589

Μάκης Μηνδρινός

Η Λιγκ 2 και τα νέα… κόλπα!

Χαιρετώ! Έχουμε να τα πούμε μέρες, οι εξελίξεις με την Βασίλισσα Ελισάβετ «κοκάλωσαν» καθετί στην Αγγλία, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, παντού. Όλα τα παιχνίδια του Σ/Κ αναβλήθηκαν και ήδη υπάρχουν αναβολές και στα της επόμενης αγωνιστικής, καθώς η κηδεία είναι την επόμενη Δευτέρα και κάποια ματς είναι αδύνατο να γίνουν.

Συγκεκριμένα, έχουν αναβληθεί τα Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας (αναμενόμενο, είναι ντερμπάρα, πρέπει να έχει αστυνομία, η οποία δεν… φτάνει λόγω της Βασιλίσσας), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς (και αυτό είναι ντέρμπι, έστω και πιο ψηλά από το Λονδίνο) και φυσικά το Τσέλσι – Λίβερπουλ.

Τα σημερινά-αυριανά στην εμβόλιμη αγωνιστική των μικρών κατηγοριών θα γίνουν κανονικά, όπως και εκείνα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν θα διεξαχθεί το Αρσεναλ – PSV Αϊντχόφεν για το Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν περάσουμε στο –έτσι κι αλλιώς- μέτριο στοιχηματικά πρόγραμμα, να πούμε δύο λόγια για τα νέα… κόλπα που ξεκινήσαμε με τον Βασίλη από χθες, Δευτέρα.

Κάθε Δευτέρα, λοιπόν, θα μας βλέπετε στο κανάλι της Kingbet στο YouTube, στην εκπομπή Betsellers. Θα τα λέμε όπως πάντα, κουβεντούλα για όσα έγιναν και όσα θα γίνουν. Στοίχημα, ανάλυση και στην πορεία θα έχουμε και διαγωνισμούς. Ουσιαστικά είναι σαν να μεταφέρουμε σε εικόνα και ήχο τις στήλες μας στην εφημερίδα. «Καθαρές» προτάσεις, τι παίζουμε, μόνο στοιχηματική κουβέντα, μόνο εδώ, στο site και στο betsellers radio.

Παράλληλα, κάθε Τρίτη πρωί, για τους πιο  ακουστικούς τύπους, το επεισόδιο θα ανεβαίνει και σε podcast.

Στο Spotify, αλλά και στις υπόλοιπες πλατφόρμες (google, apple, soundcloud), για να μπορείτε να μας ακούτε παντού!

Προφανώς θα βοηθούσε ένα follow, αν θέλετε ενεργοποιείτε και το καμπανάκι, να σας έρχεται ειδοποίηση  αμέσως μόλις ανεβαίνει το επεισόδιο.

{ https://open.spotify.com/show/77rNjhbJhThDB1n4BFCu98 }

Και εννοείται θα βοηθούσε να μας πείτε την άποψή σας.

Κατά τ’ άλλα, στα δικά μας, ξεκινάμε την Παρασκευή κανονικά Betsellers Radio, στην τελευταία αγωνιστική πριν από τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Πάμε στα μεσοβδόμαδα. Στα ευρωπαϊκά, έπεσε πολύ η απόδοση του διπλού της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο, είναι πλέον στο 3,40. Μέχρι χθες που κάναμε την εκπομπή ήταν στο 3,70. Χάνεται λοιπόν η όποια αξία. Συμφωνώ με τον Βασίλη για Ατλέτικο Μαδρίτης (2,60) και Σαχτάρ (3,20). Μπορεί η Σαχτάρ να παίζει σε ουδέτερο, αλλά αφενός ήταν εξαιρετική την πρώτη αγωνιστική, αφετέρου σιγά τη Σέλτικ! Το επίπεδο του σκωτσέζικου πρωταθλήματος δεν είναι για να βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτά τα τρία μου αρέσουν περισσότερο, η Μπαρτσελόνα κόβεται λόγω απόδοσης, η Ατλέτικο είναι ένα μικρομεσαίο σημείο για δυάδα και η Σαχτάρ παίζεται και μόνη της.

Στα της Αγγλίας. Ένα γρήγορο No Bet στην Τσάμπιονσιπ. Προφανώς είναι μεγάλο το 5,25 της Μπρίστολ Σίτι στη Νόριτς, αλλά δεν ψήνομαι σε αυτή τη φάση να κοντράρω τα «καναρίνια» (σύντομα θα έχουν και έξτρα οικονομική ενίσχυση, καθώς μπαίνουν συμπαίκτες στη διοίκηση).

Στη Λιγκ 1, προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με την Φλίτγουντ. Μιλάμε για μια ομάδα που σε 6 αγωνιστικές είναι αήττητη, αλλά προέρχεται από πέντε σερί ισοπαλίες. Πολύ μυστήριο τρένο, λέω να την αφήσω στην ησυχία της στην έδρα της Πίτερμπορο (το 5,00 πάντως μοιάζει μεγάλο). Όπως και πριν, δεν θέλω να την κοντράρω την Πίτερμπορο σε αυτή τη φάση, παρά το σετ αποδόσεων.

Οπότε ουσιαστικά τίποτα κι εδώ.

Στη Λιγκ 2, όμως, υπάρχουν δύο περιπτώσεις που μπορούμε να συζητήσουμε. Μπάροου – Ντόνκαστερ διπλό στο 3,50 και Στίβενεϊτζ – Νιούπορτ διπλό στο 4,50. Το ξεκαθαρίζω από την αρχή: και η Μπάροου και η Στίβενεϊτζ είναι καλές μέχρι στιγμής. Δεν βρίσκονται λόγω συγκυριών ψηλά, όντως μέχρι τώρα παίζουν καλά.

Υπενθυμίζω ότι πριν από την έναρξη της σεζόν η Μπάροου ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμού σύμφωνα με τους μπουκ και η Στίβενεϊτζ ήταν επίσης στα πρώτα φαβορί.

Συμβαίνει συχνά, ειδικά στη Λιγκ 2 το έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, οι μπουκ να μην αξιολογούν σωστά την κατάσταση πριν από την έναρξη της σεζόν. Βέβαια, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Ναι, Μπάροου και Στίβενεϊτζ είναι ψηλά, αλλά αντικειμενικά η ποιότητα του ρόστερ τους δεν είναι για να κάνουν πρωταθλητισμό. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, είτε για την αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας είτε για το μέλλον.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που Μπάροου και Στίβενεϊτζ έχουν μπει δυνατά, οι μπουν αναγκαστικά τις υπολογίζουν πλέον.

Και δίνονται καθαρά φαβορί απέναντι σε Ντόνκαστερ και Νιούπορτ. Δύο ομάδες που –θεωρητικά- περιλαμβάνονται σ’ εκείνες που θα παλέψουν για τα πλέι οφ. Και, εντάξει, πες η Νιούπορτ δεν ξεκίνησε τόσο καλά. Η Ντόνκαστερ όμως, μια χαρά ξεκίνησε, είναι στη ζώνη των πλέι οφ, κι ας προέρχεται από την πρώτη φετινή της ήττα, 3-1 από τη Μάνσφιλντ.

Η Νιούπορτ, πάντως, εκτός έδρας πήρε 1-1 στην επικίνδυνη Σάτον και έριξε τέσσερα στη Χάρογκεϊτ.

Αυτές οι δύο θα είναι το μεσοβδόμαδο παιχνίδι μου. Κοντράρω τη δεύτερη και την τρίτη της βαθμολογίας της Λιγκ 2, αυτό από μόνο του είναι… επικίνδυνο, αλλά ξέρω που πηγαίνω και τι ρίσκο παίρνω. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος