283

Μάκης Μηνδρινός

Απολογισμός και επόμενη μέρα!

Χαιρετώ! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να τα πούμε πολύ καιρό, από τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Προφανώς υπάρχει λόγος και θα τα εξηγήσω παρακάτω τις λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι να είστε καλά, να ξεκουράζεστε όσοι ξεκινήσατε τις διακοπές και να κάνετε υπομονή οι υπόλοιποι μέχρι να έρθει η σειρά σας!

Απολογισμός

Θα ξεκινήσουμε με τα στοιχηματικά πρώτα, καθώς δεν είπαμε τίποτα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Συνολικά για το Betsellers νομίζω είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να πούμε πάρα πολλά. Τα ανέπτυξε με κάθε λεπτομέρεια και ο Βασίλης στο editorial, πιο ξεκάθαρη εικόνα δεν γινόταν να παρουσιάσει. Εξαιρετική η σεζόν, στα πράσινα όλοι, άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο, άλλοι ακόμα περισσότερο. Αυτά καλό είναι να γίνονται!

Και να γίνονται με τον τρόπο που θέλουμε εμείς.

Τη γνωρίζετε τη φιλοσοφία του Betsellers, δεν αλλάζει, αυτή ήταν από την πρώτη ημέρα, αυτή συνεχίζει. Το ότι μερικές φορές προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα, είναι κι αυτό ένα μέρος της διαδικασίας. Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι το στοίχημα του 2023 είναι ίδιο με το στοίχημα του 2003 ή εκείνο του 2013. Άλλο… άθλημα είναι! Οπότε και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι κι αυτή απαραίτητη, πάντοτε όμως με γνώμονα κάποιες βασικές αρχές που αυτές ό,τι και να γίνει δεν αλλάζουν ποτέ!

Εξαιρετική σεζόν, λοιπόν,  για το Betsellers συνολικά.

Στο προσωπικό μου παιχνίδι, η αλήθεια είναι ότι δεν έμεινα ικανοποιημένος. Ή μάλλον, για να το πω καλύτερα, είμαι ικανοποιημένος μόνο από το τελικό αποτέλεσμα. Αν βγάλω έξω το Μουντιάλ, ειλικρινά ζορίστηκα πολύ. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει τόσο «κακή» Αγγλία. Πάντα στην Αγγλία τα πράγματα δεν είναι εύκολα, το ξέρεις ότι μπορεί να χάνεις σερί, θέλει… στομάχια για να μείνεις εκεί, πιστός στο πλάνο.

Κάποια στιγμή, όμως, γύριζε και έφερνε αυτά που έπρεπε να φέρει.

Φέτος ήταν πολύ ιδιαίτερη η σεζόν. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι μόνο στα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα όπως και να έχει είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το ορίσουμε. Μιλάω περισσότερο για την όλη διαδικασία πριν από τα παιχνίδια και φυσικά σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα.

Τι εννοώ. Υπάρχει μία ρουτίνα στο «διάβασμα» των αγώνων. Βάζεις κάτω κάποια δεδομένα, «φτιάχνεις» αποδόσεις, διαβάζεις αποδόσεις, προφανώς βλέπεις ματς, ζυγίζεις καταστάσεις και καταλήγεις σε ένα συμπέρασμα. Και παίζεις ή δεν παίζεις. Κρίνεις αν έχει αξία να παίξεις ή όχι.

Ε, φέτος υπήρχαν φορές (πολλές μάλιστα) που είτε δεν έβγαινε το «πακέτο» στο διάβασμα (κυρίως με τις αποδόσεις…), είτε μετά, στον αγωνιστικό χώρο.

Σε σημείο που να αναρωτιέσαι τι σκ@τ@ γίνεται λάθος. Για μένα προσωπικά, το ότι η σεζόν βγήκε συν –έστω και οριακά- οφείλεται κατά κύριο λόγο στο καλό Μουντιάλ. Και επίσης στον τρόπο παιχνιδιού, στο γεγονός ότι ποτέ δεν ανοίχτηκα. Ότι στις περιόδους που έβλεπα πως δεν με πήγαινε, δεν έπαιρνα πολλά ρίσκα, έπαιζα συντηρητικά.

Είχαμε ένα καλό κλείσιμο σεζόν και στο τέλος αυτό είναι το πιο σημαντικό, να κλείνεις καλά.

Γιατί από κάποιο σημείο και μετά ότι γράφει δεν ξεγράφει. Αυτά με τα όσα έγιναν την περασμένη αγωνιστική-στοιχηματική σεζόν.

Αλλαγές…

Πάμε στην επόμενη ημέρα, γιατί η αλήθεια είναι ότι τον προηγούμενο μήνα οι εξελίξεις ήταν πολλές και σημαντικές. Το κεφάλαιο Kingbet κλείνει για εμένα (έκλεισε ήδη βασικά), μετά από 12 χρόνια η Kingbet δεν βρίσκεται πια στην καθημερινότητά μου.

Ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας πήγα εκεί το 2011. Τα τελευταία 4 χρόνια είχα αναλάβει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, βοηθώντας στην εμπορική ανάπτυξη του brand και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το καθαρά δημοσιογραφικό κομμάτι. Ουσιαστικά το δημοσιογραφικό και το… tipsterικό το κράτησα μόνο εδώ, στο betsellers.

Το κράτησα στο betsellers γιατί αφενός , όπως έχουμε πει πολλές φορές, το betsellers δεν είναι απλά ένας site που γράφουμε τις προτάσεις μας και τέλος, είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Μια οικογένεια. Αφετέρου ήταν κάτι σαν αγχολυτικό. Μεγαλώσαμε μαζί με το Betsellers, χτίσαμε σχέσεις μέσα από το Betsellers, γνωρίσαμε ανθρώπους, κάναμε παρέες, φάγαμε, ήπιαμε, περάσαμε καλά. Και αυτό δεν αλλάζει.

Στην επόμενη ημέρα λοιπόν. Για προσωπικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα break και από το betsellers. Οι λόγοι έχουν να κάνουν κυρίως με τον χρόνο που (δεν) έχω.

Επειδή η νέα σεζόν θα με βρει σε νέα… λημέρια, τα οποία με βγάζουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας που είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ πολύ δύσκολο για μένα να μείνω προσηλωμένος και στο στοιχηματικό κομμάτι.

Αν για κάτι κοιμάμαι απόλυτα ήσυχος το βράδυ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το στοίχημα και ιδιαίτερα με το Betsellers, είναι ότι είμαι απόλυτα τίμιος απέναντί σας.

Όταν δεν είχα αντοχές να μπαίνω στο τσατ, σταμάτησα να μπαίνω στο τσατ. Όταν δεν είχα χρόνο να διαβάζω πρωταθλήματα εκτός Αγγλίας, σταμάτησα να παίζω-προτείνω ματς εκτός Αγγλίας. Όταν ήταν αδύνατο να ανεβάζω στήλη κάθε μέρα, σταμάτησα να ανεβάζω στήλη κάθε μέρα.

Θέλω λοιπόν να παραμείνω τίμιος απέναντί σας και φυσικά απέναντι στον Βασίλη που όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν μου είπε «όχι» σε τίποτα.

Είναι ένα βήμα καινούριο για μένα αυτό που ακολουθεί και θέλω να τα ζυγίσω όλα. Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα ρωτήσετε, δεν σκοπεύω προς το παρόν να γράψω κάπου αλλού, ιδιαίτερα για στοίχημα-προγνωστικά κ.λπ.

Πάμε και στην επόμενη ημέρα του Betsellers. Προφανώς το Betsellers είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό! Και η επόμενη ημέρα θα ταιριάξει… ταμάμ με την προηγούμενη, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω.

Εξάλλου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχουν και οι ανακοινώσεις. Για να μπούμε και στο κλίμα των ημερών, το μεταγραφικό: «Μηνδρινός αποχωρεί με φιλικό διαζύγιο και ο αντικαταστάτης του έχει ήδη συμφωνήσει, μένουν μόνο οι ανακοινώσεις». Ε, Δευτέρα – Τρίτη θα έρθουν οι ανακοινώσεις και θα είναι τούμπανο ανακοινώσεις!

Οσο για το stream και το betsellers radio; Ετοιμη λύση και εκεί! Υπομονή λίγο ακόμα, θα τα μάθετε όλα από βδομάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή συνεχίζεται απολύτως φυσιολογικά και εντελώς αναίμακτα.

Γενικά δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί. Δεν τους μπορώ καθόλου. Το μόνο λοιπόν που θέλω να γράψω με κεφαλαία γράμματα είναι ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Βασίλη προσωπικά και φυσικά σε όλους εσάς. Για όλα αυτά τα χρόνια, για όλα αυτά που ζήσαμε παρέα, εντός και εκτός site.

Καλά σίγουρα θα συνεχίσουμε να τα λέμε με κάποιον τρόπο (υπάρχουν πολλοί), οπότε λέμε εις το επανιδείν!

Καλό καλοκαίρι, καλά να περάσετε και να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος