαλη φωτιά, σε δάσος απάτητο. Ελαφόνησος, Θάσος, Θήβα, Ζάκυνθος, Υμηττος, Ευβοια. Η ….νέα λίστα διημέρου με φωτιές (που φοβάμαι ότι θα μεγαλώσει). Ειναι ντροπή, είναι ένα αίσχος. Πονάει η καρδιά σου. Γράφω τώρα και μυρίζει αποκαϊδια.

Θλίψη και μαυρίλα…

Παλεύω να το βγάλω από το νου μου, να ευχηθώ Καλή Παναγιά σε όλους, χρόνια πολλά μεθαύριο και στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Ολη η Ελλάδα ένα πανηγύρι θα είναι, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα’ναι απλά γιά να ξεχαστούμε. Οταν χάνεις δάσος, είναι σαν να χάνεις άνθρωπο. Και οι μνήμες οι απ’ το Μάτι είναι νωπές (εκεί πήγαινα γιά ψάρεμα καμιά φορά, πλέον δεν αντέχω να τα βλέπω, δεν έχω ξαναπάει στο μαρτυρικό εκείνο μέρος)…

Σροφή-αναγκαστικά- στα δικά μας.

Είδα άφθονη μπάλα το τριήμερο, βασικά είδα τις “μεγάλες” της Αγγλίας που είχε η τηλεόραση (Λίβερπουλ, Σίτι, Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ). Προφανώς και τα credits τα δίνω στον Σόλσκιερ και την Γιουνάιτεντ, όχι γιά την 4αρα απλώς επειδή….επιτέλους τέλος αυτά τα λιμά τύπου Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς, Ασλέι Γιάνγκ και σία.

Παίκτες γιά Μπράιτον εκλείσαν χρόνια στην Γιουνάιτεντ ως βασικοί… Και έρχεται ο Μαγκουάιρ (που προφανώς δεν είναι γιά 80 μύρια, είναι γιά 40) αλλά σε σύγκριση με τον Σμόλινγκ είναι σαν τον Μαλντίνι στις δόξες του! Ερχεται ο Μπιζάκα και σε σχέση με τον Γιάνγκ είναι σαν τον Καφού! Ολο αυτό, μόνο προς τα εμπρός πάει γιά την Μάντσεστερ, work in progress το χαρακτήρισε ο Σολσκιερ κι έχει δίκιο…

Από εκεί και πέρα, δεν ασχολήθηκα και πολύ με γαλλοπορτογαλίες (έσκασαν κουλά εδώ) ή γερμανικό κύπελλο, στο Νησί επικεντρώθηκα και εκεί θα παραμείνω.

Πριν μιά εβδομάδα, δεν άγγιξα τίποτα από Champions League και Europa League, μιά…ταπεινή Ντάγκεναμ είχα παίξει εύστοχα. Κάτι ανάλογο και τώρα. Ειδικά σεντόνι σήμερα-αύριο no way. Της Πέμπτης θα τα ξαναδώ, ας είναι της Παναγιάς, ίσως δείτε update.

Aγωνιστικά και μόνο, σε ότι αφορά στις ελληνικές ομάδες, εκτιμώ τρομακτικά δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ (ο Αγιαξ και επιστροφές έχει και έβαλε κι άλλο επίσημο παιχνίδι στα πόδια του), σαφώς πιό εύκολο αλλα ύπουλο αυτό του Ολυμπιακού.

Ομως, ο ένας δεν έχει να χάσει και τίποτα, δεν θα έχει άγχος στο Αμστερνταμ ο ΠΑΟΚ κι αυτό είναι καλό. Αντιθετα, στο Φάληρο περιμένω άγχος από τους “ερυθρόλευκους”. Και αντίστοιχα, ανοιχτό ματς το ένα-κλειστό το άλλο. Στη σούμα, μόνο η ΑΕΚ πιστεύω ότι έχει περάσει και γιατί έχει το πλέον “καθαρό” σκορ και γιατί είδα τους ρουμάνους και είναι μιά μετριότατη ομάδα (πχ με κλιμακα 1 ως 10, στο Europa League, η Λέγκια είναι στο 6, η Μόλντε στο 4-5 και η Κραιόβα στο 2-3, πολύ χαμηλού βεληνεκούς ομάδα).

Εννοείται δεν παίζω κάτι, εύχομαι σε όλες την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ έχει μακράν την πιό δύσκολη αποστολή και θα χρειαστεί θαύμα, αλλα… ποτέ δεν ξέρεις, γιά ποδόσφαιρο μιλάμε.

Αυτά με το Champions League, αυτά με τις ομάδες, της Πέμπτης τα ξαναβλέπουμε, οπότε τι είπαμε ήδη ότι έμεινε; Το Νησί…

Νάσιοναλ Λιγκ Και Λιγκ Καπ.

Τίποτα στην Νάσιοναλ Λιγκ, ώρα γιά…τρελλίτσα σήμερα. Πρώτος γυρος Λιγκ Καπ, δεν έχει παράταση αν σκάσει Χ (πάνε καρφί πέναλτι), μιά διοργάνωση που κάποτε μας έφερνε μεγάλα κέρδη, δεν τα ξεχνάμε. Ομως – το γράφει εξαιρετικά ο Μάκης- θελει σωστή προσέγγιση. Οχι φαβορί και over και τέτοια. Δύο τρειες “στεκιές” σε αουτσάιντερ βάση έμπνευσης και εμπειρίας και τέλος.

Μπορεί να φάμε και τρίμπαλα. Λογικό. Είναι 13 Αυγούστου και παίζουμε μεγάλα αουτσάιντερ διαφορετικών κατηγοριών.Αλλά who cares; Οποιος φοβάται, ας μην παίξει τίποτα, ας πάει για βόλτα, έχει ωραίο φεγγάρι απόψε. Simple as that.

To μέγα ερώτημα είναι ένα: ΠΟΙΕΣ θα το χτυπήσουν. Η διάθεση δηλαδή μιάς ομάδας.

Μετά πάμε στις ικανότητες. Παράδειγμα καραμπινάτο; Η Λίνκολν. Την αναφέρω από χθες στην Kingbet, πολλές ζημιές ειδικά στο FA CUP, μυρίζει μπόμπα το ματς απόψε και έρχεται ο προπονητής της και λέει “δεν ασχολούμαστε, βαζω παγκίτες”. Ξενέρωμα.

Αυτό είναι λοιπόν το 1ο που ψάχνουμε. Η δική μου λίστα από χθες είχε Τσέλτεναμ, Μπράντφορντ, Λίνκολν, Ιπσουιτς και Εξετερ.

Σβήστηκε η Λίνκολν, έμειναν τέσσερις. Κοίταξα αρκετά Σάλφορντ προφανώς. Με τη Λιντς σε τηλεοπτικό θα τα δώσε όλα. Επειδή όμως…in Bielsa we trust, ακόμα και με αναπληρωματικούς δεν την κοντράρω τη Λιντς. Πάσο λοιπόν. Κοιταξα και λίγο Σκάνθορπ, πρόσπέρασα κι εδώ. Οπότε καμιά προσθήκη φρέσκια. Από τα τέσσερα που μου απέμειναν, τα δύο τα ποντάρει και ο Μάκης.

Μπράντφορντ 3,60 και Ιπσουϊτς 5,00. Είμαι μαζί του. Δύο πολύ βαριές φανέλες που υποβιβάστηκαν φέτος, θέλουν σίγουρα να αποδείξουν ότι “είναι εδώ, υπάρχουν”. Θα τις κρατήσω. Και μένουν Τσέλτεναμ και Εξετερ. Στο 4,00 η μιά, στο 4,5 η άλλη. Κόντρα σε Μπρίστολ Ρόβερς (κακό ξεκίνημα, χωρίς καν γκολ δύο ματς) και Κόβεντρι (στο Μπέρμιγχαμ το ματς, απογοήτευση και μουρμούρα στην Κόβεντρι που δεν κέρδισε τα παιδάκια της Μπόλτον).

Αντίδραση θα επιχειρήσει να βγάλει η Κόβεντρι λογικά, αλλά από την άλλη Τσέλτεναμ παραδοσιακά εκτός έδρας δεν πείθει (αντίθετα με την Εξετερ). Το ζυγίζω, στο…φτερό είμαι. Θα πάω με Εξετερ. Αυτά τα τρία, στο πρώτο σύστημα της νέας σαιζόν. Patent. Και μονά και δυάδες και τριάδα. Μικρό μπετ, αυτό μην το παραβλέπουμε. Και την λογική μας, την προσέγγιση μας, την αναλύσαμε.

Νέα στήλη Σάββατο, πιθανό update αυριο ή μεθαύριο, άλλο κακό να μην μας βρει με τις φωτιές, Καλή Παναγιά σε όλους.

Α, να μην ξεχάσω! Απόψε στις 9.30 τα λέμε στο chat!!!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras