131

Skotostrious

To μουντιάλ των ιπποδρομιών…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Μπορεί να διανύουμε ημέρες Euro για τους ποδοσφαιρόφιλους άλλα για τους λάτρεις των ιπποδρομιών ξεκινάει σήμερα το διάσημο φεστιβάλ του Royal Ascot, η μεγάλη γιορτή με τα εντυπωσιακά καπέλα, τις εκκεντρικές εμφανίσεις άλλα και τα καλύτερα άλογα του κόσμου να διαγωνίζονται στο πιό γνωστό ιπποδρόμιο του πλανήτη.

Χωρίς καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τι επιλογές έχουμε την πρώτη από τις πέντε ημερίδες του φεστιβάλ.

Ξεκινάμε με μια επιλογή από την τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα σπριντ στη μινιμουμ απόσταση των 5 furlong (1,000 μέτρα) και στις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να ρισκάρουμε στη φοράδα LIBERTY BEACH (each-way) για να επαναλάβει την περσινή της επίδοση στην αντίστοιχη περσινή κούρσα (3η).

Ερχεται σε πολύ καλή κατάσταση καθώς σκόραρε στην φετινή της επανεμφάνιση αγωνιζόμενη με σθένος μέχρι το φίνις. Η τελευταία της εμφάνιση για την περσινή σεζόν συνοδεύτηκε μια επίσης πολύ καλή τρίτη θέση σε Group 1 κούρσα στη Γαλλία. Σίγουρα αντιμετωπίζει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό και πάλι άλλα έχει δείξει τις ικανότητες να ανταπεξέρχεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Εκπαιδευτής και τζόκεϋ έρχονται με αρκετά καλό ρεκόρ στο φεστιβάλ με 20% νικών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Επόμενη επιλογή για σήμερα στην τέταρτη και πιο σημαντική κούρσα της ημερίδας, την St James’s Palace, όπου σε μια σεζόν όπου η κατηγορία των τριετών έχει δείξει άκρως ανταγωνιστική αξίζει να στηρίξουμε τον BATTLEGROUND στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι η αποτυχία του στην κλασική 2000 Guineas ήταν καθαρά περιστασιακή.

Σίγουρα η φόρμα που έχει το φαβορί Poetic Flare είναι η καλύτερη ανάμεσα στις συμμετοχές, έρχεται με 4 πολύ επίπονες κούρσες τα πόδια του και σίγουρα αξίζει να κοντραριστεί ειδικά σε επιδόσεις φαβορί. Η επιλογή μας είχε μια άριστη σεζόν ως διετής με νίκες σε Group κούρσες και αποκρύφωμα την δεύτερη θέση στο Breeder’s Cup Juvenile Turf, μια διεθνή διοργάνωση όπου αγωνίζονται οι κορυφαίοι διετείς στον κόσμο.

Εδειξε να μη του ταιριάζει το κυματοειδές έδαφος στο Newmarket ενώ αντίθετα αγωνίστηκε με μεγάλη άνεση στην σημερινή πίστα στην νίκη του στο αντίστοιχο περσινό φεστιβάλ. Θα φέρει για πρώτη φορά και ένα προστατευτικό δέσιμο στη γλώσσα του το οποίο αναμένεται να το βοηθήσει να αγωνιστεί πιο άνετα. Για το δίδυμο Moore – O’Brien δε χρειάζονται συστάσεις καθώς κυριαρχούν στους διεθνείς στίβους τα τελευταία χρόνια.

Κλείνουμε τις επιλογές μας με τον PATRICK SARSFIELD που αγωνίζεται στην έκτη κούρσα του προγράμματος, μια πολύ ανταγωνιστική Listed* ιπποδρομία. Είχε μια αξιοσημείωτη σεζόν το 2020 με 3 νίκες (μια εκ των οποίων σε Group 3 κούρσα) και έκλεισε τη σεζόν με μια πολύ καλή δεύτερη θέση στο φεστιβάλ της Αψίδας στη Γαλλία. Ξεκίνησε τη φετινή καμπάνια με μια πολύ καλή δεύτερη θέση σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσα όπου οριακά έχασε τη νίκη στο φίνις.

Εχοντας αποφύγει ποινή στα βάρη λόγω της περσινής του νίκης στην Group3 και με αυτή την κούρσα στα πόδια του σίγουρα θα έχει προοδεύσει αρκετά και αναμένεται να δώσει στον πρωταθλητή τζόκεϋ Tom Marquant και στον νεαρό εκπαιδευτή του Joseph O’Brien (γιο του Aidan) μια ακόμα νίκη στο υψηλότερο επίπεδο.

*Listed είναι το επίπεδο δυναμικότητας της κούρσας μετά τις ιπποδρομίες handicap και πριν πάμε στις Group.

Συνοπτικά

Τρίτη 15/06 17:40 Royal Ascot King’s Stand Stakes : LIBERTY BEACH (15,00 ενισχυμένο each-way)

Τρίτη 15/06 18:20 Royal Ascot St James’s Palace Stakes : BATTLEGROUND (7,50)

Τρίτη 15/06 19:35 Royal Ascot Wolferton Stakes : PATRICK SARSFIELD (5,00)

Oι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ 029 αρ : 12 , κωδ 030 αρ : 1 , κωδ : 032 αρ : 13).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious