2426

Μάκης Μηνδρινός

Βοηθά η συγκυρία

Χαιρετώ! Δεν ήταν κακό το Σ/Κ που μας πέρασε, μιλώντας πάντα στοιχηματικά. Κέρδος ήρθε από το διπλό της Ιστ Θάροκ στο Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ (ως το 33’ που προηγηθήκαμε 1-0 θα μπορούσαμε να είμαστε 3-0 μπροστά, στις αρχές του β’ γλιτώσαμε την ισοφάριση, από το 69’ όμως έμεινε με 10 παίκτες η Γέλινγκ και το καθαρίσαμε 3-0), ενώ είχαμε επιστροφή πονταρίσματος στο Γουόκινγκ – Πίτερμπορο.

Εδώ μπορούμε να νιώθουμε λίιιιγο αδικημένοι. Μείναμε πίσω από λάθος του τερματοφύλακα, ψάξαμε πολύ την ισοφάριση, χάσαμε πέναλτι, τελικά κάναμε το 1-1 στο 84’ και στο τέλος είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες να το πάρουμε. Στα χασομέρια είχαμε και δοκάρι σε ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ! Δεν ήθελε, πάμε παρακάτω. Στο νέο κουπόνι έχουμε τελευταίες αγωνιστικές ομίλων σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, νοκ άουτ ματς για το Λιγκ Τρόφι και κάποια σκόρπια εγγλέζικα ακόμα.

Γενικά λίγα πράγματα. Πάμε να τα δούμε λίγο αναλυτικότερα. Αγγλία * Είναι γνωστό πως δεν… πετάω τη σκούφια μου για το Λιγκ Τρόφι. Στην… αστεία φάση των ομίλων (δεν τη χαρακτηρίζω μόνο εγώ έτσι, αλλά και οι περισσότεροι προπονητές των ομάδων) δεν ασχολήθηκα καθόλου στοιχηματικά, τώρα μπήκαμε στα νοκ άουτ. Προς το παρόν δεν αλλάζουν πάρα πολλά ως προς την προσέγγιση των προπονητών, οι περισσότεροι θα κάνουν αρκετές αλλαγές.

Αν και είναι η συγκυρία τέτοια, που θεωρητικά βοηθάει ώστε να δούμε κάποια πιο σοβαρή προσέγγιση από ορισμένους. Στη λογική ότι αρκετές ομάδες δεν αγωνίστηκαν το προηγούμενο Σ/Κ, έχοντας αποκλειστεί από τους πρώτους γύρους του Κυπέλλου. Το Φλίτγουντ – Τσέστερφιλντ είναι ένα ζευγάρι που άρχισα να κοιτάζω περισσότερο από χθες το βράδυ, όταν έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου.

Η Φλίτγουντ, που ήρθε 1-1 με την ερασιτεχνική Χέρεφορντ το Σάββατο, έχει τη ρεβάνς σε μία εβδομάδα. Και αν περάσει θα αντιμετωπίσει στον… περιβόητο 3ο γύρο τη Λέστερ, ομάδα Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι το μόνο κίνητρο ότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι και ότι αυτή η ομάδα θα είναι η Λέστερ. Εκεί αγωνίζεται ο Βάρντι, ο οποίος έκανε το… ξεπέταγμά του στη Φλίτγουντ τη σεζόν 2011-12 στην Κόνφερενς, με 34 γκολ σε 42 ματς, είναι είδωλο εκεί, λατρεύεται.

Από εκεί τον τσίμπησε η Λέστερ και η συνέχεια είναι γνωστή. Ηδη το μυαλό των περισσότερων είναι στο Κύπελλο: την Τρίτη 12/12 η ρεβάνς με τη Χέρεφορντ και αρχές Γενάρη –αν έχει περάσει τη Χέρεφορντ- ακολουθεί η Λέστερ. Πριν από τη ρεβάνς με την Χέρεφορντ, η Φλίτγουντ αντιμετωπίζει (το Σάββατο 09/12) τη Γουίγκαν εκτός έδρας, την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στη Λιγκ 1.

Αγωνιστικά, δεν είναι καλά: η τελευταία νίκη της ήταν στο Τρόφι, 2-1 την Καρλάιλ εκτός έδρας, ενώ τελευταία φορά που νίκησε εντός έδρας ήταν στις 28/10, 2-0 την Οξφορντ. Από την άλλη, βέβαια, δεν χάνει κιόλας εύκολα εντός, φέρνει πολλές ισοπαλίες. Και ο Ρέσλερ είναι ένας προπονητής που ναι μεν δεν λέει «όχι» στα Κύπελλα, από την άλλη πάντα κάνει αλλαγές (με πολλές ρεζέρβες έπαιξε στα ματς του ομίλου στο Λιγκ Τρόφι).

Πάμε στην Τσέστερφιλντ, την ουραγό της Λιγκ 2, μία κατηγορία διαφορά έχει από την Φλίτγουντ. Μέχρι πριν από ένα μήνα, η Τσέστερφιλντ έμοιαζε να μην έχει στον ήλιο μοίρα. Τελευταία και με εικόνα ομάδας που δεν δείχνει ότι μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Σταδιακά, όμως, κι ενώ είχε αλλάξει προπονητή (ο Λέστερ που ανέλαβε είναι ποδοσφαιρική μορφή για τον σύλλογο, φορώντας τη φανέλα του για πολλά χρόνια), συνήλθε.

Αήττητη στα 5 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Το σημαντικότερο, ότι αγωνιστικά παλεύει, δείχνει να έχει σφυγμό. Συν ότι είναι ξεκούραστη, καθώς το Σ/Κ δεν είχε υποχρεώσεις (έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο). Δύο αρνητικά: το ένα είναι ότι η τελευταία της Λιγκ 2, Τσέστερφιλντ, υποδέχεται το Σάββατο την προτελευταία Μπάρνετ, σε μάχη για την παραμονή.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι η τεράστια πτώση απόδοσης. Κυριακή το διπλό ήταν στο 6.00, χθες έπεσε στο 5.20, το πρωί ήταν στο 4.20, τώρα στο 4.50! Άλλο 6.00, άλλο 5.20, άλλο 4.20. Και ΟΚ, το 6.00 ήταν τεράστιο, ήταν λάθος. Το 5.20 παιζόταν σχετικά εύκολα. Στο 4.50, πλέον, παίζεται οριακά, ουσιαστικά είναι η απόδοση που θα έπρεπε να δίνει από την αρχή. * Εκτός του Λιγκ Τρόφι, το πρόγραμμα έχει και δύο εξ αναβολής ματς σε Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ: Χαρογκέιτ – Κιντερμίνστερ και Οξφορντ Σίτι – Τρούρο.

Αδιάφορα στοιχηματικά, σωστά τα σετ αποδόσεων. Τσάμπιονς Λιγκ Δεν θα μπω αυτή τη φορά στη διαδικασία να γράψω για όλα τα ματς. Δεν έχει νόημα, τα περισσότερα είναι αδιάφορα βαθμολογικά. Το μοναδικό που με… τραβάει λίγο περισσότερο είναι η Μπεσίκτας. Η πρωτοπόρος του ομίλου, που είναι βαθμολογικά αδιάφορη, παίζει στην έδρα της Λειψίας, η οποία ενδέχεται να γίνει αδιάφορη κατά τη διάρκεια του ματς.

Αν, δηλαδή, στο Πόρτο – Μονακό γίνεται το… φυσιολογικό και η Πόρτο προηγηθεί (η Μονακό είναι αδιάφορη και θα κάνει πολλές αλλαγές), αυτόματα η Λειψία γίνεται αδιάφορη. Αρα το 1.33 του άσου είναι εκτός κάθε λογικής. Ή, από την άλλη, δεν υπάρχει αυτό το 11.00 της Μπεσίκτας. Το ζητούμενο είναι οι Τούρκοι να παίξουν το ματς σοβαρά. Αν δούμε εντελώς εναλλακτική ενδεκάδα, ΟΚ, το αφήνουμε στην ησυχία του και απλά έχουμε το νου μας στο live μπας και προκύψει κάτι.

Αλλά αν η Μπεσίκτας δεν έχει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, το 11άρι μπορεί να παιχτεί και πριν από το ματς. Δεν θα παίξω από τώρα, θα κάνω υπομονή μέχρι αύριο όταν βγουν τα σχετικά ρεπορτάζ και βλέπουμε… Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα, μία Τσέστερφιλντ από το Λιγκ Τρόφι και μια Μπεσίκτας από το Τσάμπιονς Λιγκ, αν και εφόσον (θα υπάρξει update αν χρειαστεί).

Δύσκολα θα κρατήσω κάτι από τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ της Πέμπτης, οπότε νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή. Τα λέμε και στο twitter. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (02/12): – 84 μονάδες Επιστροφές από 02/12: 125 μονάδες Νέο υπόλοιπο 05/12: 41 μονάδες Ποντάρισμα 05/12 Φλίτγουντ – Τσέστερφιλντ 2 (4.50): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 20 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 21 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος