2515

Μάκης Μηνδρινός

Απολογισμός, Αγγλία

Καλημέρες! Μέσα Ιουνίου φτάσαμε, νομίζω ήρθε η ώρα να κλείσουν κάβες και να ανοίξουμε τα… κιτάπια για να γίνει ο απολογισμός της σεζόν. Τράβηξε αρκετά φέτος: η κάβα άνοιξε στις 6 Αυγούστου και έκλεισε το Σάββατο, 10 Ιουνίου, είναι 10 μήνες γεμάτοι. Ουσιαστικά έχει κλείσει αρκετά νωρίτερα, εδώ και κάνα μήνα το παιχνίδι μου ήταν ελάχιστο.

Οταν ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα που παρακολουθείς περισσότερο, είναι λογικό να πέφτει και το στοιχηματικό ενδιαφέρον. Η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει πάλι αρχές Αυγούστου. Σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα αρχίζουν νωρίτερα, καθώς του χρόνου έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οπότε ουσιαστικά σε ενάμιση μήνα θα είμαστε ξανά στις επάλξεις.

Στο ενδιάμεσο, κλεφτές ματιές σε μεταγραφές, αλλαγές προπονητών και γενικότερα ειδησεογραφία, προκειμένου όταν με το καλό επιστρέψουμε από διακοπές να μην έχουμε ένα βουνό να ανέβουμε. Απολογισμός λοιπόν. Όπως κάθε χρόνο, θα μιλήσουμε ξεχωριστά για την Αγγλία (σήμερα θα γίνει αυτό), ακολουθούν συστήματα, μονά, κ.λπ. Είναι απαραίτητος ο απολογισμός, σου δείχνει τι έκανες λάθος, τι πήγε καλά και τι όχι.

Η κάβα, όπως βλέπετε, είναι κατά 145 μονάδες φτωχότερη σε σχέση με το ξεκίνημα. Με το δικό μου το παιχνίδι, 145 μονάδες είναι ουσιαστικά μια κερδισμένη δυάδα. Θα μπορούσα να βρω δύο βραζιλιάνικα, δύο σουηδικά, δύο νορβηγικά, να περάσει μια δυάδα, να έρθει η κάβα στα ίσια της, να είμαι ακριβώς μία η άλλη. Αλλά, έτσι έχω μάθει, από τη στιγμή που προσωπικά δεν θα βγάλω από την τσέπη μου χρήματα για να την παίξω αυτή τη δυάδα, δεν θα το κάνω για τα… μάτια του κόσμου.

Θα επαναλάβω κάτι που έχουμε πει εξ αρχής και εγώ και ο Βασίλης. Η κάβα όλα αυτά τα χρόνια είναι για να φαίνεται η διαχείριση, το πώς παίζουμε τα σημεία που επιλέγουμε, το πώς παίζουμε μετά από ήττες, το πώς παίζουμε μετά από νίκες. Και το πώς… δεν παίζουμε όταν τελειώνουν τα πρωταθλήματα που μας απασχολούν όλη τη σεζόν. Ειδικά φέτος, σε ότι αφορά τη δική μου κάβα, το +/- 100 μονάδες δεν λέει τίποτα.

Είναι ουσιαστικά μια σεζόν ίσα βάρκα ίσα πανιά, που λένε και στο χωριό μου. Αν υποθέσουμε ότι η σεζόν έχει δύο ημίχρονα, το πρώτο μέχρι και τον Δεκέμβρη και το άλλο Ιανουάριος-Μάιος, ουσιαστικά είχα ένα κακό πρώτο ημίχρονο (για την ακρίβεια κακό πρώτο 35λεπτο, γιατί ο Δεκέμβρης ήταν μια χαρά…) και ένα καλό δεύτερο. Στο κακό πρώτο ημίχρονο δεν έπεσα ποτέ κάτω από τις 4.

000 μονάδες ωστόσο τις πλησίασα, στο καλό δεύτερο ημίχρονο σε κάποια φάση (τέλος Μάρτη) ήμουν κοντά στις +500 μονάδες. Αναλυτικά, ανά μήνα, θα τα δούμε σε επόμενη στήλη. Θέλω να ξεκινήσω τον απολογισμό με την Αγγλία γιατί, ό,τι και να γίνει, εκεί βασίζεται το βασικό παιχνίδι μου. Και πέρσι προβληματίστηκα αρκετά, που για πρώτη φορά είχα αρνητικό ROI.

Εστω και οριακά, πέρσι το ROI στην Αγγλία ήταν αρνητικό (95,7). Φέτος τα πράγματα ήταν καλύτερα, για την ακρίβεια επιστρέψαμε στα φυσιολογικά. Το ROI ήταν θετικό, έκλεισε στο 107,5. Για να μιλήσουμε πιο αναλυτικά και με αριθμούς, συγκρίνοντας τις δύο τελευταίες χρονιές. Πέρσι έπαιξα συνολικά 222 εγγλέζικα ματς, έπιασα τα 57, με μέσο όρο απόδοσης των πιασμένων το 3.

78. Το ROI, είπαμε, ήταν 95,7. Φέτος, έπαιξα 8 ματς λιγότερα: 214. Αλλα έπιασα 3 ματς περισσότερα (60). Είπαμε ότι πέρσι τα πιασμένα μου είχαν μέσο όρο απόδοσης 3.78, φέτος ο μέσος όρος απόδοσης των πιασμένων ήταν 3.83. Ολες οι αποδόσεις ήταν πάνω από 2.00: 2.50 η μικρότερη και 11.00 η μεγαλύτερη. Αυτό το διπλό της Γουλβς στο «Ανφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ, στις 28 Ιανουαρίου, ήταν το… highlight της σεζόν.

Είχαμε κι άλλα: το 7.50άρι της Σουίντον, που έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Μπόλτον, το 6.50 (σε draw no bet μάλιστα) της Στόουρμπριτζ απέναντι στη Νορθάμπτον, το 5άρι της Πλίμουθ στο Ντόνκαστερ, γενικά είχαμε καλές νίκες. Εγγλέζικες. Θα ακολουθήσει ο απολογισμός Νο2, Παρασκευή ή Σάββατο και μέχρι το τέλος του μήνα θα πάμε με απολογισμούς, ειδησεογραφία και οτιδήποτε προκύψει στοιχηματικά (Βραζιλίες, Σκανδιναβίες, Συνομοσπονδιών), αλλά περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο.

ΥΓ. Την ώρα που ολοκλήρωνα τη στήλη και τον απολογισμό για την Αγγλία, έγινε και η κλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ για την επόμενη σεζόν. Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε!    

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος