2461

Μάκης Μηνδρινός

Δεν σηκώνει πολλά…

Χαιρετώ! Δίκαια χάσαμε μεσοβδόμαδα, δεν έχει νόημα καν να προβούμε σε λεπτομέρειες. Ούτε η Ρέξαμ ήταν αυτή που περίμενα, ούτε η Μίντλεσμπρο. Για την ακρίβεια, δεν περίμενα τόσο μεγάλο ροτέισον από την «Μπόρο», η οποία το πάλεψε όσο μπορούσε, ισοφάρισε την Μπόρνμουθ, αλλά δεν μπόρεσε κάτι περισσότερο, δεχόμενη άλλα δύο γκολ.

Περνάμε στο νέο κουπόνι, δεν τη λες και σούπερ την αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας στην Αγγλία. Πρέμιερ Λιγκ * Σχεδόν τίποτα. Πολύ «περίεργη» αγωνιστική, όπως γράφω και στην εφημερίδα. Οκτώβρης-Νοέμβρης είναι πάντα κρίσιμο διάστημα για τους προπονητές, καθώς μετά από ένα δείγμα 9-10 αγωνιστικών αρχίζει να φαίνεται πού πηγαίνει η κάθε ομάδα.

Σέξπιρ τέλος (Λέστερ), Κούμαν τέλος (Εβερτον), Μπίλιτς σχεδόν τέλος (Γουέστ Χαμ), Κλέμεντ (Σουόνσι) και Χιουζ (Στόουκ) στα σχοινιά. Η Λέστερ θα έχει ντεμπούτο Πιέλ (πέρσι στη Σαουθάμπτον), η Εβερτον υπηρεσιακό (Ανσγουορθ), ο Μπίλιτς παίζει «τελικό» για τη θέση του και οι άλλοι υπό έντονη πίεση. Οπως καταλαβαίνετε, σε όσα ματς εμπλέκονται αυτές οι ομάδες, δεν είναι εύκολο να βρεις άκρη.

Και δεν βοηθάει το πρόγραμμα/αποδόσεις. * Για να το κλείσουμε και να πάμε παρακάτω: θεωρώ ότι κακώς είναι αουτσάιντερ το over στο Λέστερ – Εβερτον και μπορεί το συγκεκριμένο να μπει σε μια δυάδα ή σε ένα παρολί. Επίσης, θέλω να δω αν θα αλλάξουν καθόλου οι αποδόσεις στο Μπέρνλι – Νιουκάστλ της Δευτέρας. Ηταν το μοναδικό που σημείωσα με… θέρμη όταν τσέκαρα το πρόγραμμα.

Ξενέρωσα όμως όταν είδα τις αποδόσεις. Οι μπουκ το ‘χουν καραδιαβάσει το ματς, άνοιξαν οριακό φαβορί τη φιλοξενούμενη. Η Μπέρνλι έχει τραυματισμούς στην επίθεση και φημολογία ότι ο Ντάιτς συζητάει με την Εβερτον. Αν η Νιουκάστλ τσιμπήσει λίγο, μπορεί να συζητηθεί σοβαρά. Υπομονή, όμως, ως τη Δευτέρα, να δούμε ειδήσεις και αγορά.

* Τεράστια η απώλεια του Κέιν στο Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουν. Ο Ποκετίνο χαρακτήρισε «αδύνατη» τη συμμετοχή του… Βέβαια, πολλά έχουν δει τα μάτια μας όλα αυτά τα χρόνια! Τσάμπιονσιπ * Τη Νόριτς την είδα κόντρα στην Αρσεναλ και πραγματικά μου άρεσε πολύ. Πάλεψε στα ίσια, άξιζε την πρόκριση, οριακά λύγισε. Εδειξε, πάντως, ότι καλώς θεωρείται από τα φαβορί για άνοδο (ή έστω πλέι οφ) στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τρέχει αήττητο 8 αγώνων στο πρωτάθλημα, γενικά δείχνει να πατάει καλά. Η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι έπαιξε με βασικούς την Τρίτη και μάλιστα 120 λεπτά, άρα μπορεί να βγάλει κούραση απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο όπως είναι η Ντέρμπι. Η οποία Ντέρμπι, δείχνει –επιτέλους- να βρίσκει τα πατήματά της, τρέχοντας ένα αήττητο 5 αγώνων.

Στο 3.75 αυτή τη στιγμή το διπλό, έχει και Χ μέσα. Λιγκ 1 * Το σετ στο Γουίγκαν – Μπλάκμπερν αδικεί τη φιλοξενούμενη. Μιλάμε για δύο ομάδες που στην αρχή της χρονιάς ήταν τα πρώρα φαβορί για άνοδο, ενώ το υλικό τους είναι εξαιρετικό. Η Γουίγκαν όντως είναι πιο σταθερή, αήττητη εντός έδρας, αλλά όχι και 4.75 η Μπλάκμπερν. Ειδικά τώρα που έρχεται και από εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην Πόρτσμουθ.

* Είναι δεδομένο ότι η Μπρίστολ Ρόβερς δεν είναι στα καλύτερά της, τρία χωρίς γκολ είναι. Δεν έχω πρόβλημα να την κοντράρω, το… πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι σκ@τ@ θα δω από τους Ντονς. Μια έτσι, μια αλλιώς, μια καλή, μια δεν βλέπεται. Στα 4 τελευταία δέχθηκε 11 γκολ, στα 3 προηγούμενα είχε κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αντε βγάλε άκρη… Ξεφεύγει, πάντως, η απόδοση του διπλού (3.

80). * Την Πλίμουθ την περίμενα καλύτερη απ’ ό,τι εμφανίζεται. Ουραγός, δεν έχει βρει ρυθμό σε καμία περίπτωση, με το βασικό της πρόβλημα να είναι στην επίθεση. Τώρα τελευταία, όμως, κάτι κινείται. Τρία αήττητη, έρχεται και από καλή νίκη στην έδρα της Γουίμπλεντον… Αναρωτιέμαι, μήπως ήρθε η ώρα να πάρει λίγο τα πάνω της; Τη Ροτσντέιλ δεν τη λες και μεγαθήριο.

Εκτός έδρας δεν έχει νίκη… Δεν το λες κακό το 3.60 του άσου. Λιγκ 2 * Λόγω απόδοσης (πάνω από 5.00) έριξα δεύτερη ματιά στο Λίνκολν – Κρόουλι. Η Λίνκολν είναι καλή ομάδα αλλά ως εκεί. Ούτε σταθερή είναι, ούτε βγάζει μάτια με την απόδοσή της στα τελευταία. Σφιχτή ομάδα η Κρόουλι, απλά κι αυτή σκοράρει με το… σταγονόμετρο. Με κάλυψη, πάντως, μπορεί κάποιος να πάει δεξιά.

Νάσιοναλ Λιγκ * Υπουλο το Σάτον – Εμπσφλιτ, δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο φαβορί η γηπεδούχος όσο δείχνει το 1.75 του άσου (4.50 το διπλό). Η Εμπσφλιτ εκτός έδρας μία ήττα έχει όλη κι όλη (αλλά και 5 ισοπαλίες). Βορράς * Μεγάλη η ειδησεογραφία, δυσκολότερο έργο μας: – Νέος προπονητής στη Ντάρλινγκτον ο Τόμι Ράιτ, κάνει ντεμπούτο στην έδρα των Σπάρτανς.

Μέχρι πρότινος ήταν στην Νανίτον. – Η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ έδιωξε τον Καρλ Μάργκινσον, που ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ προπονητής στην ιστορία της (από το 2005 που ιδρύθηκε). Ανέλαβε υπηρεσιακός ο Τομ Γκριβς. – Στο Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ – Νανίτον, με υπηρεσιακό θα είναι και η φιλοξενούμενη: τον Τζον Αστον. Μονο που γι’ αυτόν θα είναι το δεύτερο ματς στο πάγκο (στο πρώτο έχασε εντός από τη Στόκπορτ, 1-3).

– Με τον νέο της προπονητή, Μάρτιν Γκρέι, η Γιορκ έχει απολογισμό 1-1-1 ως τώρα. Δεν έχει βγει, δηλαδή, το παραμικρό συμπέρασμα αγωνιστικά. – Το Μπράντφορντ ΡΑ – Σάλφορντ ξεκινάει νωρίτερα επειδή λόγω της κακοκαιρίας είναι υπό κατασκευή τα φώτα του γηπέδου! * Το Τέλφορντ – Σάουθπορτ είναι το μοναδικό που με απασχολεί στοιχηματικά.

Καταρχάς η Τέλφορντ ήταν μία από τις 4 ομάδες της κατηγορίας που είχαν μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις. Σημαίνει, επιπλέον κούραση. Μάλιστα, έχασε για πρώτη φορά μετά από 4 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, 3-2 εκτός έδρας από την Γκέινσμπορο. Εντός έδρας στο πρωτάθλημα δέχθηκε γκολ απ’ όλους, συνολικά έχει φάει 20 γκολ σε 7 εντός έδρας ματς! Ο απολογισμός της εντός είναι 2-0-5, οι νίκες της ήταν κόντρα στην Μπόστον που είναι στη γραμμή υποβιβασμού και στην –ντεφορμέ τότε- Στόκπορτ (3-2).

Στο μεσοβδόμαδο ήταν καλή επιθετικά, αλλά χάλι μαύρο πίσω. Και λίγα ήταν τα 3 που δέχθηκε, τρομερά θέματα στις στημένες φάσεις. Αποβλήθηκε, μάλιστα, ο βασικότατος Ουαλός χαφ Γουάιτ, και θα λείψει. Για τη Σάουθπορτ κάναμε μια μικρή αναφορά και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου έκανε ντεμπούτο ο νέος προπονητής της, Κέβιν Ντέιβις (μεγάλη καριέρα στην Μπόλτον).

Δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο με την Γκέινσμπορο, πίσω από νωρίς (2’), ανέβηκε στο β’, το γύρισε, αλλά ισοφαρίστηκε στο φινάλε (2-2). Και αυτή έβγαλε προβλήματα στις στημένες φάσεις (είχε και δοκάρι σε μια εξ αυτών η Γκέινσμπορο). Ηταν, όμως, σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα. Εκτός έδρας ξεκίνησε με 3 σερί νίκες, ακολούθησαν 3 σερί ήττες.

Νέο απόκτημα ένας 19χρονος φορ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που είχε σούπερ επιδόσεις με την U23 της Σέφιλντ. Στο 3.20 το διπλό. Νότος * Κοιτάξτε τι γίνεται στην κορυφή: ισόβαθμες 4 ομάδες (Ντάρτφορντ, Μπρέιντρι, Τσέλμσφορντ, Σεντ Αλμπανς) στους 28 πόντους, ενώ ακολουθούν με 26 βαθμούς άλλες τρεις: Τρούρο, Γέλινγκ και Χίμιλ! Μιλάμε για πανικό… * Δεν είναι εύκολη ομάδα η Ντάρτφορντ, ειδικά εντός έδρας.

Προφανώς γι’ αυτό φοβούνται οι μπουκ και την έχουν τόσο καυτό φαβορί στο εντός έδρας ντέρμπι κορυφής με την Σεντ Αλμπανς. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στους 28 βαθμούς, στην κορυφή, παρ’ όλα αυτά ο άσος δίνει 1.64 και το διπλό 4.50! Προφανώς δεν υπάρχει αυτό, δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Απλά είναι η φόρμα τους τέτοια, που η αλήθεια είναι ότι δεν σε… σπρώχνει στο διπλό.

Η Ντάρφορντ νίκησε 2-1 στο Μπαθ μεσοβδόμαδα με εμφανισάρα και μάλιστα το 2ο γκολ το σημείωσε ενώ έπαιζε με 10 παίκτες. Θα λείψει αύριο ο καλός επιθετικός Πιου (3 γκολ), λόγω τιμωρίας. Από την άλλη, η Σεντ Αλμπανς σαν να έχει κολλήσει τελευταία. Κουρασμένη μοιάζει… Οπότε, μεγάλο μεν το 4.50, αλλά προσωπικά θα κάνω πίσω. Εκτός Αγγλίας Νομίζω στην Ισπανία είναι τα σημαντικότερα λάθη: Ατλέτικο – Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη – Λεγκανές.

Δείτε φόρμα και αγωνιστικά νέα, εύκολα μπορεί κάποιος να πάει δεξιά παίρνοντας και ό,τι κάλυψη θέλει! Όπως βλέπετε δεν είναι πολλά, η αγωνιστική στην Αγγλία δεν είναι καλή. Μιλήσαμε για: το over στο Λέστερ – Εβερτον και τη Νιουκάστλ στην Πρέμιερ. Τη Ντέρμπι στην Τσάμπιονσιπ. Τη Γουίγκαν και την Πλίμουθ στη Λιγκ 1. Τίποτα στη Λιγκ 2 και στη Νάσιοναλ Λιγκ και Σάουθπορτ στο Βορρά.

Συν τα δύο ισπανικά. Από Αγγλία κρατάω την Ντέρμπι και την Πλίμουθ. Και για πρώτη φορά φέτος θα παίξω ματς εκτός Αγγλίας, την Λεγκανές, στο draw no bet (AH 0). Αν υπάρξει κάτι άλλο, θα γίνει update. Διαφορετικά, νέα στήλη κανονικά την Τρίτη, όπου θα έχουμε να πούμε πολλά (εμβόλιμες, Ευρώπη). Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (24/10): 69 μονάδες Νέο υπόλοιπο 27/10: 69 μονάδες Ποντάρισμα 28/10 Μονά Νόριτς – Ντέρμπι 2 (3.

75): 24 Πλίμουθ – Ροτσντέιλ 1 (3.60): 25 Σεβίλλη – Λεγκανές 2 dnb (4.33): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 69 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 0 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος