598

Μάκης Μηνδρινός

Ένα ξεκάθαρο λάθος

Χαιρετώ! Το ρίσκο τού να γράφεις νωρίτερα, έστω και μία ημέρα νωρίτερα, είναι αυτό που είδαμε την Παρασκευή. Την Παρασκευή και το Σάββατο. Τρία σημεία ήταν ξεκάθαρα στη διαλογή μου, το ένα από αυτό το Σάντερλαντ – Νόριτς, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εξηγήσαμε την Παρασκευή το μεσημέρι τους λόγους, κάποιοι από αυτούς ήταν το καλό κλίμα στη Σάντερλαντ, αλλά και ο προπονητής, Αλεξ Νιλ, που αντιμετώπιζε την πρώην ομάδα του.

Λίγες ώρες αργότερα όχι μόνο βγαίνει φήμη πως η Στόουκ ενδιαφέρεται σοβαρά για τον Νιλ, αλλά και ότι η Σάντερλαντ τού έδωσε άδεια να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις. Ο Νιλ δεν ήταν στον πάγκο το Σάββατο και λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε από τη Στόουκ.

Προφανώς άλλαξαν τα δεδομένα και αυτό είναι ένα ρίσκο που παίρνω όταν ανεβάζω νωρίτερα στήλη.

Τώρα γιατί ο Νιλ αποφάσισε ενώ ήταν καβάλα στο άλογο στη Σάντερλαντ, να αποχωρήσει για τη Στόουκ, είναι μια άλλη κουβέντα. Και διαβάζω τώρα, ότι πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Τόνι Μόμπρεϊ. Μου προκαλεί εντύπωση, ειδικά από τη στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σον Ντάιτς, ο οποίος ακούστηκε έντονα μετά την απόφαση του Νιλ.

Anyway, πάμε στα φρέσκα, εμβόλιμες αγωνιστικές σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ δύσκολη και αντιστοιχηματική. Κακό το πρόγραμμα, ζυγισμένες καλά οι αποδόσεις. Ένα σχόλιο μόνο: κοιτάξτε ποιες ομάδες βρίσκονται από την 15η θέση και κάτω: Αστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ, Εβερτον, Γουλβς και Λέστερ.

Εντάξει η Μπόρνμουθ, αναμενόμενο. Οι άλλες όμως; Είναι μικρομεσαίες ομάδες, με εξαιρετικό ρόστερ οι περισσότερες, κάποιες από αυτές τις περιμέναμε στο πρώτο μισό. Είναι δεδομένο ότι θα ανέβουν αγωνιστικά, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Π.χ. περιμέναμε ότι η Λέστερ θα είναι χειρότερη από πέρσι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για υποβιβασμό.

Και ήταν βελτιωμένη στο τελευταίο. Αλλά τι να παίξω; Ασο του 3,40 κόντρα στη Γιουνάιτεντ την ομάδα που δεν έχει ούτε βαθμό; Ας ήταν στο 4,50 και το συζητούσαμε.

Δεν ξέρω, ίσως έχει νόημα στη συγκεκριμένη αγωνιστική να ψαχτεί κάποιος με τα φαβορί που πληρώνουν αρκετά πάνω από 2,00 και όχι με τα αουτσάιντερ. Π.χ. θεωρώ πιθανό να νικήσει η Γουλβς στην Μπόρνμουθ.

Παίζουμε Γουλβς εκτός έδρας στο 2,20; Όχι, δεν παίζω τίποτα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στην Τσάμπιονσιπ, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Με… τρώει να κοντράρω τη Σάντερλαντ μετά τις ιστορίες που προηγήθηκαν, υποδέχεται τη Ρόδεραμ. Η οποία είναι αήττητη μέχρι στιγμής, αλλά γενικά η άποψή μου γι’ αυτήν είναι ότι θα κινηθεί στο δεύτερο μισό του πίνακα.

Δεν παύει όμως να έχει ξεκινήσει καλά. Είναι υποψιασμένοι, πάντως, και οι μπουκ, με το διπλό να είναι μαξ στο 3,60.

Μία σκέψη ήταν και η Πρέστον στην Κόβεντρι, στο 3,50. Αν και ακόμα δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για την Κόβεντρι, καθώς έχει παίξει μόλις τρία ματς. Και κόντρα στη Χαλ ήταν καλή επιθετικά. Αμυντικά, βέβαια, τα προβλήματα ήταν πολλά…

Τώρα που είπα Χαλ, αυτό θεωρώ ότι είναι το σημαντικό λάθος στις αποδόσεις της αγωνιστικής: ΚΠΡ – Χαλ, με το διπλό στο 4,33.

Για τη Χαλ τα είπαμε και την Παρασκευή, για να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι θα τα έβρισκε δύσκολα στην αρχή του πρωταθλήματος, καθώς έχει κάνει αρκετές μεταγραφές και ήταν ερωτηματικό πόσο γρήγορα και αν θα προσαρμοστούν. Όμως η Χαλ είναι αυτή τη στιγμή ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρέντινγκ (άλλο κουλό αυτό…) και η μόνη της ήττα ήταν από τη Γουέστ Μπρομ, εκτός έδρας.

Έχει βγάλει πρόγραμμα με Πρέστον εκτός, Νόριτς εντός, Μπέρνλι εκτός και Γουέστ Μπρομ εκτός. Δεν το λες και εύκολο. Επιθετικά είναι σούπερ, φτιάχνει ευκαιρίες και σκοράρει σχετικά εύκολα. Το πρόβλημά της είναι πίσω, που ακόμα δεν έχει αποκτήσει σταθερότητα.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την ΚΠΡ, η οποία δέχθηκε γκολ σε όλα της τα ματς μέχρι τώρα.

Προέρχεται από σπουδαία νίκη στο Γουότφορντ (3-2), σε ένα ματς που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε καθώς έγινε… ροντέο, με χαμένες ευκαιρίες και δοκάρια. Στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, έμεινε στο 1-1 με τη Ρόδεραμ και έχασε από τη Μπλάκπουλ (0-1).

Δεν λέω ότι η ΚΠΡ δεν πρέπει να είναι φαβορί, λέω όμως ότι ο άσος θα έπρεπε να είναι στο 2,30 και είναι στο 1,80.

Και αντίστοιχα, το διπλό ξεφεύγει στο 4,33 που κυκλοφορεί.

Οπότε μόνο Χαλ θα παίξω. Νέα στήλη την Παρασκευή, εκτός αν προκύψει τίποτα από Ευρωμπάσκετ (γέλια!).

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος