606

Μάκης Μηνδρινός

Τα σημεία οδηγούν σε τρίξι

Χαιρετώ! Οσοι γυρίσατε από διακοπές δεν έχετε παράπονο, έτσι; Η προσαρμογή σε ρυθμούς αθλητικής/στοιχηματικής σεζόν γίνεται πιο εύκολα χάρη στη βοήθεια του καιρού… Πρωινό με ήλιο, μεσημέρι με βροχή, βράδυ με κουφόβραση. Αντε να έχεις αποφασίσει να κάνεις διακοπές τέλος Αυγούστου! Φτιάχνει όμως, έτσι λένε…

Στα δικά μας, προφανώς είχαμε εκπλήξεις στο Λιγκ Καπ, αλλά έσκασαν αλλού από εκεί που περιμέναμε.

Εντάξει, τους Ντονς τους περιμέναμε, τους είχαμε αναφέρει. Αλλά π.χ. την Κρόουλι; Όχι, δεν την περίμενα. Όχι επειδή η Φούλαμ θα «πέθαινε» για την πρόκριση, αλλά κυρίως επειδή η Κρόουλι έμοιαζε να μην είναι καλά. Την κρατάμε την Κρόουλι, θα μιλήσουμε γι’ αυτήν παρακάτω.

Κατά τ’ άλλα, από τα αουτσάιντερ είδαμε μια Ντέρμπι, μια Νιούπορτ, μια Μόρκαμ, μια Στόκπορτ (και ας αποκλείστηκε στα πέναλτι).

Δεν έγιναν τα μεγάλα μπαμ, αν εξαιρέσουμε την Κρόουλι, αλλά προφανώς εκπληξούλες είχαμε. Από ‘κει και πέρα, οι μεταγραφές συνεχίζονται και όπως γίνεται πάντα, οι ομάδες θα φορτσάρουν μέχρι τέλος του μήνα που λήγει η μεταγραφική περίοδος. Προφανώς κάποιες κινήσεις μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, οπότε πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί το διάστημα αυτό.

Στα πρώτα μέτρα της σεζόν είμαστε, μίας ιδιαίτερης σεζόν με Μουντιάλ και όχι μόνο.

Πάμε στα της αγωνιστικής, ξεκινώντας κλασικά από την Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ

* Η Λίβερπουλ φανερά δεν είναι καλά, όμως η Μπόρνμουθ δεν είναι σε θέση να της δημιουργήσει προβλήματα. Το Σίτι – Πάλας είναι σίγουρα πολύ πιο ύπουλο (η Πάλας έχει εξαιρετική παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο), αλλά ως εκεί.

Τίποτα και στο Τσέλσι – Λέστερ, τίποτα και στο Αρσεναλ – Φούλαμ. Οπότε… ξεμπερδέψαμε με τα μικρούλια.

* Στα υπόλοιπα, η Γιουνάιτεντ ήταν όντως καλή απέναντι στη Λίβερπουλ, αν και για να είμαι ειλικρινής όταν είδα ενδεκάδα με μόλις έναν αμυντικό χαφ (ΜακΤόμινι), απόρησα. Του βγήκε του Τεν Χαγκ, οπότε δικαιώθηκε. Ο Κασεμίρο φαντάζομαι ότι θα είναι ο δεύτερος χαφ που θα μπει στην ενδεκάδα και θα παίζει είτε με τον Φρεντ, είτε με τον ΜακΤόμινι.

Προφανώς το 1,80 του διπλού στο Σαουθάμπτον δεν έχει καμία αξία, αλλά και η γηπεδούχος δεν με πείθει στην παρούσα φάση παρά το διπλό που έβγαλε στο Λέστερ.

Χωρίς στοιχηματικό ενδιαφέρον το Μπρέντφορντ – Εβερτον και το Αστον Βίλα – Γουέστ Χαμ, ενώ αν έπρεπε να διαλέξω ένα σημείο στο Γουλβς – Νιουκάστλ θα ήταν ένα ξερό Χ. Αλλά είναι Λόττο αυτά Αύγουστο μήνα.

Μία σκέψη για κόντρα υπάρχει στο Μπράιτον – Λιντς, με το διπλό να είναι στο 3,80. Ομολογώ ότι η Μπράιτον με ξαφνιάζει ευχάριστα μέχρι στιγμής. Καθόλου επηρεασμένη από τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού, αποδεικνύει πόσο καλοδουλεμένη ομάδα είναι. Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς αήττητη απέναντι σε Γουέστ Χαμ εκτός, Νιουκάστλ εντός και Γιουνάιτεντ εκτός.

Από την άλλη, εξαιρετική έως τώρα είναι και η Λιντς, επίσης δεν της το ΄χα, καθώς έως τώρα βγάζει ποιότητα επιθετικά. Κι αυτή αήττητη, με νίκες επί της Τσέλσι (-3-0 μάλιστα) και Γουλβς, ενώ πήρε και 2-2 στο Σαουθάμπτον. Το διπλό έπρεπε να είναι μαξ στο 3,40 και βρίσκεται στο 3,80. Δεν είναι εύκολο αλλά υπάρχει ένα μικρό λαθάκι.

Υπερβολικό είναι και το 7άρι της Νότιγχαμ, που υποδέχεται την Τότεναμ.

Οι Λονδρέζοι δεν είναι με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ωστόσο δεν παύει ξεκίνησαν με 2 νίκες και πήραν 2-2 από την Τσέλσι. Βέβαια, κοιτάζοντας πέρα από τα αποτελέσματα, η εμφάνισή τους στο τελευταίο με τη Γουλβς δεν ήταν καλή (γλίτωσαν κάμποσες φορές) και πιο πριν ισοφάρισαν την Τσέλσι στο 96’. Δεν αποκλείω κάποια έκπληξη εδώ.

Τσάμπιονσιπ

Σκέψεις για Σάντερλαντ (εντός με Νόριτς, 3,20 ο άσος) και Χαλ (εντός με Κόβεντρι, 3,00 ο άσος).

Η Σάντερλαντ δείχνει με τη μία τη… φανέλα της, το βάρος που έχει ως σύλλογος, με την επιστροφή της στην Τσάμπιονσιπ δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Ακόμα και στη μοναδική της ήττα, στη δύσκολη έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-1), έπαιζε με δέκα παίκτες από το 31’. Μεσοβδόμαδα είχε ρεπό, την ώρα που η Νόριτς έπαιξε με την Μπόρνμουθ και αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Προφανώς η Νόριτς είναι δύσκολη ομάδα, είναι από τα φαβορί για άνοδο, το ρόστερ της είναι δυνατό, αλλά δεν είναι και άτρωτη. Επιπλέον, δεν έχει βρει ρυθμό ακόμα. Εκτός έδρας έχασε και από Κάρντιφ και από Χαλ.

Για… κερασάκι έχουμε και τον Αλεξ Νιλ, προπονητή της Σάντερλαντ, ο οποίος πέρασε από τη Νόριτς, την οποία οδήγησε στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει εκεί.

Ανέλαβε τη Σάντερλαντ τον Φεβρουάριο, έκανε ό,τι δεν μπορούσαν να κάνουν πολλοί προηγούμενοι προπονητές, να την επαναφέρει στην Τσάμπιονσιπ και ίσως το δει και λίγο προσωπικά.

Η Χαλ προέρχεται από την πρώτη φετινή ήττα της, 5-2 από τη Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, ένα αποτέλεσμα που μοιάζει βαρύ. Οντως είναι, 5 γκολ δεν είναι λίγα, δίκαια έχασε προφανώς, αμυντικά είχε σοβαρά θέματα, αλλά επιθετικά ήταν πολύ καλή και ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν δεν σημάδευε τα δοκάρια, πριν ξεφύγει το σκορ.

Anyway, η ουσία είναι ότι παρά τις αρκετές αλλαγές στο ρόστερ εμφανίζεται ανταγωνιστική ειδικά εντός έδρας, που –θυμίζω- κέρδισε και τη Νόριτς (2-1). Το θέμα μου εδώ είναι ότι δεν έχω ιδέα από… Κόβεντρι. Στις 13/08 το τελευταίο της ματς, είχε προβλήματα με το γήπεδό της, δεν ξέρω τι να περιμένω. Αλλά το σετ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισορροπημένο, με βάση τα όσα έχουμε δει έως τώρα από τη Χαλ.

Λιγκ 1

Δύο σημεία χτυπούν στο μάτι: το 4,10 της Πίτερμπορο στην Ντέρμπι και το 6,00 της Φόρεστ Γκριν στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ. ΟΚ, Ντέρμπι και Σέφιλντ είναι στα βασικά φαβορί για άνοδο, δεν έχω καμία αντίρρηση επί τούτου, αλλά δεν παίζουν και με μπάζα. Η Πίτερμπορο είναι… on fire και τη Φόρεστ Γκριν την έχω σε εκτίμηση.

Λιγκ 2

Εδώ ξεχωρίζει η Κρόουλι, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρότσντεϊλ. Να το ξεκινήσουμε ανάποδα: η Ρότσντεϊλ έχει τα χάλια της. Δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της Λιγκ 2 με 5 ήττες σε 5 ματς, είναι αποκαρδιωτική και η εικόνα της. Με τον υπηρεσιακό δεν άλλαξε κάτι, τρία έφαγε από τη Σουίντον και άλλα τρία μεσοβδόμαδα από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Τέσσερις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να σημειώσει γκολ. Ψάχνει προπονητή, αλλά ακόμα κι αν τον βρει σήμερα, θεωρώ απίθανο να είναι στον πάγκο.

Για την Κρόουλι είπαμε και στην αρχή, ότι δεν την έβλεπα να κάνει την έκπληξη κόντρα στη Φούλαμ. Είχε προηγηθεί ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, πολύ κατώτερο των προσδοκιών και μάλιστα στην ήττα από τη Γουίμπλεντον στο τελευταίο αποδοκιμάστηκε έντονα ο προπονητής.

Μέσα σε λίγες ώρες, όμως, τα πάντα αλλάζουν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι η ψυχολογία. Δείτε τι έγινε μετά τη λήξη του 2-0 επί της Φούλαμ. Ο κόσμος μπήκε μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίσει σαν να πήρε η ομάδα κάποιο Κύπελλο ή κάποια άνοδο. Προπονητής και διοίκηση πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά μπροστά στις κάμερες. Μία ημέρα μετά ανακοινώθηκε και νέος τεχνικός διευθυντής, ένας άνθρωπος που μέχρι πρότινος δούλευε στην Μπρέντφορντ! Γενικά φαίνεται να γυρίζει το πράγμα, τουλάχιστον ως προς το κλίμα.

Και αγωνιστικά η Κρόουλι ήταν μια χαρά με τη Φούλαμ.

Είναι πολύ νωρίς, το γνωρίζω, αλλά λέω να πάω με το πρώτο τρίξι της σεζόν. Σάντερλαντ, Χαλ και Κρόουλι μου αρέσουν το ίδιο και είναι πάνω κάτω στις ίδιες αποδόσεις. Οπότε θα τα βάλω σε ένα σύστημα, αφήνοντας έξω τα πιο μεγάλα όπως είναι η Πίτερμπορο ή η Λιντς. Νέα στήλη την Τρίτη, έχουμε και εμβόλιμες.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος