3826

Billaras

H γκάφα και το λόττο…

Καλημέρες! Μόλις είχα γράψει τη στήλη προχθές και είχα ποντάρει, ανάψαν τα λαμπάκια! Η γκάφα είχε γίνει… Αναρωτιέμαι ακόμα και σήμερα, πόσοι από εσάς πήρατε χαμπάρι το μεγάλο λάθος μου. Αν έβγαζα αποδόσεις, το “δεν κατάλαβε τίποτα το 90%” θα πλήρωνε 1.20! Αν θέλετε, κάντε ένα τεστ. ΜΗΝ διαβάσετε παρακάτω, γυρίστε το μυαλό πίσω και ψαχτείτε τι λάθος έκανα.

Η πλέον εύκολη απάντηση θα ήταν “η Τσέλσι”. Αμ δε! Καμιά σχέση. Η Τσέλσι ήταν λάθος εκτίμηση αγώνα. Να εκτιμήσεις λάθος ένα ματς, συμβαίνει…..χιλιάδες φορές. Σχεδόν κάθε εβδομάδα. Αλλά αυτό δεν με ενόχλησε. Σιγά το πράγμα. Υπήρξε κάτι πολύ πιό σοβαρό. Που …δεν μου το συγχωρώ. Ας περάσω στο παρασύνθημα: Πόσες μονάδες έπαιξα στο yankee και τα δύο μονά; 435 μονάδες.

Μάλιστα. Και τι έγραφα; Οτι παίζω έτσι γιατί ήθελα να μειώσω στήλες. Τρομάρα μου. Μπροστά μου ήταν η σωστή επιλογή, αλλά αν το μυαλό δεν είναι καθαρό, αυτά που άλλοτε είναι “ψωμοτύρι” και βγαίνουν αβίαστα, τότε τα “ξεχνάς” και κάνεις την πατάτα… Τι έπρεπε να έχω κάνει; Εχω 4 μεγάλα. Ωραία. Και δεν θέλω 15 στήλες (4 μονά και 11 από το yankee).

Το ΣΩΣΤΟ παιχνίδι ήταν το εξής: ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΥΑΔΕΣ. Δηλαδή 10 στήλες. Ακόμα λιγότερες από τις 13 που έπαιξα. Τι θα κέρδιζα; Είτε κάποιες μονάδες (θα έπαιζα λιγότερα) είτε ίδιες μονάδες μεν, αλλά μεγαλύτερο ποντάρισμα σε κάθε συνδυασμό. Και φυσικά, θα είχα επιστροφή. Μίνιμουμ 240 μονάδες από την Ρόδεραμ (αν πχ την έπαιζα 70 μονάδες).

Εν κατακλείδι: Τα σημεία ήταν θηρία. Έπαιξα ΛΑΘΟΣ 435 μονάδες και τις έχασα. Θα μπορούσα να έχω παίξει 400 ή και λιγότερες και να έχω πάρει το 60-65% πίσω. Χιλιάδες φορές έχω γράψει ότι είναι ΑΠΕΙΡΩΣ σημαντικότερο ΠΩΣ παίζουμε από το Τι παίζουμε. Προχθές δεν το τήρησα εγώ και το πλήρωσα….. Όλα τα παραπάνω, δεν τα…έγραψα γιά μένα. Το έγραψα ήδη, εγώ κατάλαβα την πατάτα πριν καν ολοκληρωθούν τα…ημίχρονα των ματς.

Γιά εσάς τα έγραψα. Γιατί και από τις ήττες βγαίνει ζουμί. Ισως και περισσότερο από τις νίκες. Αν στεκόμουν στην (κάθε) λάθος επιλογή αγώνα ή στην (κάθε) ατυχία (η Νιούπορτ άξιζε νίκης, ειχε δοκάρι στο 84', χθες ο προπονητής της Όξφορντ υποκλίθηκε στον τερματοφύλακά του), θα είχα χάσει το δάσος, θα έβλεπα απλά το δέντρο. Το δάσος που θέλω να βλέπετε κι εσείς (ειδικά οι “νέοι”) στο σάιτ.

Αλλά, άμα το μυαλό είναι θολό, άμα δεν είσαι ήρεμος και προσηλωμένος, αυτά συμβαίνουν….. Πάω τάχιστα χωρίς πολλά-πολλά στο σήμερα. Θα παίξω γιά πρώτη φορά φέτος, ένα λόττο. Ισοπαλίες. Και τίποτα άλλο. Τα Χ είναι πάντα λόττο. Ζητάς δύο ομάδες, όχι μία. Στο ασόδιο, το ματς είναι 3-0 ή 0-3 και έχεις καθαρίσει. Στο Χ είναι 1-1 στο 90' και τρέμεις μην σπάσει….

Χωρίς ανάλυση, απλά κοιτώντας δυναμική και βαθμολογίες, παίζω την Καρακάντι με τον ΠΑΟΚ, την Γκενκ, την Σουόνσι και την Λουντογκόρετς. Σε yankee. Και πάπαλα. Αν έπαιζα ασόδια, την Ζούλτε θα κοίταγα, αλλά δεν ψήθηκα. Μόνο τα…λόττο μου απόψε, χωρίς να έχω απαιτήσεις, κυνηγάω απλά να μου κάτσουν δύο να βγάλω χαρτζιλίκι, ή να…κοιμηθεί ο Θεούλης και να βγουν παραπάνω.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 10.500 μονάδες. Ποντάρισμα 28/11: Yankee (2-3-4) με ισοπαλίες: Σαχτέρ Χ (3.50)-Γκενκ Χ (3.30)-Λουντογκόρετς Χ (3.40)-Σουόνσι Χ (3.40), με 40 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 240), 20 κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 330 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.170 μονάδες. Τίποτα άλλο. Τα λέμε αύριο στο ράδιο 6-8 και νέα στήλη από εδώ το Σάββατο το μεσημέρι, τέλος Νοεμβρίου.

“Φάγαμε” το 1/3 της σαιζόν….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras