171

Skotostrious

H ώρα των μεγάλων μαχών…

Καλημέρα σε όλες και όλους καλό μήνα και καλή Ανάσταση για σας και τους αγαπημένους σας ! Εφτασε λοιπόν η μέρα που έχουμε τις πρώτες κλασικές κούρσες και στην Αγγλία όπου πραγματοποιούνται τα 2000 Guineas Stakes άλλα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου έχουμε το περίφημο Kentucky Derby, άλλα και την πέμπτη και τελευταία ημερίδα στο φεστιβάλ του Punchestown με τα οποία και θα ασχοληθούμε σήμερα.

Ξεκινάμε από την πρώτη χρονικά ιπποδρομία, τα 2000 Guineas, μια κούρσα ενός μιλίου για τριετή πουλάρια και στις τρέχουσες αποδόσεις και με δεδομένο ότι φέτος δε φαίνεται να υπάρχει το σούπερ φαβορί που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συμμετοχές, θεωρώ ότι αξίζει να στηρίξουμε τον τρίτο εκπρόσωπο του σπουδαίου εκπαιδευτή Aidan O’Brien VAN GOGH (each-way).

Προέρχεται από πολύ δυνατό γενεαλογικό δέντρο (American Pharoah, νικητής του Triple Crown στις ΗΠΑ) έκλεισε την προετοιμασία του για αυτή την κούρσα με μια νίκη σε κορυφαίο επίπεδο τον Οκτώβριο στη Γαλλία. Γενικά στις τελευταίες του εξόδους είχε πολύ καλά πλασαρίσματα καθώς έχει 2 φορές δεύτερη θέση σε Group 2 κούρσες. Εχει το προφίλ να προοδεύσει ακόμα περισσότερο φέτος και στην απόδοση που μας δίνεται αξίζει να ρισκάρουμε καθώς ο εκπαιδευτής του έχει αποδείξει ότι τα άλογα που κατεβάζει σε αυτές τις κούρσες έρχονται έτοιμα για διάκριση.

Λίγο αργότερα στο ιπποδρόμιο του Punchestown, στην ημερίδα που κλείνει το σπουδαίο ιρλανδικό φεστιβάλ, έχουμε ένα πολύ δυνατό χάντικαπ στο οποίο αξίζει να στηρίξουμε τον πολύ καλό THE SHUNTER ο οποίος θα προσπαθήσει να κλείσει τη σεζόν με μια ακόμα νίκη (την τρίτη φέτος). Ερχεται από μια νίκη σε αντίστοιχη κούρσα στο φεστιβάλ στο Cheltenham με πολύ ισχυρότερο ανταγωνισμό από σήμερα και μια δεύτερη θέση σε Grade 1 κούρσα πριν 1 μήνα στο Ascot.

Σήμερα θα αγωνιστεί στα πιο χαμηλά εμπόδια στα οποία έχει και πολύ ευνοϊκό βάρος στα handicap (rating 143) και με δεδομένο ότι ο κύριος ανταγωνιστής του σήμερα αποσύρθηκε από την κούρσα, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Κλείνουμε τις σημερινές προτάσεις με μια επιλογή από το διάσημο Kentucky Derby ή τα σπουδαιότερα δύο λεπτά στα σπορ όπως το αποκαλούν, στο οποίο δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί Life Is Good καθώς ένας τραυματισμός ανάγκασε τους συνδέσμους του να το αποσύρουν από την κούρσα, οπότε ελλείψει ενός δυνατού φαβορί αξίζει να ποντάρουμε τον HIGHLY MOTIVATED.

Εχει δύο επιτυχίες μέχρι τώρα στην καριέρα του σε μικρότερες αποστάσεις και στην κούρσα προετοιμασίας του ήρθε οριακά δεύτερο πίσω από το σημερινό φαβορί Essential Quality χάνοντας στο νήμα ενώ είχε οδηγήσει σχεδόν σε όλη την κούρσα. Εχει εντυπωσιακά στατιστικά στον τρόπο που αγωνίζεται καθώς ένα από τα δυνατά του χαρακτηριστικά είναι η φυσική ταχύτητα που έχει και στις μετρήσεις που έγιναν κατά την προετοιμασία του έχει τρέξει τα τελευταία 3 furlongs γρηγορότερα απ’ όσο έχουν τρέξει το 87% των νικητών του ντέρμπυ.

Ενα μικρό μειονέκτημα είναι η θέση εκκίνησης (Νο 17) άλλα όπως έχει αναφέρει ο εκπαιδευτής του Chad Brown, ο τρόπος με τον οποίο εκκινεί θα το βοηθήσει να βρίσκεται κοντά στους πρωτοπόρους πριν την πρώτη στροφή ώστε να πάρει μια καλή θέση που θα το βοηθήσει στην κούρσα.

Συνοπτικά

Μεγάλο Σάββατο 01/05 17:40 Newmarket VAN GOGH (15,00 5 θέσεις each-way)

Μεγάλο Σάββατο 01/05 19:05 Punchestown BARONERACING,COM Handicap Hurdle : THE SHUNTER (5,50)

Κυριακή του Πάσχα 02/05 00:57 Churchill Downs Kentucky Derby presented by Woodford Reserve : HIGHLY MOTIVATED (9,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious