2516

Μάκης Μηνδρινός

Γκρίνιες και αποχώρηση…

Χαιρετώ! Ο Σεπτέμβρης μπήκε, η Αθήνα γέμισε ξανά κόσμο, οι ρυθμοί όλο και αυξάνονται, σε κάθε τομέα. Ακόμα και στο στοιχηματικό κομμάτι, μπαίνουμε σε φουλ ρυθμούς μέσα στο μήνα: η αγωνιστική των Εθνικών ομάδων ολοκληρώνεται σήμερα (τον Οκτώβρη πάλι…), οι ομάδες ολοκλήρωσαν τις μεταγραφικές τους κινήσεις, έχουμε και αγωνιστικό δείγμα καθώς παίζουν κοντά ένα μήνα, την άλλη εβδομάδα ξεκινούν Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, οπότε το… καμπανάκι του μαραθωνίου χτύπησε! Και φέτος είναι κανονικός μαραθώνιος, μην ξεχνάμε ότι μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων έχουμε Μουντιάλ.

Στοιχηματικά, νομίζω είμαστε καλά. Ούτε κερδίζω ούτε χάνω ως τώρα, ο Αύγουστος είναι πάντα περίεργος μήνας και είναι σημαντικό να μην υπάρχει χασούρα με το «καλημέρα». Και το Σ/Κ καλό ήταν, έφερε επιστροφές. Η Μπρέιντρι δυσκολεύτηκε στην αρχή στον πλαστικό χλοοτάπητα της Οξφορντ (η οποία –άσχετο- απέκτησε τον αδερφό του Τσάμπερλεϊν της Λίβερπουλ, τον 19χρονο Κρίστιαν, 6 μήνες δανεικό από την Πόρτσμουθ), έμεινε πίσω, αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές, ισοφάρισε με πέναλτι και στο β’ το γύρισε, ενώ στο τέλος θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο.

Είναι πολύ γρήγορη μπροστά η Μπρέιντρι, όταν βρίσκει χώρους είναι… φωτιά. Γενικά ήταν μια αγωνιστική που πήγε αρκετά καλή, έγινε σωστό διάβασμα, πέρασαν κάποια καλά σημεία, χαίρομαι που κάποιοι έκαναν καλή χημεία και πληρώθηκαν. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που γράφω την αρχική μου διαλογή. Γι’ αυτό λέω συνέχεια ότι ο καθένας οφείλει να έχει άποψη και να κάνει τη δική του χημεία.

Θα μπορούσα να μιλάω μόνο για τις τελικές μου επιλογές, αλλά από τη στιγμή που γίνεται το διάβασμα θεωρώ ότι είναι καλό να λέμε και τα στοιχεία των υπόλοιπων αγώνων. Πάμε να δούμε τις δύο κατηγορίες, Βορρά και Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ. Μιας και δεν έχει κάτι άλλο μεσοβδόμαδα θα κάνω λίγο μεγαλύτερη ανάλυση απ’ ό,τι συνήθως. Για να είμαι ειλικρινής ξεκίνησα να γράφω τη στήλη χθες βράδυ και κάποιες αποδόσεις σε σχέση με την αρχική μελέτη ήδη έχουν αλλάξει.

Πάμε να τα δούμε. Βορράς * Υπουλο ματς το Μπόστον – Νορθ Φέριμπι. Η φιλοξενούμενη είναι ουραγός, αλλά το παλεύει τελευταία. Εκανε μια νίκη, πήρε και κάτι ισοπαλίες, στο τελευταίο κράτησε στο 0-0 την Τάμγουορθ. Η μοναδική της νίκη ως τώρα ήταν εκτός έδρας (με τους Σπάρτανς). Η Μπόστον είναι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, δέχεται εύκολα γκολ, είναι χωρίς νίκη στα 4 τελευταία.

Βέβαια, τα 1-1 στην έδρα της Κιντερμίνστερ στο τελευταίο, μια χαρά αποτέλεσμα είναι. Κι ας μην το άξιζε, βάσει της εικόνα της: ναι μεν έμεινε πίσω από γκάφα του γκολκίπερ της, ναι μεν έχασε και (ανύπαρκτο) πέναλτι, αλλά η άμυνά της ήταν ορθάνοιχτη και δέχθηκε πολλές ευκαιρίες. Τυχερή που δεν έχασε… Στο 5.25 το διπλό, γνωρίζοντας βέβαια ότι πρόκειται για την ουραγό της βαθμολογίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

* Προφανώς είναι λάθος το σετ στο ματς της 2ης Μπράκλι κόντρα στην 6η Τάμγουορθ (1.55 ο άσος, 5.50 το διπλό). Λίγο καλύτερα να είναι η Τάμγουορθ στα εκτός θα ήμουν πολύ πιο ζεστός. Αλλα, η ρουφιάνα, λες και κάτι παθαίνει εκτός έδρας… * Περίεργη η συμπεριφορά της Τέλφορντ μέχρι στιγμής. Αν και δεν έχει βρει ρυθμό και είναι κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, έχει ήδη 3 διπλά σε 4 ματς! Οσο δυσκολεύεται εντός (μόνο ήττες) τόσο αποτελεσματική είναι εκτός.

Στο τελευταίο, στην ήττα εντός από τους Σπάρτανς (2-3), αδίκησε τον εαυτό της. Μπήκε δυνατά, αλλά δέχθηκε 2 γκολ σε ισάριθμες φάσεις της αντιπάλου και με ένα… χαζό πέναλτι (το οποίο έγινε στην άκρη της περιοχής) βρέθηκε 0-3 πίσω στο 35’ χωρίς καν να το καταλάβει. Πολύ καλή στο β’, είχε δοκάρι, ευκαιρίες, μείωσε σε 3-2 (στο 78’), θα μπορούσε ακόμα και να ισοφαρίσει, αλλά και να δεχθεί 4ο καθώς έπαιζε πολύ ανοιχτά στο τέλος.

Στα κυβικά της η Νανίτον, που πάντως –για να τα λέμε όλα- αυτοκτόνησε κόντρα στην Αλφρετον στο τελευταίο (2-2), ήταν πολύ καλύτερη και έχασε σωρεία ευκαιριών. * Στη Στόκπορτ ακούστηκαν αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα με την Μπράντφορντ Π.Α. (0-0), όπου μια μέτρια ομάδα την έκανε γιο-γιο. Και αν κάποιος άξιζε τη νίκη, η Μπράντφορντ ήταν, που μεταξύ άλλων ευκαιριών είχε και δοκάρι.

Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα σ’ αυτή την κατηγορία, ο κόσμος είναι απαιτητικός και επειδή η ομάδα δεν ξεκίνησε τόσο καλά, γκρινιάζει. Συν ότι είχαμε μια ξαφνική αποχώρηση: χθες, ο θρύλος της Στόκπορτ, ο Μάικ Φλιν (παλιός παίκτης της ομάδας και στο προπονητικό τιμ από το 2015 – φωτό) αποδέχθηκε πρόταση της Ροτσντέιλ για να είναι στο τεχνικό επιτελείο της και αποχώρησε.

Σήμερα, η Στόκπορτ υποδέχεται τη Σάουθπορτ, η οποία προέρχεται από δύσκολη νίκη σε δυνατό ματς με τη Ντάρλινγκτον (2-0) και παρέμεινε στην 3η θέση. Μόνο στο β’ ήταν καλή, όταν βρήκε παραπάνω χώρους, ωστόσο η δουλειά έγινε. Χώρους θα βρει και στο Στόκπορτ. Στο 3.10 το διπλό. Νότος * To διπλό στο Τσίπενχαμ – Γκλόουστερ χθες ήταν στο 3.

75, σήμερα είναι στο 3.40. Στο 3.75 ξέφευγε… Η Τσίπενχαμ έχει 10 γκολ παθητικό στα 4 τελευταία, ενώ εντός έδρας κέρδισε μόνο την Οξφορντ Σίτι, για την άμυνα της οποίας τα είπαμε και τις προάλλες. Η Γκλόουστερ έρχεται από 4 σερί νίκες, είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος με βάση τους αριθμούς. Λέω με βάση τους αριθμούς γιατί αγωνιστικά, δεν τη λες και υπόδειγμα αξιοπιστίας.

Κι αυτή με προβλήματα στην άμυνα, τη Σεντ Αλμπανς τη νίκησε 3-2, παίζοντας με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από μισή ώρα, σε ένα ματς run ‘n gun. Θα την ήθελα λίγο πιο σφιχτή είναι η αλήθεια, ωστόσο είναι σε μια φάση που της βγαίνουν όλα. Όπως και να ‘χει μιλάμε για ένα πολύ πιθανό over, ίσως και over 3,5. * H Τρούρο, στο τελευταίο της ματς κόντρα στη Χίμιλ, εμφάνισε για μία ακόμα φορά πολλά σκαμπανεβάσματα.

Μέτρια εικόνα στο πρώτο μέρος όπου είχε ένα σωρό προβλήματα στις στημένες φάσεις (από μια τέτοια έμεινε πίσω στο σκορ), εντυπωσιακή στο β’. Και όταν λέω εντυπωσιακή, το εννοώ. Μπορεί η ανατροπή να ολοκληρώθηκε με τρελή γκέλα του αντίπαλου γκολκίπερ, όμως η Τρούρο είχε τόσες ευκαιρίες, που το ματς θα μπορούσε να λήξει και 1-4 (είχε και δοκάρι, μεταξύ άλλων).

Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στην Τρούρο, είναι μια ομάδα που επιθετικά έχει πολλές δυνατότητες (εξαιρετικός ο φορ Κουκ, που έφτασε τα 4 γκολ), αλλά και με αδυναμίες πίσω. Σήμερα, πηγαίνει στην έδρα της Χάβαντ. Τέταρτη στη βαθμολογία, αν κοιτάξεις ξερά τα αποτελέσματά της, τη λες φουλ φορμαρισμένη. Ωστόσο, οι δύο τεσσάρες που σημείωσε στα ισάριθμα τελευταία ματς ήταν κόντρα στην τελευταία Γουάιτχοκ και στην προτελευταία Γουέστον! Παίζει 4ος-7ος και το διπλό χθες ήταν στο 5.

50, τώρα είναι στο 5.00. * Στο Μπόγκνορ – Χάνγκερφορντ η φόρμα σε συνδυασμό με την απόδοση δείχνει διπλό (3.20). Η Μπόγκνορ, που είναι νεοφώτιστη, είναι χωρίς νίκη 4 ματς, αλλά στο πιο πρόσφατο πήρε 0-0 στην έδρα της πρωτοπόρου Τσέλμσφορντ, οπότε ήταν σαν νίκη. Δεν έπαιξε ο πρώτος σκόρερ της, Ολι Πιρς (4 γκολ σε 6 ματς) και σήμερα είναι αμφίβολος (δίνεται 50-50).

Επιπλέον, η Χάνγκερφορντ παραμένει με υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο. Με αυτούς, έρχεται από 2 σερί νίκες. Εκανε και τρεις μεταγραφές, είναι επικίνδυνη ομάδα. Δεν μου άρεσε όμως η εικόνα της στο τελευταίο, στη νίκη με 2-0 επί της αδύναμης Κόνκορντ. Σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, ήταν τυχερή σε άστοχο κτύπημα πέναλτι της αντιπάλου και γενικώς επίτρεψε πολλές και κλασικές ευκαιρίες στην Κόνκορντ, από την άλλη ένα καλό μισάωρο στο β’ μέρος αρκούσε για να φτάσει στο τρίποντο.

* Είναι για κόντρα η Πουλ Τάουν, που ακόμα ψάχνεται, είναι χωρίς νίκη στα 4 τελευταία και εντός έδρας παραμένει δίχως τρίποντο. Το θέμα μου είναι, εμπιστευόμαστε Χίμιλ; Γράφω και παραπάνω, στο ματς με την Τρούρο ήταν καλή για ένα ημίχρονο, στο άλλο εξαφανίστηκε. Στο 3.75 κυκλοφορεί το διπλό. Για να τα μαζέψουμε: από Βορρά ανέφερα Νορθ Φέριμπι (5.

25), Τέλφορντ (3.20) και Σάουθπορτ (3.10) και από Νότο Γκλόουστερ (3.40), Τρούρο (5.00), Χάνγκερφορντ (3.20) και Χίμιλ (3.75). Προφανώς δεν θα παιχτούν όλα, 1-2 θέλω για να κάνω παιχνίδι. Από Βορρά αφήνω την ουραγό Νορθ Φέριμπι, αφήνω και την Τέλφορντ γιατί η Νανίτον ήταν καλή στο τελευταίο (έχει και Χ το ματς) και μένω με τη Σάουθπορτ. Στο Νότο, αφήνω την Τρούρο που δέχεται εύκολα γκολ, αφήνω και τη Χίμιλ που δεν την εμπιστεύομαι.

Και μένει η Χάνγκερφορντ και η Γκλόουστερ. Κρατάω Γκλόουτσεστερ. Και όποιος θέλει μικρότερα, ας δει τον άσο της Μπρέιντρι και το over στο Τσίπενχαμ – Γκλόουστερ. Στη σούμα. Ένα από Βορρά (Σάουθπορτ) και ένα από Νότο (Γκλόουστερ) και κλείσαμε. Από Παρασκευή κάθε… κατεργάρης στον πάγκο του, αρχίζουμε σε κανονικούς ρυθμούς, επαναρχίζουν τα μεγάλα πρωταθλήματα και μπαίνουμε και με κάθε επισημότητα στη νέα σεζόν.

ΥΓ. Οι της Αθήνας να ετοιμάζεστε σιγά σιγά για τη σύναξη. Ο Βασίλης θα σας πει τις λεπτομέρειες! ΥΓ1. Λόγω απεργίας του πρακτορείου διανομής Τύπου την Πέμπτη, η King Bet, όπως και όλες οι στοιχηματικές εφημερίδες, θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη, αντί για την Παρασκευή. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (02/09): – 76 μονάδες Επιστροφές από 02/09: 120 μονάδες Νέο υπόλοιπο (05/09): 44 μονάδες Ποντάρισμα 05/09 Στόκπορτ – Σάουθπορτ 2 (3.

10): 30 μονάδες Τσίπενχαμ – Γκλόουστερ 2 (3.40): 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 55 μονάδες Νέο υπόλοιπο: – 11 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος