2409

Μάκης Μηνδρινός

Ανεβασμένη η μία, τελευταία η άλλη

Η Εβερτον βρίσκει ρυθμό και ψυχολογία με τον Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο. Αντίθετα, η Σουόνσι έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, η πίεση είναι έντονη και ο Πολ Κλέμεντ παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά. Πατώντας στο ζευγάρι και το όνομα της ομάδας, μεταφέρεστε σε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία. ΕΒΕΡΤΟΝ – ΣΟΥΟΝΣΙ (22:00) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 880 Γήπεδο: ΓΚΟΥΝΤΙΣΟΝ ΠΑΡΚ (40.157), ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Απόσταση (χλμ.): 289 Σετ αποδόσεων: 1.75 – 3.50 – 5.25 * Αήττητη η Σουόνσι τα 3 τελευταία χρόνια στην έδρα της Εβερτον (2 ισοπαλίες και μία νίκη). Το 2014 ο πιο πρόσφατος άσος. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια τους ανεξαρτήτως έδρας ήταν under. * Όταν ο Αλαρντάις ήταν στην Εθνική Αγγλίας ήθελε για βοηθό του τον Πολ Κλέμεντ, που τότε ήταν Νο2 στην Μπάγερν.

Η γερμανική ομάδα αρνήθηκε και οι δύο προπονητές δεν συνεργάστηκαν ποτέ. * Ιδιαίτερο το ματς για τον Ισλανδό Σίγκουρντσον της Εβερτον (φωτό), καθώς μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν η «σημαία» της Σουόνσι. ΕΒΕΡΤΟΝ Ρεπορτάζ: Στα 4 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα πήρε 10 βαθμούς, έναν περισσότερο απ’ όσους είχε μαζέψει στα 12 προηγούμενα! Από τότε που την ανέλαβε ο Σαμ Αλαρντάις, μάλιστα, δέχθηκε μόλις ένα γκολ σε 4 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (από τη Λίβερπουλ).

Σπουδαίο διπλό έβγαλε την Τετάρτη, 1-0 στο Νιουκάστλ και πλέον σταθεροποιείται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, κοιτάζοντας και ψηλότερα. Ο Ρούνεϊ διατήρησε την παράδοση κόντρα στην «αγαπημένη» του αντίπαλο, καθώς με το γκολ στο 27ο λεπτό στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ» έφτασε τα 15 απέναντι στη Νιουκάστλ, ενώ βρήκε δίχτυα για 5η φορά από τότε που ανέλαβε ο Αλαρντάις.

Η Εβερτον θα μπορούσε να το «κλειδώσει» το ματς σε κάποια από τις αντεπιθέσεις που είχε, από την άλλη όμως γλίτωσε 2 φορές από το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Δίκαια κέρδισε. Με τον ερχομό του Αλαρντάις, δεν άλλαξαν πολλά πράγματα σε πρόσωπα, άλλαξε όμως στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Πιο αμυντικός ο προσανατολισμός πλέον, με τον Γκουέιγ σε ρόλο-κλειδί στα χαφ, είναι πολύ ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και κάνει τη διαφορά.

Ο έμπειρος προπονητής ανέβαλε το προγραμματισμένο χριστουγεννιάτικο πάρτι των παικτών, λέγοντας πως «προέχουν άλλα πράγματα, κάποια στιγμή αργότερα θα τους το ξεπληρώσω με κάποιο τρόπο!». Από ‘κει και πέρα, ήδη τα μεταγραφικά σενάρια είναι πολλά: ότι ο φορ Σάντρο είναι πιθανό να επιστρέψει τον Γενάρη στη Μάλαγα, ότι ο Μπάρκλεϊ είναι και πάλι σε συζητήσεις με την Τσέλσι, ότι ο Μιραλάς δεν υπολογίζεται, και πολλά ακόμα… Αγωνιστικά νέα: Παραμένει εκτός ο Μπέινς (μπακ, 13/2).

O εξτρέμ Μπολάσι ανεβάζει στροφές, δεν είναι ακόμα στο 100%, αλλά δεν αποκλείεται να είναι στην τελική αποστολή και να βρίσκεται στον πάγκο. Μακροχρόνια τα άλλα: Φούνες Μόρι, Κόλμαν, Μπάρκλεϊ, ΜακΚάρθι. Bet info: Εχει δεχθεί 13 γκολ στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της, μόνο Πάλας, Στόουκ, Γουότφορντ και Γουέστ Χαμ έχουν περισσότερα. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Κένι, Χολγκέιτ, Γουίλιαμς, Μαρτίνα – Γκουέιγ, Σνάιντερλεν – Λένον, Ρούνεϊ, Σίγκουρντσον – Λιούιν ΣΟΥΟΝΣΙ Ρεπορτάζ: Προφανώς δεν περιμένει τα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Σίτι για να σωθεί.

Το 0-4 της Τετάρτης από την πρωτοπόρο είναι το πιο… φυσιολογικό αποτέλεσμα που έχει φέρει από την έναρξη της σεζόν, το παραδέχθηκε και ο Πολ Κλέμεντ ότι «η παραμονή θα κριθεί σε άλλα παιχνίδια». Το θέμα, όμως, είναι ότι η Σουόνσι επέστρεψε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, αγωνιστικά σε κάποια ματς δεν το παλεύει καν, η πίεση είναι μεγάλη και ο Κλέμεντ από ‘δω και πέρα παίζει σε κάθε ματς τη θέση του.

Πριν από τη Μάντσεστερ Σίτι, είχε προηγηθεί η πρώτη νίκη μετά από 7 ματς, 1-0 την Γουέστ Μπρομ. Το καλό με την περίπτωσή της είναι ότι παρά την κακή ως τώρα πορεία της, δεν έχουν ξεφύγει οι ομάδες που είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, που σημαίνει πως ένα καλό μίνι σερί είναι ικανό να αντιστρέψει την κατάσταση. Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που πιστεύουν πως για να… στρίψει η Σουόνσι χρειάζεται αλλαγή προπονητή, καθώς στον Κλέμεντ πέρα από το αγωνιστικό, χρεώνονται και κάποιες εντάσεις που υπάρχουν στα αποδυτήρια το τελευταίο διάστημα.

Αγωνιστικά νέα: Ο Ράουτλετζ (εξτρέμ, 8/0) έλειψε, αλλά προπονήθηκε και είναι και πάλι στη διάθεση του προπονητή του. Bet info: Εχει πετύχει 9 γκολ σε 17 ματς, είναι η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φαμπιάνσκι – Νότον, Φαν ντερ Χόορν, Μόουσον, Ολσον – Μέσα, Κάρολ, Κλούκας (ή Κι) – Αγιού, Αμπραχαμ, Μπονί Πηγή: Kingbet.

net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος