591

Μάκης Μηνδρινός

Εικόνα πρεμιέρας και σκέψεις αγωνιστικής

Χαιρετώ! Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι ξεκινάμε σιγά σιγά τη στοιχηματική μας ρουτίνα, με το διάβασμα, τα reports, τα highlights, τις στήλες μας και φυσικά τα πονταρίσματά μας. Αλλά, χωρίς να υπάρχει επιλογή για άλλες ημερομηνίες, μπροστά μου έχω δύο εβδομάδες διακοπών. Και αυτή τη φορά, θέλω να είναι διακοπές, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει ο χειμώνας (γέλια!).

Και ο φετινός χειμώνας θα είναι λίγο διαφορετικός από τους προηγούμενους. Μιλάω φυσικά για εμάς εδώ, για το Betsellers και γενικότερα για τη στοιχηματική σεζόν. Ηδη σας έχει πει κάποια πράγματα ο Βασίλης, σε λίγες ημέρες θα μάθετε λεπτομέρειες και για τα υπόλοιπα.

Επανέρχομαι στα των διακοπών. Ναι, θέλω να μην ανοίξω λάπτοπ αυτές τις δύο εβδομάδες.

Αυτός είναι ο στόχος. Προφανώς όμως, από τη στιγμή που οι Αγγλίδες μας αρχίζουν να πατούν γκάζι, δεν γίνεται να μη ρίχνω μια ματιά τουλάχιστον, έστω και από το κινητό, έστω και από την ξαπλώστρα.

Ούτως ή άλλως ζούμε στην εποχή των social media, του twitter, του podcast, οπότε δεν πρόκειται να χάσω την επαφή μου αυτές τις δύο εβδομάδες. Αν, για παράδειγμα, είμαι στο αυτοκίνητο και οδηγώντας για να φτάσω στον προορισμό μου, αντί να ακούω Φουρέιρα ακούω σε podcast την ανάλυση της αγωνιστικής που προηγήθηκε στην Αγγλία, μια χαρά θα μάθω τι έγινε.

Αρκεί να μη φάω ξύλο από την παρέα μου που θα βρίσκεται και αυτή στο αμάξι (γέλια!).

Και τώρα που λέω για podcast, υπάρχει και το δικό μας, αυτό που γράψαμε με τον Βασίλη χθες και αφορά την Πρέμιερ Λιγκ: Μακροχρόνια, αγωνιστική ανάλυση, αυτά πάνω-κάτω που έχουμε γράψει και οι δύο εδώ, πολύ νωρίτερα, από τις προηγούμενες εβδομάδες (με μεταγραφές, μακροχρόνια, κ.

λπ.). Απλά τώρα, μας ακούτε κιόλας:

Τα καθαρά στοιχηματικά, φυσικά θα τα λέμε εδώ.

Όπως επίσης εδώ θα γίνεται και η εκπομπή μας, στο Betsellers Radio, κάθε Παρασκευή. Αυτά δεν αλλάζουν! Δεν χαλάμε τις συνήθειες των «παλιών», θα μας μάθουν και τα καινούρια μέλη του site, τα οποία βλέπουμε με μεγάλη χαρά να αυξάνονται. Καλώς να έρθουν!

Επιστρέφω στα δικά μας. Ούτως ή άλλως, ακόμα κι αν ήμουν στην Αθήνα, ακόμα κι αν δούλευα, τα πονταρίσματά μου αυτή την εποχή θα ήταν σχεδόν τυπικά.

Το σοβαρό στοίχημα ξεκινάει μετά τις 5-6 πρώτες αγωνιστικές και αφού πρώτα έχουν τελειώσει οι μεταγραφές. Εξάλλου, υπενθυμίζω, φέτος μέχρι τον Νοέμβρη θα πάμε χωρίς ανάσα. Το πρόγραμμα συμπιέζεται αρκετά λόγω Μουντιάλ, άρα καλά να ‘μαστε, δεν θα κάνουμε… κιχ μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα του Σ/Κ και η επόμενη στήλη –εκτός απροόπτου- θα ανέβει 23 ή 24 Αυγούστου.

Αν, όμως, προκύψει κάτι στο διάστημα αυτό μπορεί να γίνει κάποιο update ή κάνα tweet, ή κάνα μήνυμα… στο Telegram (κατεβάστε το όσοι δεν το έχετε, να υπάρχει, θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς φέτος!).

Α, τώρα που λέω για social και telegram. Εχουμε και instagram, ε, μη ξεχνιόμαστε (κάντε follow εδώ!).

Θα γίνουν κι εκεί πραγματάκια μέσα στο χειμώνα, διαγωνισμοί, οπότε για να σας δω, για να μαζευόμαστε κι εκεί! Εξάλλου, το έναυσμα για να κάνουμε το podcast για την Πρέμιερ Λιγκ μας το δώσατε στο instagram, με τα πολλά μηνύματά σας!

Πρέμιερ Λιγκ

Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το αποψινό Πάλας – Αρσεναλ για πολλούς λόγους. Επειδή είναι λονδρέζικο, επειδή είναι στη μέση ο Βιεϊρά (που πέρσι έριξε τρίμπαλο στην Αρσεναλ), επειδή η Αρσεναλ ξεκινάει με υψηλές προσδοκίες, αλλά και επειδή, όπως ανάφερα και την Τρίτη, την Πάλας την περιμένω ακόμα καλύτερη από πέρσι.

Δεν παίζω κάτι, αλλά είναι ωραίο ματς για πρεμιέρα.

Στα υπόλοιπα, θεωρώ ότι θα ‘χει πολλά γκολ το Φούλαμ – Λίβερπουλ, ήθελα να κοντράρω τη Λιντς αλλά η Γουλβς δεν μου «κάνει» αυτή τη στιγμή, η Τότεναμ περιμένω ότι θα κερδίσει και εύκολα, το Γιουνάιτεντ – Μπράιτον είναι επίφοβο όπως και το Γουέστ Χαμ – Σίτι, ενώ ίσως πιο σοβαρή κουβέντα αξίζει να γίνει για το Λέστερ – Μπρέντφορντ.

Για τη Λέστερ την είπα ήδη την άποψή μου, χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Δεν έχει πάρει ούτε ένα παίκτη, είναι πολύ πιθανό να χάσει τον Μάντισον, ο Σμάιχελ υπέγραψε στη Γαλλία, δεν αποκλείεται να φύγει και ο Τίλεμανς. Μέχρι και για τον Βάρντι γράφτηκε ότι παίζει να πουληθεί (ξεκινάει ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του). Όχι ότι η Μπρέντφορντ είναι το μεγαθήριο, αλλά για πρεμιέρα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν πάρει αποτέλεσμα.

Είναι, βέβαια, υποψιασμένοι οι μπουκ, το διπλό για να παιχτεί πιο εύκολα έπρεπε να δίνει πάνω από 4,00  (δίνει 3,50).

Ένα γενικό συμπέρασμα για την πρεμιέρα είναι ότι «παίζουν» πολλές μικρές αποδόσεις και θα έχει σίγουρα εκπλήξεις. Το θέμα είναι πού θα σκάσουν…

Τσάμπιονσιπ

Κάποια μικρά συμπεράσματα από την πρεμιέρα.

To δευτεριάτικο που ήταν και από τα σημαντικότερα ματς της πρώτης αγωνιστικής, η Γουότφορντ το πήρε οριακά. Είχε και η Σέφιλντ τις ευκαιρίες της, ενώ το μοναδικό γκολ προήλθε μετά από… κόρνερ της φιλοξενούμενης, σε μια αντεπίθεση.

Από ‘κει και πέρα επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που ήθελε τον Κομπανί να επιχειρεί να αλλάξει παντελώς το στυλ της Μπέρνλι σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει.

Κέρδισε πανεύκολα στη Χάντερσφιλντ την Παρασκευή, έχοντας 70% κατοχή μπάλας! Ηταν ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Βέλγος όταν ανέλαβε, ότι θέλει οι παίκτες του να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να κάνουν παιχνίδι. Εχει ενδιαφέρον να δούμε αν και για πόσο διάστημα θα δουλέψει το συγκεκριμένο στυλ στη συγκεκριμένη ομάδα. Στην πρεμιέρα, πάντως, είπαμε, κέρδισε πολύ εύκολα.

Υπάρχει, πάντως, ομάδα που έκανε μεγαλύτερη κατοχή από την Μπέρνλι, ήταν η Σουόνσι στο 1-1 με τη Ρόδεραμ (είχε 74%). Δεν ψαρώνουμε, πάντως, ήταν τρομερά φλύαρη η Σουόνσι, δεν άξιζε να κερδίσει παρά το… άχαστο που έχασε ο Ομπαφέμι μετά το 1-1.

Από τα υπόλοιπα, η Χαλ μπορεί να κέρδισε με γκολ στο 94’ και σπόντα, αλλά κέρδισε δίκαια τη Μπρίστολ Σίτι (2-1).

Ο Σερί είναι το «Α και το Ω» στη Χαλ, καλά δείγματα και από τον Τουφάν που έκανε ντεμπούτο με γκολ (πέναλτι). H Σάντερλαντ «πνίγηκε» στο άγχος της απέναντι στην Κόβεντρι και παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη, πάλι καλά που δεν έχασε κιόλας! Γκολ θα μπορούσε να έχει το Γουίγκαν – Πρέστον με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Είπαμε, τις πρώτες αγωνιστικές είναι σημαντικό να βλέπουμε τα ματς για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Και κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι σημαντικό, όμως στο ξεκίνημα ακόμα περισσότερο.

Στα της αγωνιστικής, υπό άλλες συνθήκες το αποψινό 3άρι της Χάντερσφιλντ στο Μπέρμιγχαμ θα ήταν υπό συζήτηση, αλλά η φιλοξενούμενη απογοήτευσε στην πρεμιέρα και δεν ξέρω αν αυτό ήταν τυχαίο. Θα δείξει, κάνουμε υπομονή. Η Σάντερλαντ επίσης συζητιέται ως αουτσάιντερ στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι, αν και είναι οριακό αουτσάιντερ (2,90).

Λίγο ύπουλο το Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μίλγουολ, αλλά ως εκεί.

Παρεμπιπτόντως, η Μίλγουολ αποκλείστηκε από το Λιγκ Καπ, στο μοναδικό μεσοβδόμαδο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Εχασε 1-0 από την Κέμπριτζ και έπαιξε με 10 για κάνα μισάωρο. Ειχε αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα, όμως έπαιξαν και 5-6 που ξεκίνησαν και το Σάββατο.

Λιγκ 1

Κι εδώ κάποια γρήγορα σχόλια για την πρεμιέρα: η Ακρινγκτον ήταν καλύτερη απ’ ότι περίμενα, άξιζε το βαθμό στο 2-2 με την Τσάρλτον, κι ας ισοφάρισε στα βαριά χασομέρια.

Η Φόρεστ Γκριν ήταν εντυπωσιακή στο Μπρίστολ, κέρδισε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 2-1, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο γκολ ήρθε στο 89’. Και ήταν και γκολάρα! Εχασε πολλές ευκαιρίες προηγουμένως για να πάρει εύκολα το παιχνίδι.

Η Πίτερμπορο ήταν η Πίτερμπορο που… αγαπήσαμε, με ανατροπή από 2-0 σε 2-3 σε λιγότερο από ένα τέταρτο, δείχνοντας πως και φέτος θα δούμε μια ομάδα που θα παίζει πάντα επιθετικά.

H Ιπσουιτς έχασε τρελή ευκαιρία στις καθυστερήσεις να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Μπόλτον, ενώ η Πλίμουθ αν και επιθετικά ήταν καλή, πίσω είχε θέματα και ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε γκολ από την Μπάρνσλεϊ.

Στα της αγωνιστικής, προφανώς οι μπουκ αδικούν τη Φόρεστ Γκριν, η οποία ήταν ίσως η πιο πειστική ομάδα της Λιγκ 1 στην πρεμιέρα.

Προφανώς είναι απαιτητικό το ματς με την Ιπσουιτς, καμία σχέση με εκείνο κόντρα στην Μπρίστολ Ρόβερς, αλλά ο άσος «αγγίζει» το 4,00 (στο 3,80 είναι). Επίφοβο για κόντρα του φαβορί και το Σριούσμπερι – Ακρινγκτον, με βάση τα όσα είδαμε στην πρεμιέρα.

Λιγκ 2

Η Μπράντφορντ έπρεπε να κερδίσει τη Ντόνκαστερ, είχε και τεράστια κατοχή μπάλας, λόγω και της ηλίθιας αποβολής του Τόμλιν στο 45’, με δύο κίτρινες στην ίδια φάση.

Είχε και δοκάρι. Πολύ κατώτερη των προσδοκιών η Κρόουλι, η Καρλάιλ ήταν πολύ καλή και κέρδισε δίκαια (1-0). Απογοητευτική η Σουίντον, που έφαγε τρία από τη Χάρογκεϊτ (3-0), έχασε και πέναλτι μετά το 2-0 να μειώσει. Ματσάρα το Νορθάμπτον – Κόλτσεστερ (3-2), η γηπεδούχος έδειξε την ποιότητά της επιθετικά και φαίνεται πως και φέτος θα πρωταγωνιστήσει.

Στη ματσάρα Σάλφορντ – Μάνσφιλντ 2-0, η φιλοξενούμενη αδικείται από το σκορ, έχασε… μαλλιά, πλήρωσε το κακό ξεκίνημά της.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στο Στόκπορτ – Μπάροου (2-3), για να επιβεβαιωθεί ότι η μετάβαση από τη Νάσιοναλ Λιγκ στη Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη. Το έχουμε δει πολλές φορές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη Σάλφορντ.

Δεν είναι εύκολο για τη Στόκπορτ να υποστηρίξει το ρόλο του φαβορί για τον τίτλο όταν μόλις έχει ανέβει από τη Νάσιοναλ Λιγκ. Είναι κάτι που γράψαμε πριν από την έναρξη της σεζόν. Δεν είναι κακή ομάδα, προς Θεού…

Το Σάτον – Νιούπορτ ήταν ισορροπημένο σε ημίχρονα και μάλλον δίκαιο το 1-1. Εκπληξη και το Τρανμίρ – Στίβενεϊτζ 1-2 ως αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα του αγώνα ήταν ξεκάθαρα για διπλό! Πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες η Στίβενεϊτζ, καθόλου καλή η Τρανμίρ.

Το σκορ μιλάει από μόνο του στο Γουόλσολ – Χάρτλπουλ 4-0.

Στα της αγωνιστικής τώρα, θεωρώ ότι η Μάνσφιλντ θα κερδίσει αλλά το 1,80 προφανώς δεν λέει τίποτα, οι μπουκ αδικούν τη Γουόλσολ που ήταν πολύ καλή στην πρεμιέρα (3,75 στη Νιούπορτ), ενώ με βάση την εικόνα της πρεμιέρας θα έπρεπε να είναι ισορροπημένο το Σουίντον – Σάλφορντ (3,30 το διπλό).

Για να τα μαζέψουμε και αφού πρώτα υπενθυμίσω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα πονταρίσματά μας: από Πρέμιερ Λιγκ λίγο Μπρέντφορντ μόνο αν τσιμπούσε το διπλό. Από τα υπόλοιπα μεγάλα (Πάλας, Μπράιτον, Νότιγχαμ, Γουέστ Χαμ, ό,τι έμπνευση έχει ο καθένας. Θεωρώ δύσκολο να περάσουν όλα τα φαβορί. Στην Τσάμπιονσιπ ουσιαστικά τίποτα, στη Λιγκ 1 η Φόρεστ Γκριν αδικείται από τους μπουκ (3,80) και στη Λιγκ 2 αδικούν τη Γουόλσολ (3,75) και τη Σάλφορντ (3,30).

Σας κάνει κάτι από τα παραπάνω; Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι χαλαρά. Εγώ δεν θα παίξω κάτι ακόμα, όταν με το καλό γυρίσω που θα έχω και πιο ξεκάθαρη εικόνα, θα ξεκινήσουν τα πονταρίσματά μου.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε!

Καλές βουτιές!

YΓ. Οσοι δεν έχετε φτιάξει ομάδα στο Fantasy της Πρέμιερ Λιγκ, προλαβαίνετε.

Και μπείτε στην ομάδα του Betsellers, να κάνουμε χαβαλέ! Ο κωδικός που βάζετε είναι αυτός:

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος