2687

Billaras

Tα πολλά που…έμειναν λίγα!

Ουδέν σχόλιο γιά τις μέρες που πέρασαν στο σβηστό, πάμε στις μέρες που έρχονται και…δεν θα είναι το ίδιο “σβηστές”. Γεμάτο κουπόνι σήμερα-αύριο, σεντονάκι και μικρές Αγγλίας το μεσοβδόμαδο που ακολουθεί, άρα…έχουμε θέμα. Μένοντας σε τούτο το κουπόνι, η πρώτη μου απόφαση από χθες κιόλας, είναι να γράψω στήλη διημέρου.

Αν και εφόσον προκύψει κάτι αύριο, θα δείτε στον τίτλο ένα update και θα δείτε και στο υπάρχον κείμενο να έχουν προστεθεί καμιά 40αριά λέξεις. Προς το παρόν όμως, πάω με στήλη και επιλογές διημέρου. Αρκετά σημεία ξεχώρισα στην αρχική διαλογή, πολύ λίγα απέμειναν στο τέλος. Φυσικά, δεν θα αναλωθώ σε γκολάκια και τέτοια, αλλιώς θα έμεναν πολλά (γέλια).

Μιλάω μόνο γιά μεγάλα σημεία με αξία. Τέτοια δεν υπάρχουν πολλά στην τελική ευθεία… Στο νησί γιά αρχή, μπήκαν στο στόχαστρο μιά ντουζίνα. Δώδεκα σημεία. Πόσα θα μείνουν; Ελάχιστα. “Σκάναρα” Κρ.Πάλας (3.80), Σάντερλαντ (4.20), Τότεναμ (3.50), Μπέρνλι (9.00), ΚΠΡ (3.50), Νότιγχαμ (5.50), Γουίγκαν (6.00), Γουόλσολ (5.25), Σάουθεντ (4.00), Λέιτον (4.75), Μόρκαμ (3.

80) και ένα φαβορί “ψηλό”, την Φλίτγουντ (2.50). Αυτά είναι… Χωρίς πολλές σκέψεις, έσβησα Σάντερλαντ (δεν την πιστεύω), Τότεναμ (μεγάλο ματς, είναι η καλύτερη ομάδα από την Λίβερπουλ αλλά ούτε η απόδοση βγάζει μάτια, ενώ σέβομαι τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των “κόκκινων” σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια, με κάτι “μικρές” τα κάνει μαντάρα), ΚΠΡ (δεν μπορώ να κοντράρω την φορμαρισμένη και με άριστο ηθικό-κλίμα Χάτερσφιλντ), Γουίγκαν (σαν την Σάντερλαντ, δεν την πιστεύω παρά τις πολλές μεταγραφές), Λέιτον (αυτό ήταν περισσότερο έμπνευση αλλά η φόρμα είναι αποτρεπτική).

Αυτόμάτως τα 12 έγιναν 7… Αν αφήσω στην άκρη την Μπέρνλι που είναι ένα…μικρό φαντασματάκι (κοτζάμ Τσέλσι σκέφτομαι να κοντράρω, αλλά όχι επειδή έφαγα φλασιά, η τρομερή έδρα της Μπέρνλι με προδιαθέτει, τρίτη καλύτερη μετά από Τσέλσι και Τότεναμ), αν αφήσω στην άκρη και το μικρό της Φλίτγουντ (ίσως γίνει καμιά δυάδα με ματς εκτός νησιού), απόμένουν πέντε γιά κάτι πιό δυνατό… Κρ.

Πάλας (3.80), Νότιγχαμ (5.50), Γουόλσολ (5.25), Σάουθεντ (4.00), Μόρκαμ (3.80). Αυτή η πεντάδα έφτασε…ημιτελικά. Αρα, ότι κι αν κάνω εγώ, εσείς αποφασίστε γι αυτά τα πέντε που προφανώς είναι ένα κλικ ψηλότερα από τα άλλα στην εκτίμησή μου. Δεν θέλω να το ψειρίσω. Φεύγουν από το παιχνιδι μου Σάουθεντ (σεβόμενος την Μίλγουολ και το ματς έχει πολύ Χ μέσα του αλλά σαφώς οι αποδόσεις αδικούν την Σάουθεντ) και Μόρκαμ (συσπείρωση, μάχη, αλλά φοβάμαι “σκάσιμο”, οι ίδιοι και οι ίδιοι παίζουν).

Και μένουν τρία. ΑΥΤΑ θα παιχθούν. Στην Πάλας σαφώς παίρνω ρίσκο μετά το ντόρτι, απλά αυτή την…πιστεύω. Στη Γουόλσολ ποντάρω ότι είναι καλά ενώ δεν είναι καλά και η ομάδα μου (και δεν μιλάω μόνο γιά φόρμα, μιλάω και γιά πολλά εσωτερικά προβλήματα, τσακώνονται αυτοί που υποτίθεται ότι ήρθαν να την σώσουν, αφορμή ήταν η πώληση του παιχταρά μας Κλαφ στην Νότιγχαμ, αλλά τα αίτια είναι πιό βαθιά), στην Νότιγχαμ βλέπω ανάταση, καλή νίκη στο “θάνατο” με Βίλα, μπαίνει και ο ΜακΚόρμακ στη θέση του (καλός γκολτζής, με την Βίλα δεν έπαιξε γιατί.

.από εκεί ήρθε). Εκλείσα. Ενα σύστημα σημερινό, “καβάτζα” το μικρό γιά καμιά δυάδα, σκέφτομαι αν θα βάλω κι ενα μονό σε draw no bet την Μπέρνλι. Μετά το νησί; Εδώ δεν ξεχώρισε ντουζίνα, ξεχώρισαν 11. Δηλαδή, η προτελευταία διαλογή μου είχε 12+11=23 παιχνίδια από τα…333 που έχει το κουπόνι. Και είδατε ήδη πόσα έμειναν στο νησι (3+2=5). Ποιά ήταν τα έντεκα; Αλαβές γιά το…σημερινό φαντασματάκι (το πρόσθεσα σήμερα όταν είδα ότι θα λείπουν Μασεράνο-Πικέ από τα μετόπισθεν, πάει να πεί…τρύπα στην άμυνα της Μπάρτσα και η Αλαβές είναι στην καλύτερή της φάση, θυμίζω κέρδισε και στο Καμπ Νου), κι από εκεί και πέρα Σεντ Ετιέν (1.

85), Λεβαδειακός (4.20), Μπέβερεν (3.60), Σετούμπαλ (2.40), Χιχόν (4.75), Κάντιθ (5.00), Αίντραχτ (4.33), Σαν Πάουλι (3.00), Ταραγόνα (2.62) και Χοφενχάιμ (2.80). Εσβησα αρχικά τις Σεντ Ετιέν (δεν θέλω να έχω παιχνίδι κάτω του 2.00), Σετούμπαλ (καλή φόρμα μεν, σπάνια πάω με φαβορί στην Πορτογαλία δε), Χοφενχάιμ (δεν είναι ευκαιρία η απόδοση), Χιχόν (δεν με ψήνει ως ομάδα, απλά με προσέλκυσε εδώ η απίθανα θετική παράδοση που έχει, μόνο νίκες μέσα στη Λεγκανιές, πότε ήττα εντός εκτός).

Πήγα κι εδώ στις επτά που…περνάνε τα ημιτελικά. Αν κάνω ότι και στο νησί, δηλαδή “καβατζάρω” Ταραγόνα που είναι μικρό και Αλαβές που είναι το..φαντασματάκι (αντίστοιχα με Φλίτγουντ και Μπέρνλι), μένουν πέντε. Λεβαδειακός (4.20), Μπέβερεν (3.60), Κάντιθ (5.00), Αίντραχτ (4.33), Σαν Πάουλι (3.00). Μετά από σκέψη σβήνω Σαν Πάουλι (δεν είναι ευκαιρία το σημείο, όσο κι αν κάνει αντεπίθεση, δεν παύει να είναι με μιά νίκη μονάχα εντός) και Λεβαδειακό (εδώ προσέξτε, ένας λόγος που άφησα παραθυράκι γιά update είναι αυτό το ματς, δεν έχω κάτι στα χέρια μου τώρα, αλλά…μπορεί να έχω).

Κι έτσι, αφού σας ανέλυσα βήμα-βήμα τι είχα αρχικά, τι έσβησα μετά, τι έμεινε, καταλήγω. Τρία γιά ένα σύστημα. Μπέβερεν ενισχυμένη (με Σταντάρ ντεφορμέ και άνω κάτω), Αιντραχτ τριτη και καμαρωτή (με Λεβερκούζεν ντεφορμε και χωρίς Τσαλχάνογλου-Τσιτσαρίτο) και Κάντιθ (ομαδάρα, ματς κορυφής με τις αποδόσεις να “κράζουν” και την Χετάφε χωρίς δύο εκ των κορυφαίων μεσοαμυντικών και τον προπονητή της).

Πριν δείτε πως παίζω εγώ, κάντε μιά τελευταία σκέψη. Ιδέα δίνω! Τρία εγγλέζικα, τρία μη εγγλέζικα. Μήπως κάνατε κάποια…μίξη; Εγώ δεν θα κάνω, αλλά εσείς σκεφτείτε το. Λοιπόν: Δύο συστήματα με τα έξι καλύτερα. Μιά “ξερή” δυάδα με Φλίτγουντ/Ταραγόνα. Και δύο μονά “φαντάσματα”, ένα κάθε μέρα, σε draw no bet και τα δύο. Εκλεισα γιά το διήμερο (εκτός κι αν κάνω update).

Μια τελευταία σημείωση: Ο ΤΡΟΠΟΣ που φτάνω ως εδώ, ξεκινώντας από Τετάρτη βράδυ όπου τσεκάρω και τα 300 ματς, είναι…τρόπος ζωής. Μάθημα γιά όσους παίζουνε στοίχημα σοβαρά, όχι άερα πατέρα και χαβαλέ. Προτείνω να τον υιοθετήσετε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 3.900 μονάδες. Ποντάρισμα 11-12/2: Μονό αποδεκτό: Αλαβές 1 dnb (7.

00) με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπέρνλι 1 dnb (6.00) με 35 μονάδες. Δυάδα: Φλίτγουντ 1/Ταραγόνα 1 (6.55) με 60 μονάδες. Patent: Γουόλσολ 2 (5.25)-Πάλας 2 (3.80)-Νότιγχαμ 2 (5.50) με 5 η τριάδα. Με 20 κάθε δυάδα (ακόμα 60) και στα μονά βάζω 50 σε Γουόλσολ και Νότιγχαμ, 65 σε Πάλας. Ολο μαζί 230 μονάδες. Patent: Μπέβερεν 1 (3.60)-Αιντραχτ 2 (4.33)-Κάντιθ 2 (5.00) με 5 η τριάδα. Με 20 κάθε δυάδα.

Και στα μονά βάζω 50 σε Κάντιθ, 60 σε Αιντραχτ, 70 σε Μπέβερεν. Ολο μαζί 245 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 600 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.300 μονάδες. Κλείσαμε. Δεν παίζω πολλά, παίζω και 100-150 μονάδες κάτω από το μέσο όρο μου (αν έπαιζα κανονικά 350 μονάδες ανά ημέρα θα έφτανα τις 700), μην ξεχνάτε είναι διημέρου το παιχνίδι. Τίποτα λοιπόν δεν τελειώνει σήμερα.

Θέλω ένα μονό σε κάθε σύστημα να τα υπερκαλύψω. Αν “θέλει” η μπάλα να πάνε και…μαζί δύο, ακόμα καλύτερα. Θυμίζω ξανά ότι ίσως δείτε αύριο μεσημέρι update σε τίτλο-κείμενο. Αν δεν δείτε, μη…αρχίσετε να ρωτάτε, πάει να πει ότι δεν θα έχω κάτι, θα μείνω με τα παραπάνω. Και ξανασκεφτείτε αν προτιμάτε μιά…μίξη σημείων εσείς. Νέα στήλη την Τρίτη, το απόγευμα κλασικά και στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras