2552

Μάκης Μηνδρινός

Αγγλία: λίγο πριν τη σέντρα

Καλό μήνα! Ο μήνας που για άλλους σημαίνει την έναρξη του καλοκαιριού και για άλλους (ονόματα δεν λέμε) τη λήξη του. Παράπονο δεν έχω, όλα κι όλα. Για τρεις εβδομάδες έκλεισαν τα πάντα, ήμουν μεταξύ παραλίας και βεράντας, η μοναδική φορά που άνοιξα λάπτοπ στο διάστημα αυτό ήταν για να κατεβάσω τα νέα επεισόδια του Game of Thrones. Χαλάρωσα φουλ, ενημέρωση για το τι κινείται είχα μόνο από το κινητό, αποτέλεσμα όλων αυτών είναι χθες που επέστρεψα να νιώθω εκτός τόπου και χρόνου.

Ενα μίνι ξενύχτι το έριξα για να μαζέψω όσα έχασα (μιλάω κυρίως για τις Αγγλίες), αν και δεν νομίζω ότι στο διάστημα της απουσίας μου είχαμε κάτι συνταρακτικό. Μεταγραφές έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται, μένει ακόμα ένας μήνας μεταγραφικής περιόδου και ως γνωστόν οι Αγγλοι λατρεύουν να ψωνίζουν τελευταίες ημέρες. Οπότε ο φάκελος μεταγραφές θα έχει διαδοχικά update και μάλιστα ίσως κάποιες εξ αυτών να αλλάξουν ισορροπίες.

Θα τα δούμε εν καιρώ αυτά. Σήμερα θα κάνουμε ένα briefing, σχεδόν επιγραμματικά, σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2, για να δούμε που βρισκόμαστε ενόψει της σέντρας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Πάντα κοιτάζω και τη Νάσιοναλ Λιγκ τέτοιες μέρες, αν και τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θεωρώ ότι έχει λίγο «χαλάσει» στοιχηματικά.

Φέτος λέω να ρίχνω πιο συχνές ματιές και στις μικρότερες κατηγορίες: κυρίως για τις δύο κάτω από τη Νάσιοναλ Λιγκ (Βορράς/Νότος), καθώς αυτές προσφέρουν οι μπουκ. Όλα αυτά ξεκινούν το Σάββατο. Λέγαμε στις τελευταίες στήλες πριν τις διακοπές ότι φέτος θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, στο στοιχηματικό κομμάτι και όχι μόνο: μία εξ αυτών θα είναι ότι θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται στα κείμενα.

Οι αναλύσεις θα επιχειρήσω να είναι σχεδόν σε… τίτλους. Στο στυλ που πολλές φορές έγραφα για τα εκτός Αγγλίας ματς, αν θυμάστε. Θα σας διευκολύνει νομίζω, αλλά θα διευκολύνει και μένα. Όλα αυτά όχι από σήμερα (κοντά στις 3.000 λέξεις πήγε σήμερα το… πακέτο), αλλά από την επόμενη φορά (γέλια!). Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, να τελειώσουμε σήμερα με τα previews, για να μας μείνει η Παρασκευή και το Σάββατο για τα καθαρά στοιχηματικά της 1ης αγωνιστικής.

Τσάμπιονσιπ * Εξι αλλαγές προπονητών μέσα στο καλοκαίρι: Νόριτς (Φάρκε αντί Ιρβάιν), Μίντλεσμπρο (Μονκ αντί Αγκνιου), Λιντς (Κρίστιανσεν αντί Μονκ), Σάντερλαντ (Γκρέισον αντί Μόγιες), Χαλ (Σλούτσκι αντί Σίλβα), Γουλβς (Σάντο αντί Λάμπερτ). Σχόλιο για όλους έκανα σε μια από τις στήλες του Ιουνίου, πριν φύγω. * Μεταγραφικά, η Μίντλεσμπρο έδωσε… πόνο! Πάνω από 40 εκατ.

λίρες έριξε στο τραπέζι, τα 15 ήταν για τον Ασομπαλόνγκα της Νότιγχαμ. Προφανώς πολύ καλές μεταγραφές, νορμάλ οι αποχωρήσεις, καλός προπονητές, δικαίως θεωρείται φαβορί για άνοδο. * Από κοντά η Αστον Βίλα. Εκανε κινήσεις ουσίας (Τέρι, Γουίλαν και Ελμοχαμαντί πάνε κατευθείαν για βασικοί), δεν αποδυναμώθηκε και το ρόστερ της είναι εξαιρετικό.

Συν ότι θα έχει από την αρχή της σεζόν στον πάγκο τον Μπρους, που είναι… μετρ στο να ανεβάζει ομάδες (βλέπε Χαλ). * Οι άλλες που έπεσαν, Χαλ και Σάντερλαντ, λίγα πράγματα μεταγραφικά ως τώρα. Εχασαν παίκτες, νορμάλ οι ως τώρα κινήσεις τους. Συμφωνώ με τους μπουκ ότι το ταβάνι τους είναι τα πλέι οφ. * Φούλαμ (ωραία μπάλα έπαιξε πέρσι και κράτησε σχεδόν όλους τους βασικούς), Σέφιλντ Γουέν.

(ίδιο ρόστερ, συν τον εξαιρετικό Μπόιντ της Χαλ, ενώ πήρε με μεταγραφή και τον φορ Ρόουντς) αναμένεται και αυτές να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. * Για μένα, είναι ερωτηματικό μεγάλο η Ντέρμπι και η Γουλβς. Βαριά ονόματα, μεγάλη η πίεση, αν και νομίζω πως ειδικά στην περίπτωση της Ντέρμπι, φέτος η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Εχασε δύο βασικότατους (Ινς στη Χάντερσφιλντ και Χιουζ στη Γουότφορντ), αλλά οι προσθήκες της πάνε για ενδεκάδα (Γουίσντομ από Λίβερπουλ, Χάντλστοουν από Χαλ και Ντέιβις από Χαλ), ενώ θα ενισχυθεί κι άλλο. Η Γουλβς έχει χρήμα, μεγάλο πάρε-δώσε, θεωρητικά πολύ καλό ρόστερ, αλλά υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τον προπονητή αλλά και το γεγονός ότι μιλάμε για πολυεθνικό ρόστερ.

Σπάνια τέτοια μοντέλα πετυχαίνουν στην Τσάμπιονσιπ. * Η Λιντς είναι πάντα μια κατηγορία μόνη της. Δεν… τολμάω να πω το παραμικρό πριν τη δω στο γήπεδο. * Στο ίδιο… γκρουπ θα έβαζα και Ιπσουιτς, Κάρντιφ: ομάδες με πολύ έμπειρους προπονητές (ΜακΚάρθι, Γουόρνοκ), ικανοί να διαμορφώσουν από μόνοι τους καταστάσεις. Τίποτα το ιδιαίτερο μεταγραφικά, λογικά θα κινηθούν κάπου στη μέση της βαθμολογίας, αλλά στοιχηματικά είναι από τις αγαπημένες μου, λόγω των προπονητών τους… * ΚΠΡ και Νότιγχαμ περιμένω ότι θα ενισχυθούν μέχρι τέλος Αυγούστου.

Προς το παρόν, αναμονή… Λιγκ 1 * Αλλαγές προπονητών: στη Γουίγκαν ο πρώην της Πόρτσμουθ, Κουκ. Στην Πόρτσμουθ ο έμπειρος Κένι Τζάκετ. Στην Οξφορντ ανέλαβε ο Κλοτέτ (αντί του Απλετον), ερωτηματικό πως θα ανταπεξέλθει. * Η Μπλάκμπερν είναι σύμφωνα με τους μπουκ το μεγάλο φαβορί για την άνοδο (καλές μεταγραφές, η διοίκηση δείχνει διάθεση να… σοβαρευτεί) και ακολουθεί η Γουίγκαν, η οποία είναι… ασανσέρ τα τελευταία χρόνια.

Προσωπικά, βλέπω δύσκολο να μπορέσει να ανέβει ξανά αμέσως μετά τον υποβιβασμό της, ό,τι δηλαδή έκανε και πρόπερσι. * Τρίτο φαβορί η νεοφώτιστη Πόρτσμουθ, η οποία όμως έχει ειδικό βάρος, φανέλα, κόσμο (χαμός με τα διαρκείας), αλλά και καλό υλικό. Το γεγονός ότι μπήκαν και χρήματα στα ταμεία (αγόρασαν τις μετοχές της Αμερικανοί) την κάνει ακόμα πιο… επικίνδυνη.

Μάλιστα, δεν υπάρχει η τόσο μεγάλη πίεση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όσο ήταν στη Λιγκ 2. * Μεγάλο όνομα είναι και η Μπράντφορντ, που τα τελευταία χρόνια φτάνει στην πηγή αλλά νερό δεν πίνει. Λογικά θα ενισχυθεί κι άλλο, καθώς έχασε κάποιους βασικότατους και προς το παρόν οι κινήσεις της δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. * Εχει ενδιαφέρον η φετινή Νορθάμπτον.

Την πήραν Κινέζοι, έχουν φιλοδοξίες, έριξαν χρήμα, έγιναν μπόλικες και καλές μεταγραφές, γενικά η Νορθάμπτον μπορεί να είναι ένα αουτσάιντερ που αξίζει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Και οι μπουκ τη φοβούνται, η απόδοσή τη για άνοδο πέφτει συνεχώς. * Ερωτηματικά πολλά για την Οξφορντ, ο Κλοτέτ αναλαμβάνει για πρώτη φορά πρώτος προπονητής στο Νησί.

Από τη σιγουριά του Απλετον, πρέπει να βρει άμεσα σταθερότητα με τον Κλοτέτ, τη στιγμή μάλιστα που έχασε τον περσινό πρώτο της σκόρερ (Μαγκουάιρ). * Από ‘κει και πέρα είναι αρκετές πάνω-κάτω στην ίδια κατάσταση: Τσάρλτον (με τις γνωστές κόντρες οπαδών-διοίκησης), Μπέρι (καλές κινήσεις), Ντονς (καλή ομάδα αλλά δείχνουν να έχουν ταβάνι), Πίτερμπορο (με τα γνωστά πάνω-κάτω) και η Ρόδεραμ που επέστρεψε εκεί που ανήκει, έκανε κακή σεζόν πέρσι στην Τσάμπιονσιπ.

Α! Και η Σκάνθορπ, που πιστεύω θα κάνει ζημιές φέτος… * Με καλούς προπονητές Φλίτγουντ (Ρέσλερ), Σάουθεντ (Μπράουν), Πλίμουθ (Ανταμς) και Ροτσντέιλ (Χιλ), θεωρώ ότι θα κινηθούν κάπου στη μέση, όπως και η Ντόνκαστερ του Φέργκιουσον. Λιγκ 2 * Ανέλαβε τη Σουίντον ο Ντέιβιντ Φλίτκροφτ αντί του Λουκ Γουίλιαμς, ενώ στην Κρόουλι νέος προπονητής είναι ο γνωστός μας, Χάρι Κιούελ.

Στην Μπάρνετ μονιμοποιήθηκε ο 32χρονος Ρόσι Ιμς, ενώ στη Γκρίμσμπι συνεχίζει ο Ράσελ Σλέιντ που ανέλαβε τον Απρίλη. * Δεν είναι τυχαίο ότι οι μπουκ δίνουν πρώτο φαβορί τη Μάνσφιλντ. Εμπειρότατος προπονητής (Στιβ Εβανς, με πολλές ανόδους στο παρελθόν), καλές και κάμποσες μεταγραφές, ερωτηματικό μόνο αν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση.

* Η Λούτον και η Κόβεντρι είναι τα καλά ονόματα της κατηγορίας και είναι και αυτές στα φαβορί για την άνοδο. Η Λούτον θυμίζει λίγο την περσινή Πόρτσμουθ, στη λογική της βαριάς φανέλας που πρέπει να ανταπεξέλθει στην πίεση. Να δούμε αν θα τα καταφέρει, οι προϋποθέσεις υπάρχουν πάντως. Η Κόβεντρι υποβιβάστηκε από τη Λιγκ 1, πάντα υπάρχουν διοικητικά προβλήματα και ουσιαστικά αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια που θα κάνει να επιστρέψει στη μεγαλύτερη κατηγορία.

* Ερωτηματικό η Σουίντον, που υποβιβάστηκε από τη Λιγκ 1 πέρσι. Νέος προπονητής (Φλίτκροφτ), μεγάλο το πάρε-δώσε μεταγραφικά, άγνωστο πόσο γρήγορα θα δέσει (και αν δέσει…). * Η Ακρινγκτον είναι πάντα μια κατηγορία μόνη της. Πρόπερσι έφτασε κοντά στην άνοδο, πέρσι ήταν περισσότερο στο φυσιολογικό η πορεία της τερματίζοντας στη μέση της βαθμολογίας.

Για τη μέση και πάνω την έχω και φέτος. * Όταν μια ομάδα έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και πάνω από μια δεκαετία (Εξετερ-Τισντέιλ), πάντα οφείλεις να την υπολογίζεις. Η Εξετερ πέρσι ήταν μία από τις αγαπημένες στοιχηματικά λόγω των εκτός έδρας επιδόσεών της, τερμάτισε στα πλέι οφ και κυνήγησε το όνειρο. Δύσκολο το βλέπω να κάνει το κάτι παραπάνω και να χτυπήσει στα ίσια άνοδο… * Η Νοτς Κάουντι έκανε πολύ καλή πορεία από τότε που την ανέλαβε ο Νόλαν και ο πρώην αρχηγός της Μπόλτον παραμένει στο τιμόνι.

Περίεργη περίπτωση, αλλά όπως αποδείχθηκε έχει ικανότητες. Μπορεί μεταγραφικά να μην κινήθηκε πολύ, όμως έκανε σωστές προσθήκες και δεν αποκλείω να χτυπήσει πλέι οφ. Το ίδιο ισχύει και για τη νεοφώτιστη Λίνκολν, που έχει ενθουσιασμό, καλό υλικό και μοιάζει διψασμένη. * Στην Τσέστερφιλντ έγινε γερό ξεσκαρτάρισμα μετά τον περσινό υποβιβασμό.

Μεγάλο πάρε-δώσε, το πρόσημο δεν μπορώ να πω πως είναι θετικό, είναι από τις ομάδες που περιμένω να δω για να βγάλω συμπεράσματα. Συν ότι υπάρχουν πάντα μαύρα σύννεφα σε ότι αφορά τα διοικητικά… * Για τη Φόρεστ Γκριν θα μπορούσα να αφιερώσω και μια ολόκληρη στήλη. Για πρώτη φορά στη Λιγκ 2, με οικολόγο ιδιοκτήτη που έχει ενθουσιασμό και… περίεργους στόχους (θέλει σε λίγα χρόνια η Φόρεστ Γκριν να λειτουργεί εξ ολοκλήρου με οικολογικό τρόπο), αλλά από την άλλη χωρίς πολύ κόσμο.

Νομίζω, όμως, ότι επειδή το ρόστερ της είναι συμπαθητικό, θα κρατηθεί στη Φούτμπολ Λιγκ. * Τον Ράσελ Σλέιντ τον υπολογίζω πάντα, θεωρώ ότι θα τη βρει την άκρη με την Γκρίμσμπι. Εστω κι αν στα χαρτιά δείχνει να έχει αρκετά θέματα το ρόστερ της… * Τη Γέοβιλ, αν θυμάστε, την είχα αναφέρει και πέρσι ως μία από τις ομάδες που μπορεί να κινδυνέψουν.

Και για αρκετούς μήνες στο ξεκίνημα, όντως ήταν κοντά στη ζώνη υποβιβασμού ώσπου έκανε ένα καλό φίνις και σώθηκε. Το ίδιο δύσκολα τα περιμένω και φέτος τα πράγματα για τους «πράσινους», που είχαν μεγάλο μεταγραφικό πάρε-δώσε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Νάσιοναλ Λιγκ * Η Τρανμίρ είναι, σύμφωνα με τους μπουκ, το πολύ μεγάλο φαβορί για άνοδο.

Δίνει 2.35 η άνοδός της, τη στιγμή που οι επόμενες διεκδικήτριες δίνουν 6.00 (Ολντερσοτ, Ντάγκεναμ). Ακολουθούν με 7.00, Ιστλιχ-Φάιλντ-Χάρτλπουλ-Λέιτον. * Η Λέιτον υπέστη υποβιβασμό-σοκ, γενικά είναι καταταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια. Βασικά, η ταλαιπωρία άρχισε από τότε που ανέλαβε ο Ιταλός Μπεκέτι. Γνώρισε δύο υποβιβασμούς και πλέον ο Ιταλός αποτελεί παρελθόν.

Ανέλαβε κονσόρτιουμ με επικεφαλής τον Νάιτζελ Τράβις, που είναι CEO των γνωστών Dunkin Donuts! Εχει υλικό, λογικά θα είναι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν απευθείας άνοδο. * Με νέο, πλαστικό χλοοτάπητα, θα δούμε την Μπρόμλεϊ (μάλιστα, νίκησε σε ένα φιλικό 2-1 τα δεύτερα της Πάλας, στα εγκαίνιά του). Εκανε καλές μεταγραφές, ίσως κάνει ζημιές ειδικά εντός έδρας.

* Η Ντάγκεναμ έχει μια παλιά καραβάνα στον πάγκο, τον 67χρονο Τζον Στιλ, που ξέρει άριστα τα κατατόπια. * Η Ντόβερ έχασε τον πρώτο της σκόρερ, Μίλερ (40 γκολ πέρσι), που πήγε στην Πίτερμπορο, γενικά έχει πολλές αλλαγές το ρόστερ της. * Η Ιστλιχ έχει καλό υλικό, αλλά και πέρσι είχε όμως άλλαξε 4 προπονητές σε μία σεζόν! Από τα ερωτηματικά, λογικά θα διεκδικήσει πλέι οφ.

* Η Τσέστερ έχασε τον εξαιρετικό επιθετικό Αλαμπί που πήγε στην Τρανμίρ. Γενικά η Τσέστερ είναι φουλ αλλοπρόσαλλη, θυμίζει λίγο Πίτερμπορο. Και έχασε καιν τον Χιουζ (αμυντικός), που πήγε στη Λέστερ. Από την άλλη, επανέφερε τον Χάνα, που πριν από 2 χρόνια σημείωσε 26 γκολ με τη φανέλα της Τσέστερ. * Οι μπουκ έχουν σε μεγάλη εκτίμηση την νεοφώτιστη Φάιλντ και νομίζω καλά κάνουν.

Καλό υλικό, περιμένω να δω πως θα εμφανιστεί ο Ρόου, που πέρσι είχε 50 γκολ στη σεζόν! * Με καλούς προπονητές Ολντερσοτ (τον Γκάρι Γουόντοκ, που αποκαλείται Μουρίνιο των φτωχών) και Μέιντστοουν (ο Σάντερς μετράει 3 ανόδους τα τελευταία 4 χρόνια και πέρσι την έσωσε σχετικά εύκολα, κάνοντας εξαιρετικό τελείωμα: 2 ήττες στα 15 τελευταία.

* Ας έχουμε λίγο το νου μας στην Εμπσφλιτ, η οποία έκανε πολύ καλές μεταγραφές (τουλάχιστον στα χαρτιά) και η απόδοσή της είναι προς το παρόν πολύ ψηλά… Νάσιοναλ Νότος * Γίνεται ένας… χαμούλης εδώ, ακόμα και οι μπουκ είναι μπερδεμένοι (λογικό, είναι ομάδες που δεν τις διαβάζει εύκολα κανείς). Πρώτο φαβορί για κατάκτηση η Τσέλμσφορντ, στο 8.

00. Ακολουθούν Μπαθ, Ντάρτφορντ, Χίμιλ με 9.00. Και τρεις ομάδες είναι με απόδοση 11.00: Χάμπτον, Χάβαντ και Πουλ Τάουν. * Να μείνουμε λίγο στην Πουλ Τάουν. Πέρσι τερμάτισε 5η αλλά δεν έπαιξε στα πλέι οφ επειδή το γήπεδό της δεν πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Κατάφερε με πολύ ζόρι να κρατήσει σχεδόν όλους τους βασικούς (τα πιτσιρίκια της τα ήθελαν… όλοι!), ίδιος προπονητής, παλεύει και να φτιάξει το γήπεδό της ώστε να μην έχει ανάλογα προβλήματα φέτος.

* Όπως και η Πουλ Τάουν, την ευκαιρία να παίξει στα πλέι οφ έχασε και η Χάνγκερφορντ λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της. Κι αυτή παλεύει ώστε να διορθώσει τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν στο γήπεδό της. * Ιδιαίτερη περίπτωση η Γουίλντστοουν: διαθέτει τον μακροβιότερο προπονητή στην Αγγλία αυτή τη στιγμή! Ο Γκόρντον Μπάρτλετ ανέλαβε το 1995 και μπαίνει στην 23η σεζόν του στη Γουίλντστοουν… Πέρσι, μάλιστα, έκλεισε τη σεζόν με μία ήττα στα 20 τελευταία! Νάσιοναλ Βορράς * Εδώ συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα: Κιντερμίνστερ, Γιορκ, Στόκπορτ, Ντάρλινγκτον.

Πρώτο φαβορί, όμως, δίνεται η Σάλφορντ (στο 3.50), η ομάδα του Πίτερ Λιμ (ιδιοκτήτης της Βαλένθια) και των Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Σκόουλς, Μπατ και Γκιγκς. Το πάλεψε και πέρσι να ανέβει, φέτος μοιάζει ακόμα πιο ενισχυμένη. * Ακολουθεί σχεδόν στην ίδια απόδοση (3.75) η Γιορκ, που πέρσι ήταν στις TOP-3 ομάδες με βάση το μπάτζετ στη Νάσιοναλ Λιγκ, αλλά υποβιβάστηκε.

Για την ακρίβεια, έπεσε στη συγκεκριμένη κατηγορία μετά από 95 χρόνια! Πάντως, παρέμειναν 8 παίκτες του περσινού ρόστερ και όντως η λογική λέει ότι θα διεκδικήσει άμεσα την επαναφορά της στη Νάσιοναλ Λιγκ. * Σε αντίθεση με τη Γιορκ, η έτερη που υποβιβάστηκε, Σάουθπορτ, άλλαξε εντελώς σε σχέση με πέρσι. Δεν είμαι σχεδόν κανένας από το περσινό ρόστερ, ενώ από τις προσθήκες που έκανε ξεχωρίζει αυτή του Σουμάχερ (πιτσιρικάς ήταν στην Εβερτον).

Ισως χρειαστεί χρόνο για να δέσουν όλοι οι νεοφερμένοι, οπότε την έχουμε στο νου μας για κόντρα στο ξεκίνημα. * Η αντίστοιχη περίπτωση με τις Πουλ Τάουν και Χάνγκερφορντ, είναι η ιστορική Ντάρλινγκτον που είχε κι αυτή θέμα με το γήπεδό της και δεν της επετράπη να διεκδικήσει την άνοδο. * Από τα αουτσάιντερ για την άνοδο που ίσως κάνουν την έκπληξη είναι η Χάρογκεϊτ, που πέρσι τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας.

Και, μάλιστα, το… παράδοξο ήταν ότι πρώτος σκόρερ της ήταν ο Σάιμον Αϊνγκ (25 γκολ), ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν ως αμυντικός και την ολοκλήρωσε παίζοντας σέντερ φορ! * Τον Ζερμέιν Πέναντ τον θυμάστε φαντάζομαι. Με καριέρα σε Πρέμιερ Λιγκ (Αρσεναλ, Λίβερπουλ μεταξύ άλλων) αλλά και Πριμέρα Ντιβιζιόν, διεθνής με την U21 της Αγγλίας, πλέον στα 34.

Πέρσι είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Μπέρι και φέτος υπέγραψε στην… Μπίλερικι! Πρόκειται για μια ομάδα της Bostik Πρέμιερ (7η κατηγορία), που πρόσφατα την αγόρασε ένας επιχειρηματίας και θέλει να την φέρει γρήγορα στις παραπάνω κατηγορίες. Μάλιστα, λέγεται ότι δίνει στον Πέναντ 30.000 λίρες εβδομαδιαίως (!), κάτι που προφανώς αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία.

Η απόδοσή της να ανέβει είναι μόλις στο 2.00… Αυτά είναι τα σημαντικότερα σε όλες τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Μακροχρόνια στοιχήματα σπάνια παίζω, αν κάτι σας έκανε απ’ όλα όσα αναφέραμε και θέλετε να ποντάρετε κάνα ψιλό, κάντε ό,τι νομίζετε! Για μένα τα μακροχρόνια, ειδικά αρχές Αυγούστου που δεν έχουν καν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές ακόμα, είναι σχεδόν τυφλά πονταρίσματα! Τα της Πρέμιερ Λιγκ έχουμε καιρό να τα πούμε, καθώς ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Τα της πρώτης αγωνιστικής θα τα πούμε στην επόμενη στήλη (Παρασκευή, πιθανότατα), με την υποσημείωση ότι ο πρώτος μήνας πάντα είναι αναγνωριστικός. Θα τα πούμε και την Παρασκευή αυτά. ΥΓ. Το τουίτερ θα είναι και φέτος πολύ ενεργό, σκοπεύω να είναι ακόμα πιο ενεργό σε σχέση με πέρσι που ουσιαστικά ήταν η πρώτη χρονιά που το χρησιμοποίησα πολύ.

Οπότε όσοι θέλετε, εδώ είμαστε: twitter Makis Mindrinos

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος