3551

Billaras

H πιό μεγάλη χαρά…

Καθόμουνα την Τετάρτη το βράδυ μόνος μου, χαλάρωνα. Κοίταγα το φόρουμ, τις στήλες, γενικά το site. Με…έπιασα να χαμογελάω σαν τον χαζό, μονάχος μου. Πως είναι άμα έχεις πιεί μερικά ουζάκια και έχεις μόνιμα ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο; Κάπως έτσι. Οπως είναι η μούρη μου πάνω δεξιά στο site. Εγώ όμως… δεν είχα πιεί τίποτα. Τα γεγονότα με είχαν κάνει να γελάω, να νοιώθω πολύ καλά.

Ξέρετε, προχθές έμοιαζε κάτι σαν την “τέλεια μέρα”. Οχι γιατί ο Μάκης έκανε…διάνα, όχι γιατί πληρώθηκαν πολλοί εδώ στο Betsellers, ούτε γιατί η Αγγλία…έβγαζε δωράκια και ξέρω ότι με κάτι τέτοιες βραδιές θα την λατρέψουν (ποδοσφαιρικά) ακόμα περισσότεροι, ενώ κάποτε…την φοβόντουσαν οι περισσότεροι! Αλλά να, όταν έφτιαχνα αυτό το site, AYTO είχα ονειρευτεί.

Αυτό ακριβώς. Μιά μεγάλη παρέα που πλέον μονάχη της είναι στο πέλαγος, δεν χρειάζεται κανέναν, ξέρει, έμαθε, χώνεψε, δούλεψε με την βασική φιλοσοφία, έκανε την δική της χημεία και…τα σάρωσε. Αυτό ήθελα, αυτό ονειρευόμουν, αυτό επεδίωκα και μάλλον…το πέτυχα. Να “δημιουργηθούν” παίκτες με την δική μου φιλοσοφία, να μην φοβούνται τον μπουκ αλλά ο μπουκ να φοβάται αυτούς, να ψάχνουν παικτικές ευκαιρίες, να παίζουν σωστά, να μάθουν εν κατακλείδι όχι απλά να κολυμπάνε στα βαθιά νερά του στοιχήματος, αλλά να φτάνουν και στην όχθη νικητές! Δεν ξέρετε πόση ικανοποιήση νοιώθω.

Πόση χαρά! Δεν ξέρω πότε θα ξαναρθεί τέτοιο διήμερο, αλλά ξέρω ότι ΟΤΑΝ ξανάρθει, η παρέα του Betsellers θα είναι εδώ. Ετοιμη να αρπάξει την ευκαιρία, να πυροβολήσει και να ευστοχήσει. Οπότε, ο δικός μου ρόλος είναι πιό…απλός και το άγχος, η πίεση και το βάρος είναι μικρότερα. Παλιά, χιλιάδες περίμεναν να διαβάσουν αυτή τη στήλη γιά να παίξουν.

Τώρα, από Πέμπτη, ολοένα και περισσότεροι κάνουν την δική τους διαλογή (με τον τρόπο που επίσης εδώ έμαθαν), δεν περιμένουν τον (κάθε) Billara, Παίζουν με τον σωστό τρόπο (που επίσης εδώ έμαθαν), δεν φοβούνται (πόσο δύσκολο είναι αυτό να ξέρατε, να ξεσφηνώσεις τον φόβο από το μυαλό κάποιου), κρατάνε αρχείο και κάνουν διαχείριση (που επίσης εδώ έμαθαν).

Θα με διαβάσουν γιά να δουν μπας και έχει προκύψει κάτι, που συμφωνούμε, που διαφωνούμε. Αλλά δεν θα…πεθάνουν αν δεν γράψω. Μπορούν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Είναι εξάρτηση…το site, η παρέα, το φόρουμ, το chat, όχι ο Billaras ή ο Μάκης. Κι έτσι πρέπει να είναι. Κι αυτό-επιτρέψτε μου- είναι η μεγαλύτερή μου νίκη. Είναι επίτευγμα. Και δεν μπορεί να μου το πάρει κανείς, το δικαιούμαι, το πιστώνομαι και το καμαρώνω.

Μιά ολόκληρη νέα γενιά-φουρνιά παικτών, ΣΩΣΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ, βγήκε μέσα από εδώ, σε λίγα μόλις χρόνια (μην ξεχνιόμαστε, στις 4 του Σεπτέμβρη έχουμε γενέθλια, κλείνουμε τρία χρόνια ζωής και μπαίνουμε στον 4ο). Αυτά ως…εισαγωγή μιάς και σήμερα “ανοίγω” κι εγώ τη σαιζόν. Το πρώτο μου μπετ ήταν την Τετάρτη, ένα…6,5αράκι-λουκουμάκι, από τον γίγαντα Σλέιντ.

Καλή αρχή που λένε. Ομως, έτσι το'θελε το πρόγραμμα, στο ξεκίνημα μου με κάβα γιά φέτος, τα χέρια μου είναι…δεμένα. Κακό μενού. Μετριότατο. Ελάχιστα σημεία και ειλικρινά …κανένα που να το δω και να πω “ορμάω”. Προχθές έγραφα “μου'κανε κλικ φέτος να πρωτοπαίξω”. Το νοιώθει ο παίκτης αυτό, το οσμίζεται (ειδικά αν έχει πάψει από πρόβατο να είναι λύκος).

Κι έτσι, χωρίς πολλά-πολλά, πάω στο παρασύνθημα: ΤΙΠΟΤΑ εκτός Αγγλίας. Μα τίποτα. Αυρίο θα ξαναγράψω, κάτιτις έχει. Σήμερα μιά Πάτερμπορν είχα, την έσβησα κι αυτή. Μου μένει το νησί. Αρχική διαλογή (μόνο σημερινή); Σάντερλαντ και Πάλας από Premier, Χάτερσφιλντ από Championship, Μπάρνσλεϊ, Κρόουλι, Σέφιλντ από 1η και Μόρκαμ, Ντάγκεναμ από 2η. Αυτά είναι, όλα κι όλα οκτώ σημεία.

Γιά όλα υπάρχει ένα “πάτημα”. Είτε η άθλια φόρμα κάποιων “αντιπάλων μας” (πχ ΚΠΡ), είτε η φόρμα κάποιων “δικών μας” (πχ Μόρκαμ), είτε το περίεργο κλίμα (πχ Γουότφορντ), είτε οι ειδήσεις (πχ νέος τεχνικός ο…επίσης αγαπημένος μου Γουόρνοκ στην Πάλας). Και φυσικά οι αποδόσεις. Αποφάσισα να ξεκινήσω τη σαιζόν πολύ χαλαρά.

Τα λεφτά της Λέιτον και λίγα ακόμα θα βάλω (γέλια). Θα παίξω ένα patent με Σάντερλαντ (3.20)-Μπάρνσλεϊ (2.90)- Μόρκαμ (3.40), θα παίξω και ένα μονό αποδεκτό την Κρ.Πάλας (έτσι ρε Νιλ, τιμής ένεκεν γιά την επίστροφή σου) στο 5.00 και πάπαλα. Δεν έχω απαιτήσεις μεγάλες, παίρνω τα μισά από τα οκτώ και πορεύομαι. Ούτε λόγος γιά bet of the day, δεν μου “μιλάει” κάποιο τόσο πολύ.

Γιά την κάβα τα είπαμε, θα είναι 8+2. Οι 8.000 μονάδες “κανονικές” και οι 2.000 στο bet of the day. Οι νέο στο site να ρίξουν βάρος στην διαχείριση, όχι στις…ευστοχίες του Billara. Μπορώ και μέ 2 στα 8 να κερδίσω, θα το δείτε πολλές φορές μέσα στη σαιζόν. Το ζουμί είναι να καταλάβετε το…πως. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Ποντάρισμα 30/8: Patent (μονά-δυάδες-τριάδα): Σάντερλαντ 2 (3.

20)-Μπάρνσλεϊ 2 (2.90)- Μόρκαμ 2 (3.40). Από 55 σε Σάντερλαντ και Μόρκαμ, 60 στην Μπάρνσλει. Και ακολούθως, 15 μονάδες σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί είναι 220 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κρ.Πάλας 2 (5.00) με 40 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 260 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.740 μονάδες. Προφανές από την μίζα μου είναι το πόσο χαλαρά πάω. Μετά έρχεται χαλαρή εβδομάδα, αλλά θα τα πούμε και αύριο από εδώ και την Τρίτη με νέα στήλη (ίσως γράψω…γενεθλιακό κομμάτι αν βρω χρόνο).

Ολα είναι πρόγραμματισμένα. Θα έρθει η διακοπή και οι εθνικές, αλλά θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές και η μελέτη μας. Οπότε, όταν ξεκινήσουν οι Λίγκες πάλι, θα ανάψουν και γιά τα καλά οι μηχανές. Υ.Γ: Αλέκο (Kattis), πολύχρονος αδερφέ μου! Υ.Γ 2 : Οι πλέον πιθανές ημερομηνίες γιά τις …γνωστές μας πλέον συναθροίσεις είναι κατά 99% στις 20 Σεπτέμβρη στην Αθήνα και στις 11 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη.

Αλλά δεν τις έχουμε φιξάρει, μόλις γίνει αυτό (σύντομα) θα ενημερωθείτε!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras