2510

Μάκης Μηνδρινός

Για την τιμή των όπλων

Καλησπερα! Δεν εχω να πω πολλα για οσα προηγηθησαν. Το μπετ του Τουρκια-Λετονια χαθηκε και ως αντερ που το επελεξα εγω και ως προς το στοιχημα νικης. Οι Λετονοι ηταν δυο κλασεις ανωτεροι, ειχαν απειρες επιθετικες λυσεις και εναν Πορτζινγκις απο αλλον πλανητη! Νομιζω ο Λετονος χρειαζεται να βαλει μονο λιγη δυναμη ακομα στο σωμα του για να γινει ενας απο τους καλυτερους και πληρεστερους σεντερ ολων των εποχων!Ξερω,ειναι μικρος και ισως ειναι ακομα νωρις για τετοιες κρισεις, αλλα απο την αλλη, εγω δεν θυμαμαι κανεναν αλλον σεντερ να ειναι τοσο καλος και πληρης σε αυτη την ηλικια! Τα ζευγαρια για τους 16 βγηκαν λοιπον και ας τα δουμε εν ταχει ωστε να ξερουμε τι να περιμενουμε.

Οπου προκυπτει σημειο θα αναφερεται.. Πρωτα τα σημερινα: ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η Σλοβενια ειναι μια παρα πολυ καλη ομαδα, τουλαχιστον σε επιπεδο πρωτης πενταδας! Δεν αναμενεται να εχει καποιο προβλημα με τους Ουκρανους, οι οποιοι και μονο που προκριθηκαν στους 16 ειναι ηδη ευχαριστημενοι. Νομιζω οι Σλοβενοι περισσοτερο σκεφτονται το επομενο νοκ αουτ που θα ειναι οπως αναμενεται με την πολυ δυνατη Λετονια! ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ: Στις 27 Αυγουστου διεξηχθη στο Βερολινο η τελικη προβα των δυο ομαδων.

Ο αγωνας κριθηκε στο τελος υπερ των Γαλλων σε δυο τρεις φασεις που τις πηρε πανω του ο Φουρνιε. Το τελικο σκρο ηταν 85-79 για τους τρικολορ. Τι εχουμε απο τοτε? Οι Γαλλοι εχουν κανει ενα πολυ μετριο τουρνουα, σιγουρα χειροτερο απο το αναμενομενο. Ο Φουρνιε δινει λυσεις, αλλα ο Ντε Κολο ειναι πολυ μετριος για τα δεδομενα του. Οι Γερμανοι απο την αλλη κανουνε ενα αξιοπρεπεστατο τουρνουα και αν δεν ειχανε την μαυρη τρυπα των τελευταιων 5 λεπτων με το Ισραηλ σε παιχνιδι που βρεθηκαν με 16 μπροστα, θα ειχαν καπαρωσει την πρωτη θεση στον ομιλο.

Μια πρωτια που την χασανε στο τελος απο μια καλυτερη ομαδα, την Λιθουανια. Οι Γαλλοι εχουν συνολικα καλυτερους παικτες, αλλα οχι καλυτερη ομαδα! Παιζουν επισης ενα ανοιχτο και γρηγορο μπασκετ που ειναι βουτυρο στο ψωμι του Σρεντερ! Το σετ νικης βγηκε στο 1.23 για τους Γαλλους και στο 4.25 για τους Γερμανους. Νομιζω οτι η Γερμανια εχει γυρω στις 40% πιθανοτητες νικης, πραγμα που σημαινει οτι το 4.

25 αποτελει ξεκαθαρο βαλιου μπετ! Το κραταμε! ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ– ΙΤΑΛΙΑ: Η Ιταλια ειναι μαζι με την Γαλλια οι δυο ομαδες που με εχουν απογοητευσει μεχρι στιγμης. Θα μου πειτε, γιατι οχι και η Ελλαδα? Γιατι την Ελλαδα την περιμενα! Ενω αυτες τις δυο οχι..τους λειπει ο Γκαλιναρι, αλλα δικαιολογιες μπορουμε να βρουμε απειρες! Ολες οι ομαδες εχουν αποντες.

. ο Μπελινελι παιζει καλα, Ντατομε, Μελι και Χακετ τον υποστηριζουν οσο μπορουν. Κι ομως, μου βγαζουν διαρκως οτι ειναι μια ομαδα αχρωμη και χωρις προσωπικοτητα…οι Φινλανδοι απο την αλλη ειναι η μεγαλη ευχαριστη εκπληξη του τουρνουα. Σου δινουν την εντυπωση οτι δεν πιασανε το ταβανι τους, σε αντιθεση ας πουμε με την αλλη εκπληξη, την Ουκρανια.

.ο Μαρκανεν ειναι μεγαλη ατραξιον, παικτης πολυ καλυτερος απο τον πολυ Ντατομε η και τον Μελι ενω οι περιφερειακοι τους μπορουν να σουταρουν εξαιρετικα απο το τριποντο ακομα και μετα απο ντριπλα, πραγμα που τους δινει μεγαλο πλεονεκτημα. Στο 1.60 η Ιταλια, στο 2.45 οι Φινλανδοι. Θα παρουμε το 2.45, παρα το οτι δεν το θεωρω τεραστιο βαλιου, η αποδοση των Γερμανων για παραδειγμα εχει μεγαλυτερη αξια… απλως….

τι να πω…αν ανοιξει το χερι αυτων των διαολων, θα τρεχουν οι Ιταλοι να κρυφτουν… ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: Δεν θα κανω αλλη μια αναλυση των προβληματων της ελληνικης ομαδας, κυριως γιατι πλεον δεν υπαρχει λογος. Ειναι ενας τελικος! Και η ομαδα αποφασισε να το παιξει δεμενη οσο πιο πολυ γινεται, ξεχνωντας εστω και λιγο τα πολλαπλα προβληματα που δημιουργηθηκαν.

Θεωρητικα, το παιχνιδι των Λιθουανων μας ταιριαζει, παιζουν με βαρια κορμια κατω απο το καλαθι και για πρωτη φορα οι Μπουρουσης και Παπαγιαννης εχουν αντικειμενο δουλειας! Δεν θα χρειαστει να κυνηγανε γρηγορους ψηλους εξω απο το καλαθι. Οι Λιθουανοι εχουν βεβαια την επιλογη να βγαλουν τον Βαλαντσιουνας και να μας παιζουν πικ εν ρολ στο καλαθι μεχρι να σβησει ο ηλιος… και τα πουλια ξερουν οτι δεν μπορουμε να το αντιμετωπισουμε! Το πιθανοτερο ομως ειναι να μεινουμε στα <<βαρια κορμια>>… μονο που ακομα και σε αυτο το στυλ που μας ταιριαζει, αυτοι ειναι καλυτεροι! Ο Βαλαντσιουνας, χρησιμος ρολιστας στο Τοροντο, ειναι εδω ενα μεγαλο αστερι! Μεχρι να βρει απεναντι του τον Μαριανοβιτς, θα κανει ο,τι θελει στο τουρνουα! Το προβλημα ομως δεν ειναι μονο ο Βαλαντσιουνας, ειναι οτι υπαρχουν κι αλλοι…ο Μοτεγιουνας που παιζει διπλα τους ειναι παικταρας! Το ιδιο και ο Κουζμινσκας των Νικς και ο Ματσιουλις και ο Γκετσεβιτσιους… αν θα επρεπε να βρω ενα αδυναμο σημειο των Λιθουανων ειναι οτι πισω απο τον πολυ καλο ποιντ γκαρντ Καλνιετις, στην ουσια δεν υπαρχει αλλος.

Νομιζω οτι ειναι δουλεια του Καλαθη αυτη, να τον πιεσει οσο γινεται περισσοτερο ωστε να τον κουρασει και να τον οδηγησει σε λαθη. Για να καταληξουμε καπου, δεν πιστευω οτι η εθνικη μας θα αντεξει απεναντι σε αυτη την ομαδα! Δεν θα μπορεσει να αντιμετωπισει το παιχνιδι των Λιθουανων κατω και γυρω απο το καλαθι ενω για να μεινει μεσα στο παιχνιδι θα πρεπει να εχει ενα ποσοστο τριποντων εξωπραγματικο, οπως ηδη εκανε με την Πολωνια! Το να μπαινουν τα σουτ απο παντου, γινεται μια φορα ομως, οχι καθε μερα.

Και οχι απο αυτους τους σουτερ! Περιμενω να ειμαστε μεσα η να ακολουθουμε το σκορ μεχρι περιπου το 30! Το σετ εχει βγει στο 1.38 για τους Λιθουανους και στο 3.15 για εμας. Δικαιο νομιζω οτι ειναι. Το χαντικαπ του μπουκ ειναι στους 6 ποντους. Θα το ανεβασω και θα το παρω στους -9,5 ποντους για τους Λιθουανους σε αποδοση αουτσαιντερ 2.50 . Στα αυριανα: ΛΕΤΟΝΙΑ –ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Η Λετονια εχει βαλει μεχρι τωρα στους 5 αγωνες που επαιξε: 82 στην ηττα απο την Σερβια, σε ματς που ο Πορτζιγκις ειχε για μεγαλο διαστημα προβλημα με τα φαουλ, 92 στο Βελγιο, 97 στους Βρετανους, 84 στην νικη 15 ποντων επι των Ρωσων και 89 στην Τουρκια! Ειναι μια απιστευτη επιθετικη μηχανη, οπως τα φωτα πεφτουν μεν στον Πορτζινγκις, αλλα οπως αποδυκνειεται υπαρχουν κι αλλοι! Ο Τιμα και οι δυο Μπερτανς εχουν ανοιχτη γραμμη με το αντιπαλο καλαθι ενω ερχονται απο τον παγκο και εκπληξεις οπως ο γερολυκος Μπλουμς που εβαλε 17 στους Τουρκους που κανανε το λαθος να μην τον υπολογισουν.

Το Μαυροβουνιο νομιζω προκρινομενο στην επομενη φαση, εφτασε στο ταβανι του. Στοιχηματικα, το σετ βγηκε στο 1.30 για τους Λετονους και στο 3.65 για τους Μαυροβουνιους. Δεν θα ασχοληθω…Οι Λετονοι, ενα απο τα <<αλογα μου>> σ αυτο το τουρνουα, ευκολα η δυσκολα θα περασουν. ΣΕΡΒΙΑ – OΥΓΓΑΡΙΑ: 1.02 – 16.50 το σετ των αποδοσεων. Παμε παρακατω.

. ΙΣΠΑΝΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: 1.05 – 12.50 το σετ εδω. Εδω το 12,5 των Τουρκων ειναι βαλιου! Αλλα δεν ειναι απο τα βαλιου που παιζονται… οι Ισπανοι ακομα και αν βρουν κοντρα, θα περασουν μαλλον ευκολα! ΚΡΟΑΤΙΑ – ΡΩΣΙΑ: Εδω θα εχουμε ενα μεγαλο παιχνδι 2 επι 2! Κατι σαν τα μονα που παιζαμε μικροι στο σχολειο…απο την μια πλευρα οι Μπογκτανοβιτς και Σαριτς και απο την αλλη ο Σβεντ με τον Μοζγκοφ.

Στους υπολοιπους των ροστερ οι Κροατες υπερεχουν, αλλα οχι πολυ! Οι 4 που προανεφερα κανουν εξαιρετικο τουρνουα, αλλα ενω για τους 3 ημουν σιγουρος, αυτος που δεν ημουν ειναι ο Μοζγκοφ! Βρηκε χρονο που στο ΝΒΑ δεν βρισκει και παιζει πραγματικα σουπερ! Το σετ βγηκε στο 1.44 για τους Κροατες και στο 2.85 για τους Ρωσους. Υπαρχει ξεκαθαρο λαθος και ειμαι προθυμος να πληρωσω για να το μαθω.

Θα παρω το 2.85! Συνοψιζοντας: ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-: 1000 Μοναδες ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ: Συνολο 150 Μοναδες ΚΑΤΑΚΤ. ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ> ΛΕΤΟΝΙΑ 17 25 Μοναδες ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ> ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ 5 25 Μοναδες Γερμανια – Γαλλια > 1 4.25  25 Μοναδες Φινλανδια – Ιταλια > 1 2.45   25 Μοναδες Λιθουανια(-9.5) – Ελλαδα > 1 2.50  25 Μοναδες Κροατια – Ρωσια > 2 2.

85  25 Μοναδες   ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ(δεν αφαιρεθηκαν τα τοποθετημενα) : 1523.25 Μοναδες Υ.Γ. Θελω σημερα πριν κλεισω το κειμενο να πω κατι: Αμφιβαλλω αν μπορουν οι περισσοτεροι να συνειδητοποιησουν τι ειναι αυτο που καταφερε ο Νικος Γκαλης, μπαινοντας στο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HALLOFFAME! Να τον αναγνωρισουν δηλαδη οι Αμερικανοι, αυτοι που λιγο πολυ πιστευουν οτι μακρια απο την Αμερικη δεν υπαρχει σοβαρο μπασκετ! Και μαλιστα χωρις Αυτος, – το (α) με κεφαλαιο οπως καθε μπασκετικος οφειλει να κανει, – να εχει παιξει ουτε ενα λεπτο στα παρκε του ΝΒΑ!! Σκεφτειτε το λιγο….

ηρθε στην Ελλαδα και την πηρε απο τον πατο της απολυτης μετριοτητας, τοτε που χαναμε απο Βουλγαριες, Ελβετιες και λοιπες παρομοιες δυναμεις και την εκανε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ! Μας διδαξε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ σε μια εποχη που αυτη η λεξη ηταν αγνωστη στον αθλητισμο και στο τελος μας διδαξε ΜΠΑΣΚΕΤ! Μας εμαθε να μην φοβομαστε κανεναν ειτε το ονομα του τελειωνε σε ιτς, ειτε σε οφ, ειτε σε ις….

.αν δεν ηταν Αυτος, δεν θα γινομασταν ΠΟΤΕ πρωταθλητες Ευρωπης και εννοω, ΟΥΤΕ και την δευτερη φορα! Θα τα ξαναπουμε την Τριτη με τα παιχνιδια των 8 χωρις Ουγγαριες, Ουκρανιες κλπ, οπου πλεον θα γινει αναμεσα στους διεκδικητες η σφαγη του Δραμαλη!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος