3525

Billaras

Nα βρούμε ξανά ρυθμό!

Βρε καλώς τους! Καιρό έχουμε να τα πούμε, μιάς και οι εθνικές ομάδες δεν ήταν γιά κουμάρι (και όσοι πόνταραν, το…κατάλαβαν). Η διάθεση έχει φτιάξει μετά την φάπα της εθνικής, έγραψα τον καημό μου στην Kingbet και ξαλάφρωσα, εύχομαι να καταλάβει ο Ρανιέρι αυτό που μπήκε και ως τίτλος στην εφημερίδα, ότι στην greek salad (κοινώς…χωριάτικη) βάζουμε…φέτα, όχι μοτσαρέλα επειδή κι αυτή είναι λευκό τυρί.

Και πως η αυτή η στάνη η ελληνική, αυτό το τυρί βγάζει! Ας τα αφήσουμε αυτά, σε ένα μήνα τα ξαναβλέπουμε, χαρά Θεού έχει έξω, σήμερα δεν θα παρακολουθήσω κανένα ματς καθότι μόλις κλείσω το κείμενο και ανεβάσω την στήλη θα αναχωρήσω προς μιά παραλία ερημική όπου και θα…ξημερωθώ με παρέα τα καλάμια μου (γέλια). Τα “κλασικά” (αλλά πάντα επίκαιρα) τα έγραψε ο Μάκης γι αυτό το κουπόνι.

Τα ξέρετε δα. Μετά από εθνικές και πριν από σεντονάκι, η φράση που κολλάει είναι αυτή του Κωσταντάρα: “Το νου σας ρεμάλια”. Το λέμε χαριτολογώντας, αλλά…όντως το νου σας. Μην ξανοιχτείτε, προσέξτε πολύ. Προσωπικά, στράφηκα κυρίως στο νησί, ελάχιστα σημεία εκτός Βρετανίας. Και δεν κρύβω ότι μεχ χάλασε αυτή διακοπή, πάνω που βρίσκαμε ρυθμό, φρενάραμε.

. Αρσεναλ g/g στο 1,83 (ωραία άμυνα θα έχει σήμερα ο Βενγκέρ, μην γίνει και κανένα πατατράκ), Σάντερλαντ στο 7.00, Μπόλτον στο 3.30, Τσάρλτον στο 6.50, Σκάνθορπ στο 2.90, Γιόρκ στο 2.87, Κιλμάρνοκ στο 3.40 και από χθες πρόσθεσα ακόμα δύο που δεν τις είδατε στην εφημερίδα. Η μιά είναι η Μίντλεσμπρο (ελέω απόδοση αυτή, στο 3.30), η άλλη είναι η Τρανμίρ (ελέω Μίκι Ανταμς που ανακοινώθηκε γιά τον πάγκο της, στο 3.

60 αυτή). Κοινό χαρακτηριστικό της αγωνιστικής είναι τα…ντεμπούτα. Πέντε συν ένα. Το “συν ένα” είναι ο Ανταμς, που ναι μεν ανακοινώθηκε, αλλά θα κάτσει πάγκο την Τρίτη. Η έλευση του βέβαια μετράει πολύ, στην κερκίδα θα είναι. Από εκεί και πέρα, Σλέιντ, Γιοκάνοβιτς, Λένον, Ρόμπινς, Γουίλκοξ, πέντε τεχνικοί στους νέους πάγκους.

Και όπως είδατε από τη διαλογή, σκέφτομαι Λένον (Μπόλτον), Ρόμπινς (Σκάνθορπ), Γουίλκοξ (Γιόρκ), Ανταμς (Τρανμίρ) να τους…δώσω καλό ξεπροβόδισμα με το ποντάρισμά μου. Από εκεί και πέρα, γιά την Μπόρο τα είπαμε, την έβαλα ελέω απόδοσης, ομοίως εντελώς τραβηγμένη η απόδοση της Σάντερλαντ (διαφορετικές σχολές παιχνιδιού εδώ) και προφανώς ελέω απόδοσης είναι και η (αήττητη) Τσάρλτον στην διαλογή.

Πλάκα μας κάνουν οι μπουκ. Πάνε by the book, δεν ξεκολλάνε από τις αρχικές εκτιμήσεις τους, δικαιώμα τους, αλλά και…δικαιώμα μου και μένα (γέλια). Ας θεωρούν …σταθερά πχ “μικρούλα” τη Χάμιλτον ή την Βακ Πέλετς, ή την Τσάρλτον και τόσες άλλες. Δεν με χαλάει καθόλου. Αυτό που βλέπω μέσα στο γήπεδο με απασχολεί, όχι τι λένε οι μπουκ.

Φυσικά, δεν σκοπεύω να τα παίξω όλα αυτά. Λίγο-πολύ το παιχνίδι μου έχει σχηματιστεί στο μυαλό μου. Εκτός νησιού; Σήμερα…δύο σουηδικά (Χάλμσταντ ελέω φόρμας και Μιάλμπι ελέω κινήτρου, σε καλή απόδοση και τα δύο, ενώ υπάρχει και η Φάλκενμπεργκ που ανέφερε ο Μάκης γιά τη Δευτέρα, 3 αγωνιστικές μένουν στη Σουηδία και…ότι προλάβουμε), η Νις ως νορμάλ φαβορί και άντε να αξιοποιήσω από σήμερα (επειδή είναι νωρίς αύριο) το g/g της Μαρσέιγ.

Γερμανο-ισπανίες δεν έχω τίποτα απολύτως….. Αρχίζοντας να “πετάω”, η Γιόρκ είναι η πρώτη υποψήφια, ακολουθεί η Σάντερλαντ (το είπε ο Μάκης, αυτοκαταστροφική ομάδα ώρες-ώρες), ενώ το g/g της Αρσεναλ είναι γιά παρολί. Μου μένουν Μπόλτον-Τσάρλτον-Σκανθορπ-Τρανμίρ-Κιλμάρνοκ-Μίντλεσμπρο, μιά εξάδα. Μαζί με τις δύο σουηδέζες έχω οκτώ μεγάλα σημεία.

Η Τσάρλτον, η Μιάλμπι και το αμέσως “μικρότερο” που είναι η Τρανμίρ θα πάνε σε ένα patent. Μου μένουν ακόμα πέντε, θέλω να αφήσω ένα και να πάω και σε ένα yankee γιά να κλείσω το παιχνίδι μου. Φυσικά, εσείς κάντε τη δική σας χημεία. Οι Μπόλτον και Σκάνθορπ…δεν κουνιούνται, παίζονται σίγουρα. Από Κιλμάρνοκ-Μίντλεσμπρο-Χάλμσταντ, ποιά να αφήσω; Βάση φόρας παίζω Χάλμσταντ μακράν.

Πέντε σερί διπλά! Βάση ποιότητας παίζω Μπόρο μακράν. Την έχετε δει κι εσείς, σοβαρή, αξιόπιστη ομάδα. Οπότε αφήνω έξω την Κιλμάρνοκ. Και το παιχνίδι μου ολοκληρώθηκε. Patent με Τσάρλτον-Μιάλμπι-Τρανμίρ, yankee με Μπόλτον-Σκάνθορπ-Χάλμσταντ-Μίντλεσμπρο και ένα παρολί με Αρσεναλ g/g, Νις 1 και Μαρσέιγ g/g. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.

430 μονάδες. Bet of the day κάβα: 2.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 2.360 μονάδες. Ποντάρισμα 18/10: Patent: Μιάλμπι 2 (4.00)-Τσάρλτον 2 (6.50)-Τρανμίρ 2 (3.60) με 50 μονάδες σε Μιάλμπι, 35 σε Τσάρλτον, 55 σε Τρανμίρ, ακολούθως 15 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα, όλο μαζί 190 μονάδες. Yankee: Μπόλτον 2 (3.30)-Σκάνθορπ 1 (2.90)-Χάλμσταντ 2 (3.50)-Μίντλεσμπρο 2 (3.30) με 30 μονάδες σε κάθε δυάδα (άρα 180 στις δυάδες), 15 σε κάθε τριάδα (άρα ακόμα 60) και 5 στην τετράδα.

Ολο μαζί 245 μονάδες. Παρολί: Αρσεναλ g/g-Νις 1-Μαρσέιγ g/g (6.75) με 75 μονάδες. Bet of the day:- Ανοιχτά μπετ: 510 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.920 μονάδες. Οπως είχα ξαναγράψει και την άλλη φορά, στα δέκα συνολικά παιχνίδια που κράτησα, ο “μαγικός” αριθμός είναι το “3”. Μπορεί και το “2”, αλλά κυρίως το “3”. Με τρία σημεία, πιθανότατα θα βγω από πάνω.

Τα τρία του παρολί; Πάτσισα. Τα…τρία του patent ή τρία από το yankee; Νίκη καλή. Δυάδα στο yankee και ένα μονό; Πάλι από πάνω. Και με δύο σημεία στα δέκα μπορεί απλώς να χάσω λίγα, ελάχιστα, ανάλογα που θα έρθουν. Είναι σπασμένα έτσι, ώστε να πηγαίνω γιά το μίνιμουμ ευστοχίας. Γιατί; Μα γιατί….δεν είναι εύκολα. Επανενάρξη είναι, μεγάλες αποδόσεις είναι.

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος ύπαρξης της κάβας… Τίποτα άλλο, ραντεβού αύριο που μάλλον θα παίξω μόνο ένα trixie (ελπίζω να ξυπνήσω νωρίς γιατί θα…το ξενυχτήσω), μην…διανοηθεί κανένας να μου γράψει “καλή ψαριά” (πάει γρουσουζιά) και καλό βόλι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras