2358

Μάκης Μηνδρινός

Από σήμερα παιχνίδι…

Χαιρετώ! Ησυχο το μεσοβδόμαδο, αν και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να σταθούμε. Είδαμε πολλά σκορ… πόλο: Μπουργκ – Μαρσέιγ 0-9, Πάντερμπορν – Μπάγερν 0-6, Αρης Λεμ. – Πάφος 0-6, ΑΠΟΕΛ – Εθν. Αχνας 7-1, Σουόνσι – Νοτς Κάουντι 8-1, Μπρέντα – Χεράκλες 6-1 είναι νομίζω τα πιο χαρακτηριστικά. Είδαμε την ΑΕΚ να κερδίζει ξανά τον Ολυμπιακό και να αποδεικνύει για μία ακόμα φορά, με έντονο τρόπο μάλιστα, πως ρόδα είναι γυρίζει.

Ολα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους και… άντε πάλι από την αρχή. Είδαμε και διάφορα πρωτοφανή πράγματα στην Ευρωλίγκα, πρώτα με την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετά τα δημοψηφίσματα και μετά μια υπέροχη προσωπικότητα, τον Τσάβι Πασκουάλ, να είναι στη μέση και να έχει το ρόλο του… πυροσβέστη. Είχαμε και τις επετείους των δυστυχημάτων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ολυμπιακού.

Ανατριχίλα, συγκίνηση και κόμπος στο στομάχι, όταν διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις και ξαναδιαβάζεις τις ιστορίες από τα τραγικά αυτά γεγονότα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων. Μπορεί το μεσοβδόμαδο να ήταν «ψόφιο» στοιχηματικά, αλλά γενικά ήταν γεμάτο από ένα σωρό άλλα πράγματα. Πάμε στα φρέσκα, το κουπόνι όλο και μεγαλώνει, θα αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν και τα καλοκαιρινά πρωταθλήματα.

Ηδη κάποια που είχαν διακοπεί επανήλθαν, όπως η Ελβετία, η Δανία και η Αυστρία, επαναρχίζουν και τα λάτιν, ακολουθούν τα σκανδιναβικά. Εμείς, πιστοί στις Αγγλίες μας. Κανονικές αγωνιστικές έχουμε μπροστά μας σε όλες τις κατηγορίες, ενώ και μεσοβδόμαδα έχουμε φουλ πρόγραμμα, μαζί βέβαια με Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Πρέμιερ Λιγκ * Κακή αγωνιστική: ούτε τα ζευγαρώματα βοηθούν, ούτε οι αποδόσεις.

Να κοντράρω τη Λίβερπουλ στο Σαουθάμπτον; ΟΚ, θεωρητικά στέκεται η κόντρα, όμως κι αυτή η Σαουθάμπτον είναι μία μπρος τρεις πίσω. Δεν με πείθει. Να κοντράρω την Τσέλσι που έχει τον Κόντε με το… ενάμιση πόδι στην έξοδο (το νέο σενάριο λέει ότι συμφώνησε ο Λουίς Ενρίκε, αλλά για να αναλάβει από το καλοκαίρι); Είπαμε, βελτιωμένη η Γουέστ Μπρομ, από την άλλη τα τρώει πολύ εύκολα.

Είναι τη Δευτέρα αυτό, έχουμε μέρες μπροστά μας για να το ξαναδούμε. * Το ένστικτό μου λέει πως η Χάντερσφιλντ δεν θα χάσει στο εντός έδρας ματς με την Μπόρνμουθ. Αν κάτι καλό έχει δείξει φέτος η Χάντερσφιλντ είναι στα εντός έδρας ματς. Και πλέον κάθε εντός έδρας ματς αποκτά χαρακτήρα «τελικού». Η Μπόρνμουθ είχε αρκετή τύχη στο ματς με τη Στόουκ, όπου κέρδισε με ανατροπή.

Αλλά δεν είμαι τόσο ζεστός για να πάω στον ξερό άσο. Αν, κάποιος, ψάχνει μια απόδοση κοντά στο 2.00, μπορεί να δει το draw no bet. * Αρκετά πιθανό θεωρώ το over στο Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ, για μένα κακώς είναι σε απόδοση αουτσάιντερ. Τσάμπιονσιπ * Περίμενα πιο ισορροπημένο το σετ στο Μπρέντφορντ – Πρέστον, το διπλό φτάνει στο 3.50. Σαν να κολλάει η Μπρέντφορντ τελευταία, δύο σερί ήττες χωρίς καν να σκοράρει.

Κόντρα, βέβαια, σε καλούς αντιπάλους (Ντέρμπι και Νόριτς). Από την άλλη, γράψαμε για την Πρέστον την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έχασε τον πρώτο της σκόρερ. Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τη νίκησε τη Χαλ, δεύτερη σερί νίκη της ήταν αυτό. Εκτός έδρας είναι πολύ επικίνδυνη, αποδεικνύεται και από τους αριθμούς της: αήττητη στις 7 προηγούμενες εξόδους της (4 νίκες και 3 ισοπαλίες).

Λιγκ 1 * Αν μετρήσουμε την ήττα και κυρίως την εμφάνιση της Νορθάμπτον στο προηγούμενο με την Ρότσντεϊλ ως παρένθεση στην γενικότερα πολύ καλή εικόνα που είχε μέσα στο 2018, τότε θα συμφωνήσουμε ότι το 4άρι στην έδρα της Γουίμπλεντον είναι μεγάλο. Οι γηπεδούχοι πρώτον έρχονται από δύο σερί ήττες με προβληματική εικόνα, δεύτερον έπαιξαν μεσοβδόμαδα και λογικά θα είναι πιο κουρασμένοι.

Για την ακρίβεια, είχαν δύο σερί εκτός έδρας ματς μέσα σε 4 ημέρες: Σάββατο, Τρίτη. * Ξανά μπροστά μας η Πλίμουθ, ξανά αουτσάιντερ, ξανά τεράστια απόδοση. Στο 5.75 το διπλό της στην έδρα της Σριούσμπερι. Δέχομαι ότι η Σριούσμπερι είναι μια πολύ καλή ομάδα που εντός έδρας δεν έχει δώσει δικαιώματα, έχοντας απολογισμό 10-2-1. Παρ’ όλα αυτά στα δύο τελευταία εντός έδειξε ότι δεν είναι και ανίκητη: 2-2 με την Ντόνκαστερ, 1-0 με ζόρια την Ολνταμ.

Για την Πλίμουθ τα λέμε σχεδόν κάθε εβδομάδα, η μόνη ήττα της στα 11 τελευταία ήταν στην έδρα της πρωτοπόρου Γουίγκαν. Οι μπουκ αδικούν την Πλίμουθ, άκου εκεί 5.75… Λιγκ 2 * Η φόρμα της Κέμπριτζ, που υποδέχεται σήμερα τη Λίνκολν, δεν λέει όλη την αλήθεια. Βλέπουμε τρεις σερί ήττες και 0-2-3 στα 5 πιο πρόσφατα γενικά. Τα 4 από τα 5, όμως, ήταν εκτός έδρας, ενώ στο μοναδικό εντός στο διάστημα αυτό έμεινε στο 0-0 με την φορμαρισμένη Μάνσφιλντ.

Τα λέω όλα αυτά γιατί η Κέμπριτζ είναι χαρακτηριστική ομάδα έδρας: 30 από τους 38 βαθμούς της τους έχει πάρει εντός έδρας! Η Λίνκολν ήρθε με το ζόρι 2-2 από τη Σουίντον την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ την Τρίτη τα έδωσε όλα κόντρα στα μικρά της Τσέλσι, παίρνοντας σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Τρόφι. Προφανώς είναι στα… σύννεφα που θα παίξει στο «Γουέμπλεϊ», ίσως επηρεαστεί, το σίγουρο είναι ότι την περιμένω πιο κουρασμένη.

Στο 3.25 ο άσος. * Η Εξετερ έχει 11 νίκες σε 14 ματς εντός έδρας, η Γουίκομ έρχεται από 5 διαδοχικά τρίποντα. Ψιλο-ισορροπημένο το περίμενα, στο 3.40 κυκλοφορεί ο άσος. Αν παίζαμε μόνο βάσει απόδοσης, ο άσος θα είχε μπει ήδη στο δελτίο. Αλλά, προσωπικά, βάζω κι άλλα πράγματα στη ζυγαριά και δεν γίνεται να μη δω πως και η Γουίκομ είναι καλά. * Γράψαμε και μεσοβδόμαδα ότι η Σουίντον άξιζε το τρίποντο στο Λίνκολν (2-2), σ’ ένα ματς που έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο.

Με 10 ολοκλήρωσε και το μεσοβδόμαδο με την Ακρινγκτον, όπου έχασε 2-1. Τρία σερί εκτός έδρας ματς, μεγάλη επιβάρυνση καθώς έπαιξε και την Τρίτη, τώρα επιστρέφει στην έδρα της όπου υποδέχεται την φορμαρισμένη Μάνσφιλντ. Το έχουμε ξαναπεί, η Σουίντον είναι καλύτερη εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας. Η φιλοξενούμενη έχει τρεις σερί νίκες και στις 9 προηγούμενες εξόδους της έχασε μόνο ένα.

Υπενθυμίζω, πως η Μάνσφιλντ στην αρχή της σεζόν ήταν το Νο1 φαβορί για άνοδο. Στο 3.40 το διπλό. Νάσιοναλ Λιγκ * Στοιχηματικά δεν έχω τίποτα, είναι πολύ διαβασμένα τα σετ σε όσα είχα αρχικά υπόψιν μου (Σόλιχαλ, Ιστλιχ, Ολντερσοτ). Απλά θέλω να κάνω μια αναφορά σε κάτι που έχει γίνει ολόκληρο θέμα στην κατηγορία και αφορά την Μέιντστοουν: 23/01 Φάιλντ – Μέιντστοουν 3-0 (491 χλμ.

), 27/01 Γκέιτσχεντ – Μέιντστοουν 2-1 (491 χλμ.), 03/02 Μέιντστοουν – Γκέιτσχεντ 2-2 και 06/02 Γκέιτσχεντ – Μέιντσστουν 3-0 (491 χλμ.). Τα δύο τελευταία ήταν για το FA Trophy, απ’ όπου προφανώς αποκλείστηκε. Για ομάδες ερασιτεχνικού επιπέδου, το να κάνουν σε τόσο μικρό διάστημα τόσα πολλά χιλιόμετρα είναι ζήτημα. Και προφανώς είναι αναμενόμενη η αγωνιστική πτώση της ομάδας… Κρίμα που τώρα παίζει με την Μπρόμλι.

Βορράς/Νότος * Στις 5 Σεπτεμβρίου έχασε τελευταία φορά εντός έδρας η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ. Εκτοτε, σε 9 ματς στο γήπεδό της έχει 8 νίκες και μία ισοπαλία. Χάρη στην έδρα της ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις και πλέον κάποιοι μιλούν ακόμα και για πλέι οφ. Η όλη ιστορία άλλαξε μόλις έγινε η αλλαγή προπονητή. Εκτοτε, η Γιουνάιτεντ είναι ανταγωνιστικότατη.

Απόψε υποδέχεται την Τσόρλι, η οποία ξεκίνησε καλά αλλά τελευταία κάνει νερά. Σοβαρά νερά: ήττα στο τελευταίο εκτός έδρας από την αδύναμη Γκέινσμπορο (μάχεται για να σωθεί), ενώ στο προηγούμενο έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την ουραγό Νορθ Φέριμπι! Ισορροπημένο το περίμενα το σετ, στο 3.75 (!) είναι ο άσος. * Υπουλο το Μπράντφορντ ΠΑ – Ντάρλινγκτον, η φιλοξενούμενη αρχίζει να στρώνει πάλι.

Λίγο αποτελεσματικότερη να ήταν εκτός έδρας θα σκεφτόμουν πιο σοβαρά το 4άρι του διπλού. Δεν είναι πολλά όπως βλέπετε. Από την Πρέμιερ Λιγκ ουσιαστικά τίποτα, μόνο μια Χάντερσφιλντ ανέφερε (κι αυτή με κάλυψη) και ένα over, στο Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ. Στην Τσάμπιονσιπ Πρέστον, στη Λιγκ 1 Νορθάμπτον και Πλίμουθ, στη Λιγκ 2 Κέμπριτζ (σήμερα) και Μάνσφιλντ και στα πιο μικρά τη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ που είναι κι αυτή σήμερα.

Ξεκίνημα από απόψε με δύο άσους: Κέμπριτζ και Γιουνάιτεντ φο Μάντσεστερ. Θέλετε σε μονά; Μαζί σας! Προσωπικά θα προσθέσω και τη Μάνσφιλντ που είναι αύριο και θα κάνω ένα σύστημα 2-3. Και θα παίξω και μόνη της την Πλίμουθ, σε draw no bet. Παίζω ελάχιστα όπως βλέπετε, εννοείται πως με το μίνιμουμ έχω κέρδος. Μεσοβδόμαδα, εκτός από Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, έχει και εμβόλιμες στις μικρές κατηγορίες, οπότε θα ‘χουμε να πούμε πολλά πράγματα… Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (03/02): 115 μονάδες Επιστροφές από 03/02: 50 μονάδες Νέο υπόλοιπο (09/02): 165 μονάδες Ποντάρισμα 09/02 Σύστημα 2-3 Κέμπριτζ – Λίνκολν 1 (3.

25) Σουίντον – Μάνσφιλντ 2 (3.40) Γιουν. οφ Μάντσεστερ – Τσόρλι 1 (3.75) * Επί 9 οι δυάδες και τρεις μονάδες στην τράδα. Σύνολο: 30 μονάδες Μονό Σριούσμπερι – Πλίμουθ 2 (5.75) 2 dnb 4.00: 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 55 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 110 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος