1170

Skotostrious

Στην τελική ευθεία…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Επιστροφή στις επάλξεις μετά από ένα μικρό άλλα αναγκαίο διάλειμμα και πλέον μπροστά μας υπάρχει ένα ένα τριήμερο φεστιβάλ στο ιπποδρόμιο του Aintree κοντά στο Λίβερπουλ το οποίο σηματοδοτεί και το φινάλε της σεζόν στις κούρσες με εμπόδια που ολοκληρώνεται στο τέλος του Απριλίου. Κορωνίδα της γιορτής αυτής δεν είναι άλλη από το Grand National Steeplechase, μιας κούρσας με ιστορία 182 χρόνων που ξεχωρίζει από τις άλλες κούρσες με εμπόδια καθώς οι συμμετέχοντες πρέπει να υπερπηδήσουν 16 φράκτες που είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τους συνηθισμένους φράκτες των υπόλοιπων ιπποδρομιών.

Η κούρσα διεξάγεται το Σάββατο και θα αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες στη στήλη της ημέρας οπότε ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν για την πρεμιέρα του φεστιβάλ, αύριο Πέμπτη 08/04.

Πρώτη μας στάση στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, το Betway Bowl Chase επιπέδου Grade 1 (το υψηλότερο επίπεδο στις ιπποδρομίες με εμπόδια) και έχουμε ένα από τα δυνατότερα lineup των τελευταίων ετών με πολύ ισχυρές συμμετοχές άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να στηρίξουμε τον CLAN DES OBEAUX, ένα πολύ αξιόλογο άλογο με σπουδαίες επιτυχίες στο επίπεδο αυτό με τις δύο νίκες στην ιστορική κούρσα King George το 2019 και 2019 να ξεχωρίζουν.

Στη φετινή σεζόν έχει 3 δεύτερες θέσεις σε Grade ιπποδρομίες και όλα δείχνουν πως προετοιμάστηκε έχοντας ως μεγάλο του στόχο αυτή την κούρσα. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με προστατευτικά προσώπου (cheekpieces) κάτι που αναμένεται να το βοηθήσει να αγωνιστεί με μεγαλύτερη ζέση και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει για μια φορά ακόμα.

Eπόμενη στάση στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, επίσης Grade 1 ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) και πάλι ανάμεσα στις πολύ αξιόλογες συμμετοχές αξίζει να ρισκάρουμε στον βετεράνο BUVEUR D’AIR (each-way).

Από όλους τους συμμετέχοντες έχει μακράν το πιο βαρύ βιογραφικό με νίκες στο κορυφαίο επίπεδο στο μεγάλο φεστιβάλ του Cheltenham και ένα σερί σχεδόν 2 ετών αήττητό σε όλες τις κούρσες που αγωνίστηκε συμπεριλαμβανόμενης και της κούρσας αυτής το 2018. Εχασε όλη την προηγούμενη σεζόν καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς άλλα επέστρεψε πάλι φέτος και στην κούρσα προετοιμασίας του ήρθε δεύτερο δείχνοντας ψήγματα των ικανοτήτων του άλλα και δικαιολογημένο “πιάσιμο” μετά από την μακροχρόνια αποχή.

Αν πλησιάζει στα στάνταρ που αυτό είχε καθορίσει την περίοδο που διέλυε τον ανταγωνισμό σίγουρα θα διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα και αύριο.

Κλείνουμε τις επιλογές της πρώτης ημέρας με τον DESTRIER που αγωνίζεται στην έκτη κούρσα του προγράμματος. Ερχεται και αυτός από πολύ επιτυχημένες σεζόν το 2018 και 2019 και μια μακρά διακοπή την προηγούμενη σεζόν.

Στη φετινή του καμπάνια δεν έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο άλλα το αποτέλεσμα είναι να πέσει σε ένα πολύ δελεαστικό επίπεδο στα βάρη στο χάντικαπ, αρκετά χαμηλότερα από τα βάρη που έφερε στις νίκες του. Σε συνδυασμό με το ότι εκπροσωπεί κορυφαίο συνδυασμό τζόκεϋ – εκπαιδευτή που κυνηγάνε τον φετινό τίτλο δε θα προξενήσει καμία έκπληξη αν δούμε μια αναγέννηση του αύριο σε αυτό το ανταγωνιστικό χάντικαπ.

Συνοπτικά

Πέμπτη 08/04 16:50 Aintree Betway Bowl Chase : CLAN DES OBEAUX (3,50)

Πέμπτη 08/04 17:25 Aintree Betway Aintree Hurdle : BUVEUR D’AIR (11,00 each-way)

Πέμπτη 08/04 18:40 Aintree Close Brothers Red Rum Handicap Chase : DESTRIER (7,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious