1672

Billaras

Εμείς…στα δικά μας-UPDATE!!

Καλό μήνα! Αμα η μπάλα δεν πάει μέσα, χτυπήσου όσο θες εσύ απ’έξω. Και ανάποδα φυσικά. Ο Βόλος δεν στάθηκε στο ύψος του την Κυριακή, αλλά η Ρεν μπορούσε και παραμπορούσε. Οσοι δεν είδατε το ματς, δείτε απλά στο παρακάτω λινκ τι πιάνει ο Μανταντά, ο γερόλυκος (αλλά και πολύπειρος) αρχηγός και γκολκίπερ της Μαρσέιγ στο 85′: https://www.beinsports.com/en/ligue-1/video/superb-mandanda-double-save-earns-marseille-a/1307046 . Η δεύτερη επέμβαση είναι απίστευτη, παίζει μπάλα όμως και ο τερματοφύλακας, τι να κάνουμε, έτσι πάνε αυτά. Συνολικά, εκτιμώ ότι Κέμπριτζ και Ρεν έπρεπε να έχουν κερδίσει, οκ, πέντε ματς έπαιξα όλα κι όλα σε Σαββατοκύριακο που εξ’αρχής δεν με έψηνε, τέσσερα πήγαν στο Χ άρα απολύτως οριακά.

Κατά τα άλλα, είδα καλή μπάλα στο ΟΑΚΑ που πήγα την Κυριακή, χόρτασα. Ο ΠΑΟΚ πολλά σκαλιά ανώτερος μέχρι το 30′, η μπάλα όμως τιμωρεί και αφού δεν έχει “κλειδώσει” το ματς με 0-2 ή 0-3 (άνετα), μετά η ΑΕΚ αλλάζει σύστημα, πρόσωπα και ήρθε ένα χορταστικό 2-2. Εξαιρετικό κλίμα στο γήπεδο, απολύτως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, ωραία μπάλα, γκολ, φάσεις, πάθος, 40,000 (κοσμιότατου) κόσμου, τα πάντα όλα.

Και μέτα…όσα “έφαγα” και με χόρτασαν ως φίλαθλο, τα…ξέρασα (σόρρυ). Ξεκίνησε το γαϊτανάκι τοξικότητας, ήταν φάουλ-δεν ήταν φάουλ, ήταν οφ σαιντ-δεν ήταν οφ σάιντ, στημένος ο ένας, ύποπτος ο άλλος, ανακοινώσεις, χαρτοπόλεμος, αϊ στ’ ανάθεμα, δεν ησυχάζουμε ποτέ σ’ αυτόν τον τόπο. Αντί να χαρούμε που φέτος βλέπουμε λίγο τόπι (κανένα 0-0 στην Σούπερ Λίγκα), που το VAR κουτσά στραβά κάτι σώζει, που στα ντέρμπι γίνονται καλά ματς με σασπένς (γιατί προχθές και χθες είδαμε πχ και Ατλέτικο-Ρεάλ, είδαμε και Μάντσεστερ-Αρσεναλ που ήταν σούπες), πλακωνόμαστε γιά (σόρρυ) μαλακίες.

Πάνω από όλα αδικούμε τους παίκτες και τους προπονητές, καταξεσκίζουμε μόνοι μας το (ήδη υποβαθμισμένο) προϊόν, αλλά ποιός να σε νοιώσει; Τα αρδάκια; Τα χουλιγκάνια του πληκτρολογίου; Στου κουφού την πόρτα λένε….

Anyway, πάμε παρακάτω.

Παρακάτω έχουμε “σεντονάκι”. Με ξέρετε τώρα εμένα.

Τα κοιτάω και μετά τα παρατάω. Οχι επι τούτου, αλλά επειδή σε συντριπτικό ποσοστό 95% δεν έχουν στοιχηματική αξία. Θα απολαύσουμε τόπι, θα είμαστε στο chat, αν σκάσει τίποτα γιά live καλώς, αλλά pre game τι θέλετε; Στη Σαχτάρ έχει λαθάκι η απόδοση, αλλά ως εκεί. Να πλακώσω τα ειδικά και τα combo; Ε, μην γράφω ότι και πριν 15 βράδυα…

Οπότε πάσο σήμερα.

Κατά 99,9% και αύριο, αν και αφήνω ένα τόσο δα παραθυράκι. Η Ιντερ μου αρέσει αύριο (τρελλός παπάς πρέπει να με βάφτισε). Αλλά οκ, ας μείνω στο σήμερα. Update θα γίνει σίγουρα, να το περιμένετε, αν όχι αύριο τότε την Πέμπτη μετά το μεσημέρι. Γιατί “κάτι” μου αρέσει και την Πέμπτη αλλά είναι νωρίς ακόμα (τώρα που γράφω βλέπω τη στήλη του Μάκη, τα’ χω γράψει κι εγώ απο χθες γιά την σημερινή Kingbet, οι αυστριακές μου αρέσουν, τις αδικούν οι αποδόσεις).

Πάσο από το Champions League εννοούσα φυσικά. Γιατί έχει και αγγλίδες το μενού. Απ’οσο βλέπω, συμφωνω 100% με τον Μάκη. Ανέφερα Σαχτάρ, ανέφερα τις αυστριακές την Πέμπτη, τώρα θα αναφέρω και τις ίδιες εγγλέζες! Γουέστ Μπρομ, Χάτερφιλντ, Νότιγχαμ, Πρέστον και αύριο η Μπρίστολ Σίτι. Απ τις τέσσερις καλές (εξαιρώ την Χάτερσφιλντ), σε 36 ματς έχουν χάσει 4 φορές! Ολες σε εξαιρετική φόρμα.

Τώρα άμεσα θα σβήσω όμως Πρέστον (ε όχι και 2,70, δεν αξίζει), θα σβήσω και Νότιγχαμ (μου’χει κάτσει στο λαιμό η τραγική εμφάνιση με την Αρσεναλ, δεν πάει το χέρι). Οπότε μένω με τις τρεις, η μιά αυριανή. Ξεκάθαρα λάθη. Ακόμα και στην Χάτερσφιλντ. Δεν γίνεται να μην έχει νίκη καμιά τους και να έχει 4,75 η φιλοξενουμενη! Που στο κάτω κάτω άλλαξε προπονητή (και τον εκτιμώ τον Κόουλι -πρώην Λίνκολν), έχει κάνει restart (προηγήθηκε με Γουέστ Μπρομ, δεν έχασε προχθές) την ώρα που ο Τζόουνς στην Στόουκ σήμερα χάνει-αύριο φεύγει (η σκιά του Πούλις πλανάται πάνω από το Μπριτάνια).

Δεν γίνεται να δίνει 5,5 η Χάτερσφιλντ κόντρα σε κοτζάμ Γουέστ Μπρομ και τώρα να δίνει 4,75! Επρεπε τότε να δίνει 4,75 και τώρα 3,50!

Οσο γιά το Λιντς-Γουέστ Μπρομ; Το βασικό θέμα της Λιντς ειναι ότι δεν σκοράρει. Με το στανιό. Με την Ντέρμπι προηγείται, μετά χάνει πέναλτι, στο τέλος πάρε 1-1. Προχθές έχει 75% κατοχή, το γήπεδο έχει μπατάρει, αλλά φάσεις δεν κάνει.

Τρώει ένα, αντίο. Και λείπει και ο παιχταράς Ερνάντες. Ο Μακης παρέθεσε και τι εχει κάνει εντος φέτος πάντα ως μεγάλο φαβορί…

Οπότε μένει ένα θέμα: Να παίξω και Μπρίστολ από σήμερα ή όχι; Μεγάλο και ξεκάθαρο λάθος και αυτό το 4,15. Λέω να το ποντάρω από σήμερα! Να πάω σε patent. Χωρις κάλυψη στην Γουέστ Μπρομ, με ψυχή στο ξερό διπλό! Και έκλεισα.

Οπότε αν δεν παίξω Ιντερ αύριο (ή κάτι άλλο), το update θα γίνει Πέμπτη μεσημέρι. ΟΛΟ το τριήμερο όμως θα είμαστε παρέα στο chat.

UPDATE: Οταν έγραφα την Δευτέρα γιά την Kingbet της Τρίτης, είχα μελετήσει από Κυριακή αργά το βράδυ. Και τότε γιά το Europa League είχα σημειώσει 4 σημεία.

Την Γκιμαράες (που ήταν στο 4,45), την ΒΑΚ Πέλετς (που ήταν στο 4,60), την Λίντσερ (που ήταν στο 4,85) και την Κοπεγχάγη. Αυτές τις τέσσερις έβαλα στην εφημερίδα την προχθεσινή, είναι δημοσιευμένες.

Φτάσαμε στο σήμερα. Πλην της Κοπεγχάγης που έμεινε στα ίδια (3,90), οι άλλες τρεις βυθίστηκαν! Σήμερα βρίσκω 3,20 την Γκιμαράες, 3,80 την ΒΑΚ και 3,80 την Λιντσερ.

Δηλαδή, αν υποθετικά έπαιζα ένα patent με τρεις εκ των τεσσάρων (ή αν προτιμάτε yankee με όλες μαζί), μιά δυάδα την Δευτέρα θα μου έδινε πχ 20,47 (Γκιμαράες Χ ΒΑΚ), ενώ τώρα μου δίνει 12,16!! Η διαφορά είναι χαωτική. Οταν ακροβατείς σε μεγάλες αποδόσεις δεν μπορείς να “χαρίζεις” έτσι τα λεφτά. Δηλαδή στο 10αρικο θα έπαιρνα 204 και τώρα θα παίρνω αν τα ποντάρω, 121!

Ναι, αυτές οι τέσσερις μαζί με ακόμα μιά, την Αλμάαρ (3,10) είναι οι πέντε πιθανές σημερινές εκπλήξεις.

Η Αλμάαρ δεν είχε μπει στην αρχική διαλογή της εφημερίδας πρώτον γιατί ήμουν γήπεδο την Κυριακή και δεν την είδα (ούτε report) κόντρα στην Χέρακλες, δεύτερον γιατί δεν είχε γίνει το Μάντσεστερ-Αρσεναλ 1-1 να (ξανα)δω τα χάλια της Γιουνάιτεντ και τρίτον δεν είχα ειδήσεις (τώρα έχω, με εναλλακτική ομάδα η Γιουνάιτεντ ξανά).

Είναι λοιπόν αυτά τα πέντε. Και επειδή τυφλός δεν είμαι, σημειώνω μερικά ακόμα: Πρώτον, το νου σας στο Ντουντελανζ-Καραμπάκ μην στήσουν και τα σημαιάκια. Δεύτερον, υπάρχουν και τρία τίμια φαβορί, οι PSV (1,83), Πόρτο (2,05) και Βόλφσμπουργκ (2,45). Τώρα έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα που εγώ βλέπω γιά απόψε.

Θα μου πείτε γιατί δεν έπαιζα από νωρίς; Γιατί τρία 24ωρα είναι μεγάλο διάστημα. Δεν είναι τόσο απλό, άλλο Δευτέρα μεσημέρι, άλλο Πέμπτη βράδυ.

Και πλέον τα ερωτήματα: Αν παίζω και τι παίζω. Με τα νέα δεδομένα πάντα. Ειδησεογραφικά, η Αιντραχτ έχει σοβαρές απουσίες, η Ρόμα επίσης (και μάλλον και rotation με τον Τζέκο εκτός), η Μάντσεστερ τα είπαμε, ενώ ανάποδα, η Σπόρτινγκ έχει νέο προπονητή εδώ και μερικές μέρες.

Το Μάλμε-Κοπεγχάγη είναι ντέρμπι, με το τραινάκι μισή ωρίτσα πας από το ένα στο άλλο μέρος, ας είναι διαφορετικές χώρες.

Τα ξανακοιτάω. Μιλάω και με ένα καλό φιλαράκι που μου χτυπάει καμπανάκι γιά κατί απο Κολομβία μεριά. Οχι τίποτα ύποπτο, καθαρά αγωνιστικό. Ντεπόρτες Τολίμα-Ντεπορτίβο Κάλι, διπλό του 3,10 ενώ η μιά έχει απανωτές τρεις ήττες, η άλλη απανωτές τρεις νικες και μάλιστα η Κάλι κέρδισε πριν μιά εβδομάδα και άλλο ματς μεταξύ τους γιά το κύπελλο (και θα ακολουθήσει και ρεβάνς στις 17 του μήνα).

Τα βάζω όλα στο μίξερ. Ο καθένας αποφασίζει, τα δεδομένα τα είδατε. Οφείλει ο καθένας να νοιώσει γιατί μπορεί να κάνω πίσω γιά ένα σημείο όταν μιλάμε γιά απόδοση. Ή μάλλον γιά βουτιά απόδοσης.

Αφήνω τα τρία με τις μεγάλες βουτιές, δεν προσπερνάω και την ευρωπαική απειρία των Γκιμαράες-ΒΑΚ-Λίντσερ.

Στο 4,85 με κάλυπτε πχ η απόδοση ακόμα και γιά την απειρία της Λίντσερ, στο 3,80 δεν με καλύπτει. Ας έρθει. Κόντραρα Σπόρτινγκ με Φαμαλικάο πρόσφατα και εύστοχα, αλλά άξιζε στο 5+ και είχαν και άλλα δεδομένα στον πάγκο οι γηπεδούχοι.

Σβήνω τα δύο μικρά φαβορί (PSV και Πόρτο) και πλέον μου μένουν Αλκμααρ, Κοπεγχάγη, Ντεπορτίβο Κάλι και Βόλφσμπουργκ.

Αποφασίζω. Trixie με τα τρία πιο μικρά και ξερό μονό η Κοπεγχάγη. Χωρίς μεγάλο άνοιγμα.

Νέα στήλη Σάββατο, απόψε κλασικά και στo chat!

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras