2506

Μάκης Μηνδρινός

Αφού αυτές πληρώνουν…

Χαιρετώ! Καλό το Σ/Κ/Δ που πέρασε, δεν θα μπορούσα να έχω παράπονο. Το Σάββατο το απόγευμα, για να είμαι ειλικρινής, κάτι… καντηλάκια στην Αστον Βίλα τα έριξα, είχαμε πει πως ήταν ματς-κλειδί. Και αν περνούσε θα έφερνε καλά κέρδη (σε συνδυασμό με το 6άρι της Γουότφορντ). Από την άλλη κοιτάζοντας πιο ψύχραιμα τα πράγματα το βράδυ και βλέποντας στιγμιότυπα, ριπόρτ, κ.

λπ., είδα ότι η Αστον Βίλα ήταν κάκιστη, δεν άξιζε το τρίποντο. Από την άλλη, χθες, η Ιστ Θάροκ επιβεβαίωσε ότι η απόδοσή της στο εκτός έδρας ματς με την Τσέλμσφορντ ήταν λάθος: στο 5.25 άνοιξε, ανέβηκε στο 5.50 και λίγο πριν από τη σέντρα πήγε στο 6.50!!! Εξωφρενική απόδοση για τη μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας, το γράψαμε ΠΡΙΝ γίνει το ματς.

Όχι, δεν το ξαναέπαιξα στο 6.50, θα ήταν λάθος να κάνω δεύτερο μπετ στο ίδιο ματς. Το πήραμε, με ανατροπή κιόλας. Μπορεί και να μην το παίρναμε, μπάλα είναι, αν το διπλό ήταν στο 3.00 δεν θα παίζαμε καν. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, η απόδοση ήταν λάθος. Και επειδή πρέπει να τα λέμε και να τα ξέρουμε όλα, το δεύτερο γκολ της Ιστ Θάροκ δεν έπρεπε να μετρήσει, στην αρχή της φάσης έγινε χέρι που δεν δόθηκε.

Από ‘κει και πέρα, όμως, η εμφάνιση ήταν μια χαρά, είχε και δοκάρι για να κάνει το 3-1. Τα δύο γκολ της Ιστ Θάροκ, μάλιστα, τα πέτυχε ο Μαξ Κόρνχιλ, που πέρσι έπαιξε στην Τσέλμσφορντ! Στη φωτό ο προπονητής της ομάδας, Τζον Κόβεντρι, που αναδείχθηκε προπονητής του μήνα για τον Αύγουστο. Αυτά τα ωραία με τα όσα έγιναν. Χαμός σήμερα, Τσάμπιονς Λιγκ, εμβόλιμες στις μικρές Αγγλίας, Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη.

Οπότε πάμε να τα δούμε όσο πιο συνοπτικά γίνεται (λέμε τώρα…). Τσάμπιονς Λιγκ * Δεν θα κάνω αναφορά σε όλα τα ματς, δεν υπάρχει λόγος. Από τα σημερινά δεν με απασχολεί κανένα, δεν μπαίνω στη διαδικασία ανάλυσης, μπορείτε να βρείτε αναλύσεις, στατιστικά και προτάσεις στις ειδήσεις παρακάτω ή στο kingbet.net. * Στα αυριανά (Τετάρτη) το Λίβερπουλ – Σεβίλλη και το Τότεναμ – Ντόρτμουντ είναι αυτά που με απασχολούν περισσότερο.

Για τη Λίβερπουλ που έρχεται από μία πολύ βαριά ήττα (5-0, Μάντσεστερ Σίτι), θεωρώ ότι δεν είναι καλός αντίπαλος η Σεβίλλη και μάλλον δεν είναι καλό ούτε ότι παίζει εντός έδρας. Είναι δύσκολο να ψυχολογήσεις μια ομάδα με βαρύ όνομα όταν έρχεται από τόσο μεγάλη σφαλιάρα, ωστόσο το 1.70 του άσου προκαλεί για κόντρα. Ασος για 2.00+, την υποτιμούν τη Σεβίλλη.

* Στο Τότεναμ – Ντόρτμουντ τα δεδομένα είναι πάνω-κάτω γνωστά. Η Τότεναμ προφανώς κάποια στιγμή θα αρχίσει να κερδίζει στο «Γουέμπλεϊ», αλλά προς το παρόν βγάζει… κόμπλεξ: 2 νίκες σε 12 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις! Και δεν θα έχει και τον Ντέλε Αλι, κομβικής σημασίας η συγκεκριμένη απουσία. Πέρσι, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (καλή ώρα…) υποδέχθηκε τη Μονακό.

Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε… Η Ντόρτμουντ είναι ό,τι πρέπει για να παίξει στην κόντρα, μοιάζει και βελτιωμένη αμυντικά με τον νέο προπονητή. Πιο ισορροπημένο το περίμενα. Επίσης, δεν παίζω ποτέ under, αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν επιβεβαιωθεί στο συγκεκριμένο ματς (2.15). * Για το Γιουρόπα Λιγκ είναι πολύ νωρίς να πω οτιδήποτε, θα τα ξαναδώ και αν υπάρξει κάτι θα επανέλθω την Πέμπτη.

Προς το παρόν, πάντως, είμαι προς το τίποτα… Τσάμπιονσιπ * Μπες λίγο στην ψυχολογία ενός οπαδού της Σάντερλαντ: έχει πληρώσει διαρκείας, πηγαίνεις συνέχεια στο γηπεδάκι, και δεν έχεις χαρεί νίκη της ομάδας σου για 9 μήνες! Στις 17/12 είδαν τελευταία φορά τη Σάντερλαντ να κερδίζει εντός έδρας. Εκτοτε, σε 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, Κύπελλο) μετράει 6 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Από τα 14 στα 10 δεν σκόραρε καν! Τώρα υποδέχεται τη Νότιγχαμ, η οποία παίζει ωραία μπαλίτσα, αλλά (σχεδόν πάντα υπάρχει και ένα αλλά!), είναι αφελής. Δέχεται πανεύκολα γκολ και για να κερδίσει σήμερα πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο. Θα βάλει; Ισως… Στο 3.70 το διπλό, η αλήθεια είναι ότι ένα κλικ πιο πάνω θα το ήθελα. Πιθανό και το over βέβαια.

* Υπουλο το Φούλαμ – Χαλ. Η Χαλ έφαγε την 5άρα από την Ντέρμπι, αλλά προφανώς δεν έγινε ομάδα της σειράς. Και η Φούλαμ ακόμα ψάχνεται, δεν έχει νικήσει εντός. Στο 4.50 κυκλοφορεί το διπλό, αν δεν είχε τις απουσίες οι φιλοξενούμενη θα μπορούσα να πάρω το ρίσκο… Λιγκ 1 * Σχεδόν τίποτα. Ένα πολύ πιθανό over στο Μπρίστολ Ρόβερς – Πόρτσμουθ (1.

90) και ίσως η κόντρα της Πόρτσμουθ, που πηγαίνει στο Νορθάμπτον. Οι γηπεδούχοι έκαναν τη νίκη στο πρώτο ματς του Χάσελμπαϊνκ, ίσως κάνουν και δεύτερη σερί. Αλλά το σετ είναι αρκετά προσεκτικό. Λιγκ 2 * Και εδώ ένα πιθανό over, στο Ακρινγκτον – Γκρίμσμπι (1.80). * Μια λίγο τραβηγμένη σκέψη είναι η κόντρα της Μάνσφιλντ, που υποδέχεται τη Γουίκομ.

Η Μάνσφιλντ υπενθυμίζω πως είναι στα φαβορί για άνοδο, όμως ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό, μια έτσι μια αλλιώς είναι. Η Γουίκομ είναι καλά (τρία ματς αήττητη) και δεν έχει χάσει μακριά από το γήπεδό της. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις εκτός έδρας τη Μάνσφιλντ, αλλά στο 4.00 μπορεί να συζητηθεί. Νάσιοναλ Λιγκ * Η Λέιτον, που παίξαμε το Σάββατο και τη χάσαμε, ηττήθηκε δίκαια 2-0 από την Μπόρεχαμ.

Είχε μια ευκαιριάρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσει (τετ α τετ), αλλά μόλις δέχθηκε το 2ο στις αρχές του β’, ουσιαστικά το παράτησε, θα μπορούσε να δεχθεί κι άλλα. Εμφάνισε και πάλι αμυντικές αδυναμίες, ειδικά στα άκρα της άμυνας υπάρχει σοβαρά θέμα. Σήμερα υποδέχεται τη Χάλιφαξ, η οποία είναι αήττητη 5 ματς (4-1-0), ενώ σε 4 εξόδους έχει 3 ισοπαλίες και 1 νίκη.

Και έχει έναν ακραίο «σφαίρα» (τον Κοσίλο), που μπορεί να… ανακατώσει την άμυνα της Λέιτον. Η απόδοση (στο 5.00!) προφανώς την αδικεί. Από την άλλη, δεν μου άρεσε στη νίκη 3-2 επί της Μέιντενχεντ. Δέχθηκε πολλές φάσεις, το 3-0 που προηγήθηκε στο 67’ ήταν λίγο μαγική εικόνα και σε όλα της τα γκολ προηγήθηκαν τραγικά λάθη της αντιπάλου.

* Σε συνέχεια των όσων έγραψα, η Μέιντενχεντ υποδέχεται την Τρανμίρ. Το ξαναλέω, η Μέιντενχεντ ήταν πολύ καλή κόντρα στην Χάλιφαξ, αν ήταν αποτελεσματικότερη δεν θα έχανε, θα διατηρούσε το εκτός έδρας αήττητο. Μετράει 2 ήττες εντός, αλλά ήταν από τις Λέιτον και Ρέξαμ, τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας. Η Τρανμίρ ξεκίνησε ως το φαβορί για άνοδο, αλλά ψάχνεται ακόμα.

Το εντυπωσιακό: έχει παίξει 4 εκτός έδρας ματς, τα 3 ήταν κόντρα στις 3 τελευταίες της βαθμολογίας! Μία νίκη, δύο ισοπαλίες ο απολογισμός, δίχως να δεχθεί γκολ. Στο μοναδικό δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της ως τώρα, έχασε 2-0 από την Ιστλιχ. Το Σάββατο νίκησε 1-0 την Μπάροου με γκολ στα χασομέρια, σε ένα ματς που ήταν καλούτσικη στο δεύτερο μέρος, αλλά στο πρώτο θα έπρεπε να χάνει (ακυρώθηκε χωρίς λόγο γκολ της αντιπάλου).

Στο 3.80 ο άσος, ξεφεύγει… Βορράς * Και στις δύο κατηγορίες (Βορράς και Νότος) έχει διακοπή στο πρωτάθλημα το προσεχές Σ/Κ, καθώς οι ομάδες έχουν υποχρεώσει στο Κύπελλο. * Η Αλφρετον τρέχει αήττητο 4 αγώνων (3-1-0) και στο τελευταίο κέρδισε σβηστά 4-1 την αδύναμη Γκέινσμπορο. Εβαλε 4 γκολ ως το 25’, από το 26’ με παίκτη παραπάνω, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες για παραπάνω γκολ, χαλάρωσε στο τέλος και δέχθηκε τη μείωση.

Εντός έδρας έχει 4 νίκες και μία ήττα, έχασε μόνο από την Σάουθπορτ. Υποδέχεται την Μπράκλι, που έρχεται από υψηλής έντασης εκτός έδρας ματς με τη Σάλφορντ, έκανε καλή προσπάθεια, αλλά υπέστη την πρώτη ήττα της σεζόν, φτάνοντας τα 3 σερί χωρίς νίκη. Σαν να βγάζει κούραση, στο προηγούμενο με την Τάμγουορθ (0-0) δεν έκανε ούτε φάση… Κακώς είναι στο 3.

80 ο άσος. * Υπουλο το Ν. Φέριμπι – Σπένιμουρ. Είχαμε πει σε ανύποπτο χρόνο πως μπορεί η Φέριμπι να μην μπορεί να σταυρώσει αποτέλεσμα αλλά οι εμφανίσεις της είναι βελτιωμένες. Η Σπένιμουρ είναι 5 χωρίς νίκη (0-3-2), κακώς είναι στο 6.50 ο άσος. Αλλά, ΟΚ, δεν το ζορίζω, μιλάμε για μια ομάδα (Φέριμπι) που έχει πετύχει 3 γκολ όλα κι όλα σε 10 ματς… Νότος * Η Ντάρτφορντ είναι καλά, αλλιώς θα συζητούσαμε σοβαρά για το 4.

55 της Ιστμπουρν Μπόρο, η οποία μια χαρά ομάδα είναι και έρχεται από 2-2 στην έδρα της Σεντ Αλμπανς, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις. * Σεντ Αλμπανς – Χάβαντ. Η Σεντ Αλμπανς 6η και 3 χωρίς νίκη (0-1-2) και η Χάβαντ 3η με 4 νίκες σε 5 τελευταία. Η Χάβαντ, μάλιστα, εκτός έδρας είναι αήττητη (4-1-0), μετρώντας 4 σερί νίκες, ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 5 εξόδους! Σου κλέβει το ματς χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

Αυτό έγινε και το Σάββατο, στην έδρα της Γκλόουστερ, που την κέρδισε 1-0, σε ματς που είχε 2 δοκάρια και 2-3 κλασικές ακόμα ευκαιρίες να το καθαρίσει πιο εύκολα. Η Σεντ Αλμπανς φτιάχνει φάσεις αλλά, όπως και απέναντι στην Ιστμπουρν, αλλά έχει πρόβλημα στα τελειώματα. Συν τα αμυντικά της προβλήματα, δεδομένα αυτά (ισοφαρίστηκε 2-2 από την Ιστμπουρν στα χασομέρια, σε ματς που προηγήθηκε 2-0).

Στο 3.40 το διπλό. * Δίκαιος άσος αυτός της Τρούρο, κόντρα στο 2.00. Πάμε να τα μαζέψουμε λίγο, γιατί μαζεύτηκαν αρκετά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ μιλήσαμε για Σεβίλλη (5.00) και Ντόρτμουντ (3.10). Στην Τσάμπιονσιπ για Νότιγχαμ (3.70) συν over (1.90) και Χαλ (4.50). Στη Λιγκ 1 για το over στο Μπρίστολ Ρόβερς – Ολνταμ (1.90) και τον άσο της Νορθάμπτον (3.10). Στη Λιγκ 2 για το over στο Ακρινγκτον – Γκρίμσμπι (1.

80) και το διπλό της Γουίκομ (4.00). Στη Νάσιοναλ Λιγκ για τη Χάλιφαξ (5.00) και την Μέιντενχεντ (3.80). Στο Βορρά για την Αλφρετον (3.80) και στο Νότο για την Χάβαντ (3.40). Για να μην το παιδεύω. Σβήνονται όλα τα σημεία από Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Κρατάω Μέιντενχεντ από Νάσιοναλ Λιγκ και Αλφρετον από Βορρά. Τελευταίο που κόπηκε ήταν η Χάβαντ (ό,τι και να είναι, δύσκολο να κάνεις δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη σε διάστημα 4 ημερών, ειδικά αν ο αντίπαλος είναι μια γενικά καλή ομάδα).

Πηγαίνω, δηλαδή, με δύο άσους, συνυπολογίζοντας ότι οι σχεδόν όλες οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς σε διάστημα 4 ημερών (άρα υπάρχουν πιθανότητες για επιπλέον κούραση…). Θα παίξω και μια δυάδα με over: Μπρίστολ Ρόβερς – Ολνταμ και Ακρινγκτον – Γκρίμσμπι. Υπολόγιζα η δυάδα αυτή να μου δίνει περίπου 2.

90 και μου δίνει 3.40. Αν αλλάξει κάτι θα γίνει update στη στήλη, όπως και να έχει τα λέμε κλασικά και από το twitter. ΥΓ. Για πάμε λίγο να οργανωθούμε για το Σάββατο. Κάντε τα κουμάντα σας και πείτε μας ποιοι θα έρθετε (στο κλασικό ποστ στο forum), να κάνουμε κι εμείς τις απαραίτητες συνεννοήσεις με το μαγαζί! Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (11/09): – 21 μονάδες Επιστροφές από 11/09: 94 μονάδες (93,75 για την ακρίβεια, αλλά το 0,25 είναι υπέρ του… μαθητή και επειδή ξεκίνησαν τα σχολεία το κάνω 94) Νέο υπόλοιπο (12/09): 73 μονάδες Ποντάρισμα 12/09 Μονά Μέιντενχεντ – Τρανμίρ 1 (3.

80): 25 μονάδες Αλφρετον – Μπράκλι 1 (3.80): 25 μονάδες Δυάδα Μπρίστολ Ρόβερς – Ολνταμ over (1.90) Ακρινγκτον – Γκρίμσμπι over (1.80) * 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 75 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -2 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος